סאב וופר - מי צודק?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
smith פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

גם אותי הצליחו לבלבל המוכרים... אשמח לשמוע דעה אובייקטיבית לשם שינוי. יש לי רמקולים של acustic energy ומגבר של pioneer. קניתי סאב וופר של polk audio ומוכר אחד שדיברתי איתו אחרי, אמר לי שמעבר לזה שדפקו אותי במחיר... הסאב וופר לא יתאים לי, כי הרמקולים אירופאים עם סאונד אירופאי והסאב אמריקאי והוא לא יתאים לי. ובכלל שהוא מיוצר בסין (מה שנכון) ולא שווה כ"כ. רציתי לשמוע את דעתך - האם הוא סתם מבלבל אותי כדי שאחזיר את הסאב ואקנה משהו אחר אצלו, או שהוא צודק, והאם החברה הזו באמת לא שווה יותר מדי... (אגב סאב 10" מגבר פנימי 50W ו - 35-200Hz אני באמת אשמח לעזרה. תודה. ליאור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי smith וברוך הבא.
קודם כל אני רוצה לצאת חוצץ כנגד התופעה המכוערת הזו שזו לא הפעם הראשונה וגם לא השניה שאני שומע עליה, שבה סוחר "מלכלך" או מנסה לגרום ללקוח להרגיש רע לגבי רכישה שהוא כבר ביצע (הדגש הוא - על זמן עבר).

אני רוצה לגנות את התופעה וקורא מעל במה זו להוקיע ולהחרים סוחרים נלוזים כאלה.

לא רק שמבחינה עיסקית, הסוחרים הללו פשוט טיפשים, כי במקום לנסות ולזכות בלקוח הזה בצורה אחרת (אולי ישלים את שאר הציוד אצלו), הוא מבזה עצמו לרמה של סוחר בשוק (אולי זו באמת הרמה בארץ של חלק מהסחורים?) וקרוב לודאי שאותו לקוח פשוט לא יחזור לשם.
שיטת "מצליח" בזויה.

לענייננו, בגדול יצא לציוד אמריקאי ולציוד בריטי מן "סטיגמה" של סאונד מסויים. יכול להיות שיש בזה משהו, אולם למה להיות "גזעני" ?
יש יוצאים מהכלל ולכן לדעתי לא ניתן לשפוט מראש צליל של ציוד מסויים רק עפ"י ארץ מוצאו. אם נחזור להנחה שרמקול טוב אמור להיות נייטראלי ולהיות מסוגל לנגן הכל בצורה טובה, הרי של"אופי" מסויים יש דווקא מגרעות.
בכל מקרה, מכיון שסאב מטפל בתדרים נמוכים מאוד, קשה מאוד לאפיין "אופי" לסאב מלבד תכונות אוניברסאליות כמו - עד כמה נמוך הוא יורד, הם הוא מהיר, נשלט, פאנצ'י וכו', דברים שלא קשורים ל"אופי".
נתוני הסאב שלך לא מזהירים (על הנייר). מבחינתי סאב שלא יורד ל-20 הרץ , הוא לא סאב, אלא וופר וכנראה נועד להשלים רמקולים מדפיים נטולי בס או רמקולים לוייניים).
אולי לסרטים, סאב כזה ייספק אותך, אותי אפילו לסרטים הוא לא ייספק ולבטח שלא למוסיקה, שכן הקידמיים שלי יורדים יותר נמוך....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

הרמקולים שלי וורפידייל 8.1 ו8.3 ואיזה סאב יש לי? של פיליפס דגם fb-301 ותאמין לי שאני מחליף רמקולים אבל הסאב הזה ישאר לעולמים. סאב שנותן לי איך אומרים בומים אבל עם טעם ולא צורם לאוזן ככה שהדעה שלי היא שאפשר סאב של חברה אחרת.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

איזה עולמים ואיזה נעליים חחחחח... פיליפס אעלק *** שבזבל מזמן הוא בפח *** .
Sony 1040
Monitor mass

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

מבחינתי סאב שלא יורד ל-20 הרץ , הוא לא סאב,
...
סליחה על ההתפרצות ועל הבורות, איזה נתון בודקים במפרט הטכני של סאב, עד כמה הוא יורד?
Frequency Response ?
Crossover range ?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

את זה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

(כמעט) כל מילה בתגובה של מרטין - בסלע! (Y)

לדידי, בסאבים אין כזה דבר "אופי של סאונד". הם נועדו לשרת מטרה מאוד ספציפית, וזה לייצר סאונד בתחום הכי נמוך של השמיעה האנושית. בתדרים האלה, קשה מאוד לייצר ניואנסים שבאמת אפשר להבחין בהם, ולפחות עבור קולנוע ביתי, המטרה הסופית היא בד"כ אפקטים מיוחדים, ולא התו הענוג של הסקסופון באס בסוף של איזה קטע ג'אז אלוהי שהוקלט על ויניל בהופעה חיה בפסטיבל הבינ"ל במונטרו ב-1983, או הפדל של ה-14 הרץ בעוגב הגדול של כנסיית סן סרנן בטולוז. ;)

ההסתייגות היחידה שלי מדבריו של מרטין היא בקביעה שסאב חייב בהכרח "לרדת עד 20 הרץ" בתור מבחן ליכולתו הכללית, שכן מבחינה אקוסטית הרבה פעמים מספיק להציב את הסאב במקום המתאים לו ביותר בחדר כדי לקבל ממנו תפוקה שלא בהכרח רואים על הנייר, אפילו עד 20 הרץ.
מה שכן מחפשים בנתונים הטכניים של הסאב, כמו הגרף ש- @BUGY צירף לעיל, זאת עקומה כמה שיותר "שטוחה". הגרף הנ"ל (של SVS PB-2000 כמדומני, שעולה בערך 4,000 ש"ח כולל מיסים ומשלוח ביבוא אישי מארה"ב עד הבית) נראה מעולה כי הוא שטוח כמעט לחלוטין בין 18 הרץ לבערך 250 הרץ. יופי של ביצועים (אם כי מעט מעבר לנדרש, כי רוב האנשים יחתכו את הסב שלהם באיזור ה-80-120 הרץ, אז זה שהוא נותן על הנייר עבודה ב-250 הרץ זה חסר משמעות בפועל...)!! (Y)

בשורה התחתונה, המוכר "בילף אותך". קודם כל, POLK AUDIO זו חברה מוכרת מאוד עם רמקולים וסאבים לא רעים בכלל - למעשה, אחד מהסאבים שלה היה מהמתמודדים הבולטים לטובה במבחן הסאבים הגדול שערך האתר בשנה שעברה. שנית, גם אם פעם היה אפשרי במידה מסויימת להכליל על רמקולים של חברות מאותה מדינה/יבשת שיש להם סאונד דומה, זה חסר משמעות לחלוטין כיום. מעבר לכך, כמעט כל האלקטרוניקה היום מיוצרת במזרח הרחוק משיקולי עלות, כולל רמקולים ברמות מחיר של עשרות אלפי ש"ח מחברות "אירופאיות" מובילות. הרבה יותר חשוב לראות איפה הסאב מתוכנן, ולא איפה מייצרים אותו. גם אייפונים מייצרים בסין ולא נראה לי שמישהו מתלונן על האיכות בנייה והרכבה שלהם... :roll:

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #8 

בשביל מה להקפיץ שרשור מלפני 10 שנים???

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

פחחח, בכלל לא שמתי לב!! :P :P :roll:

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

סתם משעמם
Sony 1040
Monitor mass

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

עופרפולק הגיב לעצמו אחרי 9 שנים... קצת מטופש, לא?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

מה זה טיפשי וואלה אהבל אבל העיקר שהיום אני אם שני סאבים
Sony 1040
Monitor mass

GMTK
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #13 

גאון לא טיפש יצא בהצרה שהסאב ישאר לעולמים !

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #14 

EPONY אני הייתי דורש פיצוי כספי מעופר אחרי תגובה כזו מושקעת( כמו שרק אתה יודע ) לחינם...
:lol:
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

מה שאור כותב אף פעם לא לחינם .
Sony 1040