Philips OLED vs. QLED - אז מי הטכנולוגיה המנצחת?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73370
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

מישהו חושב שהם טועים?

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #2 

אני מאוד מעריך את הביקורות של avforums שלדעתי הן מקצועיות ונעשות על ידי אנשים שיש להם הבנה טובה מאוד
בתחום, ואני גם מאוד אוהב לשמוע את הפודקאסט השבועי שלהם שהוא מעניין ואינפורמטיבי אבל גם מאוד קליל ומצחיק.
מהסיבה הזו מעט קשה לי להבין איך הם שיתפו פעולה עם Shoot-out כזה, שהולך בצורה כל כך ברורה לטובת החברה
שמקיימת אותו, מבלי לנסות ולאזן אותו מעט יותר. התירוץ שלהם לבחירת המסך המתחרה היה מחיר המחירון שלו שהוא
יחסית קרוב לזה של הפיליפס (אפילו שבמחיר האמיתי יש הבדל ניכר), אבל זה באמת מעט יותר מידי שקוף. חבל שלא
לקחו מסך כמו למשל ה- Panasonic 58DX902B שעולה מעט יותר מחצי מהמחיר של הפיליפס כדי לפחות לנסות
ולהראות שהמשחק לא מכור מראש.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #3 

מת על AVFORUM, פורום עם אנשים נהדרים שמאוד עוזרים, כמו מועדון ג'נטלמנים כזה של פעם, רק בנושא ה-AV.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

rwg1 כתב:אני מאוד מעריך את הביקורות של avforums שלדעתי הן מקצועיות ונעשות על ידי אנשים שיש להם הבנה טובה מאוד
בתחום, ואני גם מאוד אוהב לשמוע את הפודקאסט השבועי שלהם שהוא מעניין ואינפורמטיבי אבל גם מאוד קליל ומצחיק.
מהסיבה הזו מעט קשה לי להבין איך הם שיתפו פעולה עם Shoot-out כזה, שהולך בצורה כל כך ברורה לטובת החברה
שמקיימת אותו, מבלי לנסות ולאזן אותו מעט יותר. התירוץ שלהם לבחירת המסך המתחרה היה מחיר המחירון שלו שהוא
יחסית קרוב לזה של הפיליפס (אפילו שבמחיר האמיתי יש הבדל ניכר), אבל זה באמת מעט יותר מידי שקוף. חבל שלא
לקחו מסך כמו למשל ה- Panasonic 58DX902B שעולה מעט יותר מחצי מהמחיר של הפיליפס כדי לפחות לנסות
ולהראות שהמשחק לא מכור מראש.
...
·
לא חושב שהמחירים פה משחקים תפקיד רציני.
המסקנות שהם הגיעו שם דומות למסקנות שהגיעו אתרים רציניים אחרים שהשוו בין שתי הטכנולוגיות.
גם אם היו משווים לפנסוניק התוצאות היו די חד משמעיות. משום מה בכל פעם שמישהו מביא פה קביעה או דעה שאולד יותר טוב זה גורם לך לאי נוחות או חוסר שקט.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 524 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #5 

אכן יש משהו מוזר בחד צדדיות של השורה התחתונה. לזכות AVS יש לזקוף את הגילוי הנאות מיד בתחילה כשהם מציינים שזה אירוע מטעם ..
אני גם מסכים עם acc800 בעניין מובהקות מסקנות ההשוואה גם בפורומים אחרים.
בואו נאמר שיותר גבות היו מורמות אם הגוף מאחורי האירוע היה סמסונג והתוצאות היו הפוכות :lol:
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@acc800

משום מה כל פעם שאני (או כל אחד אחר) מנסה לומר שנכון שמסכי OLED הם מסכים מעולים אבל הם לא טובים
מ- LCD בהכל זה גורם לך חוסר שקט, קשה לי להבין למה. אבל כמו שכבר כתבתי לך בעבר, לפחות אני יכול
להביא הסברים טובים לדעות שלי ולא רק להסתמך על מה שרובם של האתרים אומרים או על טעם האישי.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

rwg1 כתב:@acc800

משום מה כל פעם שאני (או כל אחד אחר) מנסה לומר שנכון שמסכי OLED הם מסכים מעולים אבל הם לא טובים
מ- LCD בהכל זה גורם לך חוסר שקט, קשה לי להבין למה. אבל כמו שכבר כתבתי לך בעבר, לפחות אני יכול
להביא הסברים טובים לדעות שלי ולא רק להסתמך על מה שרובם של האתרים אומרים או על טעם האישי.
...
·
אל תבין לא נכון. אני גם חולה על מסכי LCD ורק עכשיו רכשתי אחד כזה לחדר השינה.
אם משווים את כל הפרמטרים ואת היתרונות והחסרונות של שתי הטכנולוגיות לדעתי ולדעת רבים האולד עם ידו על העליונה בצורה ברורה. במידה ומישהו סבור אחרת שיבושם לו ואין עם זה שום בעיה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@acc800

העניין הוא שאתה מבין אותי לא נכון (אם בכלל יצא לך לקרוא מעט מהדברים שכתבתי בפורום במשך השנים).
אותי לא מעניין אם מסך בנוי בטכנולגיה A או בטכנולוגיה B, אותי גם לא מעניין מה הרוב אומר, מה שמעניין אותי
זה איזה מסך יכול לתת את התוצאות הכי טובות, ובאילו תכנים, כשצופים בו בתנאים שתוכננו להיות התנאים הכי
נכונים. ואני בניגוד אליך לא רואה את העולם רק בשחור או לבן אני גם משתדל לראות את כל הגוונים ביניהם, וכשאני
מנסה לראות את המצב כיום אז לצערי (אם באמת מבינים איך צריך לשפוט את הדברים) אין היום עוד מסך שנותן
תשובה יותר טובה חד משמעית בכל סוגי תכנים.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

העניין הוא שאתה מבין אותי לא נכון (אם בכלל יצא לך לקרוא מעט מהדברים שכתבתי בפורום במשך השנים).
אותי לא מעניין אם מסך בנוי בטכנולגיה A או בטכנולוגיה B, אותי גם לא מעניין מה הרוב אומר, מה שמעניין אותי
זה איזה מסך יכול לתת את התוצאות הכי טובות, ובאילו תכנים, כשצופים בו בתנאים שתוכננו להיות התנאים הכי
נכונים. ואני בניגוד אליך לא רואה את העולם רק בשחור או לבן אני גם משתדל לראות את כל הגוונים ביניהם, וכשאני
מנסה לראות את המצב כיום אז לצערי (אם באמת מבינים איך צריך לשפוט את הדברים) אין היום עוד מסך שנותן
...
·
גם אני חשבתי כמוך. כשתכיר יותר לעומק את סדרה 7 (לא בהשקה) יהיו לך תובנות חדשות.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@acc800

טוב אז אנחנו עוד פעם חוזרים לאותה הרמה של דיון שאומרת שזה שיש לך כזה מסך בבית זה עושה את
המסך הזה להכי טוב בעולם ואותך למומחה ברמה עולמית, כך מי שאין לו מסך כזה לא באמת יכול להבין. קשה
לי אפילו להתחיל ולספור כמה מומחים כמוך כבר יצא לי לשמוע במשך השנים.

אני אנסה לציין רק נקודה בעייתית אחת ופשוטה לגבי מה שאתה כותב (כי יש לי כמה כאלה), אז רק בעניין
למשל של תוכן ב- HDR, אני מבין שהתוספת של בקושי 100 ניט מהמסכים של השנה שעברה כבר גורם למסך
הזה להראות כל תוכן HDR בצורה יותר טובה גם ממסכים שמגיעים לרמת הארה יותר מכפולה מהמסך הזה.
אבל על מה אני בכלל מדבר, איך אני בכלל יכול לנסות ולהבין את הדברים הללו אם אין לי מסך כזה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #11 

אין היום עוד מסך שנותן
...
·
ונגיד שזה נכון ...קח 10 פרמטרים הכי חשובים במסכים ותשווה.
אז ה OLED מנצחת 9:1 את ה LCD.
זה בהחלט מספיק להכתיר את ה OLED כטכנולוגיה שבסה"כ נותנת תוצאות וביצועים טובים יותר מ LCD.
עובדתית. לא עניין של הרגשה או דיעה אישית.

לגבי ההערה של "יש לך או אין לך בבית מסך כזה"...
אז העניין הוא שברגע שיש לך אפשרות לצפות ולהעריך יום יום, שעה שעה, את ההבדלים העצומים בינהן, רק אז אתה מבין את הפער באיכות ובביצועים.
היו לי כמה וכמה מסכי LCD/LED משך השנים וכל שידרוג הרגיש "קל" בלבד ללא פער משמעותי מהקודם.
ברגע שהחלפתי ל OLED הבנתי כמה הפער ענק. לא אגזים באמירה שמדובר ב"עולם אחר" לגמרי.
פשוט אחרי שחווית OLED אין מצב לחזור אחורה. כל מסך אחר נראה פתאום רע לידו.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טוב אז אנחנו עוד פעם חוזרים לאותה הרמה של דיון שאומרת שזה שיש לך כזה מסך בבית זה עושה את
המסך הזה להכי טוב בעולם ואותך למומחה ברמה עולמית, כך מי שאין לו מסך כזה לא באמת יכול להבין. קשה
לי אפילו להתחיל ולספור כמה מומחים כמוך כבר יצא לי לשמוע במשך השנים.

אני אנסה לציין רק נקודה בעייתית אחת ופשוטה לגבי מה שאתה כותב (כי יש לי כמה כאלה), אז רק בעניין
למשל של תוכן ב- HDR, אני מבין שהתוספת של בקושי 100 ניט מהמסכים של השנה שעברה כבר גורם למסך
הזה להראות כל תוכן HDR בצורה יותר טובה גם ממסכים שמגיעים לרמת הארה יותר מכפולה מהמסך הזה.
אבל על מה אני בכלל מדבר, איך אני בכלל יכול לנסות ולהבין את הדברים הללו אם אין לי מסך כזה.
...
·
תראה,
אני מבין שאתה חושב שאתה איזה מומחה גדול ובכלל לאף אחד כאן את את היכולת האינטלקטואלית או את ה"רמה"
בכלל לדבר איתך על נושא המסכים אבל בכל זאת אנסה להסביר לך בתקווה שתלמד משהו:
מה שקובע את רמת הביצוע של תכני HDR הוא לא רק "כמה ניט המסך מגיע" כמו שכבודו המומחה המדופלם סבור.
מה שקובע זה היחס בין עומק השחור של המסך לבין הרמה הגבוהה ביותר של הניטים שהוא מסוגל להגיע אליה.

זה אומר שאם יש לך מסך על הקיר (טוב שלך לא דוגמא כי אין לו שחורים..) שיש לו עוצמת הארה של נגיד 1200 ניט אבל הוא לא מסוגל לרדת נמוך בשחורים כמו אולד, אז היחס באולד שיש לו שחור אבסולוטי יהיה עדיף לצפיה בHDR למרות שהוא מגיע במקסימום ל700-800 ניטים. יש מבין? תאמין לי שכמה שאתה חושב שאתה יודע גם לך יש עוד הרבה מה ללמוד בתחום המסכים למרות שאתה אוהב לקרוא על זה כל היום.

לא תמיד צריך להפוך את זה לרמה אישית של איזה מסך יש לי... לי יש לדוגמא יש כרגע את המסך הטוב ביותר שכסף יכול לקנות ושמצוין לצרכים שלי. לך שאתה מאוד מאוד פדנט בנושא יש מסך שמהווה פשרה רצינית מאוד בביצועים ובאיכות התמונה. אם אתה מחכה ל"מסך המושלם" כנראה שתמתין עוד הרבה שנים. אם היית מיישם את מה שהמלצתי לך בהודעה הקודמת היית מבין שאין לך למעשה למה לחכות.

Tomerco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #13 

@rwg1

אני חייב לומר שעם זאת שלמסכי אולד יש עוצמת הארה לא חזקה כמו של LCD אני עדיין נהנה מ HDR יותר על הB6 מאשר על ה KS8500.
נכון, במסך לבן ה KS8500 היה מסנוור וה B6 ממש לא, אבל בתוכן HDR אמיתי כגון Jessica Jones, Daredevil, Glow, Luke Cage ועוד רבים, אני הרבה יותר נהנה מהקונטרסט של ה B6, חשוב לציין שבתכני HDR התאורה משתוללת וזליגות אור הופכות להיות חמורות הרבה יותר.

בגלל שהמסך מואר ברמת הפיקסל ויש קונטרסט אינסופי הדרישה לכמות ניטס מטורפת כבר לא כלכך רלוונטית.
ברור שאחד מול השני הבהיר ירשים יותר, כך העין שלנו עובדת, אבל אם תקח אותם בנפרד לשעתיים צפייה בכל אחד, אתה תבין שהקונטרסט של האולד מתעלה על ה"מחסור" בתאורה.

בחדר חשוך אני לפעמים מסתנוור גם מהאולד.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

Tomerco כתב:@rwg1

אני חייב לומר שעם זאת שלמסכי אולד יש עוצמת הארה לא חזקה כמו של LCD אני עדיין נהנה מ HDR יותר על הB6 מאשר על ה KS8500.
נכון, במסך לבן ה KS8500 היה מסנוור וה B6 ממש לא, אבל בתוכן HDR אמיתי כגון Jessica Jones, Daredevil, Glow, Luke Cage ועוד רבים, אני הרבה יותר נהנה מהקונטרסט של ה B6, חשוב לציין שבתכני HDR התאורה משתוללת וזליגות אור הופכות להיות חמורות הרבה יותר.

בגלל שהמסך מואר ברמת הפיקסל ויש קונטרסט אינסופי הדרישה לכמות ניטס מטורפת כבר לא כלכך רלוונטית.
ברור שאחד מול השני הבהיר ירשים יותר, כך העין שלנו עובדת, אבל אם תקח אותם בנפרד לשעתיים צפייה בכל אחד, אתה תבין שהקונטרסט של האולד מתעלה על ה"מחסור" בתאורה.

בחדר חשוך אני לפעמים מסתנוור גם מהאולד.
...
·
וזה עוד בסדרה 6.
מה שהמומחה כנראה עוד לא יודע שבסדרה 7 השיפור בעוצמת ההארה הוא לא רק "עוד איזה 100 ניטס" כמו שהוא קרא בדף הנתונים אלא פעולה הרבה פחות אגרסיבית במנגנון הABL שמגבירה את רמת הבהירות בצורה דרמטית לעומת סדרה 6. אבל מה אני יודע... אני רק דבוק למסך חודשיים מה אני מבין אני... אולי אקרא עליו קצת באינטרנט.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@acc800
אני ניגוד אליך אף פעם לא רק בא לספר ואו להתפאר בידע שלי, אם יש דבר שאני חושב שבו אני מבין משהו בצורה
אחרת מהמקובל אני מנסה להסביר את הדבר ואתה יכול לראות את זה אם תקרא מעט את השירשורים שבהם
השתתפתי בויכוחים לעומק על נושא מסויים או במאמרים שכתבתי. בכל הדברים שאתה כתבת ושלי יצא לראות עד
היום לא היה הסבר אחד רציני של משהו שבו במקרה הכי טוב אתה לא מצטט חומר פרסומי, או שברוב המקרים כותב
את ההסברים המדהימים כמו "זה מה שכולם אומרים", או "לי יש כל כך הרבה כסף שאני יכול להחליף מסך כל יומיים וזה
עושה אותי למבין גדול בתחום".

ואחרי שנפל בזכותי לקבל ממך שיעור מאלף בנושאי קונטרסט כל מה שנשאר לי לכתוב לך זה שבהסבר שלך, שגם
הוא לקוח מילה במילה מחומר פרסומי בעניין, אתה מראה בדיוק כמה אתה לא מבין איך הרגישות לקונטרסט
של העין האנושית עובדת.

בוא לרגע ותקרא את התגובה שלי בשירשור הבא:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... 1&start=15

בתגובה הזו כשאני כותב על פרשנים לענייני אופנה, אני בעיקר (אבל לא רק) מדבר על התגובות שלך, כי
ממך יצא לי לקרוא רק תגובות כאלה. אני מבין שמחזור חומר פרסומי או זה שכולם אומרים או זה שיש לך מספיק
כסף להחליף מסך כל יומיים מרשים אנשים מסויימים וזה מספיק להם בשביל להכיר בך כסמכות העליונה לענייני
מסכים, אבל אותי זה לא מרשים כי כבר יצא לי לראות אלפים כמוך, וכמעט אצל כולם הידע לא מתקרב להיות גדול
כמו הפה שלהם. אז תודה על העצה המלומדת שלך, אבל לא נראה לי שאני אקבל אותה.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני ניגוד אליך אף פעם לא רק בא לספר ואו להתפאר בידע שלי, אם יש דבר שאני חושב שבו אני מבין משהו בצורה
אחרת מהמקובל אני מנסה להסביר את הדבר ואתה יכול לראות את זה אם תקרא מעט את השירשורים שבהם
השתתפתי בויכוחים לעומק על נושא מסויים או במאמרים שכתבתי. בכל הדברים שאתה כתבת ושלי יצא לראות עד
היום לא היה הסבר אחד רציני של משהו שבו במקרה הכי טוב אתה לא מצטט חומר פרסומי, או שברוב המקרים כותב
את ההסברים המדהימים כמו "זה מה שכולם אומרים", או "לי יש כל כך הרבה כסף שאני יכול להחליף מסך כל יומיים וזה
עושה אותי למבין גדול בתחום".

ואחרי שנפל בזכותי לקבל ממך שיעור מאלף בנושאי קונטרסט כל מה שנשאר לי לכתוב לך זה שבהסבר שלך, שגם
הוא לקוח מילה במילה מחומר פרסומי בעניין, אתה מראה בדיוק כמה אתה לא מבין איך הרגישות לקונטרסט
של העין האנושית עובדת.

בוא לרגע ותקרא את התגובה שלי בשירשור הבא:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... 1&start=15

בתגובה הזו כשאני כותב על פרשנים לענייני אופנה, אני בעיקר (אבל לא רק) מדבר על התגובות שלך, כי
ממך יצא לי לקרוא רק תגובות כאלה. אני מבין שמחזור חומר פרסומי או זה שכולם אומרים או זה שיש לך מספיק
כסף להחליף מסך כל יומיים מרשים אנשים מסויימים וזה מספיק להם בשביל להכיר בך כסמכות העליונה לענייני
מסכים, אבל אותי זה לא מרשים כי כבר יצא לי לראות אלפים כמוך, וכמעט אצל כולם הידע לא מתקרב להיות גדול
כמו הפה שלהם. אז תודה על העצה המלומדת שלך, אבל לא נראה לי שאני אקבל אותה.
...
·
אולי יפתיע אותך אבל הסיבה שנרשמתי לפורום לא היתה בשביל להרשים אותך אלא כי אני אוהב את התחום.
אולי ראית אלפים אבל מבטיח לך שאחד כמוני עוד לא ראית ופגשת. לגבי העין האנושית קבעתי תור כרגע בקופ"ח אצל רופא עיניים שיסביר לי מה אתה רוצה.
וברצינות, אני יודע שאתה לא אוהב המלצות כי אתה כבר חושב שאתה יודע הכל אבל בכל זאת ממליץ לך יותר להתנסות במסכים בפועל אצלך בסלון ולא רק לקרוא עליהם או ללמוד חומר רפואי על גבי הרשת.
בדרך זו אתה גם תהנה הרבה יותר מהתחביב שלך כמוני.

Tomerco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #17 

@acc800

בשביל להבין ולהכיר טכנולוגיה לעומק לא חייבים לרכוש אותה, אפשר לבצע מחקר מעמיק באינטרנט ולהתנסות לעומק בחנויות מתמחות.
חשוב לזכור שלא לכולם יש את הכסף או הרצון לקנות את ה״דבר החם״ בכל פעם שהוא יוצא, וזה לא הופך אותם לפחות מבינים או פחות מקצועיים.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

@acc800

זה דבר טוב שלא נרשמת לפורום כדי להרשים אותי כי אתה באמת לא מרשים אותי, ואני לא יודע אם הדברים שלך
מרשימים אנשים אחרים ואם כן אז חבל. דבר אחד שכן יש לנו במשותף זה שגם אני נרשמתי לפורום כי אני אוהב את
התחום, אבל בניגוד אליך אני לא בא לומר לאנשים מה כדאי להם או לא כדאי להם לקנות בהסתמך על הטעם האישי
שלי, אני מעדיף לנסות ולעזור לאנשים ללמוד את התחום בצורה כמה שיותר טובה בשביל שהם יחליטו בעצמם מה
יותר נכון להם לקנות.

דבר נחמד נוסף בתגובה שלך הוא שאני רק כותב תגובה על ההסברים שלך ואתה ממהר להביא דוגמא בדיוק לדבר
שאני כתבתי. למה באמת צריך לעניין אותך דבר כמו הרגישות של העין לקונטרסט (וזה מיד לאחר תגובה שלך שבאה
ללמד אותי דבר לגמרי שגוי בנושא) או במילים אחרות איך העין מגיבה לאור, כי איזה קשר כבר יכול להיות בין הראייה
שלנו למסכי טלוויזיה. מה נשאר לומר אחרי תגובה כזו שבאמת מראה גם את רמת המומחיות שלך בתחום המסכים.

@טלHD

לדעתי בדיוק מה שאתה כותב על השוואת פרמטרים זאת אחת הבעיות בעניין, ובדיוק גם קשורה לסיבה שמומחה
למסכים כמו @acc800 לא מבין מה קשורה הצורה בה אנו רואים, לתחום כמו מסכי קולנוע בייתי. זה נכון שעל
הנייר נראה ש- OLED מוביל בכמה תחומים, אבל הבעיה בזה היא שבעולם האמיתי הדברים לא מתנהלים כך.
בעולם האמיתי איכות התמונה שתראה לא קשורה רק למה שהמסך יכול להראות, היא קשורה גם למה שאתה יכול
לראות. וזה נכון שבמצבים מסויימים מה שאתה אומר יכול להיות קרוב למציאות, אבל אם בודקים את הדברים בצורה
ובתנאים שצריך לבדוק אותם אז התמונה שאתה מצייר יכולה מעט להשתנות.

@Tomerco

העניין במה שאתה כותב על המסכים שלך הוא שזה המצב שבו אתה רואה תכנים (ואני מדבר על תנאי הסביבה), וזה
בסדר גמור אם זה מה שנוח לך, אבל זה לא אומר שזה המצב הנכון לראות תכנים כאלה, ואולי בצפיה בתנאים
נכונים המצב שאתה מתאר ישתנה מעט.

לגבי מה שאתה כותב בנושא שליטה על ההארה ברמת הפיקסל וקונטרסט אינסופי, אז לצערי גם אתה הולך אחרי
דברים שהם בעיקר טובים לתוכן פרסומי. אני כבר התייחסתי לדברים הללו והסברתי אותם במקומות אחרים
בצורה די מעמיקה, אז תסלח לי שאני לא חוזר כאן על ההסבר, ואתה מוזמן לחפש ולקרוא את הדברים שכתבתי.
אבל בקיצור קונטרסט אינסופי זה באמת המצאה של פירסומאים, כי זה אולי יכול להראות נכון מבחינה מתמטית,
אפילו שבמציאות זה לא ממש כך, אבל גם אם נגיד שמסך היה יכול להראות קוטרסט אין סופי האם אתה חושב
שאתה יכול לראות קונטרסט אין סופי. ולגבי עניין השליטה (או כיבוי) ברמת הפיקסל, אז כאן המסך באמת יכול
לעשות את זה אך הבעיה היא שבגודל הפיקסלים שעליו מדובר במסכי 4K אתה לא באמת יכול לראות את זה
לרמת הדיוק הזה, ומסך עם FALD טוב יכול היום יחסית להתקרב לרמה שמספיקה לנו בצפיה ממרחק נכון.
אז אני לא אומר שמסך עם FALD טוב יכול לגמרי להתחרות בנושא הזה עם OLED אבל הוא יכול לתת
תשובה די יפה בנושא הזה.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@rwg1
כרגיל הרבה הרבה מלל מתנשא על כלום ושום דבר אבל השורה התחתונה שלך למעשה די יכולה לסכם את העניין בין אם לסיכום הזה התכוונת או בין אם לאו. הדבר היחיד שכרגע יכול להתקרב לאולד זה מסך FLAD משובח כמו הZ9 של סוני למשל, מכיוון שהוא יקר בצורה מחרידה אין כרגע כל הגיון ברכישתו או בהעדפתו על מסכי אולד שזמינים יותר מבחינת המחיר ועדיפים עליו ברוב המוחלט של הפרמטרים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #20 

גיל, בסוף הערב של השקת מסכי ה- OLED בדיון עם שחר שאלת אותי שאלה וקיבלת את התשובה ממני עוד לפני שבכלל הספקת לענות את מה שרצית לענות לי על כך של העין "מתרגלת" למצב התמונה גם אם היא נראית בתחילה לא קשורה לכלום.

אני קטונתי במושגים, מאמרים, ציטוטים וטכנולוגיות, אבל אני חושב שמהות הדיונים איתך סביב מכלול אספקט התמונה, נעוצים בעובדה שאתה רוצה / מצפה (ובצדק) שהתמונה תהיה קרובה ככל שניתן עד זהה לתמונה שהעין רואה בפועל.

זה כמובן לא קיים, עדיין...

ולכן, בין אלה שרכשו OLED יש "הסכמה" סמויה או אפילו גלויה שהתמונה היא רק 80% מושלמת מול 75% מושלמות בטכנולוגיות המסורתיות (שאינן OLED).

עכשיו, שלא תבין - האג'נדה שלך היא נכונה ולמעשה היא זו שדוחפת את היצרנים להגיע לזהות תמונת עין / מסך.
אבל (לדעתי) החוסר שלמות ובשלות הטכנולוגיה, גורם לך להיות יותר מדיי על הגדר בציפייה של משהו שמקטנות מרומי וחוסר השכלתי לא יהיה ב- 5 שנים הבאות לפחות.

רוצה לומר, אין עדיין משהו שמשתווה לעולם האמיתי, אבל ה- OLED נכון לכרגע נותן ככל הנראה את הדבר הכי קרוב לזה מההיצע הקיים.
גם אם האפור הקרוב מעל השחור המוחלט עדיין לא שם ורמת ההארה המקסימאלית קצת מפגרת מאחור.
במכלול השלם זה הכי קרוב..

תסכים איתי ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”