טלוויזיה 55" 4K ומרחק צפיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
good__one פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #1 

לפי אתר rtings.com על מנת להינות מ-4K בטלוויזיה בגודל 55" צריך לשבת במרחק של עד 2 מטר (אופטימלי מטר אחד).
ב-50" עם 4K בכלל צריך לשבת 'על' הטלוויזיה.
כמה אנשים שרוכשים כזו טלוויזיה יושבים במרחק כזה קרוב?
רובנו עם סלון יותר גדול וגם בחדר השינה בד"כ הטלוויזיה נמצאת בקיר הנגדי כך שעם המעבר לפני המיטה המרחק כבר גדול מ-2 מטר.

אז למה אנשים מתעקשים לרכוש טלוויזיה שלא בטוח שיצליחו להינות מהביצועים שלה?
אני מבין שהתוספת למחיר לא כזו גדולה (כ-15%), אבל עדיין...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

התשובה היא: 4K מיותר באופן כללי, אבל אפשר לראות הבדל גם ממרחקים גדולים יותר ממה שמופיע בטבלה.
בכל אופן, מה שבאמת משפיע על איכות התמונה זה HDR והרבה פחות הרזולוציה.

Tomerco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #3 

אני לא יודע לגבי אנשים אחרים, אבל גם אני הייתי בדיוק בתהייה הזו עד לפני כמה שבועות.

כדי להינות מכמות הפרטים אשר מוצגים ברזולוצית 4K עליך לשבת עד מחרק מסויים מהמסך, בהתאם לגודלו.
נתון נוסף שלוקחים בחשבון הוא כמה אחוז מטווח הראייה שלך המסך תופס, אם תשב רחוק מדי, המסך יהפוך לחלק שולי במרחב הראייה שלך ולא תוכל להינות מחוויה סינמטית, אך אם תשב קרוב מדי, החוויה יכולה להפגע גם כן (יש כאלה שיחלקו).
חשוב לזכור שלא תמיד צופים בתכני 4K ולכן לקנות מסך 55" למרחק של מטר בודד יהיה מעט בעייתי.

אני כרגע יושב 2.9 מטרים מ65" ולעיתים אני מרגיש שזה קצת קטן (לא באמת קטן אך לא מספק), כשאני מתקרב ל2.6 מטרים זה הופך להיות אידיאלי.
למרחק של 2 מטרים הייתי קונה 55" אולי אפילו 60".

אם אתה צופה בעיקר בנטפליקס\תכנים בFHD ומעלה, תקנה את המסך הכי גדול שנכנס לך בתקציב בהינתן שהוא איכותי.

כך או כך, אני מרגיש ש HDR בשילוב עם 4K נותן באמת שידרוג משמעותי מ FHD, ללא ספק HDR זו הקפיצה הכי משמעותית מאז HD.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #4 

@good__one
·
הנתונים שציטטת על מרחק צפייה בהקשר של כושר הפרדה 4K הם נתונים מדוייקים, ידועים כבר שנים רבות ואין כאן שום חידוש. הסיבה הפשוטה שישראלים רוכשים טלוויזיות 55'' לסלון, טלוויזיות שמתאימות למרחק צפייה בחדר שינה קטן על הקיר הצמוד לצופה או של צפייה במטבח, הסיבה לכל זה, היא שאם הלקוחות האלה ישמעו מה מחיר של הטלוויזייה 4K שמתאימה לסלון, טלוויזייה בגודל 85'' למשל, אחרי שישמעו את המחיר של הטלוויזייה הלקוחות האלה ישר יברחו מהחנות שתספר להם את האמת. והמוכרנים בחנות יודעים זאת וכלל לא מציעים להם טלוויזיות מתאימות, אלה כאלה שהלקוח הישראלי יהיה מוכן לשלם עליהן.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #5 

אני לא מצליח להבין מה הבעיה.
השאלה הזאת רלונטית ל2014, אולי 2015. היום היא ממש לא מעניינת כי היא לא רלונטית כי אין שום יצור מקביל של full hd. קונים את הגודל הכי מעניין ונוח במגבלת התקציב וזהו.
הבעיה כרגע היא שידורים ותוכן, כמעט כל הצפייה בעולם היא פחות מ4k ורובה היא באיכות דחוסה וגרועה שגם ככה מוחקת כל פרט עדין וקטן. כשרוב השידורים והתוכן ישתפרו, יהיה זינוק למעלה בגדלים.

בסופו של התהליך הנוכחי יהיו בסלון רק מסכי ענק אבל כמו כל תהליך - בדרך יש שלבים מוזרים...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

azerbouf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

הטבלה הזאת זה לא מדד, אבל מה שכן, ממש ממליץ לך לקנות 55״. תאמין לי, אתה לא תצטער לרגע מהגודל, אבל אם תקנה 50, אחרי שבוע אתה בטוח תגיד שהיתה צריך להשקיע קצת וקונה 55. ההפרש בין 50 ל55 זה כ20% בגודל של המסך הפיזי
חוץ מזה, לא תמיד אנחנו צופים בטלויזיה רק כאשר אנחנו יושבים מולה. לפעמים רואים מהצד, מהמטבח, מהמרפסת, בעמידה וכו... וכשהיא גדולה - אפשר לראות מכל מקום.
אגב, אני פעם היתי נעול על 50, אבל אחרי אחרי שראיתי שניהם בחנות, הבנתי שעדיף ללכת על 55. ואת האמת, גם 55 נראת לי כבר קטנה :) היתי לוקח 65״ בכיף, אבל היא יותר יקרה. ההפרש בין 50 ל55 במחיר - זניח יחסית ,אבל בין 55 ל65 הפרש די משמעותי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”