ניהול מזגנים חכם - סנסיבו לעומת ZXT

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

היו קיבלתי את הסנסיבו. מדובר במוצר החדש (SKY) בו יש יחידה אחת "מלאה" (כוללת מח וכו') פר מזגן (להבדיל מהסנסיבו המקורי שהיה עם יחידת בקרה ויחידה נפרדת לכל מזגן). הסנסיבו יודע לשלוח פקודות למזגנים בצורה טובה והאפליקציה שלו היא "שלט" מצוין. אז איפה הבעיה? כמו בכל הטיפול במזגנים - הסנסיבו לא יודע מה מצב המזגן כי המזגן לא נותן חיווי ובעצם הסטטוס של המזגן נשאר בשלט.

ניסיתי את הסנסיבו במזגן בסלון (מיני מרכזי אלקטרה, שלט עם כפתור כתום) ובחדר שינה (מזגן רגיל חדש, שלט עם כפתור ירוק).

בחדר השינה - החוייה היא בסה"כ טובה. הסנסיבו קולט בצורה טובה את האותות של השלט, כך שהוא נשאר (פחות או יותר) מסונכרן. אבל חשוב מכך - השלט של חדר השינה שולח "ON" או "OFF" באופן מובנה בפקודה. כך שגם אם הסנסיבו טועה בסטטוס המזגן, פקודת הדלקה (או כיבוי) תעבוד בצורה טובה (כמובן שהדבר יהיה נכון גם לZXT). יחד עם העובדה שבסה"כ רוב הזמן הוא נקלט, מדובר לטעמי בפתרון לא רע בכלל. האינטגרציה לאלכסה עובדת גם כן וזה עובד לי טוב. החסרון המרכזי הוא היעדר הפלאגין לVERA - כך שלא ניתן לנהל מאותה אפליקציה ותרחישים. אני מחכה לתשובה מסנסיבו לגבי ה-API שלהם - אם הוא עובד כמו שצריך - זה יכול להיות פתרון.

לגבי הסלון - המצב מורכב יותר. השלט הזה שולח פקודת POWER TOGGLE בכל לחיצה על כפתור ה-ON. זה אומר שאם הוא לא מסונכרן - אז כל פקודה מהסנסיבו או האלכסה תעשה את ההיפך. בנוסף - יכולת החישה שלו של הפקודות של השלט המקורי על הפנים. ניסיתי למקם במגוון מקומות בבית כולל בצמוד לעין של אלקטרה. אלא אם הפקודה ניתנת ממרחק קרוב מאוד הוא לא קולט אותה. זה כמובן הופך אותו ללא שמיש לחלוטין (לפחות במקביל לשלט הרגיל). כמובן שזה נכון גם ל-ZXT120.

וזה מביא אותי לשאלות הפתוחות....

1. הדילמה הראשונה היא סנסיבו בחדר שינה כן/לא (לעומת ZXT120).

2. ZXT120 בסלון - כן או לא?

3. מה אחרים עושים פה לגבי בעיית ה-POWERTOGGLE?

הסתכלתי קצת על כיוונים של מד זרם בשביל לזהות שהמזגן פעיל. אם אני מוצא אחד כזה טוב שמתקשר עם הורה, אני יכול לבנות סקריפט שמעדכן את סטטוס המזגן (דולק או לא) בכל 30 שניות. מן הסתם אני יכול גם לעדכן את ה-API של הסנסיבו במצב הזה ולכאורה להשאיר את הסנסיבו גם בסלון... אבל אני לא רואה יתרון משמעותי לסנסיבו אם הוא לא קולט את הפקודות של השלט....

בקיצור - אשמח לדיון עדכני בנושא (קראתי לא מעט שרשורים אבל חלקם מאוד עתיקים)

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #2 

@slarti
עבדתי תקופה עם סנסיבו הישן ביחד עם וורה. יש אפשרות לשלוח פקודות הפעלה וכיבוי דרך ifttt וערוץ maker. עובד טוב אבל מסורבל מאוד.
אם אני מבין נכון, ההסנסיבו החדש אמור לקלוט גם פקודות מהשלט וככה לשמור על סנכרון.
אישית, אני לא רואה יתרון שום יתרון בסנסיבו למעט ממשק משתמש יפה, אפילו עם הגימיק החדש שלפי דבריך לא עובד בצורה טובה.

מזגנים עם פקודה זהה לכיבוי והדלקה זה בעייתי אבל פתיר בצורה די פשוטה - להעלים את השלט ולהשתמש רק בממשק הורטואלי לשליטה במזגן. אם רוצים גם שלט פיזי, אפשר לרכוש אחד משלטי ה-zwave הקיימים ולתכנת את הכפתורים שלהם בהתאם. במצב כזה המזגן תמיד בסנכרון מלא. ההנחה היא שכל הפקודות נקלטות ע"י המזגן.
אופציות נוספות:
- כמו שכתבת, שימוש במודול קיר עם ניטור צריכה.
- שימוש במודול סוויץ בנוסף ל-zxt-120.
- שימוש במגע יבש במזגן (אם קיים) להפעלה/כיבוי.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

שאלה למי שמבין קצת ב-VERA ומדידת חשמל...

בהנחה שאני קונה מד זרם מבוסס חבק חשמל... (לינק בתחתית ההודעה) של AEONTEC.

1. האם אני יכול לחבר אותו סביב קו ההזנה של המזגן?

2. האם הוא יהיה מדויק מספיק בשביל בשביל לזהות את הצריכה גם כשהמדחס לא פועל (אבל המזגן כן - עדיין מפעיל את המפוח...)

3. הכי חשוב - האם יש אפשרות לבנות "סקריפט" ב-VERA שיאפשר לי לבדוק כל 30 שניות למשל את מצב הזרם, ולפי זה לשנות את הסטטוס שורה חושבת של המזגן?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@slarti
·
1. מד כזה צריך לעטוף את חוט הפאזה בלבד, יש מוצר ל qubino חד פאזי שיכול גם לעבוד בחיבור על פאזה אחת בלבד (נדמה לי שהם הכריזו גם על מוצר תלת פאזי).
2. אכן כן אבל: A. יש שיהוי בדיווח B. לא תוכל לדעת עם המזגן במצב חום או קור
3. זה לא בדיוק עובד כך ולא צריך לבדוק כל 30 שניות אבל אפשרי באמצעות תרחיש שמופעל ברגע שערך ההספק עולה מעל ערך מסויים ותרחיש שהערך =0. באם רוצים להתחכם יותר משתמשים בפלאג PLEG.
התרחיש ישלח שוב פקודת הדלקה או כיבוי לפי המצב וזה יכול להיות בעיתי במזגנים מסוימים בנוסף עדיין לא תדע לאיזה מצב להעביר את המזגן קר או חם ולכן אולי אפשר להוסיף קבוע של קייץ חורף או להשתמש במשתנה שיזכור את מצב המזגן האחרון

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

1. למה את חוט הפאזה בלבד? מה יקרה הוא יקיף את כל ההזנה שכוללת את הפאזה וגם את האפס? ועוד שאלה - המזגן הוא תלת פאזי, אבל למיטב הבנתי ההזנה היא של פאזה מאוחדת - כלומר יש כאבל אחד לא שלושה. האם זה יעבוד?

2. לא אכפת לי לגבי מצב המזגן - זה נתון שמשתנה פעמיים בשנה ואני יכול להחליף אותו פעמיים בשנה.

3. אההה.. החלק האחרון של המשפט שלך קצת מטריד. האם אני חייב שהתוצאה של זה תהיה פקודת הדלקה/כיבוי? למה אני לא יכול שהתוצאה של זה תהיה שינוי הסטטוס של המזגן בלי שליחת הפקודה בפועל? נגיד בסנסיבו יש אופציה לשנות את סטטוס המזגן - בדיוק מהסיבה הזאת - אם הוא יצא מסנכרון - אתה יכול להגיד לו מה הסטטוס הנוכחי. אם זה לא נתמך בורה, אז אין לי מה לקנות כזה רכיב - מפני שהוא לא יעבוד. הבעיה במזגן שלי זה שיש לו "TOGGLE" - ולכן אם הוא ישלח שוב פקודה זה פשוט יהפוך את הסטטוס שוב ולא עשינו כלום.

אולי באמת עדיף לי במצב הזה לעשות משהו עם סנסיבו שמאפשר לי לסנכרן את זה. אבל זה שוב מחזיר אותי לורה - כלומר - נגיד שיש לי עכשיו סנסיבו ואני בונה API בין ה-VERA ל-סנסיבו - אם אני מדליק / מכבה ב-SENSIBO, ה-VERA צריך איכשהוא להתעדכן. זה אומר שה-VERA צריך לדגום פעם בכמה זמן את הסטטוס של הסנסיבו ולהתעדכן בהתאם. ואם אפשר לכתוב כזה דבר - אז למה אי אפשר לכתוב כזה דבר על בסיס מד הזרם?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #6 

@slarti
·
1.חיב לעטוף רק את הפאזה הנמדדת! אם הוא יעטוף את כל הכבל לא תקבל קריאה (צריך ידע בחשמל כדי להבין למה).
לא מכיר הזנה מאוחדת, אולי נראה שהמזגן מחובר עם כבל אחד אבל הוא מכיל כ 5 מוליכים 3 מוליכי פאזה, מוליך אפס ומוליך הארקה.
מבחינתך מספיק למדוד פאזה אחת בלבד כיד לדעת שהוא פועל.

3. כשתתחיל לעבוד עם בקר ZWAVE ותבין איך הוא עובד תבין בדיוק למה התכוונתי.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

טוב - מכל מה שאני קורא- נשמע שהפתרון מבוסס המגע היבש יותר פשוט...
הוא אולי פחות "אלגנטי" - אבל הרבה יותר פרקטי ופשוט ליישום...

Jummy17
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

למיני מרכזי מצאתי בקלות
מישהו יודע האם יש גם למזגנים עיליים מגע יבש ?
וכיצד ניתךן לאתר את המגע
יש לי מזגנים עיליים של תדיראן בני חצי שנה לערך

תודה

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #9 

יש מזגנים עיליים עם מגע יבש (אלפה של תדיראן)
לכל מודל אחר - תתיעץ עם מי שהתקין לך אותו...
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

yehuda2525
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

האם מישהו התנסה עם tado?

R-E-L
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

לא יודע אם זה רלבנטי עבורך אבל אני השתמשתי בBROADLINK RM + NODE-RED בשביל להתמודד עם אותה בעיה בדיוק...
אני יותר איש תוכנה מאשר חשמל/חומרה ומגענים לכן את הלוגיקה "המורכבת" של הדלקת / כיבוי המזגן לפי הטמפרטורה הנוכחית עשיתי בnode-red

אתה יכול לקרוא על זה כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt281981.html

אם הכיוון מעניין אותך ואתה רוצה עוד פרטים אשמח לשתף...

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #12 

דומיקון כתב:יש מזגנים עיליים עם מגע יבש (אלפה של תדיראן)
לכל מודל אחר - תתיעץ עם מי שהתקין לך אותו...
...
·רכשתי את ה אלקטרה emvd QC 5T שלפי המפרט יש לו מגע יבש.
איך אני משלב את זה עם הרמוני האב/סנסיבו/וורה (יש לי את שלושתם) בכדי לדעת בוודאות סטטוס דולק/מכובה ?

בעזרת הסנסיבו אפשר לראות את הטמפרטורה בבית, ולהסיק האם פועל או מכובה, אבל בכל זאת..

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”