שליטה בצלונים/תריסי רפפה
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
מנסה למצוא מידע על זה ללא הצלחה.
כיצד נעשית שליטה על מנועים של צלונים? האם יש ארבעה "צירים"? (למעלה, למטה, פתיחת שלבי אור וסגירתם) האם יהיה לי צורך בשני מודולים roller shutter, אחד לכל שני צירים?
שמעתי גם טענה שהמנוע עובד כך שרק כשהתריס סגור לגמרי מתחילה פתיחת שלבי האור, ואז יש רק שני צירים.
למישהו יש נסיון בזה?
עדכון (12/8/2017): מסכם את התגובות עד זאת , על מנת להקל על מי שקורא בעתיד (תודה רבה ל @MarioMan @Grappa @EtKa):
* צלונים ותריסי רפפה זה לא אותו דבר.
* צלונים בד"כ עובדים עם מנוע DC, ותריסי רפפה עם AC.
* ל Qubino יש מודול DC .
* גם ל Qubino וגם ל Fibaro יש מודולים ל AC.
* למודולים של שתי החברות יש מצבי Venetian Blinds שמאפשרים לשלוט גם בפתיחה/סגירה וגם בסיבוב של שלבי האור.
* נראה של VERA עם UI7 יש בעיה עם המצב הנ"ל , לפחות עם Fibaro. בקישור יש גם הפניה לפורום של Vera עם workaround אפשרי.
* נראה שאף אחד בפורום לא הטמיע שליטה חכמה בצלונים/תריסי רפפה, כך שרוב הידע הנ"ל הוא תיאורטי, ולא מנסיון.
כיצד נעשית שליטה על מנועים של צלונים? האם יש ארבעה "צירים"? (למעלה, למטה, פתיחת שלבי אור וסגירתם) האם יהיה לי צורך בשני מודולים roller shutter, אחד לכל שני צירים?
שמעתי גם טענה שהמנוע עובד כך שרק כשהתריס סגור לגמרי מתחילה פתיחת שלבי האור, ואז יש רק שני צירים.
למישהו יש נסיון בזה?
עדכון (12/8/2017): מסכם את התגובות עד זאת , על מנת להקל על מי שקורא בעתיד (תודה רבה ל @MarioMan @Grappa @EtKa):
* צלונים ותריסי רפפה זה לא אותו דבר.
* צלונים בד"כ עובדים עם מנוע DC, ותריסי רפפה עם AC.
* ל Qubino יש מודול DC .
* גם ל Qubino וגם ל Fibaro יש מודולים ל AC.
* למודולים של שתי החברות יש מצבי Venetian Blinds שמאפשרים לשלוט גם בפתיחה/סגירה וגם בסיבוב של שלבי האור.
* נראה של VERA עם UI7 יש בעיה עם המצב הנ"ל , לפחות עם Fibaro. בקישור יש גם הפניה לפורום של Vera עם workaround אפשרי.
* נראה שאף אחד בפורום לא הטמיע שליטה חכמה בצלונים/תריסי רפפה, כך שרוב הידע הנ"ל הוא תיאורטי, ולא מנסיון.
נערך לאחרונה על ידי DudeShemesh ב 12/08/2017 16:42, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
צלונים ותריסי רפפה עובדים ככה שיש למעשה 2 כיוונים כמו בתריס רגיל - עליה וירידה.
ההבדל הוא שבשונה מתריס רגיל, ברגע שמגיע המתח לאחד הכיוונים מתבצע רפרוף בחצי שניה-שניה הראשונות, בהתאם לכיוון המנוע.
אז בעצם כדי לרפרף צריך לתת פולס של סביב החצי שניה בכיוון הרצוי.
מודה שלא בדקתי את נושא המודולים עד לרמת הפרט אבל אני דיי בטוח שצלונים לא תוכל להפעיל בעזרתם, או לפחות לא מבלי הרבה התעסקות. הסיבה היא שרוב (אם לא כל) הצלונים שמותקנים בארץ עובדים עם מנוע 24V DC. שינוי כיוון סיבוב המנוע אגב מבוצע במקרה זה ע"י היפוך קוטביות.
אם אכן זה המצב ויש לך צלונים ב-24V DC ואכן המודול לא מקבל מתח כזה בכניסה (99% שלא, כי בעצם יש למודולים האלו סה"כ 2 ממסרי SPST) אז הפתרון כנראה יהיה לשים 2 מגענים שמחוברים למודול.
בהצלחה.
ההבדל הוא שבשונה מתריס רגיל, ברגע שמגיע המתח לאחד הכיוונים מתבצע רפרוף בחצי שניה-שניה הראשונות, בהתאם לכיוון המנוע.
אז בעצם כדי לרפרף צריך לתת פולס של סביב החצי שניה בכיוון הרצוי.
מודה שלא בדקתי את נושא המודולים עד לרמת הפרט אבל אני דיי בטוח שצלונים לא תוכל להפעיל בעזרתם, או לפחות לא מבלי הרבה התעסקות. הסיבה היא שרוב (אם לא כל) הצלונים שמותקנים בארץ עובדים עם מנוע 24V DC. שינוי כיוון סיבוב המנוע אגב מבוצע במקרה זה ע"י היפוך קוטביות.
אם אכן זה המצב ויש לך צלונים ב-24V DC ואכן המודול לא מקבל מתח כזה בכניסה (99% שלא, כי בעצם יש למודולים האלו סה"כ 2 ממסרי SPST) אז הפתרון כנראה יהיה לשים 2 מגענים שמחוברים למודול.
בהצלחה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2568
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@DudeShemesh
@MarioMan
·
אין לי נסיון בזה אבל,
יש מודולים ל12-24VDC שהופכים קיטוב למנוע:
http://qubino.com/products/flush-shutter-dc/
קרא קצת את החומר יש מצב שזה יעבוד ב Venetian mode
@MarioMan
·
אין לי נסיון בזה אבל,
יש מודולים ל12-24VDC שהופכים קיטוב למנוע:
http://qubino.com/products/flush-shutter-dc/
קרא קצת את החומר יש מצב שזה יעבוד ב Venetian mode
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2568
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@MarioMan
·
מתנצל שלא צייתי וזה חשוב.
במידה ומדובר במנוע 12-24VDC במתח נמוך נדרש בנוסף למודול גם ספק כוח במתח וזרם מתאימים לצריכה של המנוע.
האופציה ל Venetian mode קיימת גם במודולים של 220VAC גם של פיברו וגם של QUBINO ואולי גם אצל יצרנים אחרים.
·
מתנצל שלא צייתי וזה חשוב.
במידה ומדובר במנוע 12-24VDC במתח נמוך נדרש בנוסף למודול גם ספק כוח במתח וזרם מתאימים לצריכה של המנוע.
האופציה ל Venetian mode קיימת גם במודולים של 220VAC גם של פיברו וגם של QUBINO ואולי גם אצל יצרנים אחרים.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

@MarioMan @Grappa
תודה רבה!
אם אני מבין נכון - המודול של Qubino במצב Venetian Blinds יעשה את העבודה, ויעבוד במתח הנכון, ללא שום המרות. האם אני צודק? האם הממשק הוא באמת אוניברסלי (כלומר כל המנועים עובדים באותה צורה)?
תודה רבה!
אם אני מבין נכון - המודול של Qubino במצב Venetian Blinds יעשה את העבודה, ויעבוד במתח הנכון, ללא שום המרות. האם אני צודק? האם הממשק הוא באמת אוניברסלי (כלומר כל המנועים עובדים באותה צורה)?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

לא מכיר את המוצר ולא יודע מזה מצב "Vnetian Blinds" - הסברתי חשמלית את הפעולות הנדרשות מציוד הבקרה.DudeShemesh כתב:@MarioMan @Grappa
תודה רבה!
אם אני מבין נכון - המודול של Qubino במצב Venetian Blinds יעשה את העבודה, ויעבוד במתח הנכון, ללא שום המרות. האם אני צודק? האם הממשק הוא באמת אוניברסלי (כלומר כל המנועים עובדים באותה צורה)?...
לגבי המתח הנכון - המוצר הנ"ל לא מבצע המרות אנרגיה ככה שמתח הכניסה צריך להגיע מספק כוח DC ולא מרשת החשמל.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

כלומר, זהו ממשק סטנדרטי של מנועים "טיפשים"?MarioMan כתב: לא מכיר את המוצר ולא יודע מזה מצב "Vnetian Blinds" - הסברתי חשמלית את הפעולות הנדרשות מציוד הבקרה....
מכיוון שהמודול מתחבר למתגים, השאלה היא איך הם עובדים בלעדיו. אם המתגים מוזנים מרשת החשמל, אז מודול AC אמור לעבוד, אם הם מוזנים מספק, אז מודול DC אמור לעבוד. המצב הבעייתי היחיד הוא אם המתגים מוזנים מרשת החשמל, אך מזינים את הספק בממשק לא סטנדרטי, ואז המודול לא ידע לתפעל אותם. האם אני מפספס משהו?MarioMan כתב: לגבי המתח הנכון - המוצר הנ"ל לא מבצע המרות אנרגיה ככה שמתח הכניסה צריך להגיע מספק כוח DC ולא מרשת החשמל....
האם למישהו יש המלצה על מנוע "טיפש"?
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

זה לא עניין של ממשק - הפעולה של רפרוף מעלה\מטה והפעולה של עליה\ירידה היא אותה הפעולה. פשוט אם אתה רוצה לרפרף אתה צריך לתת מתח בכיוון הרצוי למשך חצי שניה-שניה ואז לעצור, ואם אתה רוצה להעלות\להוריד את התריס\צלון אז אתה מבצע עצירה בשלב יותר מאוחר.DudeShemesh כתב: כלומר, זהו ממשק סטנדרטי של מנועים "טיפשים"?...
כאמור אני לא מכיר את המוצר ובוודאי שלא יודע איך החיבור למתגים\לחצנים מתבצע בפועל.DudeShemesh כתב: מכיוון שהמודול מתחבר למתגים, השאלה היא איך הם עובדים בלעדיו. אם המתגים מוזנים מרשת החשמל, אז מודול AC אמור לעבוד, אם הם מוזנים מספק, אז מודול DC אמור לעבוד. המצב הבעייתי היחיד הוא אם המתגים מוזנים מרשת החשמל, אך מזינים את הספק בממשק לא סטנדרטי, ואז המודול לא ידע לתפעל אותם. האם אני מפספס משהו?
האם למישהו יש המלצה על מנוע "טיפש"?...
אני רק יכול לשער מתוך היגיון בריא שגם המתג\לחצן שנותן למוצר הזה בקרה ידנית מקבל בכניסה DC.
לעצם העניין - כל המנועים הללו הם למעשה טיפשים. פשוט ככה תריס רפפה\צלון עובד. אגב, בתריסי רפפה דווקא דיי נפוץ שהם מגיעים עם מנוע AC סטנדרטי ואז כל אלמנט בקרה לתריס יתאים לך (בהנחה שאין בעיה של עומסים) - רק צריך לוודא שאתה יכול לבצע את הפעולות האלה של ה"פולס" למעלה\למטה בשביל לרפרף.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

לזה אני קורא ממשק. כלומר, מה המנוע מצפה לקבל בשביל הפעולות השונות. לא הבנתי למה אתה מתכוון באותה פעולה. הרי ניתן להגיע לכל מצב מבחינת שילוב של גובה וזווית.MarioMan כתב: זה לא עניין של ממשק - הפעולה של רפרוף מעלה\מטה והפעולה של עליה\ירידה היא אותה הפעולה. פשוט אם אתה רוצה לרפרף אתה צריך לתת מתח בכיוון הרצוי למשך חצי שניה-שניה ואז לעצור, ואם אתה רוצה להעלות\להוריד את התריס\צלון אז אתה מבצע עצירה בשלב יותר מאוחר....
כתבת מקודם ש"רוב (אם לא כל) הצלונים שמותקנים בארץ עובדים עם מנוע 24V DC". אני מפספס משהו?MarioMan כתב: לעצם העניין - כל המנועים הללו הם למעשה טיפשים. פשוט ככה תריס רפפה\צלון עובד. אגב, בתריסי רפפה דווקא דיי נפוץ שהם מגיעים עם מנוע AC סטנדרטי ואז כל אלמנט בקרה לתריס יתאים לך (בהנחה שאין בעיה של עומסים) - רק צריך לוודא שאתה יכול לבצע את הפעולות האלה של ה"פולס" למעלה\למטה בשביל לרפרף....
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

המנוע לא מצפה לקבל כלום - זה אלמנט טיפש.
כשמגיע מתח באחד הכיוונים אז קודם כל מתבצע רפרוף ואחריו מתבצעת עליה\ירידה כך ששוב, אם אתה רוצה לרפרף אתה צריך פשוט לתת מתח כאילו נתת עליה\ירידה ופשוט לעצור אחרי חצי שניה-שניה.
ואתה לא מפספס - צלונים מגיעים לרוב עם מנוע 24V DC. תריסי רפפה לא. צלונים ותריסי רפפה הם לא אותו דבר.
כשמגיע מתח באחד הכיוונים אז קודם כל מתבצע רפרוף ואחריו מתבצעת עליה\ירידה כך ששוב, אם אתה רוצה לרפרף אתה צריך פשוט לתת מתח כאילו נתת עליה\ירידה ופשוט לעצור אחרי חצי שניה-שניה.
ואתה לא מפספס - צלונים מגיעים לרוב עם מנוע 24V DC. תריסי רפפה לא. צלונים ותריסי רפפה הם לא אותו דבר.
כאן יש הסבר של vesternet לגבי הfibaro roller shutter 2:
http://www.vesternet.com/knowledgebase/technical/kb-83/
http://www.vesternet.com/knowledgebase/technical/kb-83/
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

נשמע שכן פספסתיMarioMan כתב:ואתה לא מפספס - צלונים מגיעים לרוב עם מנוע 24V DC. תריסי רפפה לא. צלונים ותריסי רפפה הם לא אותו דבר....
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

צלונים בדרך כלל מגיעים עם מנוע 24V DC ולרוב מותקנים בתוך הזכוכית.
מבחינת אופן התפעול\בקרה - בדיוק אותו דבר רק שכאמור המתחים אחרים, אך הרעיון זהה.
מבחינת אופן התפעול\בקרה - בדיוק אותו דבר רק שכאמור המתחים אחרים, אך הרעיון זהה.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

מחיה את השרשור בשביל שאלה נוספת:
האם למישהו יש נסיון עם תריסי רפפה / צלונים ו home assistant?
נראה שהמודל של פיבארו משתמש בממשק לא סטנדרטי בשביל התמיכה בזווית. לעומתו, אם אני מבין נכון, המודול של קובינו מתנהג כמו שני תריסים שונים כשמעבירים אותו למצב venetian blinds.
מישהו מכיר? התנסה?
האם למישהו יש נסיון עם תריסי רפפה / צלונים ו home assistant?
נראה שהמודל של פיבארו משתמש בממשק לא סטנדרטי בשביל התמיכה בזווית. לעומתו, אם אני מבין נכון, המודול של קובינו מתנהג כמו שני תריסים שונים כשמעבירים אותו למצב venetian blinds.
מישהו מכיר? התנסה?