חיווט כבל רשת נותן רק רשת מאה ולא גיגה.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@mp3lll
· ראשית אני יוצא מנקודת ההנחה שהשחלת כבל CAT5E לפחות ולא נחות יותר.
שנית, ייתכן שאולי קיים נתק באחד מהשקעים שאתה מחבר לציוד הראשי (רגלים 4,5,7,8 ) ואז זה עובד על רגלים 1,2,3,6 שנותנים לך עד 100MB
מה שהייתי עושה :
לוקח בודק רשת לבדוק כבל אחד שיש לך גישה ל-2 הקצוות שלו ואין שום דבר בדרך, ובודק קודם כל אם כל 8 החוטים מחוברים ב-2 הצדדים.
אם התוצאה חיובית ואין נתק, מחבר ציוד של 1G בקצה אחד של הכבל, ולאפטופ או מחשב בקצה השני ורואה האם החיבור בין 2 הרכיבים נותן 1G.
אם הוא לא נותן, הייתי מחבר ציוד קצה אחר ובודק שוב את הכבל.
אם הכבלים לחוצים נכון, ייתכן שציוד הקצה שלך מזייף (רכזת,מודם או כרטיס רשת מובנה). אני יודע שיש לך גם NAS ישן ומצלמות והשם יודע מה עוד, אבל זאת הבדיקה הבסיסית שהייתי מבצע.
· ראשית אני יוצא מנקודת ההנחה שהשחלת כבל CAT5E לפחות ולא נחות יותר.
שנית, ייתכן שאולי קיים נתק באחד מהשקעים שאתה מחבר לציוד הראשי (רגלים 4,5,7,8 ) ואז זה עובד על רגלים 1,2,3,6 שנותנים לך עד 100MB
מה שהייתי עושה :
לוקח בודק רשת לבדוק כבל אחד שיש לך גישה ל-2 הקצוות שלו ואין שום דבר בדרך, ובודק קודם כל אם כל 8 החוטים מחוברים ב-2 הצדדים.
אם התוצאה חיובית ואין נתק, מחבר ציוד של 1G בקצה אחד של הכבל, ולאפטופ או מחשב בקצה השני ורואה האם החיבור בין 2 הרכיבים נותן 1G.
אם הוא לא נותן, הייתי מחבר ציוד קצה אחר ובודק שוב את הכבל.
אם הכבלים לחוצים נכון, ייתכן שציוד הקצה שלך מזייף (רכזת,מודם או כרטיס רשת מובנה). אני יודע שיש לך גם NAS ישן ומצלמות והשם יודע מה עוד, אבל זאת הבדיקה הבסיסית שהייתי מבצע.
-
mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
שחכתי לכתוב, כל הכבלים הם Cat 6.
קיבלתי את ה QNAP וראיתי שהוא מחובר ב 100
חיברתי מחשב נייד באותה נקודה גם מאה, חיברתי נייד ישירות לסוויץ יש גיגה, כלומר משהו בהשחלה או בשקע שעשיתי לא טוב.
השאלה מה.
טוב שחחכתי מזה....
יש לי בודק כבלים שלא חשבתי לבדוק, זיו נתן לי..
רגל 5 ו 8 מהבבות יחד, כלומר שם הבעיה.
לבצע כבילה מחדש..
קיבלתי את ה QNAP וראיתי שהוא מחובר ב 100
חיברתי מחשב נייד באותה נקודה גם מאה, חיברתי נייד ישירות לסוויץ יש גיגה, כלומר משהו בהשחלה או בשקע שעשיתי לא טוב.
השאלה מה.
טוב שחחכתי מזה....
יש לי בודק כבלים שלא חשבתי לבדוק, זיו נתן לי..
רגל 5 ו 8 מהבבות יחד, כלומר שם הבעיה.
לבצע כבילה מחדש..
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ממש לא הגיוני שהכבל עצמו פגום.
תבדוק בשני קצוות הכבל איך הוא מחובר.
תבדוק בשני קצוות הכבל איך הוא מחובר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"