רשמים: מסך OLED לעומת LED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 441
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

הזדמן לי לראות בחו"ל שני מסכי "LG 55, זה לצד זה עם אותו מקור 4K HDR, ו- Default setting.
תוכן המקור נתן דגש מובהק לסצנות HDR. הבדלי המחיר הם בדיוק פי שלושה, ה- LED היה מסידרה נמוכה יחסית.

להלן הרשמים:

1. האם ישנו הבדל נראה לעין בין שני המסכים: כן
2. האם ישנו הבדל משמעותי בחווית הצפייה: הבדל כן, משמעותי לא
3. האם יכולתי לזהות הבדל אם המסכים לא היו אחד ליד השני: כן, אך בעיקר מכיון שמסך OLED נראה שונה. בספק אם היה הבדל משמעותי בחוויה אם המסכים לא היו זה לצד זה
4. האם ההבדל משמעותי באותה מידה ללא סצנות HDR: פחות משמעותי
5. האם הייתי מחליף את ההייסנס M7000 במסך ה- OLED: כן, אם הייתי זוכה ב- OLED בהגרלה :)

מקרה קלאסי של תועלת שולית פוחתת. לדעתי, פער המחירים הינו משמעותי מידי כדי לשקול ברצינות.
ההפתעה הייתה שהפער החוויה היה פחות משמעותי לעומת הציפיות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #2 

ועל זה נאמר...

ignorance is bliss

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #3 

הנסיון שלי הוא - הבדל של אור ויום. תרתי משמע.
בטח ובטח אם משווים מול פאנל IPS. זו השוואה בכלל לא רלוונטית לדעתי למען האמת.. בערך כמו להשוות ב.מ.וו M3 לקיה סיד.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

בתמונות המצורפות אני רואה הבדל משמעותי, מסך חי ותוסס (OLED) לעומת מסך חיוור וחולה (NON OLED).

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

@Thehobit1
אחשלו.. להשוות אולד להייסנס זה בערך כמו שתשווה עפיפון למעבורת חלל..... :lol:

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #6 

האמת, תצוגה לא חכמה, שימו את זה בחדר חשוך וואלה יהיה לך הבדל באאבוע בוע

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #7 

מה שרק מדגיש, שבפורומים מסוג זה - טלווזיה משמשת בעיקר לצפייה במערה חשוכה ואפלה לצפייה רצופה של שעות בסרטים וסדרות קולנועיות תוך כדי ישיבה על ספה שקועה.

בכל מקרה, כל היתרונות בדיבור על רמת שחורים גבוה הולכים ברובם לאיבוד כשצופים בחדר מואר, ההבדל הוא הרבה פחות ממה שהוא בחושך. לכן הקטילה של פאנלי IPS כאן היא קצת מוגזמת. לא תמיד צופים בסרטים חשוכים או בכלל בחושך מלא, למעשה אצל רוב האנשים - זה לא המצב.

ולאחר האיזון :D, כשכן נהנים מסרטים בחושך או רואים הרבה סרטים אין ספק שהאולד מדהימה כשיש קצת שחור בתמונה ועוד יתרונות שלה ששוכחים לפעמים אלו זוויות הצפייה המושלמות והזמן תגובה המידי של שינוי צבע הפיקסל מה שמוביל להרבה פחות מריחות.

באור - באמת ההבדל הולך וקטן משמעותית, אפילו ה1000 NITS של הHDR לפעמים נראה יותר טוב ומרשים מהOLED כשהכל מואר. מזל שסרטים רואים בחושך..
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #8 

זה לא חדש שטרם קניית הטלווזיה צריך לבדוק מה בעצם תנאי השימוש, גם אז אי אפשר לאמר שהיתרון של אולד הולך לאיבוד.

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

ice2k כתב:מה שרק מדגיש, שבפורומים מסוג זה - טלווזיה משמשת בעיקר לצפייה במערה חשוכה ואפלה לצפייה רצופה של שעות בסרטים וסדרות קולנועיות תוך כדי ישיבה על ספה שקועה.

בכל מקרה, כל היתרונות בדיבור על רמת שחורים גבוה הולכים ברובם לאיבוד כשצופים בחדר מואר, ההבדל הוא הרבה פחות ממה שהוא בחושך. לכן הקטילה של פאנלי IPS כאן היא קצת מוגזמת. לא תמיד צופים בסרטים חשוכים או בכלל בחושך מלא, למעשה אצל רוב האנשים - זה לא המצב.

ולאחר האיזון :D, כשכן נהנים מסרטים בחושך או רואים הרבה סרטים אין ספק שהאולד מדהימה כשיש קצת שחור בתמונה ועוד יתרונות שלה ששוכחים לפעמים אלו זוויות הצפייה המושלמות והזמן תגובה המידי של שינוי צבע הפיקסל מה שמוביל להרבה פחות מריחות.

באור - באמת ההבדל הולך וקטן משמעותית, אפילו ה1000 NITS של הHDR לפעמים נראה יותר טוב ומרשים מהOLED כשהכל מואר. מזל שסרטים רואים בחושך..
...
·
הקטע הוא שלא כל מסך לד מגיע ל1000 ניט. בטח לא כאלה עם פאנל IPS ובטח ובטח שלא ההייסנס של פותח השרשור.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 961
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #10 

אני חלילה לא טוען שLCD יותר טובה מאולד באור (חוץ מכאמור סצנות HDR בהירות על המעט מאוד טלווזיות שמספקות 1000 ניטים). גם באור ההבדל בשחורים מורגש (כל עוד זה משהו יותר טוב מיס והוט HD ומטה..).

אור מלא בטח לא גורם ליתרונות של אולד ללכת קליל לאיבוד אבל כן גורם לפתיחת ת'רדים מסוג זה בהם אנשים מנסים להבין על מה לעזעזל כולנו פעורי פה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #11 

תודה ששיתפת את החוויה.
הקפצת הרבה אנשים שבשבילם כל שיפור קטן הוא שיפור משמעותי.
לא כולם, כפי שאתה מעיד על עצמך, מוכנים לשלם את הפרמיה.
לאחר שכל אחד מקבל את ההחלטה שלו - הוא נוטה להתבצר בעמדה שלו ולכן מראש אפשר לומר שהסכמתם שלא להסכים.
אני אישית, אחרי עננות כבדה גם ביום בהיר ב-LED שלי (ספינת דגל מזדקנת של סמסונג) ואחרי התנסות עם B6 באדיבות ח.י. ו-HT, אני גם יכול לומר שיהיה לי קשה לרכוש מסך חדש שאיננו OLED אך המסקנה הכי ברורה שלי זה שהגודל זה הפרמטר שלי אישית הכי חשוב וייתכן שאני אעדיף 75M7000 על פני 55C7 אם התקציב שלי יהיה מוגבל, רק בגלל ה-20" תוספת. אבל בתור נשא החיידק אני כנראה אמכור כלייה בשביל ה-77W7. הבעיה שהוא כ"כ יקר שגם כלייה לא תספיק אז אני בינתיים ממתין כי אני יודע שאם ארכוש OLED בגודל 65" אני אתבעס מהגודל ואם ארכוש הייסנס בגודל 75" אתבעס מהאיכות. ככה שאני ממתין לשעת כושר להשתדרג למשהו שאני אהיה שלם איתו במחיר מתקבל על הדעת.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #12 

אני כבר כמה זמן עושה נסיון לא להשתתף בדיונים מהסוג הזה כי אני יודע מה תהיה התגובה האוטומטית של כמה
מהמשתתפים בדיון, אבל כשאני קורא את כל התגובות בדיון הזה קשה לי שלא לחזור ולנסות להביא אותו למה
שאני חושב שצריכות להיות הנקודות האמיתיות בדיון כזה. הסיבה שאני חוזר ומנסה לעשות את זה היא שלפי מה
שאני מבין, רובם של האנשים שמשתתפים בדיון הזה תופסים את עצמם ככאלה שמוכנים להשקיע מעט יותר מאמץ
(וגם כסף) כדי להשיג את איכות התמונה האופטימלית, ואם זה באמת המצב אז אני חושב שהדיון כאן צריך להיות
מעט יותר רחב.

הדיון כאן יורד ישר לעניין טכנולוגיות מסכים ואיזה טכנולוגיה יותר מתאימה לאיזה מצב צפיה, וזאת לדעתי הבעיה
העיקרית עם כל הדיונים הללו, כי אם לאנשים כאן חשובה קודם כל איכות התמונה והם באמת מוכנים ללכת יותר
רחוק מהצופה הממוצע כדי להשיג איכות תמונה אופטימלית אז העניין כאן לא צריך להיות התאמת המסך לתנאי
הצפיה, העניין כאן צריך להיות מהם תנאי הצפיה הכי נכונים ומאיזה מסך ניתן לקבל את מקסימום האיכות באותם
התנאים בכל סוגי התכנים.

הבעיה הגדולה שלדעתי יש עם השאלה הזו היא שכאן כל אחד חושב בעיקר במושגים של טעם אישי ושל הנסיון
שלו בתחום. זה לא שאני לא בא כאן להתווכח עם טעם אישי של אף אחד, או לנסות להיכנס לויכוח בנושא של
למי יש יותר נסיון, לדעתי לדברים הללו לא צריך להיות בכלל חלק בדיון הכללי על איכות תמונה, כי כל אחד
והטעם האישי שלו שגם מתבסס על הנסיון שלו וסוג התכנים שהוא מעדיף.

העניין כאן הוא שיש מערכת נתונה, מערכת שבמשך עשרות שנים של מחקרים בתחומים שונים נבנתה כדי
לספק את מקסימום האיכות האפשרית בהתחשב באיך אנחנו רואים וביכולות טכנולוגיות. המערכת
הזו נבנתה כדי לספק את מקסימום האיכות למצב מסוים, ובעוד שזה נכון שבמערכת זו נבנו טולרנסים
מסויימים כדי לאפשר לצופה זה או אחר לנסות ולהתאים את התוצאה שהמערכת הזו נותנת לטעם אישי הספציפי
שלו, כדאי לזכור שעל התאמה שכזו תמיד משלמים מחיר מסוים, ואם באמת הדבר החשוב מכל הוא להשיג את
מקסימום האיכות האפשרית אז אולי גם כדאי (כמה שלאנשים מסויימים זה יכול להיות קשה) לנסות ולהתאים
את הטעם האישי שלנו כמה שיותר למצב האופטימלי שאליו תוכננה אותה המערכת. ואם זה יהיה המצב,
אז כדאי לבוא ולשאול את השאלה, איזה מסך שבנוי באיזו טכנולוגיה יכול לתת את מקסימום האיכות
באותם התנאים לתכנים מסוגים שונים, ועד שזה יהיה המצב כל מה שאתם עוד עושים זה להתווכח על טעם
אישי וגם על למי יש יותר נסיון בתחום כדי לנסות ולהכתיב לאנשים אחרים מה צריך להיות הטעם האישי שלהם.

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שליחה #13 

מבלי להיכנס לוויכוח עד כמה ההבדל מורגש, אני לא חושב שיש משמעות רבה למה שראית באולם התצוגה, משלוש סיבות עיקריות:

- אולם התצוגה מואר באופן משמעותי.
- הטלוויזיות אינן מכוילות או שאף מכוילות כדי להדגיש את היתרון של ה-OLED.
- ישנם לא מעט פרמטרים חשובים בטלוויזיה שקשה לשפוט ולמדוד באולם תצוגה.

Thehobit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 441
נתן תודות: 500 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #14 

המוטיבציה לפתוח את השרשור נובעת מהשאלות התכופות שעולות לגבי המלצות. הדיונים שמתפתחים משקפים דעות (ודתות) מגוונות, הנובעות מנקודות מבט וצרכים שונים, לעתים מהותית.
היות וקשה להתרשם מהטלוויזיות בחנויות ולעשות השוואות רלוונטיות, להמלצה בפורום עשוי להיות משקל מכריע.

קצת היסטוריה לפרספקטיבה: גדלתי בימים הראשונים של טלוויזיות השחור לבן, וערוץ אחד שמשדר מספר שעות היום.
עברנו מאז מספר מהפכות יסודיות: הוספת הצבע, הוספת תוכן (ערוץ 2, כבלים), וידיו טייפ כולל מצלמות ביתיות, מסכים שטוחים, הגדלת המסכים ו- FHD.

לדעתי, OLED ו- 4K מהווים "בממוצע" שיפור אינקרמנטלי, אך לא מהפכה, בוודאי לא יום ולילה כפי שנאמר באחת התגובות.
לפני שקופצים עלי לגבי ה- 4K, אחרי מספר רב של ניסויים, השיפור המשמעותי המורגש ביותר הינו בין 480 ל- 720, בין 1080 ל- 4K ישנו הבדל עצום בכמות המידע, והבדל יחסית קטן באיכות / חוויה אפילו ב 65”. אולי ב- 85” ההבדל מהותי יותר. (ואם ישנו הבדל מהותי בחוויה, לדעתי הוא נובע מאיכות הצילום ב- 4K ולוו דווקא ממדיום הצפייה, קרי הטלוויזיה).

התוכן המועדף עלי הינו סרטים תיעודיים, ברוב המיקרים ללא שחורים עמוקים כמו הקליפ עוצר הנשימה הזה (לא נראה טוב על מסך מחשב):

האם למסך OLED ישנו יתרון ממשי בסוג זה של תוכן?

אני נהנה מתמונה טובה, אך בהחלט לא "וידיופיל", הדגש הינו על התאמה לצרכים ועלות תועלת. אני מניח שזהו הדגש של רוב האנשים המבקשים עיצות בפורום.

ובכל זאת, אני קורא בעיניין רב את הדעות של הגיקים בפורום (גם אלה בשרשור שחושבים שהגישה המוצגת משקפת בורות).
בתור חובב צעצועים טכנולוגים, אני מזדהה עם המוטיבציה לבעלות על המילה האחרונה של הטכנולוגיה ללא סיג. עם זאת, טכנולוגיה / מפרטים / פיצ'רים / מחיר לא בהכרח מתורגמים לשיפור בחוויה סובייקטיבית.

ולסיום, @Alon_Solo, אין צורך למכור כלייה, הייתי משקיע כל שקל נוסף במסך גדול יותר והולך על ה- 75” של הייסנס כבר היום. זה ישפר את החוויה באופן קבוע ולא רק מידי פעם, בחדר חשוך עם תוכן מיוחד.

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שליחה #15 

כתבת יפה.
יש פה אכן מתח אמיתי בין הרצון להשיג את הדובדבן שבקצפת הטכנולוגיה לבין שיקולים של עלות מול תועלת.
יחס עלות תועלת של טלוויזיות פרימיום, שיכולות להגיע גם ל-25K ש"ח ואף למעלה מכך, אינו מצדיק לדעתי את הרכישה שלהן. הקפיצות כיום באיכות התמונה קטנות הרבה יותר מאשר פעם (מעבר משחור לבן לצבעוני, מעבר מ-SD ל-HD), הצעדים מדודים יותר.

חסידי המילה הטכנולוגית האחרונה, שבמקרים מסוימים אולי אף מנסים להצדיק רכישה שעשו של טלוויזיה יוקרתית במיוחד, יציגו את זה כהבדל של יום ולילה. למרות שכפי שכתבתי קודם, אני לא חושב שאולמות תצוגה בוהקים הם מקום ראוי לבחינת הבדלים כאלה, ההבדלים לדעתי הם ממש לא של יום ולילה, יותר כמו בין ערביים לשקיעה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #16 

@Thehobit1

תראה את התשובות האוטומטיות שקיבלת ישר בתחילת השירשור הזה, ואני בטוח שכבר יצא לך לקרא גם הרבה
שירשורים אחרים מהחודשים האחרונים ולהבין מה כאן הדעה השולטת.

אני חושב שתבין, אם תקרא את הדברים שכתבתי בתגובה הקודמת שלי, שכל הדיון הזה נראה לי כמו דיון
בענייני אופנה, כשכל אחד שמגיב הוא בעיקרון פרשן לענייני אופנה בערוץ בידור מסויים שבא לחוות דעה על
הטרנדים החמים של הקיץ ועל מי מתלבש נכון לדעתו על שטיח אדום באירוע מסויים. זאת לדעתי רמת הדיון
בנושאים הללו, כי התשובות שניתנות הן ברמה של טעם אישי שמבוסס על נסיון ברמה כזו או אחרת, או על מה
שנכון להיום היא דעת הרוב. זו הסיבה שעל אותה השאלה שעולה כאן כמה פעמים ביום על איזה מסך צריך לקנות
התשובה האוטומטית תתחיל באות באנגלית (בדרך כלל B,C,E,G או W) ותסתיים בסיפרה (בדרך כלל 6 או 7).

מהדברים שאתה כותב נראה לי שאתה מבין מה דעת הרוב בעניין, ואתה גם יודע מה התשובה שתקבל אם תשאל
איזה מסך כדאי לך לקנות. מהדברים שלך אני גם מבין (ואני מצטער אם אני טועה) שאתה מחפש מסך שמתאים
לצרכים המסויימים שלך, ואם זה נכון אז הדבר שאני ניסיתי לומר בתגובה הקודמת שלי הוא שכאן העניינים כבר
עוברים מדיון על מה נכון מבחינה כללית למה נכון לך, וכאן לדעתי (ואחרי שקראתי את דבריך) נראה שאתה יודע יותר
טוב מכולם מה מתאים לך, אז למה לך לשאול שאלות בענייני אופנה את הפרשנים שיענו לך לפי טעמם האישי או לפי
דעת הרוב אם לך יש טעם אישי די מגובש משלך.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #17 

היתה אצלי B6 לחודש להתנסות, כאשר בסופו של דבר לא רכשתי אותה (מסיבות כאלה ואחרות שלא קשורות לאיכות המסך).
אני לא מסכים כלל עם האמור. בתנאי הצפייה שלי (חדר חשוך או תאורת אחה"צ / ערב עדינה מבחוץ) ההבדל הוא תהומי.
מעבר לאפס Backlight Bleed שזה דבר שאותי מעצבן מאוד, הקונטרסט העצום לטעמי גורם לתמונה פאנצ'ית וכמעט תלת מימדית שלא ראיתי במסך אחר.

כמובן, שאם מדובר במכשיר שכל מטרתו בחיים היא להציג בוב ספוג בלופ באמצע היום, חבל על הטרחה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #18 

ההשוואה בחנות לא במקום לא בגלל שהשוו שם OLED ל- LCD אלא שהשוו OLED ל- LCD פשוט מסדרה נמוכה עם פאנל IPS. ובתנאי תאורה (ואולי הגדרות מסך) שלא משקפות בכלל תנאים רלוונטיים.

השוואה בין OLED ל- LCD בהחלט במקום, אבל זה צריך להיערך בצורה רצינית ועם מסכים שגם מתיימרים מראש לתת תחרות. בשביל זה בכל שנה בשנים האחרונות עורכים בכל מיני אתרים בחו"ל SHOOTOUT בין מסכי ההיי אנד ומסיקים מסקנות.

מה עדיף ממה? אין תשובה נכונה לדעתי. זה תלוי במה חשוב לך בתמונה. (ולא רק בתמונה סטטית אלא גם בתנועה של וידאו שכן אנחנו מדברים על תכני קולנוע ולא על מצגת שקופיות). כמו של- OLED יש יתרונות כך גם יש לו חסרונות וכמובן שהסיפור תקף גם ב- LCD. בנוסף, אם לא מדברים על LCD ברמה הגבוהה ביותר שיש בשוק (דהיינו, כמו המסך המעאפן הזה שהשוו שם בחנות לצורך המחשה) אז אין מראש בכלל טעם בהשוואה. פשוט מאד בגלל העובדה שב- LCD הפשוטים מהסדרות הנמוכות יש גם את החסרונות של עולם ה- OLED וגם את החסרונות מעולם ה- LCD ללא אף יתרון. אולי יתרונות בצורה של מחיר נמוך אבל לא מבחינת איכות תמונה.

ובגלל זה רשמתי מה שרשמתי - משווים שם ב.מ.וו M3 לקיה סיד.

תשווה OLED מודרני למסך כמו הסוני ZD9 (או אפילו ה- XE94) או הפנסוניק DX900 בתנאי צפייה נכונים (לא כמו תנאי הצפייה שאני בוחר ליישם למשל) ותמצא ראשית שהפערים לטובת ה- OLED אולי עדיין שם, אבל פחותים ממה שדמיינת ושנית שהופה, יש גם יתרונות למסכי LCD.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #19 

jacko-il כתב: תשווה OLED מודרני למסך כמו הסוני ZD9 (או אפילו ה- XE94) או הפנסוניק DX900 בתנאי צפייה נכונים (לא כמו תנאי הצפייה שאני בוחר ליישם למשל) ותמצא ראשית שהפערים לטובת ה- OLED אולי עדיין שם, אבל פחותים ממה שדמיינת ושנית שהופה, יש גם יתרונות למסכי LCD.
...
·

בעיקרון זה נכון...
העניין הוא שעלות המסכים האלו היא כמו/קרוב ל OLED, ואז אתה שוב בבעיה להחליט מה עדיף :P

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #20 

לא מדוייק טל.
XE94 מתומחר ב- 50k אצל היבואן הרשמי (יבואן מקביל- מחיר נמוך בהרבה)
ZD9 בגודל 75 יקר יותר (לא בטוח בכלל שיש יבוא לארץ), אבל לא מתקרב אפילו למחירים המטורפים של OLED 77

ניסיתי להגיד כבר בשרשור אחר, עד שהותקפתי על רקע אישי:

מסכי האולד של LG הם כנראה האיכותיים ביותר בעולם.
אולי רק האולד של סוני יכול לתת להם פייט.
אלא מה, לפי דעתי עבור מרחק שלוש מטר ומעלה- גודל 65 הוא פצפון ולכן לא מעניין (על 55 אני כבר בכלל לא מדבר).
נוכחתי בזאת במו עיניי, וגם המומחים של אתר RTINGS מחזקים את דעתי:

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz ... lationship

שימו לב לסקיצה תחת הכותרת:
Optimal viewing distance by the size of television and the resolustion

בפועל, אנשים רוצים בכל זאת את המסך הטוב בעולם אצלם בסלון הענקי, אך ידם אינם משגת סכומים של 150k וצפונה.
אז מתפשרים על אולד 65 ומקריבים כסא למרחק ריאלי יותר מהמסך, כפי שהודה למשל עידן ידידי.
אחרים ממשיכים לשבת במרחק עצום מהמסך ובעיקר משכנעים את עצמם שהם נהנים ממלוא החוויה של UHD...

אין לי כוונה לעורר את הויכוח הזה מחדש.
איש איש יעשה כמיטב הבנתו ורצונו.
אך אולי אם יצרניות המסכים יתחילו להבין שהמיינסטרים כבר צריך להיות גודל 75, ולא 65- אולי אז יתחילו לקצץ את מחירי האולד 77, בכדי שיהיו נגישים גם לציבור רחב יותר...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”