שימוש ב-RELAY של פיבארו כ"מתג חליפי" (ללא חיווט)

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

הזמנתי זוג מתגי RELAY של פיבארו (222). אחד מהם יחובר כמתג לשתי המנורות באמבטיה (ללא דימר - אולי את אחת הנורות אשים פיליפס היו). את השני אני רוצה לחבר בתוך ארון האמבטיה לטובת תאורת הארון (זה מעצבן כששוכחים את זה דלוק ונמצאים במיטה :)). מכיוון שה-RELAY הוא מתג כפול, זה אומר שבעצם יש לי אפשרות לחבר עוד מתג אליו, רק שאין לי שם עוד חיווט.

השאלה - בהנחה שאני אחבר שני לחצנים לממסר השני - האם אפשר שאחד מהם יהיה "מתג בפועל" - כלומר הוא יתחבר לחוט שהולך לתאורת הארוןן, בעוד שהמתג השני לא יהיה מחווט כלל, אבל ברמת ההגדרות ב-VERA אוכל לסנכרן אותו מול המתג בכניסה לאמבטיה שמדליק את אחד האורות שם? (או לחילופין, האם אפשר לעשות את זה בכלל בלי עוד לחצן? נגיד על ידי זה שלחיצה כפולה על הלחצן שמחובר בארון אמבטיה תתן הוראה להדלקה/כיבוי של האור השני)

מקווה שזה היה ברור ... אנסה גם לרשום את זה בצורה "מדעית"

ממסר כפול A, מותקן בכניסה לחדר האמבטיה, ומחובר ללחצנים P1, P2. אלו מפעילים בתור את שני המעגלים הממותגים של ממסר A, שנקרא להם A1 ו-A2. לחיצה על P1, לצורך העניין, שולחת אות לממסר A, שאומרת לו למתג את A1.

ממסר כפול B, מותקן בארון האמבטיה, ומחובר ללחצנים, Q1, Q2. לחצן Q1 מחובר לממסר B, שבתורו ממתג את היציאה שלו B1 שדרכה עובר חוט חשמל בפועל. לחצן Q2, לעומת זאת, מתחבר לממסר B, אבל לא מחובר שום חוט חשמל ליציאה מB2. אלא שכשאני לוחץ על Q2, הוא ימתג, בפועל, דרך ה-VERA, את הסטטוס של A2. (לחילופין, אם אפשר לחסוך בכלל את הלחצן הנוסף, להגיע למצב שבו לחיצה רגילה על Q1 תמתג את B1, ולחיצה כפולה, נגיד, על B1, תמתג את A2.)

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@slarti
·
קוראים לזה Z-Wave Association
פרטים כאן ובחיפוש בגוגל
http://www.vesternet.com/resources/appl ... YnWrLZ94qI

קרא גם את זה
http://www.vesternet.com/knowledgebase/technical/kb-86

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

טוב - בגדול זה נשמע מעולה ויכול לפתור לי בעיות כלשהן
בקטן - זה נשמע שאם אני רוצה ASSOCIATION רק לאחד משני המיתוגים - זה סוג של הימור אם זה יעבוד או לא...
בגדול - אני יכול לנסות :)

אם ה-ASSOCIATION לא עובד, אפשר עדיין לנהל את זה דרך SCENES ב-VERA? כלומר לייצר מצב שלחיצה על מתג שלא מחובר לכלום יפעיל איזה SCENE של מיתוג?
אני מבין שזה יקח יותר DELAY.... (וכנראה שאז יותר פשוט רגע לצאת החוצה וללחוץ על המתג בחוץ :))

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@slarti
·
זה עובד מעולה ומהיר!!
הבעיה היחידה מתעוררת כשצריך למחוק אותם במקרה של Multi-channel Association אז צריך לאפס את המודול בחלק מהמקרים.

אכן אפשר לבצע את מה שאתה רוצה כתרחיש בבקר ייתכן שיהוי קל.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

סבבה. זה רק משפיע לי בטווח הזמן המיידי (שבוע הבא) בהכנות שאני עושה לחשמל לנגרות שם.
עוד שלושה שבועות אחזור מחול עם הממסרים וננסה לעשות את הדברים האלה גם :)

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #6 

@slarti
מעבר לזה, אתה יכול להשתמש בלחיצה כפולה או משולשת להפעלת תרחישים שונים, כך שיש לך בעצם 6 פעולות אפשריות במודול אחד.
זה היתרון הגדול במודולים של פיבארו לעומת המתחרים.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

morgi23 כתב:@slarti
מעבר לזה, אתה יכול להשתמש בלחיצה כפולה או משולשת להפעלת תרחישים שונים, כך שיש לך בעצם 6 פעולות אפשריות במודול אחד.
זה היתרון הגדול במודולים של פיבארו לעומת המתחרים.
...
·
כן - יש מצב שאשים רק לחצן אחד - שמחובר ללחיצה פעילה, ופשוט אגדיר שלחיצה כפולה עליו מדליקה גם את האור הנוסף באמבטיה...
זה רק אומר שאני צריך לקנות עוד שקע דו פיני לקראת ההכנות לנגרות :)

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@slarti
תיקון טעות:
שמתי לב שמדובר בריליי מהדגם הישן 222 ולא 223.
אין שם אופציה להגדרה של לחיצה כפולה ומשולשת.
זה קיים רק בדימרים הישנים ובריליי החדשים בוודאות אבל לא בריליי הישנים.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

morgi23 כתב:@slarti
תיקון טעות:
שמתי לב שמדובר בריליי מהדגם הישן 222 ולא 223.
אין שם אופציה להגדרה של לחיצה כפולה ומשולשת.
זה קיים רק בדימרים הישנים ובריליי החדשים בוודאות אבל לא בריליי הישנים.
...
·
מהבחינה הזאת אין בעיה - אני יכול לקנות לשם RELAY חדש... הבעיה שהבנתי שה-223 לא עובד טוב עם VERA.

אני באופן כללי שונא לקנות ישן - אבל הבנתי שאם אני רוצה תאימות ל-VERA אני צריך לקנות את הישן. אני יכול עשות "ניסוי" ולקנות אחד מהסוג החדש ולראות אם אני מצליח להפעיל אותו עם ה-WORKAROUND ש-VERA מציעים ל-223. אם יש לך תובנות בנושא אשמח לשמוע :)

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@slarti
אין לי את הריליי החדש (223), מכיר את הבעיה ואם אני זוכר יש איזה פתרון להפעלה ע"י קוד lua.
שמתי לב שאתה מתכוון להתשמש רק במעגל אחד אז אולי שווה לעבוד עם הריליי היחיד או עם הדימר, גם להם יש אופצית חיבור ל-S2 בתור מתג וירטואלי.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”