ARCHER C7 - האם תומך ב-LACP?
-
tomllic
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 466
אהלן, מישהו יודע אם הנתב תומך בלינק אגרגיישן / פורט טראנקינג?
אם כן, כמה פורטים?
תודה
אם כן, כמה פורטים?
תודה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
עם ה Firmware המקורי לא, אבל עם ה Firmware צד שלישי, למשל עם LEDE , התמיכה היא ברמה שמובנית ב LINUX , בגלל שמדובר על מערכת שמבוססת LINUX . אבל בכל מקרה במוצרים מהסוג הזה, Link Aggregation , זה לא הצד החזק שלהם או דבר שנתמך בצורה סבירה.
-
tomllic
-
- חבר פעיל מאוד

@sys_admin
הבנתי. תודה רבה. יש לך המלצה במקרה על סוויצ' לא על הצד היקר שכן תומך בלינק אגרגיישן?
אני צריך תמיכה ב-4 Tier כי יש לי ארבעה פורטים אבל אם יש הבדלים תהומיים אתפשר גם על 2/3.
הבנתי. תודה רבה. יש לך המלצה במקרה על סוויצ' לא על הצד היקר שכן תומך בלינק אגרגיישן?
אני צריך תמיכה ב-4 Tier כי יש לי ארבעה פורטים אבל אם יש הבדלים תהומיים אתפשר גם על 2/3.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

המתג הזול ביותר שאפשר לחשוב עליו, הוא DGS-1100-08 של D-Link , שכולל 8 פורטים של 1G ושניתן להגדיר בו שני קבוצות של 4 פורטים כל אחת לצורך אגרגצייה L2 . המוצר המדובר מתומחר במחיר של פחות מ 35$ . מצורף קישור ל מוצר:
https://www.amazon.com/D-Link-EasySmart ... BLU2I?th=1
רק לפני שאתה מזמין את המוצר, תבדוק, אם הוא מתאים לצרכים שלך, כי הנושא של Link Aggregation , הוא נושא רחב ויש צורך להבין, אם הצד השני שיתחבר למתג מתאים למה שאתה מתכנן.
מצורף המפרט של מתג המדובר ומדריך למשתמש:
http://content.us.dlink.com/wp-content/ ... EN_US1.pdf
ftp://ftp2.dlink.com/PRODUCTS/DGS-1100- ... _WW_EN.pdf
https://www.amazon.com/D-Link-EasySmart ... BLU2I?th=1
רק לפני שאתה מזמין את המוצר, תבדוק, אם הוא מתאים לצרכים שלך, כי הנושא של Link Aggregation , הוא נושא רחב ויש צורך להבין, אם הצד השני שיתחבר למתג מתאים למה שאתה מתכנן.
מצורף המפרט של מתג המדובר ומדריך למשתמש:
http://content.us.dlink.com/wp-content/ ... EN_US1.pdf
ftp://ftp2.dlink.com/PRODUCTS/DGS-1100- ... _WW_EN.pdf
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
tomllic
-
- חבר פעיל מאוד

@sys_admin
·
תודה רבה על ההמלצה, הכוונה שלי היא לחבר את ה-NAS שלי TS-453A של QNAP שתומך בלינק אגריגיישן.
·
תודה רבה על ההמלצה, הכוונה שלי היא לחבר את ה-NAS שלי TS-453A של QNAP שתומך בלינק אגריגיישן.
-
tomllic
-
- חבר פעיל מאוד

מה ההבדל בין IEEE802.3ad ו-IEEE802.3az?
אני שואל כי אני רואה סוויצ'ים של tp-link שהם טיפה יותר זולים אבל תומכים בתקן הראשון ולא בשני כמו הדי-לינק.
אני שואל כי אני רואה סוויצ'ים של tp-link שהם טיפה יותר זולים אבל תומכים בתקן הראשון ולא בשני כמו הדי-לינק.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ההבדל בין IEEE802.3ad ו-IEEE802.3az הוא בזה, שתקן IEEE802.3az קובע את הנושא של ה ETHERNET הירוק או במלים אחרות ניהול של תצרוכת ההספק בתקן ETHERNET ונותן אפשרות לעבור בין מצב של הספק גבוהה להספק נמוך של הפורט הספציפי. מצד שני, תקן IEEE802.3ad הוא אחד התקנים של אגריגצייה של קווי ETHERNET ברמה של L2 .
לפי השאלות האלה, כדאי לבדוק לזמין איש מקצוע שיבחן איזה ציוד נדרש לך, יתקין ויגדיר אותו. אפילו, אם תשלם לו כמה אלפים על הייעוץ וביצוע, עדיין זה יהיה זול ועדיף מרכישה של ציוד לא מתאים לצרכים שלך ושיעמוד כאבן שאין לו הופכין ושאחרי זה בנוסף לזה תצטרך גם לשלם לאיש מקצוע שמכיר טיפה את הנושא של המחשבים, אינטרנט ותקשורת.
לפי השאלות האלה, כדאי לבדוק לזמין איש מקצוע שיבחן איזה ציוד נדרש לך, יתקין ויגדיר אותו. אפילו, אם תשלם לו כמה אלפים על הייעוץ וביצוע, עדיין זה יהיה זול ועדיף מרכישה של ציוד לא מתאים לצרכים שלך ושיעמוד כאבן שאין לו הופכין ושאחרי זה בנוסף לזה תצטרך גם לשלם לאיש מקצוע שמכיר טיפה את הנושא של המחשבים, אינטרנט ותקשורת.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
tomllic
-
- חבר פעיל מאוד

אתה כנראה צודק, לא חושב שאני מוסמך מספיק להבין איזה חומרה בדיוק אני צריך. גם מה שקראתי פה קצת עירער אותי.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

צריכים להבדיל בין כמה מקרים שונים לגמרי. מקרה אחד שבו אתה רוצה ללמוד נושא חדש מא' עד ת' וטכנולוגיות שונות תוך כדי זה שאתה מנסה להגיע לפתרון של צורך כלשהוא.
במקרה כזה אפשר לשרוף הרבה זמן על קריאת מאמרים, ניסויים, ניסיונות וכו', לשרוף הרבה כסף על רכישה של ציודים שונים שחלקם הגדול גם לא מתאימים. וגם תוך כדי לשרוף הרבה עצבים. אבל בסופו של דבר נשאר סיפוק רב מההצלחה שבסוף והבנה וידע של הטכנולוגיות חדשות.
מקרה אחר, זה, אם רוצים להגיע לפתרון מוגדר ובמהירות מירבית. במקרה כזה מומלץ לשלם לאיש מקצוע שיבצע את כל התהליך במהירות וביעילות, לפי המשימה שאתה מגדיר לו בהתחלה ולפי התמחור שלו. במקרה כזה הבעיה היחידה, היא למצוא את האיש מקצוע, ולא ליפול על חפר שלא יוצאים ממנו. ולא חסרים כאלה.
במקרה כזה אפשר לשרוף הרבה זמן על קריאת מאמרים, ניסויים, ניסיונות וכו', לשרוף הרבה כסף על רכישה של ציודים שונים שחלקם הגדול גם לא מתאימים. וגם תוך כדי לשרוף הרבה עצבים. אבל בסופו של דבר נשאר סיפוק רב מההצלחה שבסוף והבנה וידע של הטכנולוגיות חדשות.
מקרה אחר, זה, אם רוצים להגיע לפתרון מוגדר ובמהירות מירבית. במקרה כזה מומלץ לשלם לאיש מקצוע שיבצע את כל התהליך במהירות וביעילות, לפי המשימה שאתה מגדיר לו בהתחלה ולפי התמחור שלו. במקרה כזה הבעיה היחידה, היא למצוא את האיש מקצוע, ולא ליפול על חפר שלא יוצאים ממנו. ולא חסרים כאלה.