תריס חשמלי ביציאה למרפסת

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

לא ברור לי משהו לגבי הפתרונות:
האם המודול מתחיל להוריד את התריס עד שהוא מגיע לרצפה? איך הוא יודע להפסיק את פעולת ההורדה?
וכן להפך, בעת ההעלאה. יש לציין שהקבלן הודיע שאסור להעלות עד הסוף אלא יש לראות 4 חוליות אחרונות .

raoul
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

אז ככה:
קודם כל עוד לפני שאתה מכניס מודולים של ZWAVE או משהו בסגנון , בעת התקנת התריס , המתקין מכוון לך את המיקרוסוויצים (חיישנים) של הפתיחה והסגירה. כלומר גם שהמתח ממשיך להגיע למנוע המנוע מספיק כשהוא מגיע לקצה אשר כוון ע"י המתקין. אני לאחרונה כיוונתי את זה לבד כיוון שמה שהמתקים עשה לי היה גבוה מידי בפתיחה התריס נתפס בתוך הארגז. הכיוון מאוד קל , ע"י מברג שטוח קטן.

מעבר לזה , וספציפית למודול פיבארו ואני מניח שכך גם לחברות אחרות, יש תהליך כיול שבו התריס נפתח ונסגר 3 פעמים ובעצם ע"י מדידת הזרם למנוע יודע מתי הוא עובד ומתי לא (וזה לפי המיקרוסוויצ' שמפסיק את הפעולה) . ברגעש זה מכוייל אתה יכול לכוון את המודול שיפסיק להעביר מתח למודול לפי זמן אחרי ה-100% או 0% . נניח 2 שניות אחרי . וזה כגיבוי לעבודת המיקרוסוויצ'

בכל אופן , בתריס רגיל אין את הגיבוי הזה ועדיין משתמשים במפסקים תלת מצביים (ולא קפיציים) ומסתמכים על המיקרוסוויצ'.

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אפשר להשתמש איכשהו במודול תריס כדי לקבל חיווי האם התריס סגור, כדי לאתר אם היתה פריצה?

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

להבהרה המיקרוסויצים נמצאים (לרוב) בתוך המנוע.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

אפשר לקבל חיווי על מיקום התריס 0-100%

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #6 

@roeylee
·
אין חישן שמזהה את מיקום התריס, המודול "מנחש" את המיקום לפי הזמן שעבר מהלחיצה ועד לעצירה.
זאת אומרת שאם התריס היה פתוח ב 50% ואז תנתק את המודול ותגלול אותו ידנית למיקום אחר ואז תחבר את המודול שוב הוא ימשיך לדווח 50% עד לסיום המחזור הבא של עליה או ירידה
אז לצורך העיניין אם מישהוא מצליח להרים את התריס למעלה בצורה ידנית (בכוח) המודול לא מודע לזה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”