מנסה גם כאן: מקבל אינטרנט מ-AP ללא גישה לממשק הניהול
אהלן, לא הצליחו לעזור לי בתפוז, מנסה גם כאן ברשותכם:
היי, קינפגתי מודם ראוטר ישן של בזק (נטגיר DGN2200) כ-AP. אני מקבל אינטרנט מה-AP הזה בלי שום בעיה, אבל אני לא מצליח לגשת לממשק הניהול שלו אחרי שאני משנה לו את ה-IP.
המודם-ראוטר שלי 192.168.1.1
ה-DHCP נותן כתובות בטווח 2-175.
ה-IP הישן של הנטגיר 10.0.0.138
ה-IP החדש של הנטגיר 192.168.1.254
עשיתי את אותו הקינפוג בשני ראוטרים ישנים אחרים והם נמצאים ב-201 וב-202, אני יכול לגשת לממשק הניהול שלהם בלי בעיה.
מה יכולה להיות הבעיה עם הנטגיר הזה?
תודה.
קישור לשאלה בתפוז, יש שם עוד טיפה מידע על מה הציעו לי לנסות: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2 ... 7%95_IP-TV
היי, קינפגתי מודם ראוטר ישן של בזק (נטגיר DGN2200) כ-AP. אני מקבל אינטרנט מה-AP הזה בלי שום בעיה, אבל אני לא מצליח לגשת לממשק הניהול שלו אחרי שאני משנה לו את ה-IP.
המודם-ראוטר שלי 192.168.1.1
ה-DHCP נותן כתובות בטווח 2-175.
ה-IP הישן של הנטגיר 10.0.0.138
ה-IP החדש של הנטגיר 192.168.1.254
עשיתי את אותו הקינפוג בשני ראוטרים ישנים אחרים והם נמצאים ב-201 וב-202, אני יכול לגשת לממשק הניהול שלהם בלי בעיה.
מה יכולה להיות הבעיה עם הנטגיר הזה?
תודה.
קישור לשאלה בתפוז, יש שם עוד טיפה מידע על מה הציעו לי לנסות: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2 ... 7%95_IP-TV
פינג אל הנטגיר אתה מצליח לקבל?
אם אתה מחבר מחשב קווית לבד אל הנטגיר הממשק ניהול ו/או הפינג עובד (כלומר הכבל בין המחשב לנטגיר זה החיבור היחיד שיש וה-wifi ב-disabled או שכל שאר הראוטרים/APים מכובים; אני משאר שתצטרך כתובת סטטית במחשב כי בנטגיר ה-DHCP אמור להיות מכובה) ?
אם אתה מחבר מחשב קווית לבד אל הנטגיר הממשק ניהול ו/או הפינג עובד (כלומר הכבל בין המחשב לנטגיר זה החיבור היחיד שיש וה-wifi ב-disabled או שכל שאר הראוטרים/APים מכובים; אני משאר שתצטרך כתובת סטטית במחשב כי בנטגיר ה-DHCP אמור להיות מכובה) ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מציע שתחזור על הפרוצדורה עם ההגדרות הבאות
1. אפס אותו
2. תאפשר לו גישה לממשק ניהול ברשת המקומית
3. תקבע לו כתובת lan קבועה
4. תבטל dhcp
5. את החיבור לרשת חבר לחיבור LAN ולא wan
6. תוודא שב wifi מותר להשתמש בממשק ניהול
7. תוודא שרשתות ה wifi וה-LAN מגושרות כ bridged
1. אפס אותו
4. תבטל dhcp
7. תוודא שרשתות ה wifi וה-LAN מגושרות כ bridged
·היי עפר, תודה, עשיתי את רוב הדברים ברשימה אבל לא אכפת לי לנסות שוב.oferlaor כתב:מציע שתחזור על הפרוצדורה עם ההגדרות הבאות
1. אפס אותו
4. תבטל dhcp
7. תוודא שרשתות ה wifi וה-LAN מגושרות כ bridged...
אתה יכול במקרה להסביר או להפנות למסמך/מדריך שמסבירים את 2,6 ו-7 בנטגיר הספציפי הזה או באחד דומה לו? אני לא זוכר שראיתי את האופציות האלה כשהתעסקתי בממשק אחרי כל אחד מהאיפוסים הקודמים.
ושוב תודה.
·tomllic כתב:@eran405
כשאני לא מחובר ישירות לנטגיר ומנסה מהרשת המקומית - אין פינג.
כשאני מחובר ישירות לנטגיר ושום דבר אחר לא מחובר אליו ואחרי הגדרת כתובת סטטית.......
אין פינג (ואין ממשק ניהול).
...
אני מנסה להבין באיזה שלב אתה מאבד גישה. אני מניח שאם אתה מאפס את הראוטר ומחבר מחשב ישירות אתה יכול לגשת לממשק ניהול + לקבל פינג. שינוי של הכתובת של הראוטר בלבד גורם לך לאבד את הגישה?
·אחרי איפוס כשהוא חוזר לכתובת המקורית 10.0.0.138 ובחיבור ישיר אין שום בעיה ואני מתחבר לממשק.eran405 כתב:·......
אני מנסה להבין באיזה שלב אתה מאבד גישה. אני מניח שאם אתה מאפס את הראוטר ומחבר מחשב ישירות אתה יכול לגשת לממשק ניהול + לקבל פינג. שינוי של הכתובת של הראוטר בלבד גורם לך לאבד את הגישה?...
ברגע שאני משנה את הכתובת שלו אני לא מצליח לגשת לכתובת שאליה שיניתי.
אני רוצה לציין שעשיתי את אותו התהליך עם שני ראוטרים אחרים של DLINK וEDIMAX בלי שום בעיה, ולכן חשבתי שיש איזשהי הגדרה ספציפית לנטגיר הזה שאני מפספס או משהו כזה.
·tomllic כתב: ·אחרי איפוס כשהוא חוזר לכתובת המקורית 10.0.0.138 ובחיבור ישיר אין שום בעיה ואני מתחבר לממשק.
ברגע שאני משנה את הכתובת שלו אני לא מצליח לגשת לכתובת שאליה שיניתי.
אני רוצה לציין שעשיתי את אותו התהליך עם שני ראוטרים אחרים של DLINK וEDIMAX בלי שום בעיה, ולכן חשבתי שיש איזשהי הגדרה ספציפית לנטגיר הזה שאני מפספס או משהו כזה....
באמת בעיה מאד מוזרה.
אם לא עשית זאת, מתי שאתה משנה את הכתובת של הראוטר, תוודא שגם הכתובת במחשב מתעדכנת לטווח מתאים.
מה קורה אם אתה משנה את הכתובת לכתובת אחרת בטווח 10.0.0.0 (נגיד 10.0.0.1)? ואם זה עובד מה אם לשנות לכתובת אחרת בטווח 192.168.1.0 (נגיד 192.168.1.1)?
עוד משהו שאולי שווה לנסות לעדכן/להחליף גירסת קושחא (קושחות של בזק יש כאן).
הכתובת של המחשב תמיד בטווח המתאים כי ברגע שאני מכבה את ה-DHCP אז אני מתחיל לקבל אינטרנט ו-IP מהמודם-ראוטר הראשי שלי דרך הנטגיר.
זה מה שמעצבן, הכל עובד, יש אינטרנט, אני פשוט לא מצליח לגשת לממשק הניהול של ה-AP הזה...
לשנות לכתובות אחרת בטווח 192.168.1 ניסיתי, זה לא עזר (ואני משנה רק לכאלה שהם צפונית מה-IP האחרון שהמודם-ראוטר מקונפג לתת).
לנסות לשנות למשהו אחר בטווח 10.0.0 לא ניסיתי, אנסה כשאחזור מהעבודה.
אנסה גם לעדכן קושחא ואעדכן...אני יכול אולי לעדכן לקושחא אוניברסלית או משהו שהוא לא בזק? אתה יודע במקרה?
זה מה שמעצבן, הכל עובד, יש אינטרנט, אני פשוט לא מצליח לגשת לממשק הניהול של ה-AP הזה...
לשנות לכתובות אחרת בטווח 192.168.1 ניסיתי, זה לא עזר (ואני משנה רק לכאלה שהם צפונית מה-IP האחרון שהמודם-ראוטר מקונפג לתת).
לנסות לשנות למשהו אחר בטווח 10.0.0 לא ניסיתי, אנסה כשאחזור מהעבודה.
אנסה גם לעדכן קושחא ואעדכן...אני יכול אולי לעדכן לקושחא אוניברסלית או משהו שהוא לא בזק? אתה יודע במקרה?
זה פרוטוקול שליטה מרחוק. בזק מטמיעה אותו בראוטרים שלה כדי לטפל בבעיות בקלות, לאפשר FREE WIFI ועוד. אני לא יודע אם הוא מיושם אצלך ואם יש מה לעשות אם כן, רק רציתי להעלות את האפשרות כדי שמישהו אחר עם היכרות גדולה יותר עם הראוטר הזה יתחשב בה במתן תשובה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
TR69 מופעל רק כאשר הראוטר מאופס ואז הוא באמת נכנס לפעולה. לא חושב שזה צריך להשפיע אחר כך (לי לפחות זה אף פעם לא הפריע).
נסה את הניסוי המתבקש של לאפס את הראוטר וכל מה שתשנה זה את כתובת ה-LAN שלו ל-192.168.100.1, שמור ותעשה לו restart.
נסה את הניסוי המתבקש של לאפס את הראוטר וכל מה שתשנה זה את כתובת ה-LAN שלו ל-192.168.100.1, שמור ותעשה לו restart.
·tomllic כתב:הכתובת של המחשב תמיד בטווח המתאים כי ברגע שאני מכבה את ה-DHCP אז אני מתחיל לקבל אינטרנט ו-IP מהמודם-ראוטר הראשי שלי דרך הנטגיר.
......
אני מציע לך להתחיל מלחבר מחשב ישירות לנטגיר מנותקים לגמרי מכל ציוד אחר - כלומר רשת קטנה שיש בה אך ורק את הנטיגר והמחשב מחוברים בכבל ביניהם וזהו. השאלה האם במצב כזה אתה מצליח לגשת לנטגיר, דבר ראשון בכתובת אחרת בטווח 10.0.0.0 ואחרי זה בכתובות שונות בטווח 192.168.1.0. שם לב שבמצב כזה המחשב לא יכול לקבל כתובת מהמודם-ראוטר הראשי כי הוא לא מחובר בשום צורה אליו ולכן אמרתי שתדאג בדרך זו או אחרת שכן תהיה למחשב כתובת מתאימה.
בתקווה תוכל להצליח לגרום לזה לעבוד כמו שאתה רוצה במנותק משאר הציוד ואז אפשר לחבר את זה לשאר הרשת.
·oferlaor כתב:TR69 מופעל רק כאשר הראוטר מאופס ואז הוא באמת נכנס לפעולה. לא חושב שזה צריך להשפיע אחר כך (לי לפחות זה אף פעם לא הפריע).
נסה את הניסוי המתבקש של לאפס את הראוטר וכל מה שתשנה זה את כתובת ה-LAN שלו ל-192.168.100.1, שמור ותעשה לו restart....
אוקי, יש פה כיוון.
איפסתי ושיניתי לכתובת הזאת, בלי לכבות DHCP ובלי כלום. אחרי ריסטארט קיבלתי IP ממנו והצלחתי לראות את הממשק. התקדמות.
ואז שיניתי את הכתובת ל-192.168.1.1 שוב בלי לכבות DHCP ועשיתי ריסטארט.
עכשיו אני מקבל IP מהנטגיר הזה אבל שוב לא מצליח להתחבר לממשק.
???
מה הסיפור עם 192.168.1? למה הראוטר עובד רגיל לגמרי אבל לא נותן לי לגשת אליו בטווח כתובות הזה?
אין פה שום כוונה שהמערך הזה יעבוד עם שתי יחידות שלכל אחת DHCP שעובד. פשוט לא כיביתי את ה-DHCP בבדיקה הספציפית הזאת כי המחשב היה מחובר רק לנטגיר הזה בתצורת אי בודד ושום דבר אחר לא מחובר, רציתי לחסוך את ההגדרה הידנית בכרטיס הרשת שלי אז לא כיביתי את ה-DHCP. זאת פשוט לא היתה המטרה של הבדיקה. המטרה היתה במקרה הזה לראות אם אפשר לשנות את הכתובת של הנטגיר למשהו אחר מ-10.0.0.138 ועדיין להתחבר לממשק. ומה שלמדתי זה שנראה שאין שום בעיה לשנות למשהו כמו 192.168.100.1 אבל לא למשהו בסגמנט שאני צריך 192.168.1.ag43 כתב:אם לא כיבית DHCP זה היה יוצר בעיות בכל מקרה. אתה במצב של שני שרתי DHCP על אותו טווח כתובות. אגב, אם הנטגיר מוכן לעבוד על 0 למה שלא תשנה פשוט את הראשי ודי?...
לגבי שינוי הראשי, אני לא כל כך נלהב מזה. הנטגיר הזה זה הרכיב הכי פחות משמעותי ברשת שלי. שאר המרכיבים עובדים, יש לי הגדרות ואדרס ליסט קבוע ליחידות אחרות ברשת ואין לי כוח לעבור ולשנות את הכל אם אני יכול להימנע מזה. מה שמתסכל זה שזה עובד פרפקט עם שני AP אחרים ורק הנטגיר המסריח הזה עושה לי חיים קשים, אבל אני מרגיש שאנחנו מתקרבים וקיוויתי שהמידע הזה יעזור למישהו לעזור לי.