שאלה עקרונית: WIFI או ZWAVE

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427

שליחה

בימים האחרונים התוודעתי לעולם "הבית החכם".
אני מתלבט בין 2 שיטות: השיטה של רכיבים הפועלים על WIFI (ואז אין צורך ב-HUB) והשיטה של תקן ZWAVE.

ראיתי שרכיבי WIFI זולים יותר (למשל סוויץ: 6$ לעומת 20-40$).

אשמח לשמוע מה היתרונות של שיטת ZWAVE על פני WIFI.

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1206

שליחה

@roeylee
העיקריים:
טווח קליטה, היזון חוזר, ״מוח״ שמסנכרן את הכל ובונה תרחישים.

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@morgi23

מה הכוונה היזון חוזר? שיטת השידור רלוונטית?
מוח שמסנכרן: אם רכיבי WIFI מיידעים את האפליקציה שלי, היא לא יכולה לנהל תרחישים בעצמה?

·

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@roeylee
לא יודע על אילו רכיבי wifi אתם מדבר, אבל באופן כללי לא בכל רכיבי הwifi יש פידבק חזרה לאפליקציה אם הפעולה התבצעה. כנ״ל גם במקרה של הפעלה ידנית.
במקרה של ניהול תרחישים מאפליקציה (שהמוח יושב בענן), תוודא שאין בעיות של זמני תגובה ארוכים מידי, תוודא שאתה יכול ליצור תרחישים מורכבים (if 1 and if 2 or if not 3), ושניתן להגבילם לשעות/ימים/תקופות מסויימות. תוודא שהמוח יודע תמיד מה מצב כל אחד מרכיבי ה-wifi.

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

למשל, הפעלת מזגן מיני מרכזי:
יש הבדל בין. Broadlink לבין ZXT120? בשניהם אין לאף אחד מושג האם המזגן דלוק או לא

morgi23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@roeylee
בכל המוצרים שנשלטים ע״י ir אין אינדיקציה על מצב המוצר.
לא יודע לגבי broadlink, אבל בוורה יש לכך פתרונות תיכנותיים או פתרונות פיזיים, חפש בפורום יש המון מידע.
בגדול, כל עוד כפתור ההפעלה לא מבצע גם את הפעולה ההפוכה של כיבוי, אפשר להסתדר עם זה טוב מאוד. אצלי מותקן בשני מזגנים מפוצלים, למעלה משנתיים עם 100% הצלחה.

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

בגדול WIFI פחות מתאים לשליטה ובקרה. יש מקרים של התנתקויות, בעיות קליטה וטווחים, החלפות של ראוטר, ריסט של ראוטר וכו'. למי שמתשמש בWIFI (לחלק מהאנשים זה כן עובד טוב) יש מדי פעם רכיב שלא "עונה" וצריך לבצע ריסט. בשני המקרים אתה צריך בקר מרכזי שבו נמצא המוח של המערכת ודרכו ניתן לתכנן את כל האוטומציה והבקרה של הבית החכם. הפתרון הטוב ביותר לדעתי כיום זה ZWAVE , שבכל העולפ פורח ומשגשג ובארץ אנחנו רק היום מתחילים להבין את זה , כשהעיכוב נובע מעצירה של משרד התקשורת וכל הקשור לתקינה, מה שהיום מתחיל כבר להפתר.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חוץ מדומיקון,

לעוד מישהו יש ניתוקים במערכת מבוססת WIFI?

ahiel
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1307

שליחה

היו ליה בעיות בראוטר הישן שלי, המון ניתוקים בעקבות כמות של 10~ clients
עכשיו אני עם ראוטר יותר טוב (tplink ac1900 עם מודם מובנה aka vr900) ואין לי שום בעיות חיבורים עם הclients או נפילות.
אני עם zwave, ואם היו לי את אותו מספר מכשירים ב-wifi הייתי מגיע ל-30-40 מכשירים, ואז אני לא בטוח שהראוטר שלי היה עומד בזה... (למרות שיכול להיות שכן...)

roeylee פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

morgi23 כתב:@roeylee
בכל המוצרים שנשלטים ע״י ir אין אינדיקציה על מצב המוצר.
לא יודע לגבי broadlink, אבל בוורה יש לכך פתרונות תיכנותיים או פתרונות פיזיים, חפש בפורום יש המון מידע.
...
·לא הצלחתי למצוא בפורום פתרון תכנות או פיזי לורה, כך שתהיה אינדיקציה אם המזגן פתוח או לא (מזגן מבוסס IR).
מישהו יכול לכוון אותי לדיון בנושא?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886

שליחה

יש אפשרות למדוד זרם צריכה של המזגן, ולקבל אינדיקציה ברורה. זוהי כמובן הוצאה נוספת.
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

חזור אל “בית חכם ובקרה”