ייזום שיחת טלפון להפעלת אזעקה
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
·Grappa כתב:@roeylee
·
לא יותר פשוט לבקש מחברת האזעקה מודול מגע יבש על האזעקה ולהפעיל את המודול דרך הבקר?
לדוגמא UNIVERSAL BINARY SENSOR...
מה ימנע מפורץ לסגור/לפתוח את המעגל?
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
·Grappa כתב:@DudeShemesh
·
בדיוק מה שימנע ממנו להתחבר עם מחשב למערכת ולנטרל את הקוד........
זה ממש לא אותו סדר גודל. עם מגע יבש, כל מה שצריך זה לנתק חוט, או לקצר מעגל עם אטב. מעבר לכך, יש סיכוי שהביטוח יתנער מאחריות במצב כזה.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@DudeShemesh
·
אתה יכול להגיע לכל מערכת אזעקה לפתוח את הקופסה שבהרבה מקרים מוגנת ובתוך כמה שניות לזהות איזה חוט לנתק או לחבר בלי שהאזעקה תפעל?
.
משימה לא פשוטה לפורצי בתים, כמובן שהכל אפשרי ותלוי מי פורץ ולאן.....
·
אתה יכול להגיע לכל מערכת אזעקה לפתוח את הקופסה שבהרבה מקרים מוגנת ובתוך כמה שניות לזהות איזה חוט לנתק או לחבר בלי שהאזעקה תפעל?
.
משימה לא פשוטה לפורצי בתים, כמובן שהכל אפשרי ותלוי מי פורץ ולאן.....
אכן חיבור בקר לכניסת מגע יבש יאפשר דריכה הרבה יותר נוחה מהגישה המסורבלת דרך הטלפון
(לא בקיא בעורב אבל בשאר המערכות שאני מכיר זה חלק אינטגרלי מהמערכת ולא דורש תוספת תשלום)
החסרון הוא שלא תקבל משוב אם נדרךאו לא (לא תמיד ניתן לדרוך כשיש איזור פתוח, וגם אם תחבר בקר ליציאת מגע יבש אם לא נדרך - או אם נדרך חלקי לא תוכל לדעת מרחוק מה הסיבה.
אם תרכיב את הממסר בתוך רכזת האזעקה, בהנחה והרכזת מוגנת בטמפר לא יהיה ניתן לנטרל בלי להפעיל אזעקה.
בבית חכם , האידיאלי זה לדרוך ולנטרל ע"י סקריפט בכניסה לפורט הסיריאלי של הרכזת אבל במקרים בהם יש מערכת קיימת ואני מתבקש לדרוך במגע יבש ע"י הבית החכם אני מעדיף לייצר דריכה בלבד (מנתק פיזית את הכבל הנכנס ע"י ממסר ברכזת) ולאפשר נטרול על ידי קוד.
ולסיום פרסומת
אם תשקול החלפת ה"מוח" למערכת ריסקו תוכל לקבל אפליקציה מלאה לשליטה מכל מקום לרבות דריכה\נטרול\עקיפת איזורים והפעלות של בית חכם\מגע יבש מרחוק.
גילוי נאות: אני בעל עסק להתקנת מערכות מיגון תקשורת ובית חכם.
(לא בקיא בעורב אבל בשאר המערכות שאני מכיר זה חלק אינטגרלי מהמערכת ולא דורש תוספת תשלום)
החסרון הוא שלא תקבל משוב אם נדרךאו לא (לא תמיד ניתן לדרוך כשיש איזור פתוח, וגם אם תחבר בקר ליציאת מגע יבש אם לא נדרך - או אם נדרך חלקי לא תוכל לדעת מרחוק מה הסיבה.
אם תרכיב את הממסר בתוך רכזת האזעקה, בהנחה והרכזת מוגנת בטמפר לא יהיה ניתן לנטרל בלי להפעיל אזעקה.
בבית חכם , האידיאלי זה לדרוך ולנטרל ע"י סקריפט בכניסה לפורט הסיריאלי של הרכזת אבל במקרים בהם יש מערכת קיימת ואני מתבקש לדרוך במגע יבש ע"י הבית החכם אני מעדיף לייצר דריכה בלבד (מנתק פיזית את הכבל הנכנס ע"י ממסר ברכזת) ולאפשר נטרול על ידי קוד.
ולסיום פרסומת
גילוי נאות: אני בעל עסק להתקנת מערכות מיגון תקשורת ובית חכם.
·מה הטכנולוגיה של הבית החכם של ריסקו? Z-WAVE?airzax3 כתב: ולסיום פרסומתאם תשקול החלפת ה"מוח" למערכת ריסקו תוכל לקבל אפליקציה מלאה לשליטה מכל מקום לרבות דריכה\נטרול\עקיפת איזורים והפעלות של בית חכם\מגע יבש מרחוק.
גילוי נאות: אני בעל עסק להתקנת מערכות מיגון תקשורת ובית חכם....
·חיוביroeylee כתב:·מה הטכנולוגיה של הבית החכם של ריסקו? Z-WAVE?.........
Zwave בתדר916 "הישראלי".
החסרון היחיד: היות והשליטה באביזרים מתבצעת דרך בקר של ריסקו לא ניתן לממשק במקביל בקר חכם יותר דוגמת ורה או פיליו
בעל ממשק עשיר יותר.
ניתן כמובן לקשר אביזרים "גב לגב" בכדי להעביר פקודות מצד לצד או להשתמש ביציאות מגע יבש של ריסקו להפעלת תרחישים בכל מערכת בית חכם.
Re: מה לגבי פימא
לפימא הייתה עד עכשיו אפליקציה שדי "גימגמה" ולא נחלה הצלחה מרובה בניגוד לאפליקציה המהירה והיציבה של ריסקו.ariktsa כתב:@airzax3
·
תוכל לתת הסבר () או להציע פתרון לפימא?...
לאחרונה פימא שחררו מתאם תקשורת WIFI חדש לאפליקציה, בהדגמה שבה נכחתי נראה שיש שיפור משמעותי במהירות התגובה ,בנוסף נפתרה בעיית ניתוק הקיבורדים שהייתה בגירסא הקודמת אבל התגובות שאני מקבל מהשטח עדיין פושרות - ימים יגידו.
אם משווים:
אין לפימא התממשקות עם בקרי Zwave אבל ניתן להוסיף כרטיס ממסרים לטובת מגעים יבשים להפעלות.
ואין התממשקות למצלמות IP לצורך אימות אזעקה.
@ido2017
·
להבנתי (ואשמח כמובן אם מישהו יראה לי שאני טועה) לא ניתן לשייך אביזר ליותר מבקר שליטה אחד, היות ויש לך בקר ניהול של vera לא
תוכל לנהל את האביזרים שלך מבקר שליטה נוסף אבל מה שניתן לעשות זה חיבור "back to back" וכאן זה כבר לא משנה באיזה מערכת בית חכם מדובר: לרכזת הריסקו יש 4 יציאות מגע יבש על הלוח הראשי, שתיים נוספות על כרטיס תקשורת אלחוטית ו\או ספק כח מקורי ובנוסף ניתן להוסיף כרטיסי ממסרים עד מקסימום 14 ממסרים אותם מחברים לכניסות מגע יבש במערכת הבית החכם (מתאמי לחצנים)
ואז ניתן להפעיל תרחישים ידנית מרחוק (יש לך לשונית ממסרים באפליקציה) או אוטומטית על ידי שיוך לאירוע אזעקה (לדוגמא הדלקת ממטרות או תאורת גינה באזעקה ) או "עוקב איזור" שיכול לשמש להדלקת תאורה אוטומטית או הפעלת תרחיש חסכון באנרגיה.
·
להבנתי (ואשמח כמובן אם מישהו יראה לי שאני טועה) לא ניתן לשייך אביזר ליותר מבקר שליטה אחד, היות ויש לך בקר ניהול של vera לא
תוכל לנהל את האביזרים שלך מבקר שליטה נוסף אבל מה שניתן לעשות זה חיבור "back to back" וכאן זה כבר לא משנה באיזה מערכת בית חכם מדובר: לרכזת הריסקו יש 4 יציאות מגע יבש על הלוח הראשי, שתיים נוספות על כרטיס תקשורת אלחוטית ו\או ספק כח מקורי ובנוסף ניתן להוסיף כרטיסי ממסרים עד מקסימום 14 ממסרים אותם מחברים לכניסות מגע יבש במערכת הבית החכם (מתאמי לחצנים)
ואז ניתן להפעיל תרחישים ידנית מרחוק (יש לך לשונית ממסרים באפליקציה) או אוטומטית על ידי שיוך לאירוע אזעקה (לדוגמא הדלקת ממטרות או תאורת גינה באזעקה ) או "עוקב איזור" שיכול לשמש להדלקת תאורה אוטומטית או הפעלת תרחיש חסכון באנרגיה.