2.1 - שימוש בסאב ייעודי לרכב כסאב במערכת לחדר + סאב מובנה
1.אם אני רוצה לחדר מערכת למוזיקה בסטריאו של שני רמקולים קדמיים וסאב שיהיה בשביל הבאסים החזקים: האם סאב, שמגיע עם תיבת תהודה כמובן, ייתן תוצאה טובה ודומה לסאב ביתי ?
אני שואל את השאלה פשוט מכיוון שסאב לרכב בעל וופר גדול והספק גבוה של חברה טובה נמכר במחיר נמוך משמעותית מסאב ביתי, שעלות אחד כזה בגודל נורמלי מחברה מתמחה מתחיל בכ-2000 ש"ח, שזה מחיר גבוה.
2. שאלה נוספת:
סאב שבא עם מערכת מיני כדומה זו:
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 0000005702
מערכת שעולה כ-1300 ש"ח : איך יישמעו הבאסים, יחסית טוב ? יישמעו בתדרים הנמוכים של מתחת ל-150HZ ? משתלם בתור סטריאו של שני רמקולים וסאב ? (כמובן שבהשוואה לסאב איכותי זה יהיה נחות אך המחיר של המערכת כולה, אם היא מקצועית הכי פשוטה אפילו יהיה יקר במאות אחוזים)
אני שואל את השאלה פשוט מכיוון שסאב לרכב בעל וופר גדול והספק גבוה של חברה טובה נמכר במחיר נמוך משמעותית מסאב ביתי, שעלות אחד כזה בגודל נורמלי מחברה מתמחה מתחיל בכ-2000 ש"ח, שזה מחיר גבוה.
2. שאלה נוספת:
סאב שבא עם מערכת מיני כדומה זו:
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/st ... 0000005702
מערכת שעולה כ-1300 ש"ח : איך יישמעו הבאסים, יחסית טוב ? יישמעו בתדרים הנמוכים של מתחת ל-150HZ ? משתלם בתור סטריאו של שני רמקולים וסאב ? (כמובן שבהשוואה לסאב איכותי זה יהיה נחות אך המחיר של המערכת כולה, אם היא מקצועית הכי פשוטה אפילו יהיה יקר במאות אחוזים)
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
צר לאכזב אותך, אבל אם אתה רוצה מערכת למוזיקה (ולא לסרטים), הייתי ממליץ לך לוותר על הסאב. התאמת סאב לרמקולים כך שיוכלו לתת תוצאה מוזיקלית טובה היא דבר קרוב לבלתי אפשרי בחדר ביתי רגיל, ומחייבת גם רמקולים עם באס נמוך וטוב משל עצמם, אחרת יהיה לך "חור" גדול ומורגש בין התדר הנמוך ביותר של הרמקולים לגבוה ביותר של הסאב. זה לא ינגן כמערכת שלמה.
כמו כן, סאבים טובים שניתן לכנותם "מוזיקליים" עולים אלפים רבים, ומיוצרים ע"י חברות מתמחות כגון רל ו- ויודיין. והכי חשוב- את הכסף שתחסוך מלהשקיע בסאב מיותר תוכל להשקיע כדי לקנות רמקולים הרבה יותר טובים.
בתקציב של 2000 ש"ח לא הייתי נוגע בשום סאב, אלא אם הוא נועד לפיצוצים בסרטים או לשמיעת טראנסים וכדומה.
כמו כן, סאבים טובים שניתן לכנותם "מוזיקליים" עולים אלפים רבים, ומיוצרים ע"י חברות מתמחות כגון רל ו- ויודיין. והכי חשוב- את הכסף שתחסוך מלהשקיע בסאב מיותר תוכל להשקיע כדי לקנות רמקולים הרבה יותר טובים.
בתקציב של 2000 ש"ח לא הייתי נוגע בשום סאב, אלא אם הוא נועד לפיצוצים בסרטים או לשמיעת טראנסים וכדומה.
אוקיית אבל תן לי פיתרון :
אני עם מערכת, כרגע מערכת מיני פשוטה, אבל אני מאוד אוהב לשמוע באסים חזקים. אז איזה פיתרון יש לי שיתן תוצאה טובה כמה שיותר זול ?
(ובאוטו כן יש סאב למוזיקה בנוסף לרמקולים - אפשר בבקשה הסבר למה בחדר זה לא יהיה טוב ?)
תודה
אני עם מערכת, כרגע מערכת מיני פשוטה, אבל אני מאוד אוהב לשמוע באסים חזקים. אז איזה פיתרון יש לי שיתן תוצאה טובה כמה שיותר זול ?
(ובאוטו כן יש סאב למוזיקה בנוסף לרמקולים - אפשר בבקשה הסבר למה בחדר זה לא יהיה טוב ?)
תודה
- logankungfu
- חבר ותיק

סאב כזה לא יהיה טוב בחדר משום שהוא מתוכנן לאקוסטיקה של רכב, שהוא חלל הרבה יותר קטן שצורתו וההתנהגות האקוסטית שלו ידועים מראש. סאב ביתי אמור להתמודד עם חלל גדול יותר לאין ערוך, ועם מגוון אפשרי של גדלים, צורות חדר ותנאים אקוסטיים בלתי ידועים שבכולם הוא צריך לתת איזשהו מענה.
לגבי פיתרון- אן פתרונות קסם. אתה צריך לקנות רמקולים עם באסים חזקים. כמו כן, כמעט כל רמקול שתצמיד לקיר יקבל תוספת נפח משמעותית לבאס (חוץ מכאלו שתוכננו כמעט לא להיות מושפעים מקיר אחורי), אם כי יאבד בתמורה תכונות אחרות.
כמו כן, מה התקציב שלך? בלי לדעת את זה אלו דיבורים באויר.
לגבי פיתרון- אן פתרונות קסם. אתה צריך לקנות רמקולים עם באסים חזקים. כמו כן, כמעט כל רמקול שתצמיד לקיר יקבל תוספת נפח משמעותית לבאס (חוץ מכאלו שתוכננו כמעט לא להיות מושפעים מקיר אחורי), אם כי יאבד בתמורה תכונות אחרות.
כמו כן, מה התקציב שלך? בלי לדעת את זה אלו דיבורים באויר.
בעיקרון אין תקציב מוגדר, אבל מעדיף לשלם כמה שפחות. כמו שאמרתי, כרגע יש לי מערכת מיני. אם תהיה אפשרות להשקיע רק עוד כמה מאות שקלים בודדים בשביל סאב שיעשה את העבודה זה יהיה טוב. אבל אני שואל גם בשביל העתיד, אם נגיד יהיה לי רסיבר ורמקולים קצת יותר איכותיים. תקציב בשביל הסאב אני מעדיף שיהיה כמה מאות שקלים בודדים ולא יותר.
- logankungfu
- חבר ותיק

סורי. בתקציב הזה אתה יכול לקנות צעצוע, לא סאב. רד מזה כי תתאכזב מאוד.
הייתי מתחיל לחסוך בשביל רמקולים סבירים+ והגברה נורמלית.
הייתי מתחיל לחסוך בשביל רמקולים סבירים+ והגברה נורמלית.