מערכת בשביל הנוסטלגיה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #1 

הרבה מים (?) זרמו בקישון מאז שהתחלתי להתעניין באודיו באופן פעיל (כלומר גם להשקיע כסף ולא רק לבהות בחלונות ראווה).
עברו דרכי המון פריטי ציוד, חלקם מודרניים, חלקם וינטאג' וחלקם "סתם" ישנים. באופן כללי, מצאתי את עצמי תמיד עם רכיבי ציוד מודרניים, מכל מיני סיבות (גם כיום). עם זאת, תמיד נותרה לי Soft spot למערכת ה"רצינית" הראשונה שלי, שכללה ציוד שלא כ"כ מקובל להתייחס אליו כאל "וינטאג'" (מה שזה לא אומר...), אבל היה בהחלט ישן (עוד אז, בשנת 2004).

ההגברה היתה Audiolab 8000A - מגבר אינטגרייטד בריטי מינימליסטי, שהרגיש (עד כמה שאני זוכר) חזק מאוד ביחס ל - 60 הוואט ל - 8 אוהם המוצהרים שלו, עם צליל מלא וחם (גם אם לא הכי "נייטרלי"). הרמקולים היו Polk Audio Monitor 5 Jr. שני פריטי הציוד הנ"ל היו מסוף שנות ה - 80' עד תחילת ה - 90'.

ברבות השנים, מכשירים קרובים לאלו עברו דרכי, אבל לא יחד.
היו לי ה- Audiolab 8000S בגירסה האחרונה שיוצרה באנגליה, שהיה נחמד אבל לא טוב כמו שזכרתי את ה - 8000A; זה היה מגבר שונה במקצת (הרבה יותר סוויצ'ים ורכיבים אלקטרוניים במקום המכאניים של ה - A), ולתחושתי היה מכוייל אחרת, יותר "מודרני" אולי. היה לי גם ה - 8000S החדש, בגירסה המחודשת המיוצרת בסין. ממנו די התאכזבתי.
בגזרת הרמקולים, היו לי ה - Polk Audio Monitor 10B. רמקולים נהדרים, ממש הצטערתי שמכרתי אותם בפזיזותי. הם חלקו את אותו הטוויטר (SL2000) והמיד עם ה - 5Jr (אבל שני מידים זה לצד זה ב - 10B). סדרות ה - Monitor לאורך השנים יצאו עם טוויטרים שונים, וישנה מחלוקת לגבי איזה מהם הוא הטוב ביותר. הראשון, בתחילת שנות ה - 80, היה של פירלס; אח"כ מדובר היה בטוויטרים של פולק אודיו עצמם. מבלי להכיר לעומק את האחרים (אבל תוך היכרות מעמיקה עם המון רמקולים והמון טוויטרים אחרים), ה - SL2000 נשמע לאוזניי סבבה לגמרי.

ומדוע אני מספר את כל זה? משום שהחלטתי בפרץ של נוסטלגיה לשחזר את אותה מערכת ראשונה, והתחלתי לשבת על E-bay ולחפש מציאות. לא היה קל למצוא ספסימנטים במצב טוב באמת ובמחיר נורמלי (בעיקר שילוח יקר). ככל שחלף הזמן, החלטתי לא בדיוק לשחזר את אותה מערכת ראשונה - אלא לשחזר אותה "על סטרואידים". במקום ה - Audiolab 8000A, שילוב של קדם Audiolab 8000C עם מגבר כוח Audiolab 8000P מאותה התקופה. המשמעות היא העלאת ההספק המירבי ל - 100 וואט (ב - 8 אוהם) במקום 60, ואולי איכות טובה יותר בגין הפרדת מערכת הקדם והכוח לשני שנאים בשתי קופסאות נפרדות.
במקום ה - Monitor 5Jr - דגם מעל, המוניטור 5 (שאיננו "ג'וניור"). המשמעות היא תיבה גדולה יותר, ורדיאטור פאסיבי של 8 אינץ' במקום 6.5. מלבד זאת, זה רמקול זהה. לבסוף, אחרי המון חיפושים, נמצאו המועמדים, נרכשו והגיעו הביתה. המצב שלהם, במיוחד של האלקטרוניקה, פשוט פנטסטי. וכעת, תמונות (בינתיים לא של מערכת "עומדת", טרם הספקתי לסדר כמו שצריך)...
מגבר הכוח - מבט פנימי
 מגבר הכוח - מבט פנימי
נערך לאחרונה על ידי Roy_LF ב 08/08/2017 14:45, נערך פעם 1 בסך הכל.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

תמונות - המשך
מגבר כוח - מבט פנימי
 מגבר כוח - מבט פנימי
קדם - מבט פנימי
 קדם - מבט פנימי

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

...והרמקולים

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #4 

תתיישן ותהנה (f)
מה מסתתר מתחת לסט?...זה עם המיטרים הגדולים.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה!
למטה יש את המגבר העיקרי שלי, Luxman L-505ux (חדש, לא וינטאג'...)

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #6 

אם אתה זוכר מה- 8000A "צליל חם ומלא" הוא היה תקול. מדובר באחד המגברים המאוזנים והאנליטיים ביותר שאני מכיר (f)

בכל מקרה, ה- C+P הוא סט נהדר, שמציע גם כן צליל מאוזן לחלוטין, עם מספיק עצמה לכל רמקול שאני יכול לחשוב עליו (וניסיתי). אני החלפתי אותו לטובת Q+2M, שמציעים עוד יותר דייקנות בצליל (ושלט!), אבל אני עד היום מתגעגע לקדם הפטיפון של ה- C, שפשוט אין כמוהו.

Roy_LF פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

nkorah כתב:אם אתה זוכר מה- 8000A "צליל חם ומלא" הוא היה תקול. מדובר באחד המגברים המאוזנים והאנליטיים ביותר שאני מכיר (f)
בכל מקרה, ה- C+P הוא סט נהדר, שמציע גם כן צליל מאוזן לחלוטין, עם מספיק עצמה לכל רמקול שאני יכול לחשוב עליו (וניסיתי). אני החלפתי אותו לטובת Q+2M, שמציעים עוד יותר דייקנות בצליל (ושלט!), אבל אני עד היום מתגעגע לקדם הפטיפון של ה- C, שפשוט אין כמוהו.
...
זה היה לפני 13 שנה בערך וקנה המידה שלי לפני כן היה רסיבר ק"ב, כך שאת ההתרשמות ההיא יש לקחת בעירבון מוגבל. עם זאת, גם את הצליל של ה - C+P הייתי מגדיר כנוטה לכיוון החם, והם בפירוש לא תקולים. מצד שני, המכשירים שאנחנו מכירים כקנה מידה להשוואה מן הסתם שונים מאוד, שמיעה היא דבר סובייקטיבי וכו'.

מה שאני מסכים לחלוטין הוא שמדובר במפלצת כוח! מרגיש חזק לא פחות מהטנק של לקסמן שמשמש אותי במערכת הראשית. בפירוש סט נהדר בכל קנה מידה, כולל הפונו שלו (שמעתי עד לפני כמה דקות תקליט Re-issue של Atom Heart Mother והיה פשוט פגז).

למי שמחפש הגברה On a budget וגם בלי קשר לתקציב- מומלץ ביותר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”