למישהו יש ניסיון עם הזמנת קפה ירוק מחו"ל?
מה קורה מבחינת מכס?
האם יש מגבלה כמותית (כי מן הסתם המחיר לקילו יהיה יותר משתלם אם קונים כמות גדולה יותר)?
האם עלולה להיות בעיה שידרשו אישור של משרד החקלאות, בגלל שזה קפה ירוק?
כמו כן, אם יש המלצות על אתרים בחו"ל ששולחים לארץ, אשמח לשמוע.
אני יודע ש-sweet maria's היו שולחים בעבר הרחוק והפסיקו.
האם יש מגבלה כמותית (כי מן הסתם המחיר לקילו יהיה יותר משתלם אם קונים כמות גדולה יותר)?
האם עלולה להיות בעיה שידרשו אישור של משרד החקלאות, בגלל שזה קפה ירוק?
כמו כן, אם יש המלצות על אתרים בחו"ל ששולחים לארץ, אשמח לשמוע.
אני יודע ש-sweet maria's היו שולחים בעבר הרחוק והפסיקו.
@אורניקו
·
תודה על התשובה.
אתה זוכר או יודע במקרה מה היה רשום על הצהרת המכס על החבילה?
מה שכתבת גרם לי לחשוב שאולי רשמו רק שזה מכיל קפה ולא ספציפית קפה ירוק.
במצב כזה גם אם במקרה שיקפו את החבילה (כי אין סיבה בד"כ לפתוח) אז זה נראה אותו דבר....
הסיבה ששאלתי היא שקפה ירוק עלול להיות מסווג כצמח או גידול חקלאי ואז עלולות להתעורר בעיות כאלה.
לגבי האתרים ששלחת, אז אי ביי נראה לי קצת בעייתי למה שאני מחפש ובאתר השני לא מצאתי מידע או אופציה לקנות קפה (רק ראיתי שזה תאגיד קמרוני שמוכר לבתי קפה).
הסיבה שאני מחפש בחו"ל היא לא מחיר (למרות שזה יהיה בסוף גם פקטור) אלא קודם כל איכות הקפה (בגלל זה אי ביי לא נראה לי מקום שאזמין ממנו).
אני שותה בשנים האחרונות קפה קלוי של גל שלישי שזה כמעט תמיד specialty coffee ובלשון המעטה בכמה רמות מעל הקפה הירוק (או הקלוי) שאפשר למצוא בארץ (גם מבחינת איכות וגם מבחינת טריות) וחשבתי לנסות לראות איזו תוצאה אני אקבל בקליה עצמית של קפה כזה.
האתר היחיד שהצלחתי למצוא שנראה בכיוון וגם שולח לארץ זה האתר הזה:
http://www.rohkaffeebohnen.de/
כמובן שזאת רק תחושת בטן שלי (לפי הפירוט שהם נותנים ועל סמך התכתבות איתם לגבי איכות הקפה), שזה קפה ברמה שאני מכוון אליה וכדי לדעת בפועל אצטרך לקחת סיכון ולנסות.
המשלוח די מייקר את העסק ועבור הזמנה של 4 קילו, זה יוצא משהו כמו 100-120 ש"ח לקילו (אם לא מזמינים את הפנמה גיישה
).
לא זול לקפה ירוק, אבל עדיין יותר זול מ-180-230 ש"ח שאני משלם על קלוי וגם יותר טרי.
עדיין מחפש אולי אמצא עוד אופציות.
·
תודה על התשובה.
אתה זוכר או יודע במקרה מה היה רשום על הצהרת המכס על החבילה?
מה שכתבת גרם לי לחשוב שאולי רשמו רק שזה מכיל קפה ולא ספציפית קפה ירוק.
במצב כזה גם אם במקרה שיקפו את החבילה (כי אין סיבה בד"כ לפתוח) אז זה נראה אותו דבר....
הסיבה ששאלתי היא שקפה ירוק עלול להיות מסווג כצמח או גידול חקלאי ואז עלולות להתעורר בעיות כאלה.
לגבי האתרים ששלחת, אז אי ביי נראה לי קצת בעייתי למה שאני מחפש ובאתר השני לא מצאתי מידע או אופציה לקנות קפה (רק ראיתי שזה תאגיד קמרוני שמוכר לבתי קפה).
הסיבה שאני מחפש בחו"ל היא לא מחיר (למרות שזה יהיה בסוף גם פקטור) אלא קודם כל איכות הקפה (בגלל זה אי ביי לא נראה לי מקום שאזמין ממנו).
אני שותה בשנים האחרונות קפה קלוי של גל שלישי שזה כמעט תמיד specialty coffee ובלשון המעטה בכמה רמות מעל הקפה הירוק (או הקלוי) שאפשר למצוא בארץ (גם מבחינת איכות וגם מבחינת טריות) וחשבתי לנסות לראות איזו תוצאה אני אקבל בקליה עצמית של קפה כזה.
האתר היחיד שהצלחתי למצוא שנראה בכיוון וגם שולח לארץ זה האתר הזה:
http://www.rohkaffeebohnen.de/
כמובן שזאת רק תחושת בטן שלי (לפי הפירוט שהם נותנים ועל סמך התכתבות איתם לגבי איכות הקפה), שזה קפה ברמה שאני מכוון אליה וכדי לדעת בפועל אצטרך לקחת סיכון ולנסות.
המשלוח די מייקר את העסק ועבור הזמנה של 4 קילו, זה יוצא משהו כמו 100-120 ש"ח לקילו (אם לא מזמינים את הפנמה גיישה
לא זול לקפה ירוק, אבל עדיין יותר זול מ-180-230 ש"ח שאני משלם על קלוי וגם יותר טרי.
עדיין מחפש אולי אמצא עוד אופציות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
@אורניקו
5 ק"ג?? ירוק??
כמה פעמים הזמנת?
לפי החוק הישראלי, אסור לייבא ביבוא אישי מעל ל-3 ק"ג מזון (ובכללו קפה ירוק).
בעבר שמעתי על מס' מקרים שבהם המכס תקע את החבילה. במקרה אחד, לאחר שכנוע ושיחה, זה השתחרר, ובמקרה אחר החבילה פשוט נשלחה בחזרה לחו"ל.
איך זה שלא עצרו אותך?
הייתי מייבא 30 ק"ג קפה (ואפילו 60 ק"ג אם נתאגד כאן ביחד) אם זה היה אפשרי...
5 ק"ג?? ירוק??
כמה פעמים הזמנת?
לפי החוק הישראלי, אסור לייבא ביבוא אישי מעל ל-3 ק"ג מזון (ובכללו קפה ירוק).
בעבר שמעתי על מס' מקרים שבהם המכס תקע את החבילה. במקרה אחד, לאחר שכנוע ושיחה, זה השתחרר, ובמקרה אחר החבילה פשוט נשלחה בחזרה לחו"ל.
איך זה שלא עצרו אותך?
הייתי מייבא 30 ק"ג קפה (ואפילו 60 ק"ג אם נתאגד כאן ביחד) אם זה היה אפשרי...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
@moti_r
·
למעשה הזמנתי 11 פאונד בכל הזמנה, כמה גרמים פחות מ-5 קילו
איזה 5-6 פעמים. הסיבה שהזמנתי בכמות כזו היתה שאז חבר עשה לי את הקליה
והקולה שלו, של איבגי, קיבל רק באצ'ים של 2.4 קילו. כיוון שעל משלוח של מעל 10 פאונד
היה מחיר טוב בהרבה (גם על הקפה וגם על המשלוח) מאשר הזמנה של 5 פאונד
הזמנתי ככה...
כשאני חושב על זה, ההזמנה של הקפה הקמרוני היתה גם דרך איביי.
מ-cameroonboyo הפנו אותי לאתר אחר לבצע בו את ההזמנה,
אבל שם לא היתה אפשרות לתשלום בפייפאל, אז הם יצרו מכירה באיביי כדי שאוכל לשלם.
לא יודע לגבי החוק הישראלי, לא שאלתי שאלות. הזמנתי וזה הגיע.
לא היה, אגב, זול במיוחד. כמדומני יצא סביב 80-90 שקלים לקילו,
אבל הקפה הקמרוני וגם הרואנדי שהזמנתי היה טעים מאד ולגמרי השתלם יותר מהקילו
(תערובת סיציליה של איבגי) קלוי ב 140 שהייתי קונה בזמנו...
·
למעשה הזמנתי 11 פאונד בכל הזמנה, כמה גרמים פחות מ-5 קילו
איזה 5-6 פעמים. הסיבה שהזמנתי בכמות כזו היתה שאז חבר עשה לי את הקליה
והקולה שלו, של איבגי, קיבל רק באצ'ים של 2.4 קילו. כיוון שעל משלוח של מעל 10 פאונד
היה מחיר טוב בהרבה (גם על הקפה וגם על המשלוח) מאשר הזמנה של 5 פאונד
הזמנתי ככה...
כשאני חושב על זה, ההזמנה של הקפה הקמרוני היתה גם דרך איביי.
מ-cameroonboyo הפנו אותי לאתר אחר לבצע בו את ההזמנה,
אבל שם לא היתה אפשרות לתשלום בפייפאל, אז הם יצרו מכירה באיביי כדי שאוכל לשלם.
לא יודע לגבי החוק הישראלי, לא שאלתי שאלות. הזמנתי וזה הגיע.
לא היה, אגב, זול במיוחד. כמדומני יצא סביב 80-90 שקלים לקילו,
אבל הקפה הקמרוני וגם הרואנדי שהזמנתי היה טעים מאד ולגמרי השתלם יותר מהקילו
(תערובת סיציליה של איבגי) קלוי ב 140 שהייתי קונה בזמנו...
נערך לאחרונה על ידי אורניקו ב 01/08/2017 12:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
מקרים של יבוא אישי דרך הדואר יטופלו על-ידי פקידי המכס בהתאם להנחיות של שירות המזון הארצי
יבוא אישי
ניתן לייבא ביבוא אישי מוצרי מזון עד 15 ק"ג, אך לא יותר מ- 3 ק"ג למוצר. מותנה במילוי טופס הצהרה על יבוא אישי של מזון ו/או תוספי תזונה.
תבלינים - עד 500 גרם מכל סוג תבלין או אריזה אחת מכל סוג תבלין בכמות כוללת של עד 5ק"ג.
תוספי תזונה בכמות המיועדת לצריכה אישית לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים.
חשוב:
אין לייבא בשר, דגים ומוצריהם, למעט שימורים בכמות כמוזכר לעיל.
אין לייבא חלב ומוצריו, למעט גבינות קשות ואבקת חלב בקופסאות בכמות כמוזכר לעיל.
גבינות קשות ניתן לייבא מסוגים שונים בכמות שאינה עולה על 3 ק"ג.
משלוחי מזון מטעם ארגון אונר"א (UNRWA).
יבוא עבור שגרירויות זרות, חברות תעופה ואוניות.
יבוא אישי
ניתן לייבא ביבוא אישי מוצרי מזון עד 15 ק"ג, אך לא יותר מ- 3 ק"ג למוצר. מותנה במילוי טופס הצהרה על יבוא אישי של מזון ו/או תוספי תזונה.
תבלינים - עד 500 גרם מכל סוג תבלין או אריזה אחת מכל סוג תבלין בכמות כוללת של עד 5ק"ג.
תוספי תזונה בכמות המיועדת לצריכה אישית לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים.
חשוב:
אין לייבא בשר, דגים ומוצריהם, למעט שימורים בכמות כמוזכר לעיל.
אין לייבא חלב ומוצריו, למעט גבינות קשות ואבקת חלב בקופסאות בכמות כמוזכר לעיל.
גבינות קשות ניתן לייבא מסוגים שונים בכמות שאינה עולה על 3 ק"ג.
משלוחי מזון מטעם ארגון אונר"א (UNRWA).
יבוא עבור שגרירויות זרות, חברות תעופה ואוניות.
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני הבאתי 2 פאונד כל פעם ולא פתחו ולא שאלו שאלות
http://www.roastmasters.com/coffee_roasters.html
https://www.sweetmarias.com/
http://www.roastmasters.com/coffee_roasters.html
https://www.sweetmarias.com/
תודה רבה לכל המגיבים על התשובות.
אם לסכם מה שאני מבין, אז קיימת מגבלה של 3 ק"ג להזמנה (זה מה שהיה ידוע לי גם), אבל כמו שקורה הרבה פעמים, לפעמים חבילות עוברות את המכס בלי בדיקה, ככה שמשלוח יותר גדול עשוי להגיע, אבל יש בזה סיכון.
ממה שאני מבין קפה ירוק יכול להיות אולי בעייתי יותר, כי עלול להיות מסווג כגידול ולא מוצר מוגמר, אבל כנראה שכל עוד זה לא מצויין במפורש ולא פותחים את החבילה, זה יעבור.
האתר של roastmasters נראה מעניין מבחינת סוגי הקפה, למרות שממבט חטוף נראה לי קצת יותר יקר בשורה התחתונה מהאתר הגרמני שמצאתי (סוגי קפה דומים). אבל אבדוק יותר לעומק.
לגבי sweetmarias, עד כמה שאני יודע, הם שלחו פעם לארץ אבל כבר לא שולחים (לא יודע למה).
אם לסכם מה שאני מבין, אז קיימת מגבלה של 3 ק"ג להזמנה (זה מה שהיה ידוע לי גם), אבל כמו שקורה הרבה פעמים, לפעמים חבילות עוברות את המכס בלי בדיקה, ככה שמשלוח יותר גדול עשוי להגיע, אבל יש בזה סיכון.
ממה שאני מבין קפה ירוק יכול להיות אולי בעייתי יותר, כי עלול להיות מסווג כגידול ולא מוצר מוגמר, אבל כנראה שכל עוד זה לא מצויין במפורש ולא פותחים את החבילה, זה יעבור.
האתר של roastmasters נראה מעניין מבחינת סוגי הקפה, למרות שממבט חטוף נראה לי קצת יותר יקר בשורה התחתונה מהאתר הגרמני שמצאתי (סוגי קפה דומים). אבל אבדוק יותר לעומק.
לגבי sweetmarias, עד כמה שאני יודע, הם שלחו פעם לארץ אבל כבר לא שולחים (לא יודע למה).