שלום לכולם,
אני מתכוון לבצע הזמנה בימים הקרובים מאתר bella barista.
בנוסף למכונות אנחנו נצרף 2 מטחנות להזמנה (ecm automatika s-64)
אשמח לטיפים מנסיונכם:
אם הכל מגיע באריזה אחת בשילוח FEDEX יש משמעויות מבכינת המכס?
אם מערבבים גם מכונה וגם מטחנה באותו משלוח, האם ידרשו לשלם מיסים נוספים מעבר למע"מ?
האם מעל סכום מסוים בחשבונית יכולים לדרוש מסמכים נוספים במכס? (חשבונית סביב 3800 יורו)
האם צריך לבקש מbella barista לצרף מסמך מסוים לאריזה?
טיפים וביקורות נוספות על החנות ממנה אנו מזמינים יתקבלו בברכה.
מנסיוני, יכול לתת לך את ההמלצות הבאות, למרות שאין כללים ברורים וכל אחד חווה חוויה אחרת.
1. Fedex גובים עמלות די יקרות וbela barista נדמה לי עובדים רק איתם.
אמור להיות להם שירות טוב, אבל אם חשוב לך המחיר, אז הייתי מנסה למצוא אתר אחר ששולח עם DHL או TNT (יכול לחסוך לכם כמה מאות שקלים בהנחה שהמשלוח לא יותר יקר) .
2. רצוי לעקוב אחרי החבילה וכשאתה רואה שהיא מגיעה לארץ, ליצור קשר ביזמתך עם חברת השילוח (הם בד"כ לא ממהרים להתקשר וכל יום שעובר עלול לעלות לך כסף על אחסנה בממ"ן.
3. סביר להניח שיבקשו ממך להמציא להם אישור ממכון התקנים....
למרות שהם מטפלים בהמון חבילות ביבוא אישי, הסיפור הזה תמיד חוזר על עצמו.
אין צורך בכזה אישור.
אתה צריך לשלוח להם הצהרה שהמוצרים הם ביבוא אישי ולשימוש פרטי (ולהצהיר על תוכן החבילה וערכה). זה מחליף את הצורך במכון התקנים.
4. אם החבילה תכיל מכונה (או שתיים) ושתי מטחנות - יכול להיות שיעכבו אותה לבדיקת מכס "מדגמית" (כי למה לך שתי מטחנות? אולי אתה הולך למכור אחת ולהתעשר מזה? היגיון של המכס עם חוקים מימי המנדט...אל תנסה להבין).
קח את זה בחשבון. ככל שהחבילה יותר יקרה ומכילה יותר פריטים, זה מעלה את הסיכוי שזה יקרה.
זה לא סיפור גדול חוץ מהעיכוב (והם גם יכולים לפתוח את חבילות).
אין יותר מידי מה לעשות נגד זה חוץ מלנסות לא לעכב את התהליך בעצמך (כי זה לוקח עד 3 ימים אם זה קורה ובינתיים אתה משלם על אחסנה).
מה שאתה יכול לנסות זה לכתוב על ההצהרה שזה מיועד לעוד מישהו (בהנחה שלא אתה הולך להשתמש בשתי המטחנות).
לא יודע אבל אם זה יפחית את הסיכוי לבדיקת המכס או יסבך את העניינים עם עוד שאלות.
בכל מקרה, אל תבקש לפצל קבלות על שני שמות כי זה כן יסבך לך את השחרור מהמכס.
5. על מכונות קפה מאירופה אין מכס - רק מע"מ.
השולח צריך לצרף הצהרת מכס על ערך המשלוח ותוכנו.
כדאי שיהיה מצויין שהמכונות מיוצרות באיחוד האירופי (זה בעצם מה שמקנה את הפטור ממכס).
לא צריך טפסים נוספים למיטב ידיעתי.
1. FEDEX הם חברת השילוח הטובה ביותר, ליגה מעל TNT. בכל פעם שעבדתי עם FEDEX נדהמתי מהשירות, המהירות ונוחות העבודה.
אבל זה עולה יותר כסף...
אם BB (שהיא חנות מעולה) עובדים עם FEDEX - לכו על זה. תשלמו עוד קצת אבל תקבלו שירות מעולה וזה כיף לקבל ככה מכונה.
2. אין שום בעיה בחבילה יקרה. הבאתי כבר 2 מכונות + מטחנות ועוד שאר פינוקים מסביב.
אם אפשר אז בקשו שיכתבו על החשבונית את השמות של שניכם.
טיפ: זה עדיף על 2 חשבוניות. חברות השילוח לא יודעות לעבוד עם 2 חשבוניות ובסופו של דבר תהיה שם רק חשבונית אחת של מכונה אחת, עם 2 מכונות בחבילה, ואז עלולה להווצר בעיה מול המכס כי אין רישום לכל המוצרים.
במידה ואי אפשר 2 שמות על חשבונית אחת אז שיהיה רק שם אחד אבל לכל המוצרים.
3. בהצהרה: לכתוב את הפרטים של שניכם עם פירוט של אילו מוצרים הולכים לכל אחד.
זה יקל על פקיד המכס.
צרפו מס' ת"ז כמובן, וגם פרטי קשר.
4. ברגע שהחבילה נוחתת בארץ - צלצלו למוקד של FEDEX ותתחילו לעבוד מול הנציג שם. ודאו שהוא יודע שאין צורך בעבודה מול מכון התקנים אלא שאם מדובר במכונות לשימוש פרטי זה עובר חלק מול המכס. בד"כ הם יודעים אבל לפעמים הם צריכים שיזכירו להם.
5. חברת השילוח לא תחלק את החבילה לשניים, כלומר תצטרכו לפצל אותה ואחד יצטרך להגיע אל השני כדי לאסוף אותה. לא נורא, שווה את הפער בעלויות השילוח.
לי יש את הצמד הזה בבית , רכשתי לפני שנתיים מקדמה קפה .
בזמנו המכונה עלתה 14000 ( עם הידיות - לא עם הברזים המסתובבים )
המטחנה עלתה אם אנני טועה באיזור ה 3500-4000 שח .
שניהם עובדים עד היום כמו שעון שווצרי , חוץ מהגומיית סיליקון שהחלפתי לראש e61 .
מה שאני מנסה לומר לך לפני שאתה מזמין זה שאני לקחתי את שניהם ב 13000 עם כוסות וקפה וטמפר של ecm שמחירו לבד היה 400 שח .
אז תנסה להוריד אותם במחיר לפני שאתה עובר את עניין המשלוח והמכס ועמילות המכס וכו
תודה לכל המגיבים, עשיתם לי סדר.
מול BB ביקשתי לצרף מסמך המציין שהמכונית נבנו באיטליה אבל הם טענו שאין כזה מסמך, הם מצרפים את החשבונית בלבד שמפרטת מה מכילה החבילה.
לגבי הצהרת שימוש כדי לחסוך אישור של מכון התקנים - מאיפה משיגים את המסמך?
לגבי המחיר - קיבלתי עוד הנחה מינורית של 3 אחוז וכן המשלוח זול יותר עבור כל החבילה. BB ממש לא יודעים לפרגן במתנות קטנות ואביזרים.
אין צורך במסמך רשמי שהציוד יוצר באיטליה.
מספיק שהם ירשמו א זה על הצהרת המכס או החשבונית.
יכול להיות שגם בלי זה אין בעיה - אבל אם זה לא משהו בעייתי מבחינתם אז בטח לא יזיק.
לגבי "הצהרת שימוש" זה לא טופס. אתה פשוט רושם מסמך בוורד לגבי הצהרת מכס ושם רושם את כל הפרטים.
בקש שירשמו אפילו בכתב יד שהמכונות יוצרו באיטליה. הסבר להם שזה חשוב לצורך המכס בישראל, כי אין מכס על מוצרים שיוצרו ב-EU.
הם יבינו (למרות שהם בעצמם עוד רגע כבר לא ב-EU ).
לגבי הצהרה למכס, מאוד פשוט.
שם/ת"ז
לכבוד: נציג המכס
אני, XXX, מצהיר בזאת שמכונת הקפה שבמשלוח מס' XXX ע"י חברת FEDEX מיועדת עבורי ולשימוש ביתי בלבד.
המכונה יוצרה באיטליה.