האם ניתן לפצל שידור של צלחת ממונעת לשתי ממירים שונים? לשתי דייסקים שונים?
יש לי צלחת קבועה שדרכה אני צופה בכל הערוצים הרלבנטים, בנוסף יש לי צלחת ממונעת.
האם ניתן לפצל את היציאה של הצלחת הממונעת לשני דייסקים/ממירים שונים?
הכוונה היינה שכאשר אני צופה בערוצים של הצלחת הממונעת, אני אצפה רק דרך ממיר אחד, ובממיר השני יצפו בערוצים הרגילים דרך הצלחת הקבועה.
אני מחפש גמישות לצפייה בצלחת הממונעת בממירים השונים, וברור לי שניתן לצפות רק בממיר אחד כל פעם.
נקודת המוצא של שני הלוויינים יהיו אותו ערוץ/לווין.
האם ישנה אפשרות?
האם ניתן לפצל את היציאה של הצלחת הממונעת לשני דייסקים/ממירים שונים?
הכוונה היינה שכאשר אני צופה בערוצים של הצלחת הממונעת, אני אצפה רק דרך ממיר אחד, ובממיר השני יצפו בערוצים הרגילים דרך הצלחת הקבועה.
אני מחפש גמישות לצפייה בצלחת הממונעת בממירים השונים, וברור לי שניתן לצפות רק בממיר אחד כל פעם.
נקודת המוצא של שני הלוויינים יהיו אותו ערוץ/לווין.
האם ישנה אפשרות?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
מן הסתם שלא ניתן לשלוט על פוזישיונר של אנטנה מכמה מקלטים במערכת ביתית, אם מדובר על פוזישיונר שנשלט דרך diseqc 1.2 . אחת מהסיבות הרבות לזה למשל, בגלל שהפוזישיונר לרוב מקבל פיקוד בפרוטוקול diseqc 1.2 שמתחבר בין מקלט ו LNB . במקרה שסתם מפצלים את הכבל המדובר יווצר מצב שה LNB מוזן במתח משני מקורות בו זמנית, דבר שיגרום לנזק של הרכיבים במערכת. גם במקרה שרק אחת מהיציאות של המפצל מעבירה מתח ל LNB לא ניתן יהיה להשתמש במקלט השני, בגלל שהוא לא יוכל לשלוט לא על הפוזישיונר ולא על מיתוג של ה LNB , כך שהוא ישאר מיותר.
האפשרות היחידה, במקרה כזה, להשתמש ב LNB עם שני יציאות, שאחת מהן תחובר דרך הפוזישיונר למקלט שישלוט בפיקוד של המנוע והמקלט השני יוכל לקלוט רק את הלוויין שנבחר על ידי המקלט שמחובר לפוזישיונר. גם המצב הזה הוא מיותר לגמרי, כי למעשה המקלט השני תלוי בבחירת הלוויין שבמקלט הראשון.
במערכות מתקדמות שלא נועדו לשימוש הביתי, אפשרות של שליטה על האנטנה אחת ממספר מקלטים קיימת בגלל שהשליטה על פוזישיונר היא דרך IP מעל חיבור ETHERNET , כך שניתן להתחבר לפוזישיונר אחד ממספר מקלטים במקביל.
מצורף צילום של פוזישיונר ביתי פשוט טיפוסי שמתאים לאנטנה עם מנוע למיתקון פולרי:
האפשרות היחידה, במקרה כזה, להשתמש ב LNB עם שני יציאות, שאחת מהן תחובר דרך הפוזישיונר למקלט שישלוט בפיקוד של המנוע והמקלט השני יוכל לקלוט רק את הלוויין שנבחר על ידי המקלט שמחובר לפוזישיונר. גם המצב הזה הוא מיותר לגמרי, כי למעשה המקלט השני תלוי בבחירת הלוויין שבמקלט הראשון.
במערכות מתקדמות שלא נועדו לשימוש הביתי, אפשרות של שליטה על האנטנה אחת ממספר מקלטים קיימת בגלל שהשליטה על פוזישיונר היא דרך IP מעל חיבור ETHERNET , כך שניתן להתחבר לפוזישיונר אחד ממספר מקלטים במקביל.
מצורף צילום של פוזישיונר ביתי פשוט טיפוסי שמתאים לאנטנה עם מנוע למיתקון פולרי:
שאלה ברשותך, איך אני מגדיר את הלווינים בממיר השני?
בממיר הראשון שאכן עובד עם פרוטוקול diseqc 1.2, אני מגדיר כל לווין בנפרד על פורט D - הנקודה ב diseqc, ולפי שם הלווין והמיקום.
אני מבין ממך שבעצם אני לא שולט על הלווין מהממיר הנוסף, בהגדרות של הממיר הראשון אני לא נוגע (הוא שולט במיקום של הלווין). האם בממיר השני אני מגדיר את הלווין באותה תצורה? ב Advance?
בממיר הראשון שאכן עובד עם פרוטוקול diseqc 1.2, אני מגדיר כל לווין בנפרד על פורט D - הנקודה ב diseqc, ולפי שם הלווין והמיקום.
אני מבין ממך שבעצם אני לא שולט על הלווין מהממיר הנוסף, בהגדרות של הממיר הראשון אני לא נוגע (הוא שולט במיקום של הלווין). האם בממיר השני אני מגדיר את הלווין באותה תצורה? ב Advance?