מרחק קליטה בין פיברו לבין הקונטרולר
שלום,
קניתי את הvera plus הארופאי בנוסף למודול תריסים של פיראבו rollershutter2 ולאחר בדיקה שכלל צימוד והפעלה כאשר הבקר באותו החדר ניסיתי להרחיק את הבקר לכיוון הסלון. לאחר ההזזה וההפעלה מחדש אני מקבל הודעות שגיאה מהבקר שהוא לא מצליח לתקשר עם המודול. גם שהזזתי לחדר סמוך זה לא תפס אותו אלא רק כאשר הבקר היה באותו החדר.
עוד משהו שהטריד אותי הוא שלא הצלחתי לעשות צימוד אוטומטי אלא רק על ידי הכפתור על המודול עצמו.
המרחק בין הסלון לחדר הוא בערך 10-12 מטר בקו אוירי. לא מדובר בממד אך החדר נמצא בפרוזודור. כאמור גם כאשר הקונטרולר היה בחדר סמוך לא נרשמה קליטה של הפקודה במודול.
האם יכולה להיות בעיה שקשורה למודול או שהמרחק באמת כזה משפיע ?
קניתי את הvera plus הארופאי בנוסף למודול תריסים של פיראבו rollershutter2 ולאחר בדיקה שכלל צימוד והפעלה כאשר הבקר באותו החדר ניסיתי להרחיק את הבקר לכיוון הסלון. לאחר ההזזה וההפעלה מחדש אני מקבל הודעות שגיאה מהבקר שהוא לא מצליח לתקשר עם המודול. גם שהזזתי לחדר סמוך זה לא תפס אותו אלא רק כאשר הבקר היה באותו החדר.
עוד משהו שהטריד אותי הוא שלא הצלחתי לעשות צימוד אוטומטי אלא רק על ידי הכפתור על המודול עצמו.
המרחק בין הסלון לחדר הוא בערך 10-12 מטר בקו אוירי. לא מדובר בממד אך החדר נמצא בפרוזודור. כאמור גם כאשר הקונטרולר היה בחדר סמוך לא נרשמה קליטה של הפקודה במודול.
האם יכולה להיות בעיה שקשורה למודול או שהמרחק באמת כזה משפיע ?
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@soundster
·
עיין ב PDF של המוצר בפרקים:
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... 1.pdf[list]
[*]TIPS FOR ARRANGING THE ANTENNA
[*]XII. Z-WAVE RANGE TESTER
[/list]
·
עיין ב PDF של המוצר בפרקים:
http://manuals.fibaro.com/content/manua ... 1.pdf[list]
[*]TIPS FOR ARRANGING THE ANTENNA
[*]XII. Z-WAVE RANGE TESTER
[/list]
@ahiel
לפי מה שאני מכיר, צימוד של כל הרכיבים אמור להיות במקומם הסופי, כל עוד יש קליטה ישירה בין הבקר למודול אותו רוצים לצמד.
צימוד מקרוב עושים בשני מקרים:
- אין קליטה ישירה בין הבקר למודול. במקרה זה מספיק להזיז את הבקר לטווח הקליטה.
- מודולים שדורשים אבטחה גבוהה יותר (מנעולי דלת, סירנה וכו'), משדרים בזמן הצימוד בעוצמה נמוכה, כדי שלא יקלטו בזמן הצימוד מחוץ לבית, ולכן יש להביא את הבקר קרוב אליהם. לאחר הצימוד עוצמת השידור חוזרת לנורמל.
במודול המדובר, לא מכיר דרישה לצימוד מקרוב.
לפי מה שאני מכיר, צימוד של כל הרכיבים אמור להיות במקומם הסופי, כל עוד יש קליטה ישירה בין הבקר למודול אותו רוצים לצמד.
צימוד מקרוב עושים בשני מקרים:
- אין קליטה ישירה בין הבקר למודול. במקרה זה מספיק להזיז את הבקר לטווח הקליטה.
- מודולים שדורשים אבטחה גבוהה יותר (מנעולי דלת, סירנה וכו'), משדרים בזמן הצימוד בעוצמה נמוכה, כדי שלא יקלטו בזמן הצימוד מחוץ לבית, ולכן יש להביא את הבקר קרוב אליהם. לאחר הצימוד עוצמת השידור חוזרת לנורמל.
במודול המדובר, לא מכיר דרישה לצימוד מקרוב.
כמו שאמרתי הצימוד הצליח רק כאשר המודול היה ליד הקונטרולר, ברגע שהרחקתי אותו וניסיתי לעשות פעולה דרכו הוא לא תקשר עם הקונטרולר יותר. המודול היה מחוץ לשקע בכלל עוד לפני שכלאתי אותו בתוך הקופסא.
לא יודע במה להתמקד , יש לי מודול נוסף שאני יכול לחבר אבל אני שוקל אם לנסות להחליף או לשים במקום אחר ולראות אם זה יעזור בקליטה של המודול הנוכחי.
לא יודע במה להתמקד , יש לי מודול נוסף שאני יכול לחבר אבל אני שוקל אם לנסות להחליף או לשים במקום אחר ולראות אם זה יעזור בקליטה של המודול הנוכחי.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@soundster
·
לפי התיאור שלך נראה שאולי ההנחיות למטה יעזורו לך, אם לא אתה זקוק ל z wave repeater
צמד את המודול ולאחר מכן מקם אותו ביעד הסופי.
בהנחה שיש עוד מודול בתווך האוירי ביניהם התקשורת אמורה להתחדש לאחר יום או יומיים כשהבקר מבצע Z-Wave network heal.
אפשר לאלץ את הבקר לבצע network heal הנחיות:
http://forum.micasaverde.com/index.php/ ... #msg276593
·
לפי התיאור שלך נראה שאולי ההנחיות למטה יעזורו לך, אם לא אתה זקוק ל z wave repeater
צמד את המודול ולאחר מכן מקם אותו ביעד הסופי.
בהנחה שיש עוד מודול בתווך האוירי ביניהם התקשורת אמורה להתחדש לאחר יום או יומיים כשהבקר מבצע Z-Wave network heal.
אפשר לאלץ את הבקר לבצע network heal הנחיות:
http://forum.micasaverde.com/index.php/ ... #msg276593
@ahiel
אני לא מכיר המלצה שכזו, גם לא ב-gen5. אני דווקא מכיר המלצה הפוכה.
בעבר הבקרים היו עובדים עם עוצמת שידור נמוכה בזמן הצימוד, לכן בבקרים הקודמים vera lite, vera 3 וכו׳ , היתה אופציה להפעלה ע״י סוללות, וכפתורים פיזיים על הבקר לצימוד ופירוד, כדי שבאמת יהיה אפשר להגיע קרוב למודולים שממוקמים במקומם הסופי.
היום כבר את הבעיה הזו, הבקרים החדשים תומכים בעוצמת שידור גבוהה בזמן הצימוד, וכמו שרשמתי למעלה, למעט במקרים בהם מדובר במודול שמציין צימוד מקרוב במפורש (בדר״כ מסיבות של אבטחה), אין סיבה לצמד בקרוב לבקר.
אני לא מכיר המלצה שכזו, גם לא ב-gen5. אני דווקא מכיר המלצה הפוכה.
בעבר הבקרים היו עובדים עם עוצמת שידור נמוכה בזמן הצימוד, לכן בבקרים הקודמים vera lite, vera 3 וכו׳ , היתה אופציה להפעלה ע״י סוללות, וכפתורים פיזיים על הבקר לצימוד ופירוד, כדי שבאמת יהיה אפשר להגיע קרוב למודולים שממוקמים במקומם הסופי.
היום כבר את הבעיה הזו, הבקרים החדשים תומכים בעוצמת שידור גבוהה בזמן הצימוד, וכמו שרשמתי למעלה, למעט במקרים בהם מדובר במודול שמציין צימוד מקרוב במפורש (בדר״כ מסיבות של אבטחה), אין סיבה לצמד בקרוב לבקר.
חברים,
פרוטוקול z-wave עובד כמו רשת mesh. הכוונה היא שכל הרכיבים (שלא עובדים על סוללות - תודה ל cafri) ברשת משתתפים בהעברת ההודעות בין חברי הרשת ולכן אפשר להגדיל את הרשת למרחקים גדולים מאוד. לכן חשוב מאוד לבנות את רשת האביזרים שלכם בצורה חכמה שמאפשרת להגדיל אותה וכך אפשר להימנע מהוספת repeaters.
אני מפעיל כ 60 רכיבי zwave בבית בגודל של 300 מ"ר על פני 2 קומות בלי אף repeater
פרוטוקול z-wave עובד כמו רשת mesh. הכוונה היא שכל הרכיבים (שלא עובדים על סוללות - תודה ל cafri) ברשת משתתפים בהעברת ההודעות בין חברי הרשת ולכן אפשר להגדיל את הרשת למרחקים גדולים מאוד. לכן חשוב מאוד לבנות את רשת האביזרים שלכם בצורה חכמה שמאפשרת להגדיל אותה וכך אפשר להימנע מהוספת repeaters.
אני מפעיל כ 60 רכיבי zwave בבית בגודל של 300 מ"ר על פני 2 קומות בלי אף repeater
נערך לאחרונה על ידי ab7646 ב 13/08/2017 21:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
* כל הרכיבים שאינם מופעלים על-ידי סוללות
נסו למצוא תשובות לשאלות הקשורות לZ-Wave בשרשור הדביק שבראש הפורום
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה
שתפו את הרעיונות שלכם בשרשור זה