מה דעתכם על EB-2250U לקלנוע ביתי ??
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
EB-2250U הוא ממש לא מקרן לקולנוע ביתי. מדובר במקרן למצגות/חדרי ישיבות/אולמות בעל עוצמה גבוהה וקונטרסט נמוך (בדיוק ההפך ממה שנדרש לקולנוע ביתי). אם יש לך תקציב בסדר גודל של כזה כ-12,000 ש"ח עדיף לעשות מאמץ ולרכוש את הסוני VPL-HW65ES.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

אם אתה מחפש קולנוע ביתי באיכות תמונה גבוהה לסרטים (קונטרסט גבוה, שחורים שחורים, תמונה פאנצ'ית, צבעים מדוייקים, עומק תמונה וכו') אז אתה צריך מקרן שמיועד לקולנוע ביתי. כל מקרני הקולנוע הביתי הטובים ביותר שקיימים לא עוברים את ה 2500 אנסי לומנס. מקרני קולנוע ביתי, עדיפים לצפייה בתנאי החשכה (לא בהכרח חושך מוחלט, אבל שלא יהיה אור שמגיע למסך). אם אתה רוצה לראות בתנאי אור בחדר, אז באמת עדיף לך מקרן FULL HD עם עוצמות גבוהות. קח בחשבון שאז אתה עושה ויתור על איכות התמונה. אם אתה הולך לכיוון הזה, לדעתי עדיף לך לבחור את ה SONY VPL-CH370 מאשר את האפסון שהציעו לך (יש לנו ניסיון מעולה איתו בחדר ישיבות במקום שאני עובד בו ומידי פעם אנחנו צופים בו בשידורי ספורט וסרטים).
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
האמת שהזמנתי את אחיו הקטן (355 - שהוא 4000 לומן ולא 5000 אבל תומך בHDBaseT מה שלי אישית מיותר) מאמזון צרפת בהמשך לטיפ של חבר כאן בפורום הדילים. אני השתמשתי בו אתמול לראשונה בערב במרפסת במצב ECO והייתה אחלה תמונה. מניח שה370 יתן אפילו מענה יותר טוב בתנאי תאורה. אם אני זוכר נכון הוא נכנס לך בתקציב בארץ. לצערי הדיל שתפסתי היה על יחידה אחרונה (יצא 2150 ש״ח כולל הכל) ואחרי קפיצת המחיר חזרה, כבר לא כ״כ משתלם להזמינו מחו״ל.topprojector כתב:אם אתה הולך לכיוון הזה, לדעתי עדיף לך לבחור את ה SONY VPL-CH370 מאשר את האפסון שהציעו לך (יש לנו ניסיון מעולה איתו בחדר ישיבות במקום שאני עובד בו ומידי פעם אנחנו צופים בו בשידורי ספורט וסרטים)....
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

@Alon_Solo
אלון, אתה בטוח שהסוני 355 יצא לך 2150 ש"ח (שקלים) ? זה 400$ לפני מיסים למקרן שעולה ברגיל באמזון 1950$. נשמע מוזר ואם אכן המחיר בשקלים אז שיחקת אותה בענק. אני מעולם לא זכיתי לראות/להנות מדיל ברמת הנחה של כ-80% מהמחיר הרגיל...
mathaw
לדעתי אם תחכה לדיל כזה, פשוט לא תרכוש מקרן... שווה לך ליצור קשר עם החנויות שמשווקות סוני בארץ ולנהל איתם משא ומתן ולראות לאן אתה מגיע. לא מאמין שתוכל להתנסות במקרן לפני הרכישה.
·
אלון, אתה בטוח שהסוני 355 יצא לך 2150 ש"ח (שקלים) ? זה 400$ לפני מיסים למקרן שעולה ברגיל באמזון 1950$. נשמע מוזר ואם אכן המחיר בשקלים אז שיחקת אותה בענק. אני מעולם לא זכיתי לראות/להנות מדיל ברמת הנחה של כ-80% מהמחיר הרגיל...
mathaw
לדעתי אם תחכה לדיל כזה, פשוט לא תרכוש מקרן... שווה לך ליצור קשר עם החנויות שמשווקות סוני בארץ ולנהל איתם משא ומתן ולראות לאן אתה מגיע. לא מאמין שתוכל להתנסות במקרן לפני הרכישה.
·
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

@mathaw
·אני לא חושב שיש טעם להמתין לדיל כזה.
זה לא דיל רגיל אלא חיסול מלאי שהיה באמזון צרפת (של אמזון עצמם).
אני לא יודע אפילו אם זה היה חיסול מלאי או שמראש הם קנו מספר יחידות מועט והחליטו להפטר מהן כי לא היה ביקוש והמלאי לא יחודש.
לכן כאמור, הסיכוי שזה יחזור על עצמו קלוש.
אני קיבלתי את ההחלטה להזמין תוך כמה שעות מבלי לראות אותו בפועל. כי האמת שזה גם המקרן הראשון שלי ואני לא יודע עם כמה לראות היה עוזר לי וגם במחיר שבו היה אפשר לקנות אותו, לא היה לי בעיה עם חתול בשק. בכל זאת כמה אפשר ליפול עם מקרן של סוני מדגם חדש ומתקדם יחסית.
·אני לא חושב שיש טעם להמתין לדיל כזה.
זה לא דיל רגיל אלא חיסול מלאי שהיה באמזון צרפת (של אמזון עצמם).
אני לא יודע אפילו אם זה היה חיסול מלאי או שמראש הם קנו מספר יחידות מועט והחליטו להפטר מהן כי לא היה ביקוש והמלאי לא יחודש.
לכן כאמור, הסיכוי שזה יחזור על עצמו קלוש.
אני קיבלתי את ההחלטה להזמין תוך כמה שעות מבלי לראות אותו בפועל. כי האמת שזה גם המקרן הראשון שלי ואני לא יודע עם כמה לראות היה עוזר לי וגם במחיר שבו היה אפשר לקנות אותו, לא היה לי בעיה עם חתול בשק. בכל זאת כמה אפשר ליפול עם מקרן של סוני מדגם חדש ומתקדם יחסית.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

@topprojector
·אכן היה סוג של חיסול מלאי באמזון צרפת - חלק הובא בפורום הדילים וחלק לא אבל היה מספר יפה של מקרני DATA (רובם של סוני) יחידה אחרונה בהנחות של 70%-80% על המחירון. היו שם גם מקרנים ממש רציניים עם מחירים ב-5 ספרות. אני תפסתי אחד מהפשוטים יחסית. ממחיר של כ-2000 יורו היתה הנחה של 77% והמחיר היה 444 יורו. בגלל שהמוכר אמזון אז ירד המע"מ המקומי ומחיר הקניה היה 370 יורו בלבד. אחרי מסים ומשלוח יצא 498 יורו שהם כ-2,150 ש"ח.
שווה להציץ באמזון צרפת - אולי השאר איזה שריד. אתה יכול גם לחפש בפורום דילים בשביל להתרשם ממה שהיה. לדעתי יש גם בחור שקנה אפסון ממש רציני במחיר 8000 עד הבית במקום 20,000+
אבל שוב, כולם היו מקרני DATA ולא HOME THEATER וזה יותר למי שמחפש עוצמת הארה של מקרן DATA.
·אכן היה סוג של חיסול מלאי באמזון צרפת - חלק הובא בפורום הדילים וחלק לא אבל היה מספר יפה של מקרני DATA (רובם של סוני) יחידה אחרונה בהנחות של 70%-80% על המחירון. היו שם גם מקרנים ממש רציניים עם מחירים ב-5 ספרות. אני תפסתי אחד מהפשוטים יחסית. ממחיר של כ-2000 יורו היתה הנחה של 77% והמחיר היה 444 יורו. בגלל שהמוכר אמזון אז ירד המע"מ המקומי ומחיר הקניה היה 370 יורו בלבד. אחרי מסים ומשלוח יצא 498 יורו שהם כ-2,150 ש"ח.
שווה להציץ באמזון צרפת - אולי השאר איזה שריד. אתה יכול גם לחפש בפורום דילים בשביל להתרשם ממה שהיה. לדעתי יש גם בחור שקנה אפסון ממש רציני במחיר 8000 עד הבית במקום 20,000+
אבל שוב, כולם היו מקרני DATA ולא HOME THEATER וזה יותר למי שמחפש עוצמת הארה של מקרן DATA.