"טלוויזיה" מול מ"מסך מחשב"
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
בעיקרון לשימוש כמסך מחשב עדיף מסך מחשב. ולצפיה בטלוויזיה, עדיף טלוויזיה.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@moco
צפיפות פיקסלים.
במסך "24 FHD הפיקסלים צפופים יותר ממסך "37 FHD מה שמאפשר לך לשבת שישים ס"מ ממסך המחשב ולראות טוב. לעשות את זה עם מסך גדול יותר יחייב אותך להתרחק עד שבשלב מסויים הטקסטים נהיים לא קריאים בגלל המרחק.
אז, אם אתה מתכוון לשבת קרוב, אתה צריך מסך קטן יחסית עם צפיפות פיקסלים גבוהה. אם אתה מתכוון לשבת רחוק (ולא לעבוד עם טקסט) אתה יכול לרכוש מסך גדול יותר.
כמובן שבהתאם למשוואה הזו תוכל לרכוש לעצמך מסך "40 או אפילו "55 ברזולוציית 4K ולהתייחס אליו כמסך מחשב לכל דבר אבל אז אתה נכנס לעולם אחר לגמרי, עולם של יותר מדי פיקסלים, כרטיסי מסך חזקים, תוכן שלא ממלא את המסך, מערכת הפעלה שלא בהכרח יודעת להגדיל ולהקטין את הפונטים כמו שצריך וכו'.
צפיפות פיקסלים.
במסך "24 FHD הפיקסלים צפופים יותר ממסך "37 FHD מה שמאפשר לך לשבת שישים ס"מ ממסך המחשב ולראות טוב. לעשות את זה עם מסך גדול יותר יחייב אותך להתרחק עד שבשלב מסויים הטקסטים נהיים לא קריאים בגלל המרחק.
אז, אם אתה מתכוון לשבת קרוב, אתה צריך מסך קטן יחסית עם צפיפות פיקסלים גבוהה. אם אתה מתכוון לשבת רחוק (ולא לעבוד עם טקסט) אתה יכול לרכוש מסך גדול יותר.
כמובן שבהתאם למשוואה הזו תוכל לרכוש לעצמך מסך "40 או אפילו "55 ברזולוציית 4K ולהתייחס אליו כמסך מחשב לכל דבר אבל אז אתה נכנס לעולם אחר לגמרי, עולם של יותר מדי פיקסלים, כרטיסי מסך חזקים, תוכן שלא ממלא את המסך, מערכת הפעלה שלא בהכרח יודעת להגדיל ולהקטין את הפונטים כמו שצריך וכו'.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
- ChesterYonany
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 446
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
האמת שאני מתכנן לקנות טלויזיה 40 4K בתור מסך מחשב, אבל אני יושב רחוק (100-110 ס"מ).
כנראה יגרור איתו שדרוג של המחשב.
הדבר היחידי שסוג של מדאיג אותי זה הINPUT LAG של טלויזיות, ברובן זה סביב ה20MS לעומת מסך מחשב שבדרך כלל עובד על חצי מזה ומטה (10MS).
אני לא יודע כמה זה ישפיע במשחקים, אם בכלל, אבל זה משהו שאדע רק אחרי שיהיה לי את המסך.
כנראה יגרור איתו שדרוג של המחשב.
הדבר היחידי שסוג של מדאיג אותי זה הINPUT LAG של טלויזיות, ברובן זה סביב ה20MS לעומת מסך מחשב שבדרך כלל עובד על חצי מזה ומטה (10MS).
אני לא יודע כמה זה ישפיע במשחקים, אם בכלל, אבל זה משהו שאדע רק אחרי שיהיה לי את המסך.
פרטים:
המסך ישמש לתוכני ווידאו, בעיקר מקודי. הוא לא ישמש למשחקים או ליישומי מחשב או גלישה בווב.
הוא יהיה בחדר שינה של בתי - מרחק צפייה של כ 2 מטר.
אגב, האם יש הבדלים משמעותיים במחירים בין טלוויזיה למסך מחשב (מאותה רמה בערך) ?
המסך ישמש לתוכני ווידאו, בעיקר מקודי. הוא לא ישמש למשחקים או ליישומי מחשב או גלישה בווב.
הוא יהיה בחדר שינה של בתי - מרחק צפייה של כ 2 מטר.
אגב, האם יש הבדלים משמעותיים במחירים בין טלוויזיה למסך מחשב (מאותה רמה בערך) ?
משה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20183
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם השימוש הוא בווידאו, אז כמובן שעדיף לקנות טלוויזיה. זה ייצא הרבה יותר זול.
למרחק של 2 מטר צריך מסך מעל "40 ורצוי באיזור ה-50 ומעלה. מסכי מחשב בגדלים האלה נורא יקרים ולא ממש נפוצים.
למרחק של 2 מטר צריך מסך מעל "40 ורצוי באיזור ה-50 ומעלה. מסכי מחשב בגדלים האלה נורא יקרים ולא ממש נפוצים.