בריקה 4 קפה שרוף

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
DrunkPuppy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

לאחר חיפוש רציני בפורום ללא מציאת תשובה, אני פונה לעזרתכם.
יש ברשותי בריקה 2 כבר מספר שנים. אני משתמש בה על פי כל הכללים הנהוגים ויוצא קפה מעולה :-)
בשבוע שעבר קיבלתי במתנה בריקה 4 ולצערי יוצא קפה שרוף. כמובן שלא שיניתי שום דבר במידת הטחינה של הקפה ובטמפרטורת המים. למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות? האם נתקלתם בהבדלים בטעם של הקפה בין שתי המקינטות?

רק כדי לוודא - קפה טחון גס, לא דוחס, כמות מים קרים ומסוננים מדודה, יוצאת קרמה בשתי הבריקות.

תודה רבה,
דניאל

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

מוכר. הבעיה היא באיכות ייצור ירודה ואין מה לעשות. יש דליפות לחץ ולא מתפתח מספיק לחץ להרים את המשקולת.
גם הבריקה 2 שיוצרה בשנה האחרונה עם בעיות דומות (פחות חמורות).

DrunkPuppy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@katzer
זה אומר שאין מה לעשות? שום דבר שאני יכול לשנות בהכנה של הקפה? מים חמים/קרים? טחינה גסה/דקה? אש חזקה יותר?
האם אתה ממליץ לפנות לביאלטי?

שוב תודה,
דניאל

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

פניתי לביאלטי. בזבוז זמן. קשקשו שטויות בלכסות את זה שהם יודעים יפה מאוד מה הסחורה שלהם היום שווה. הייצור כל כך דפוק שעשו בארץ לפחות ריקול אחד בשנה האחרונה לבריקות הללו. ניסיתי להשתמש במשפך עם גומיה כי ביאלטי קיצצו רבע יורו בעלות וביטלו את האטם סביב המשפך, זה עזר טיפה. עדיין הקפה גרוע ושרוף. דיברתי עם היבואן על זה (נני) והם זיכו אותי על המשפך עם הגומיה.
זה גם כזה מוצר דפוק כי כל כך קשה לפתוח את ההברגה אחרי ההכנה - ממש נתקע חזק וזה לגמרי בגלל איכות הייצור הירודה (ההברגות לא מתאימות ממש ולא ליטשו אותן כלל כמעט אז יש המון חיכוך).

בקיצור: חבל על הזמן, הקפה והעצבים בלנסות להוציא קפה טוב מזה. אולי אם תהפוך את זה לעציץ ותשתול בזה קפה אז ייצא מזה קפה טוב.

בושה לביאלטי כי זו מקינטה די יקרה. ביאלטי העבירו את רוב הייצור לסין ולרומניה. יש לאחי מקינטה ובריקה מלפני 4-5 שנים ואלה מוצרים שונים לגמרי מבחינת איכות וגימור לעומת היום.

מקינטה רגילה של GAT יכולה לתת אחלה פתרון ל 4 או 6 כוסות.

אגב - בשום פנים ואופן אל תקנה של ארקוסטיל, זה גרוע יותר אפילו מהבריקה 4, כי גם ההברגה חרוטה עקום ובמסננת המים כמעט לא עוברים כי יש שם חצי מהחרירים לעומת ביאלטי/gat... כלומר קפה שרוף מובטח. וזה היה צפוי ובאשמתי קניתי למרות שהכתובת היתה על הקיר כלומר על האריזה שעליה היה רשום ״מסננת איכותית״ ו״ מיכל איכותי במיוחד״ שזו למעשה הבטחה חגיגית למה שבידיש קוראים ״דרעק מיט לעבן״ ובעברית ״ישראבלוף״.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #5 

האמת שגם לי יש בריקה של 6 כוסות שקניתי באמזון לפני כשנה, הפסקתי להכין איתה קפה- בגלל שהקפה פשוט לא יוצא טעים, ההברגה אכן קשה, ובסיס האלומיניום תמיד מלא גיפה וגם לאחר ניקוי נראה ששום דבר לא עוזר. והקפה, כמו שאמרת טעמו יוצא פשוט שרוף. וחבל, כי היו לי ציפיות גדולות מהבריקה, לעומת מקינטה רגילה.
כרגע אני מחפש את הדגם הבא, אם יש לך כיוונים\ המלצות, אני בעניין ואשמח לשמוע.:P

DrunkPuppy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

ביאלטי הגדולים ודווקא אחד ממוצרי הדגל שלהם מזייף. אני חייב לומר שאני ממש מרוצה מהבריקה 2, היא מוציאה קפה מצוין עם המון קרמה וזה באמת תענוג. אבל בריקה 4 פשוט מאכזבת מאוד.
רק כדי להשלים את הבדיקה - הבוקר ניסיתי להכין קפה עם הבריקה 4 בשימוש עם מים חמים. חשבתי שאולי קיצור משך החימום של המים יגרום למקינה לחמם פחות את הקפה וכך לשרוף אותו פחות. זה לא עבד :(

המלצות כלשהן למקינה 4 כוסות עם קרמה?

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הקרמה זו פונקציה של לחץ ומקינטה רגילה לא מייצרת מספיק לחץ. בריקה תקינה כן.
לדעתי הגודל האידאלי למקינטות הוא 2-3 כוסות.
אם אתה צריך 4, תקנה עוד אחת ותכין שתיים במקביל.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #8 

שמח שקראתי את השרשור הזה כי חשבתי לקנות למשרד את המקינטה שלהם בסימן פרה שמקציפה גם חלב.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”