בוקר (צהריים) טוב

.
מזה כמה חודש תכננתי לרכוש מסך לבית, פה ושם עשיתי מספר בירורים לא רציניים וגם נכנסתי הרבה לפורום וידאו כידי לראות מה חדש, כמובן שככול שקראתי יותר כך התגבשה אצלי הדעה שאני הולך לקנות מסך פלאזמה ולא LCD.
יום אחד אני קופץ לאניגמה ואני רואה מסך חדש על הקיר, את הסוני X, התגובה הראשונית שלי הייתה WOW מה זה המסך הזה?! (הוא גם יפה חיצונית וגם התמונה עוצרת נשימה), התקרבתי אלו וראיתי שזה LCD ולא פלאזמה, הפנתי מבט לישראל ושאלתי אותוו מה המחיר של המסך, כששמעתי את מחיר המחירון שלו הצטננה לי מעט ההתלהבות מכיוון שידעתי שכנראה את המסך הזה אני כבר לא אקנה מכיוון שאין לי מספיק כסף.
מאז יצא לי לבקר עוד מספר פעמים באניגמה ובכל פעם שראיתי את המסך אמרתי לישראל ולאלי שהמסך הזה עוד יהיה אצלי בבית.
לקראת ערב ההשקה באניגמה עשיתי הרבה בירורים על המסך, התיעצתי עם הרבה אנשים ושאלתי הרבה מהמבינים בתחום על המסך (ובינהם עופר לאור שקיבל ממני 30 שיחות בממוצע ביום במשך שבוע

).
דיברתי עם ההורים ואחרי מסע שכנועים הם הסכימו לקנות לי את המסך, בערב ההשקה הבאתי את אמא שלי כידי שתראה את המסך ותתרשם ממנו, אחרי מספר דקות קבלתי את הOK, התיישבנו עם ישראל מסביב לשולחן וקניתי את המסך, ישראל צלצל לסוכן של סוני וביצע הזמנה אבל מסתבר שהמסך כלל לא במלאי של ישפאר ושהוא יגיע רק ב14 לחודש.
אמרתי לישראל שאין לי בעיה ושאני אחכה רק שהוא יהיה מורכב אצלי בבית לפני ה26 למרץ (יום הולדת

).
טוב אני ממתין למסך בסבלנות, בנתיים אני יושב אצל ישראל בחנות כמעט כל יום וצופה בסרטים על גבי המסך הזה...
ב14 לחודש אני מתקשר לישראל ומבקש ממנו שיברר מה עם המסך, ישראל מתקשר אליי בחזרה ואומר לי שהמסך יכנס לארץ רק ב22 לחודש שזה יוצא יום חמישי ואז אני עושה עם עצמי את החשבון ומבין שאין סיכוי שעד ה26 המסך יהיה אצלי בבית.
ישראל ידע שאני רוצה את המסך הזה עד ה26 בבית והוא התחיל להפוך עולמות, בסופו של דבר צלצל אלי הסוכן של סוני בעצמו והתנצל, טוב מה נעשה אז המסך לא יהיה עד ה26 אז לפחות שיגיע עד ה30 (חגגתי בבית עם חברים), ב22 לחודש אני מתקשר לישראל ושואל לשלומו של המסך שלי, ישראל מייד צלצל לסוכן ואז חזר אלי עם הבשורה המרה, המסך רק יכנס לארץ ב28.....
פה כבר באמת התרגזתי, רציתי לבטל את העסקה וישראל מצידו עמד מאחורי ואמר שכל מה שאני אחליט מקובל עלו אבל ביקש ממני לתת לו לטפל במצב...
את האמת למה שקרה מעכשו לא ציפיתי...
סיפרתי לישראל שאני מתכנן שהחברים יבואו אלי לראות סרט ואז אנחנו נצא לבלות..
ישראל אמר לי שאם זאת הבעייה אז הוא מוכן לתת לי את החדר קולנוע שלו בחנות לכל השישי שבת, אני מתחיל להתגלגל מצחוק ואז הוא אומר לי "אבי אני רציני", אני כמובן שלא הסכמתי לקחת אחריות כזאת על הכתפיים שלי וללמרות שמאוד רציתי ותרתי על הראיון.
באותו יום בערב מתקשר אני מגיע לאניגמה לבקר את ישראל, ישראל היה עסוק עם לקוח אז אני עניתי לטלפון בחנות במקומו, הבחור ביקש לדבר רק עם שראל אז נתתי לו את הטלפון ואז ישראל אומר לו"הנה הבחור פה ליידי קח דבר איתו" אני לוקח את הטלפון ומי זה מהצד השני של הקו? ראש מחלקת היבוא של סוני (מישהו אמר שישראל הפך עולמות?, מישהו אמר שירות?, מישהו אמר יחס ללקוח גם לאחר הקנייה???

) האדון מסוני ששמו משה הסביר לי את המצב והתשובות שהוא נתן לי היו הגיוניות, הוא הסביר לי שהאוניה הייתה אמורה להכנס לארץ ב22 לחודש אבל בגלל השביתה הם החליטו לשנות את המסלול ולפרוק סחורה קודם כל באירופה... אמרתי שאני מבין את הסיטואציה אבל וביקשתי ממנו שיעשה את מה שהוא יכול כידי שאני אקבל את המסך עד ה30, הוא אמר לי שהוא יהיה איתי בקשר.
ביום ראשון ה25 לחודש משה מתקשר אלי ואומר לי שנמצא פיתרון, יש מסך כזה בארץ שאיזה לקוח קנה ובגלל שהבית שלו בשיפוצים הוא ביקש לשמור לו את המסך עד שהשיפוץ אצלו יסתיים.
ביום שלישי המסך סוף סוף הגיע ואלי הגיע להתקין לי אותו את הכיול הוא אמר שנעשה למחרת, אחרי שאלי הלך התקשר אלי שוב משה מסוני ושאל איך המסך והאם אני מרוצה ועבר איתי על מעט מהתפריטים והכיולים.
למחרת אלי מגיע כידי לעשות את הכיול, הוא מסתכל על הכבל של הDVD ושואל אותי בחצי נזיפה "מה זה הכבל הזה?!" אמרתי לו שזה מה שיש לי, אלי אמר לי שאם מחר אני לא בא לקחת כבל חדש נורמאלי זה הסוף שלי (אגב הוא לא חייב אותי לקנות הוא הביא לי אותו במתנה

וזה בנוסף לכבל HDMI היקר שקבלתי מהם גם במתנה).
מה אומר... אחרי הכיול המסך הזה פשוט מ-ד-ה-י-ם! גם בטלוויזיה רגילה הוא עושה את העבודה בצורה מעולה למרות שהוא FHD...
לסיכום אני מאוד מרוצה מהקנייה, בהתחלה חשבתי אותי קצת לחסוך ולקחת את השארפ או הסוני W אבל לבסוף החלטתי להשאר עם הX ואני מרוצה מכל רגע!:).
אבל זה לא רק המסך מה שעושה אותי מרוצה זה הכל מסביב, האכפתיות והשירות של אלי וישראל שנותנים לי יחס כאילו אני הלקוח היחידי שלהם גם בדברים הקטנים שאתה לא מצפה להם העובדה שהם הפכו עולמות כידי לגרום לי לקבל את המסך בזמן (ועוד משהו שלא הזכרתי, אלי אמר לי שאם המסך לא יגיע בזמן הוא יפרק את המסך מהקיר תצוגה שלהם ויביא לי אותו..).
וכל העסק הזה של מסך, ארונית, כבלים (HDMI יקר וטוב,SCART,קומפוננט)+התקנה+כיול+הדרכה+עוד כיול+כוס קפה יצא לי במחיר שהוא יותר זול מהמחיר של המסך לבד בהרבה....
אז תודה לישראל אלי (אניגמה) עופר (מסכן שגעתי אותו

), משה דלג'ו (סוני).
אגב, הסיפור הזה יכל להיות הרבה יותר ארוך, לא הוספתי פה את החלק של ההתלבטות בין השארפ לסוני ובין הW והX אז תגידו תודה

...