המלצה למקרן
-
moheabu89
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
היי
אני חדש בכל מה שקשור למקרנים (לא מבין כלום)
אני מחפש מקרן,שהשימוש העיקר יהיה סרטים,ספורט,פלסטיישן)
אני לא מחפש 4K כי שמעתי שהמחירים גבוהים
התקציב שלי עומד עד 5000 ש''ח
אני מחפש גם מסך הקרנה חשמלי (אין לי מושג בתקציבים של מסכי ההקרנה,אבל עד 3000 ש''ח)
המקרן יהיה תלוי באמצע הסלון
המסך הקרנה יהיה איפה שנמצא החלון
הרוחב של החלון עומד על 3.70
צירפתי תמונה,כמובן שהספה תזוז לצד השני ברגע שיופעל המקרן
אגב זה בסדר שהמקרן קול נמצא מאחורי היושבים ולא מקדימה ?
אין לי בעיה להתקין רמקולים אבל אני מחפש כמה שפחות רמקולים (אני פשוט אוהב עיצוב נקי)
ואני צריך למקום אותם במקום שזה לא ממש יבלוט ויפריע (כדאי רמקולים שקועים?)
תודה.
אני חדש בכל מה שקשור למקרנים (לא מבין כלום)
אני מחפש מקרן,שהשימוש העיקר יהיה סרטים,ספורט,פלסטיישן)
אני לא מחפש 4K כי שמעתי שהמחירים גבוהים
התקציב שלי עומד עד 5000 ש''ח
אני מחפש גם מסך הקרנה חשמלי (אין לי מושג בתקציבים של מסכי ההקרנה,אבל עד 3000 ש''ח)
המקרן יהיה תלוי באמצע הסלון
המסך הקרנה יהיה איפה שנמצא החלון
הרוחב של החלון עומד על 3.70
צירפתי תמונה,כמובן שהספה תזוז לצד השני ברגע שיופעל המקרן
אגב זה בסדר שהמקרן קול נמצא מאחורי היושבים ולא מקדימה ?
אין לי בעיה להתקין רמקולים אבל אני מחפש כמה שפחות רמקולים (אני פשוט אוהב עיצוב נקי)
ואני צריך למקום אותם במקום שזה לא ממש יבלוט ויפריע (כדאי רמקולים שקועים?)
תודה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
moheabu89
-
- חבר פעיל מאוד

יש בחור שהציע לי ככה:
מקרן BenQ W9010 בעלות של
מסך הקרנה חשמלי 274X150 בעלות של 2290
249 כבל HD תומך 4K (נראה לי יקר)
219 מתקן תליה למקרן
2150 התקנה בבית לקוח (כי אני מהצפון :S )
מה דעתכם ?
מקרן BenQ W9010 בעלות של
מסך הקרנה חשמלי 274X150 בעלות של 2290
249 כבל HD תומך 4K (נראה לי יקר)
219 מתקן תליה למקרן
2150 התקנה בבית לקוח (כי אני מהצפון :S )
מה דעתכם ?
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 543
הי,
מרחק הישיבה שלך הוא די גדול (קרוב ל6 מטר אם אני מבין נכון). כדי להנות מאפקט הגודל תצטרך לפתוח תמונה גדולה (לטעמי לפחות 150") לפי רוחב החלון שכתבת יש מספיק בשביל תמונה באזור ה170".
אני לא מכיר את הדגם הספציפי שהמליצו לך עליו אבל אתה צריך מקרן שיוכל להוציא תמונה טובה עבור הגודל הזה. אם אני לא טועה לעוצמת הבהירות יש משקל בנושא הזה.
אתה פתוח לאפשרות של הזמנה מחו"ל? אתה צריך להכניס התקנה בתקציב או שתהיה מסוגל להתקין לבד?
לגבי מסך - בגודל הזה (לפחות 150"), רוב הדעות פה הן שתהיה חייב לקנות מסך חשמלי עם מתיחה שאני מאמין שיעלה הרבה הרבה מעבר לתקציב שלך. אם אתה מוכן להתפשר בנושא הנוחות אז מסך ידני כנראה יכנס בתקציב.
מרחק הישיבה שלך הוא די גדול (קרוב ל6 מטר אם אני מבין נכון). כדי להנות מאפקט הגודל תצטרך לפתוח תמונה גדולה (לטעמי לפחות 150") לפי רוחב החלון שכתבת יש מספיק בשביל תמונה באזור ה170".
אני לא מכיר את הדגם הספציפי שהמליצו לך עליו אבל אתה צריך מקרן שיוכל להוציא תמונה טובה עבור הגודל הזה. אם אני לא טועה לעוצמת הבהירות יש משקל בנושא הזה.
אתה פתוח לאפשרות של הזמנה מחו"ל? אתה צריך להכניס התקנה בתקציב או שתהיה מסוגל להתקין לבד?
לגבי מסך - בגודל הזה (לפחות 150"), רוב הדעות פה הן שתהיה חייב לקנות מסך חשמלי עם מתיחה שאני מאמין שיעלה הרבה הרבה מעבר לתקציב שלך. אם אתה מוכן להתפשר בנושא הנוחות אז מסך ידני כנראה יכנס בתקציב.
-
moheabu89
-
- חבר פעיל מאוד

קודם כל תודה על ההמלצהOmriS כתב:הי,
לגבי מסך - בגודל הזה (לפחות 150"), רוב הדעות פה הן שתהיה חייב לקנות מסך חשמלי עם מתיחה שאני מאמין שיעלה הרבה הרבה מעבר לתקציב שלך. אם אתה מוכן להתפשר בנושא הנוחות אז מסך ידני כנראה יכנס בתקציב....
חשבתי על עוד רעיון ויש לי כמה שאלות
אם אשים את המסך הקרנה על הקיר הימני (איפה שהספה נמצאת)
ואשים ממול את המקרן על האי,זה יהיה בסדר ?
כי אז המרחק צפייה ירד ל 3.00-3.20 (תלוי בספה)
והאם המרחק צפייה הזה הוא בסדר גמור לתצוגה בגודל 100 אינץ' ?
ועוד שאלה,אפשר לשים את המקרן על האי במטבח ושלא יהיה תלוי בתקרה ?
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

לא בטוח שהבנתי איפה הספה תהיה בסידור החדש שהצעת. איפה שעכשיו כתוב "פינת אוכל?
בכל מקרה, גודל של 100" מתאים למרחק צפייה של 3 מטר.
לגבי איפה תשים את המקרן. מרחק המקרן הדרוש לכל סוג של תמונה משתנה מדגם לדגם. יש מקרנים "רגילים" וכאלו שמיועדים לפתוח תמונה גדולה ממרחק קצר וגם בתוך שתי הקטגוריות האלה זה משתנה ממקרן למקרן ותלוי גם בכמה זום יש לדגם שאתה בוחר.
בעיקרון אפשר לשים את המקרן על אי או שולחן בין הספה למסך, הוא רק צריך להיות בגובה מסוים - בערך בגובה שממנו יתחיל החלק התחתון של התמונה.
למה לא זרוע מהתקרה?
לגבי איפה תשים את המקרן. מרחק המקרן הדרוש לכל סוג של תמונה משתנה מדגם לדגם. יש מקרנים "רגילים" וכאלו שמיועדים לפתוח תמונה גדולה ממרחק קצר וגם בתוך שתי הקטגוריות האלה זה משתנה ממקרן למקרן ותלוי גם בכמה זום יש לדגם שאתה בוחר.
בעיקרון אפשר לשים את המקרן על אי או שולחן בין הספה למסך, הוא רק צריך להיות בגובה מסוים - בערך בגובה שממנו יתחיל החלק התחתון של התמונה.
למה לא זרוע מהתקרה?
-
moheabu89
-
- חבר פעיל מאוד

כי אני חושב שזרוע תבלוט מאוד לעין,ואם אני אמקם אותה מעל האי,זה יפריע לתאורה שאמורה להיות שם.OmriS כתב:לא בטוח שהבנתי איפה הספה תהיה בסידור החדש שהצעת. איפה שעכשיו כתוב "פינת אוכל?
למה לא זרוע מהתקרה?...
השימוש במקרן יהיה במקרה הטוב פעמיים בשבוע גג.
המרחק מהקיר לאי עומד על 3.60 ויכול להגיע למרחק 4 מטר.
נשאר לי רק לברר מה יהיה גובה האי.
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

אם זה מה שהתכוונת אז לא חושב שצריכה להיות בעיה. המקרן בעצם יעמוד מאחורי הראשים של מי שיושב על הספה. גובה סטנדרטי של אי אמור להיות בסדר לזה.
אתה כן תצטרך לחשוב איפה אתה מעביר חשמל וכבל HDMI שיגיע למקרן כשהוא על האי. הכבל HDMI תלוי מן הסתם במיקום של המקור וידאו שלך.
אם מדובר על הסידור הזה: מרחק צפייה 3 מטר בערך ומסך בסביבות ה100" התקציב שלך יאפשר מקרן ברמת כניסה או קצת מעל (יותר אפשרויות אם תבחר להזמין מחו"ל) ומסך הקרנה חשמלי גם יכנס לתקציב אבל בלי מתיחה (אלא אם תזמין מחו"ל - מישהו בפורום הזמין לאחרונה מסך כזה בעלות של 2000+ שקל עד הבית, הייתי מנסה לשמוע ממנו רשמים)
כבל HDMI באורך 10 מטר זה עוד 100 שקל +-.
אתה כן תצטרך לחשוב איפה אתה מעביר חשמל וכבל HDMI שיגיע למקרן כשהוא על האי. הכבל HDMI תלוי מן הסתם במיקום של המקור וידאו שלך.
אם מדובר על הסידור הזה: מרחק צפייה 3 מטר בערך ומסך בסביבות ה100" התקציב שלך יאפשר מקרן ברמת כניסה או קצת מעל (יותר אפשרויות אם תבחר להזמין מחו"ל) ומסך הקרנה חשמלי גם יכנס לתקציב אבל בלי מתיחה (אלא אם תזמין מחו"ל - מישהו בפורום הזמין לאחרונה מסך כזה בעלות של 2000+ שקל עד הבית, הייתי מנסה לשמוע ממנו רשמים)
כבל HDMI באורך 10 מטר זה עוד 100 שקל +-.
-
moheabu89
-
- חבר פעיל מאוד

אני אדאג לעשות תעלות לחיבורים חשמל,HDMI,חיבור אינטרנט וכל מה שצריך ליד האי (על העמוד)OmriS כתב:אם זה מה שהתכוונת אז לא חושב שצריכה להיות בעיה. המקרן בעצם יעמוד מאחורי הראשים של מי שיושב על הספה. גובה סטנדרטי של אי אמור להיות בסדר לזה.
כבל HDMI באורך 10 מטר זה עוד 100 שקל +-....
ככה אני אדע בודאות שאני אפעיל את המקרן אוכל להזיז את הממיר או המחשב על האי ולא תהיה שום בעיה (אגב המחשב שלי מאוד קטן)
ככה שלא תהיה שום בעיה
תודה רבה רבה על העזרה !!
יש עוד דברים שאני צריך לדעת לפני שאני מיישם את התכנית ?
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

סאונד - כתבת מחשב, אם המחשב יוציא וידאו למקרן תוכל כמובן לשמוע מהרמקולים של המחשב, או ברמקול המובנה במקרן אם יש, אבל זה *מאוד* לא מומלץ. אם יש לך מערכת סאונד אחרת תצטרך לחשוב איך אתה מחבר גם אותה למחשב.
לגבי המלצות על דגמי מקרנים מומלץ לעבור על top 10 projectors באתר http://www.projectorcentral.com/ בהתאם לתקציב ואז אולי גם לחזור לפה אחרי שצמצמת למספר קטן של דגמים.
יש כמובן דברים לשקול שיעזרו להחליט. למשל - האם תוכל להחשיך את הסלון לגמרי (או כמעט לגמרי) לצורך הצפייה? ככל שהסלון יהיה פחות חשוך תצטרך מקרן עם עוצמת הארה גדולה יותר כדי להימנע מתמונה דהויה.
לגבי המלצות על דגמי מקרנים מומלץ לעבור על top 10 projectors באתר http://www.projectorcentral.com/ בהתאם לתקציב ואז אולי גם לחזור לפה אחרי שצמצמת למספר קטן של דגמים.
יש כמובן דברים לשקול שיעזרו להחליט. למשל - האם תוכל להחשיך את הסלון לגמרי (או כמעט לגמרי) לצורך הצפייה? ככל שהסלון יהיה פחות חשוך תצטרך מקרן עם עוצמת הארה גדולה יותר כדי להימנע מתמונה דהויה.