homc cartridge ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #1 

מישהו יכול להסביר מה המשמעות של המושג, האם זאת פשרה להשתמש בו בכניסת MM ? האם הוא יכול לשמש גם ל MC בנוסף ל MM ?
https://www.denon.co.uk/uk/product/hifi/turntable/dl110
תודה.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #2 

HOMC הוא MC. הפירוש המלא הוא High Output Moving Coil וזה מבדיל את סוג הראשים האלה משאר משפחת ה-MC הרגילה שכברירת מחדל היא LOMC או Low Output Moving Coil. ראש MC רגיל מפיק מתח מאוד נמוך, בסביבות 0.3mV בעוד שראש HOMC מפיק עד 2.5mV. זה עדיין נמוך ביחס לראשי MM שמפיקים בממוצע 5mV אבל זה מספק את רוב רגישויות הכניסה של רוב הפונו-סטייג'ים שבנויים לראשי MM ובכך נחסך פונו-סטייג' MC ייעודי. אפשר לעשות שימוש גם בכזה. האופציות פתוחות.
נערך לאחרונה על ידי Janti ב 28/07/2017 14:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

אין קו ברור של זרם מוצא שמפריד בין LO לבין HOת אבל בד"כ את רובם המוחלט של הראשים שמפיקים למעלה מ- (נניוח) 0.8-0.9 mV אפשר לחבר לכניסת MM בקדם מגבר ולשמוע מצויין. ראשים כאלו, יתחברו בקלות גם לכניסות MC ועדיין ישמעו מצויין - הכל שאלה של כמה צריך לסובב את כפתור העצמה כדי להגיע לעצמת צליל מסויימת.

אני לא יודע על פשרות. אני בכלל לא מכותב לגישה שאומרת שטכנולוגיית ראשים אחת היא טובה יותר מאחרת. אני מכיר ראשים מעולים, גרועים ובעיקר "סתם" טובים מכל טכנולוגיה.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

nkorah כתב:אין קו ברור של זרם מוצא שמפריד בין LO לבין HO... הכל שאלה של כמה צריך לסובב את כפתור העצמה כדי להגיע לעצמת צליל מסויימת... אני לא יודע על פשרות. אני בכלל לא מכותב לגישה שאומרת שטכנולוגיית ראשים אחת היא טובה יותר מאחרת...
...
·לא. כפתור הווליום וסיבובו אינם חלק מהעניין וסוגיית האיכות קיימת במישור אחר. בוא תשמע על פשרות:

ראשית, מה שיוצא מהראש הוא מתח (mV מיליוולט היא יחידת מתח) שהוא דפניטיבי בניגוד לזרם שתלוי בצרכן. מתח מפיקים בראשים אלקטרומגנטיים (בניגוד לפיאזואלקטריים) ע"י תנועה של מגנט בסליל עוטף כמו בראשי MM או ע"י תנועה של סליל עטוף במגנט כמו בראשי MC או אינדוקציה של אחד מהם כמו ב-MI.

שנית, עיקרון חשוב שצריך לזכור הוא מסה אפקטיבית נמוכה של מכלול המחט. זהו חלק מרכזי בעניין וזו תכונה רצויה ואף קריטית משום שבאופן מטעה השם הזה מתייחס למומנט האינרטי של קצה המחט ולא למסה שלה. במילים אחרות המסה האפקטיבית מתארת את ההתנגדות שהמחט 'תרגיש' כאשר החריץ בתקליט יאלץ אותה לשנות ווקטור בתנועה. באופן אידיאלי היינו רוצים אפס. באופן מעשי - זה בלתי אפשרי, ולכן השאיפה היא כמה שפחות.

שלישית, הרעיון בראשי MC הוא שלסלילים יש מסה נמוכה מזו של מגנטים ולכן למכלול המחט בראש MC יש מסה אפקטיבית נמוכה יותר וביצועים טובים יותר בתרגום המודולציות בחריץ למתח.

הבעיה: בכדי לשמור על מסה נמוכה, ראשי MC עושים שימוש בסלילים בעלי פחות ליפופים מאשר בסלילים ה'ענקיים' המצויים בתוך ראשי MM. הפשרה המיידית היא הפקת מתח נמוך מאשר בראשי MM בגלל הסליל הזעיר.

היתרון: בתמורה, ראש MC מייצר מתח שמייצג אנלוגית בצורה מדוייקת יותר את המידע בחריץ.

בדרך: כדי לפצות על המתח הנמוך בראשי MC, משתמשים במגנט חזק וכבד יותר (ולכן הם בד"כ גם שוקלים יותר) אך עדיין, הדינמו\גנרטור שלהם מפיק בממוצע כעשירית מהמתח שמפיקים ראשי MM.

אופציות: בעשורים האחרונים חלו התפתחויות טכנולוגיות כמו פיתוח של מגנטים חזקים יחסית למסה הנמוכה שלהם (סמריום קובלט ונאודימיום למשל) וטכנולוגיות מזעור סלילים מחיווט משופר המאפשרת דיוק רב יותר בהרכבתם ויעילות רבה יותר בשימושם בדינמו\גנרטור זעיר. כל אלה הביאו לפיתוחם של ראשי HOMC. המוצלחים שביניהם מצליחים לשמור על מסה אפקטיבית נמוכה של מכלול המחט (ביחס לראשי MM) ועל תפוקת מתח גבוהה יחסית לראשי LOMC. הם עדיין לא מצליחים לשמור על מסה אפקטיבית נמוכה של מכלול המחט כראשי LOMC ולכן, הביצועים שלהם, למרות שבחלקם די מרשימים, נחשבים לנחותים ביחס ל-LOMC ברובד העליון של המצאי.

פתרון: שימוש ב-SUT (שנאי הגברה) ו-LOMC איכותי פותר את בעיית מתח המוצא הנמוך במקור ומאפשר קבלת ייצוג אנלוגי מדוייק יותר של המידע בחריץ. סיבוב כפתור הווליום ופתרון ברמה הזו לא משנים את הדרך שבה הופק הסיגנל בראש ולכן לא פותרים את בעיית המקור.

סיכום: זה הכל עניין של פשרות.
נערך לאחרונה על ידי Janti ב 28/07/2017 16:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

יו, איך קפץ לך הטומי (f)
כן, הכל עניין של פשרות, ואפשר לעשות פשרות טובות יותר ופחות בכל טכנולוגיה בסיסית.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #6 

תענוג צרוף לראות את המידע הרב והאיכותי שזורם כאן !

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

מאחר ואין לי קדם מגבר MC האם כדאי להרכיב ראש HOMC לדוגמה DENON 110 ? או ראש MM באותה רמה או טווח מחירים יתן תמורה טובה יותר ?

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@lion77
·
להרכיב - על מה ועל איזה MM חשבת לעומת ה-110?

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #9 

אני אתרום שתי אגורות משלי:
בהמשך להסבר של Janti על עקרון הפעולה הפנימי ונושא המסה האפקטיבית של המחט, הסאונד (בהכללה) של ראשיMC שונה מזה של MM.
בהתנסות האישית שלי: ראשי MC יצליחו ביתר קלות לתת פרטים ולטפל בתחום התדרים הגבוה, אבל יהיו יותר ״מאותגרי באס״. כאמור, הכללה גורפת, יש ויש יוצאים מן הכלל.

עכשיו באו יצרני ה-High Output MC ואמרו: לך תנסה. הגעת למסקנה שאתה אוהב יותר סאונד אופייני של MC? מצויין. אם יש לך הגברה מתאימה אנחנו ממליצים על ה-Low Output, שם ביצועינו הכי טובים. אין לך? קח HO, הצלחנו להביאו למצב של כמעט אותה איכות.

מצד שני - אם ניסית ואתה דווקא מתחבר לסאונד ״אופייני״ של MM - אז לך על זה! יש ראשי MM חדישים מדהימים.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #10 

lion77 כתב:מישהו יכול להסביר מה המשמעות של המושג, האם זאת פשרה להשתמש בו בכניסת MM ? האם הוא יכול לשמש גם ל MC בנוסף ל MM ?
https://www.denon.co.uk/uk/product/hifi/turntable/dl110
תודה.
...
High Output MC יכול להתחבר לכניסת MM ללא בעיות; ברוב המקרים הוא יישמע מעט חלש יותר מראש MM, אז מעלים טיפה את הווליום... ה-Denon 110 הוא ראש מצוין.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@Janti
· מרנץ 6350. בטכניקס sl1600 הלכתי על shure m97xe ואני מרוצה מהתוצאה. חשבתי לגוון עם ראש mc בפטיפון הזה. ראיתי באותה רמת מחיר ראשי mm:
.grado gold/ ortofon 2m bronze ואיזשהו goldring שכחתי את המספר. לא מצליח למצוא שום מידה באינטרנט לגבי נתונים על הזרוע של ה6350 ככה שאין לי מושג מה יתאים.

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

רונן-ש כתב:בהתנסות האישית שלי: ראשי MC יצליחו ביתר קלות לתת פרטים ולטפל בתחום התדרים הגבוה, אבל יהיו יותר ״מאותגרי באס״. כאמור, הכללה גורפת, יש ויש יוצאים מן הכלל.
...
·אני מאזין בעיקר לג'אז ורגאיי. אם ראשי mc מטפלים פחות טוב בבאס זה כנראה לא יתאים לי. ומן הסתם היוצאים מן הכלל גם יצאו מהתקציב?
יכול להיות שבאמת עדיף להיצמד לראש mm.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא מכיר את המרנץ אבל מתמונות ברשת הזרוע נראית לי (פחות או יותר) דומה לזו של טכניקס. אני מניח שהמאפיינים דומים. אם תתקין את ה-M97 על המרנץ והוא יתפקד זהה, תדע שזה אכן כך. אני מתלבט אם להזמין DL-110 עבור לנקו כרגע. אני לא משוכנע שזה שילוב טוב עם זרוע כל כך מגושמת, אבל לגבי טכניקס אנשים מתארים ביצועים מעולים. אומרים שזהו ראש ורסטילי מאוד, שמשתלב היטב עם זרועות רבות, כבדות למחצה עד כבדות. למעשה לא קראתי מילה רעה בכיוון של ה-110. לעומת זאת... על ה-M97XE לא חסרה ביקורת, חלקה די חריפה. לכן, אני מניח שהדנון יהווה שיפור משמעותי עבורך. באופן אישי הייתי נמנע מגראדו בעקבות ההימור 'יהמהם או לא יהמהם'. אני לא מכיר ראשים של גולדרינג, היחיד שהיה לי הגיע עם הלנקו והוא היה תת-רמה בהגדרה. לאורטופון יש הרבה דברים טובים אבל בסדרת ה-2M שמעתי את ה-red ומאוד לא התלהבתי. כמו שאני מבין הכחול זהה לאדום למעט המחט. זה נראה לי יותר כמזימה שיווקית מאשר איזה שינוי מהותי. אולי הברונז מהווה עליה דרמטית ברמה. אני לא יודע. הייתי מנסה להתמקד ולברר לגבי אורטופון ברונז מול דנון 110 עם מי ששמע את שניהם.

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #14 

lion77 כתב:
...
...
·אני מאזין בעיקר לג'אז ורגאיי. אם ראשי mc מטפלים פחות טוב בבאס זה כנראה לא יתאים לי. ומן הסתם היוצאים מן הכלל גם יצאו מהתקציב?
יכול להיות שבאמת עדיף להיצמד לראש mm.
...
קטונתי מלהיות database מהלך לביצועי הראשים השונים. יש בפורום זה כאלה עם אוזן מנוסה הרבה יותר, ש״עברה״ המון ראשים.

אני יכול להעיד מניסיון אישי:

כל החיים טיפסתי במעלה ראשי ה-MM, והאחרון שהיה לי היה Shure V15-VMR. הוא כל כך טוב, שהוא אצלי במגירה ואני לא מסוגל למכור אותו, כולל שתי מחטים מקוריות חדשות באריזת ואקום שעלו ממון רב.

כשהחלטתי להתנסות ב-MC החלטתי גם שאני לא מוכן להתנתק מבאס נדיב. דיוק? מהירות ופירוט? ביצועים טובים בגבוהים? מצויין, אבל לא על חשבון הנמוכים. וזה לא מובן מאליו ב-MC.
אבל ראשים זה לא משהו שאתה מקבל הביתה לניסיון ועושה השוואות עם עצמך. פה אין ברירה - אתה הולך ושומע אצל אחרים, עם מערכות אחרות ורמקולים אחרים וחללים אחרים, וגם קורא הרבה ביקורות ופורומים בעיקר מחו״ל, ובסוף מהמר קצת.
הימרתי על Dynavector 20x-II, והצלחתי. המחיר? כ-1000$.

איך הוא בהשוואה ל-Shure הוותיק?
שונה.
את מי הייתי לוקח לאי שומם?
את שניהם...

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #15 

מעניין מה חושב לעצמו מי שמגיע הביתה ומתאכזב מראש שעלה יותר מ 1000 שקל ...

אכן מודולוציה אנרטית לעומת המסה האפקטיבית של הארנק באופן דפינטיבי
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

מה זאת אומרת?
כשקניתי את ה- XML, עברתי דרך 4 מחטים שונות, בינהן JICO ב- 180, עד שמצאתי את זו שמצדיקה את המוניטין של הראש, וזו לא היתה ה- JICO...
אני מכיר אנשים שרכשו ראשים ב- 1000$ ומעלה, שהיו מאכזבות. השאלה כמה אנשים מודים באכזבה, וממשיכים לחפש משהו נכון, שלא פעם יהיה הרבה פחות "מרשים", במקום לספר את תהילת הראש לכל מי שמקשיב, כדי לא להודות באכזבה היקרה...

(f)

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

הספקתי לקרוא קצת ביקורות היום לגבי האורטופון ברונז, וגם לגבי סומיקו פרל שהרבה יותר זול ממנו - הביקורות נעות בין אלו שמשבחים לבין אלו שטוענים שהראש נחות וסתם בזבוז כסף. האורטופון מקבל שבחים רבים יותר ואלו שויתרו עליו עשו זאת על מנת לשדרג לבלק...
2 הראשים האלו הכי מתאימים בהנחה שהמסה האפקטיבית של הזרוע היא 15. קראתי בכמה מקומות שאנשים נתקלו בבעיה בעבר ועשו כל מיני חישובים של אורך הזרוע משקל ונוסחאות מסובכות שהם כמו סינית עבורי.

הביקורות נכתבות לרוב על ידי אנשים שמאזינים בעיקר לרוק קלאסי ומוזיקה קלאסית וזאת על פי רשימות האלבומים שהם מציינים בד"כ, חלק מהביקורות גם נכתבות על ידי אנשים שעיקר השימוש שלהם הוא בראשי MC.
עם הפרל לא יהיה מוצלח זה יהיה מאכזב אבל לא יותר מדי, האורטופון לעומת זאת עולה 400 $ לפחות לפני משלוח ומיסים, מחיר בארץ עדיין לא בדקתי אבל נראה לי שאפילו יותר יקר.
אני חושב שאני אתן לזה קצת זמן ואשדרג אחרי שאהיה בטוח יותר מה מתאים עבורי, אני אנסה גם ללכת לשמוע את הראשים האלו...

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

כל סדרת ה- Ortofon 2M היא רכה יחסית (20-22 CU אם אני זוכר נכון). הראשים "יעבדו" עם זרוע במשקל אפקטיבי של 15 גר', אבל זו לא התאמה שהייתי ממליץ עליה. בלי קשר, ה- 2M ברונז הוא ראש מצויין, אבל מעט יקר לטעמי. הייתי לוקח AT33EV לפניו, שגם יתאים טוב יותר לזרוע מעט כבדה, ולא - אין לזה שום קשר להעדפה של MC. את ה- VM750SH לא שמעתי עדיין, אבל אם היא שמרה את מאפייני הצליל של ה- 150, היא יכולה להיות התאמה מעולה לאזניים מסויימות.

lion77 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

nkorah כתב: הייתי לוקח AT33EV לפניו, שגם יתאים טוב יותר לזרוע מעט כבדה, ולא - אין לזה שום קשר להעדפה של MC. את ה- VM750SH לא שמעתי עדיין, אבל אם היא שמרה את מאפייני הצליל של ה- 150, היא יכולה להיות התאמה מעולה לאזניים מסויימות.
...
· אם כבר מדברים על AT הסתכלתי על הסרה הזאת VM, מה בעצם ההבדלים בין מחט אליפטית/ספרית/קונית/מיקרוליין/שיבטה. בהנחה ש90% מהאוסף שלי כולל תקליטים משנות 60-80 מקסימום, האם יש משמעות לצורת המחט, רובם לא במצב טוב, ניקוי ידני לא כל כך עוזר לי. ה520 או ה540 דווקא יכולים להיות בתקציב.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אם אתה מדבר על 2M Bronz, כל הראשים שהצעתי צריכים להיות בתקציב - זה ראש של 500 $
קטונתי כאן להסביר את כל ההבדלים בין מחטים בחתך שונה. ההבדלים הם משמעותיים בהחלט. אם מעיין אותך לקרוא, בראש הפורום יש מאגר ידע ובו קישור לשני מאמרים מאוד מפורטים בעניין. לתקליטים במצב לא משהו הנסיון שלי מלמד שמחט היפר אליפטית 03X07, או עדיף 02X07 נותנת פשרה טובה יותר בין איחזור פרטים, לנגינה שקיטה, מאשר חתכים מתקדמים יותר.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”