מוכן להשקיע ולקנות את OLED55B7 אבל מפחד מכל הנושא של הצריבה
שלום לחברי הפורום
בבית עם ילדים, ה TV נשארת בסלון דלוקה שעות רבות על ערוצי הילדים (וזה לא משנה אם בכלל יש ילדים שצופים בה)
עם הלוגו הבוהק של של הערוצים השונים של חברת הכבלים .
מכיוון שאני לא יכול לקחת איתי לעבודה כל יום את ה TV והיא חייבת להשאר בסלון,
אני לא רוצה שישארו לי צריבות ב OLED היקר הזה.
לפי http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6-oled
אחד החסרונות הוא : "Displaying static images results in temporary image retention"
למרות שהם מזכירים שהצריבה היא זמנית רציתי לשאול מניסיונכם:
מה זה אומר זמני ?
מה הסיכוי שיישארו צריבות קבועות מהלוגו שתיארתי ?
האם כמו בTV-פלזמה נראה את הצל / צריבות של הלוגו של ערוץ לולי (וראיתי אצלי בפלזמה) ?
והאם ניתן יהיה להריץ איזה פיצ'ר שיסיר אותם ב OLED ?
בבית עם ילדים, ה TV נשארת בסלון דלוקה שעות רבות על ערוצי הילדים (וזה לא משנה אם בכלל יש ילדים שצופים בה)
עם הלוגו הבוהק של של הערוצים השונים של חברת הכבלים .
מכיוון שאני לא יכול לקחת איתי לעבודה כל יום את ה TV והיא חייבת להשאר בסלון,
אני לא רוצה שישארו לי צריבות ב OLED היקר הזה.
לפי http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6-oled
אחד החסרונות הוא : "Displaying static images results in temporary image retention"
למרות שהם מזכירים שהצריבה היא זמנית רציתי לשאול מניסיונכם:
מה זה אומר זמני ?
מה הסיכוי שיישארו צריבות קבועות מהלוגו שתיארתי ?
האם כמו בTV-פלזמה נראה את הצל / צריבות של הלוגו של ערוץ לולי (וראיתי אצלי בפלזמה) ?
והאם ניתן יהיה להריץ איזה פיצ'ר שיסיר אותם ב OLED ?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@seri
·
שני הסנט שלי,
ראשית,
אני עם OLED (מיושן יותר) כמעט שנתיים.
שעות על גבי שעות עם תמונות סטטיות, לוגואים של ערוצים ותפריטים וכו' ממשחקי מחשב.
עד היום אין אצלי זכר לצריבה. כלום ושום דבר.
שנית,
השאלה שישר קפצה לי לראש היא למה לרכוש בכלל OLED אם תמהיל הצפיה שלכם בבית הוא ערוצי הילדים הללו? איך יבואו בכלל יכולות המסך לידי ביטוי?
·
שני הסנט שלי,
ראשית,
אני עם OLED (מיושן יותר) כמעט שנתיים.
שעות על גבי שעות עם תמונות סטטיות, לוגואים של ערוצים ותפריטים וכו' ממשחקי מחשב.
עד היום אין אצלי זכר לצריבה. כלום ושום דבר.
שנית,
השאלה שישר קפצה לי לראש היא למה לרכוש בכלל OLED אם תמהיל הצפיה שלכם בבית הוא ערוצי הילדים הללו? איך יבואו בכלל יכולות המסך לידי ביטוי?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Evil-u
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1376
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
תשמע, הצריבה היחידה המתועדת זה B6 שנשלח ל-RTINGS, בסוף מה גילו? הדביל ניתק אותה מהחשמל כל פעם שסיים להשתמש.
לא עושים את זה, מנגנון הפיצוי עובד אחרי שאתה מכבה את המסך ולאחר שעתיים של הפעלה, לכן הכרחי שהמסך יהיה מחובר למתח כל הזמן.
כמו כן תוודא שמידי פעם אתה מכבה את המסך ולא משאיר אותו 24/7 כמו באולם תצוגה.
בפלזמות לא היה את מנגנון הפיצוי ולכן הצריבות לעיתים הפכו קבועות.
לא עושים את זה, מנגנון הפיצוי עובד אחרי שאתה מכבה את המסך ולאחר שעתיים של הפעלה, לכן הכרחי שהמסך יהיה מחובר למתח כל הזמן.
כמו כן תוודא שמידי פעם אתה מכבה את המסך ולא משאיר אותו 24/7 כמו באולם תצוגה.
בפלזמות לא היה את מנגנון הפיצוי ולכן הצריבות לעיתים הפכו קבועות.
@jacko-il
תודה.
למעשה הצפייה בבית היא לא רק ערוצי הילדים,
תמהיל הצפייה שלנו בבית הוא באמת מגוון :
באשר אלי - באופן כללי שעות הצפייה שלי בימי העבודה הם בעיקר בערב וכמובן בסופ"ש
מצד אחד אז אולי ה OLED לא מתאים לי
ומצד שני למה לא להנות מטכנולוגיה חדשה כאשר רואים סרטים באיכות גבוהה
אשמח אם תוכל לכוון אותי יותר לסוג הטכנולוגיה OLED/ LCD שמתאים לי בהנחה שאני לא מחליף טלויזיה כל שנה או שנתיים
·
תודה.
למעשה הצפייה בבית היא לא רק ערוצי הילדים,
תמהיל הצפייה שלנו בבית הוא באמת מגוון :
- ערוצי ילדים
- ערוצי ספורט (והרבה !!! )
- ערוץ 2 , 10
- ערוצי סרטים
- סרטים מ KODI
- ואולי גם XBOX360 - אם הוא יעשה עלייה מהחדר של הילדים
באשר אלי - באופן כללי שעות הצפייה שלי בימי העבודה הם בעיקר בערב וכמובן בסופ"ש
מצד אחד אז אולי ה OLED לא מתאים לי
ומצד שני למה לא להנות מטכנולוגיה חדשה כאשר רואים סרטים באיכות גבוהה
אשמח אם תוכל לכוון אותי יותר לסוג הטכנולוגיה OLED/ LCD שמתאים לי בהנחה שאני לא מחליף טלויזיה כל שנה או שנתיים
·
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
בלי קשר לתמהיל הצפייה כפי שנרמז ע"י jacko-il , לא הייתי עושה מנושא ה"צריבה" ביג-דיל.
לי אין שנתיים נסיון עם OLED כמו jacko-il אבל במשך מס' שבועות של שימוש לא חוויתי אפילו צל צילה של תופעת צריבה.
שים לב שגם Rtings מבהירים שאין מדובר בתופעה קבועה אלא מזכירים את הנושא -- לגיטימי לחלוטין.
לי אין שנתיים נסיון עם OLED כמו jacko-il אבל במשך מס' שבועות של שימוש לא חוויתי אפילו צל צילה של תופעת צריבה.
שים לב שגם Rtings מבהירים שאין מדובר בתופעה קבועה אלא מזכירים את הנושא -- לגיטימי לחלוטין.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@seri
·
לדעתי בתמהיל הצפייה שלכם אין ל- OLED איפה לבוא לידי ביטוי יותר מידי. (אולי למעט צפייה מהקודי, אך גם זה בספק שכן תלוי מה ואיך אתם צופים וכן הלאה).
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לרכוש את המסך ולהנות.
אם התמחור של סוני לא היה מנותק מהמציאות בארץ אני אומר לך לבדוק גם מסכים שלהם, כמו ה- XE90 או ה- XE93. סה"כ נותנים תמונה טובה מאד (בטח ובטח בתנאי תאורה סטנדרטיים ולא חשוכחים לגמרי) ויש להם את יכולת העיבוד מהטובות שיש, מה שיעזור לך לחלץ אולי תמונה ותנועה מעט טובות יותר ממקורות באיכות בינונית/נמוכה (כמו כמעט מרבית ערוצי הברודקאסט בארץ + קודי).
·
לדעתי בתמהיל הצפייה שלכם אין ל- OLED איפה לבוא לידי ביטוי יותר מידי. (אולי למעט צפייה מהקודי, אך גם זה בספק שכן תלוי מה ואיך אתם צופים וכן הלאה).
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לרכוש את המסך ולהנות.
אם התמחור של סוני לא היה מנותק מהמציאות בארץ אני אומר לך לבדוק גם מסכים שלהם, כמו ה- XE90 או ה- XE93. סה"כ נותנים תמונה טובה מאד (בטח ובטח בתנאי תאורה סטנדרטיים ולא חשוכחים לגמרי) ויש להם את יכולת העיבוד מהטובות שיש, מה שיעזור לך לחלץ אולי תמונה ותנועה מעט טובות יותר ממקורות באיכות בינונית/נמוכה (כמו כמעט מרבית ערוצי הברודקאסט בארץ + קודי).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@acc800
·
צודק.
אבל, אם ככה לומר את האמת אני סוג של פחדן. תמיד ברגע האמת אני חושש לשים את הסכומי כסף האלה ולקחת מסך עם שנה אחריות בלבד. פשוט אחרי כל כך הרבה שנים שאני חובב בתחום ועוזר לחברים (גם מחוץ לפורום) בנושא יצא לי לראות יותר מידי מסכים שמפתחים תקלה קטטונית (הלך פאנל, כרטיס ראשי ושות'..) אחרי שנה-שנתיים.
הדעה שלי היא שהמסכים היום (ובכלל מוצרי קצה באלקטרוניקה בידורית, אבל לא רק) באיכות נמוכה יותר ממה שהיה נהוג לעשות פעם. הטכנולוגיות רצות קדימה והרצון להוזיל רכיבים כדי להשאר תחרותיים מול מתחרים סיניים וכו' רק הולך וגובר. כשרכשתי את ה- OLED שלי אפילו שילמתי סכום די נכבד על הרחבת אחריות לשש שנים סה"כ, רק כדי שאהיה רגוע שגם אם יקרה מצב בו ייפול בסטטיסטיקה ויילך מסך, אהיה מכוסה.
אבל, ההמלצה שלך בהחלט רלוונטית ובמקום. לאחרים אני תמיד ממליץ לבדוק גם ייבוא מקביל עם שנה בלבד. בהחלט, לפעמים פערי המחיר הם כל כך גדולים, עד ששווה אולי לוותר על כל תוספת תקופת האחריות ולקחת את הסיכון עם שנה בלבד. אבל זה, תמיד אני משאיר לכל אחד להחליט עם עצמו בהתאם לאופי ולכיס שלו.

·
צודק.
אבל, אם ככה לומר את האמת אני סוג של פחדן. תמיד ברגע האמת אני חושש לשים את הסכומי כסף האלה ולקחת מסך עם שנה אחריות בלבד. פשוט אחרי כל כך הרבה שנים שאני חובב בתחום ועוזר לחברים (גם מחוץ לפורום) בנושא יצא לי לראות יותר מידי מסכים שמפתחים תקלה קטטונית (הלך פאנל, כרטיס ראשי ושות'..) אחרי שנה-שנתיים.
הדעה שלי היא שהמסכים היום (ובכלל מוצרי קצה באלקטרוניקה בידורית, אבל לא רק) באיכות נמוכה יותר ממה שהיה נהוג לעשות פעם. הטכנולוגיות רצות קדימה והרצון להוזיל רכיבים כדי להשאר תחרותיים מול מתחרים סיניים וכו' רק הולך וגובר. כשרכשתי את ה- OLED שלי אפילו שילמתי סכום די נכבד על הרחבת אחריות לשש שנים סה"כ, רק כדי שאהיה רגוע שגם אם יקרה מצב בו ייפול בסטטיסטיקה ויילך מסך, אהיה מכוסה.
אבל, ההמלצה שלך בהחלט רלוונטית ובמקום. לאחרים אני תמיד ממליץ לבדוק גם ייבוא מקביל עם שנה בלבד. בהחלט, לפעמים פערי המחיר הם כל כך גדולים, עד ששווה אולי לוותר על כל תוספת תקופת האחריות ולקחת את הסיכון עם שנה בלבד. אבל זה, תמיד אני משאיר לכל אחד להחליט עם עצמו בהתאם לאופי ולכיס שלו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@acc800
·
תכל'ס.
תשמע, אם זה ככה, אם אלו הפערים אז אין כאן בכלל התלבטות ממי לרכוש.
@seri
לדעתי, הכי טוב שתלך לבחון מה קורה בשוק. תשאיר את ה- OLED אצלך ברקע בראש על "אש קטנה" ולך תראה מה עוד אפשר להשיג בסכום הזה. עשה קצת שיעורי בית אולי אפילו תרשם למפגש השקה של LG באוגוסט ותבחן בעיניים שלך גם את הליינאפ החדש וכו'.
אחרי שתגיע לשניים-שלושה פיינליסטים, תעשה השוואה יותר סופית של מי נותן יותר ממי ובאיזו עלות. די פשוט האמת.
·
תכל'ס.
תשמע, אם זה ככה, אם אלו הפערים אז אין כאן בכלל התלבטות ממי לרכוש.
@seri
לדעתי, הכי טוב שתלך לבחון מה קורה בשוק. תשאיר את ה- OLED אצלך ברקע בראש על "אש קטנה" ולך תראה מה עוד אפשר להשיג בסכום הזה. עשה קצת שיעורי בית אולי אפילו תרשם למפגש השקה של LG באוגוסט ותבחן בעיניים שלך גם את הליינאפ החדש וכו'.
אחרי שתגיע לשניים-שלושה פיינליסטים, תעשה השוואה יותר סופית של מי נותן יותר ממי ובאיזו עלות. די פשוט האמת.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
בנושא התמחור - המחיר הוא לא חצי
הוא אומנם יותר גבוהה אבל לא עד כדי כך
ההפרש במחיר אומנם של כמה עשרות אחוזים אבל מדובר פה על כיסוי מלא של שלוש שנות אחריות למוצר עד הבית על כל תקלה
יש לי לקוח נחמד - שרכש אצלי רמקולים MT50 של B&W - הוא ואחיו רכשו מסכי OLED B6P שיצאו המסכים לשוק בייבוא מקביל - ואמנם חסכו כמה אלפי שקלים
לאחיו יש תקלה במסך
והוא בבעיה עם נושא התיקון כבר יותר מחודש מול היבואן הפרטי שהביא לו את המסך - וכל ניסיון שלי לעוזר מול ח.י העלו חרס כי הרכיבים במסך שמגיע בייבוא מקביל לא תואמים את הרכיבים שיש במסכים בארץ
אז בשורה התחתונה - זה אומנם יותר זול
אבל לא תמיד יותר משתלם
במיוחד לא במסכים כ"כ יקרים
ההפרש במחיר אומנם של כמה עשרות אחוזים אבל מדובר פה על כיסוי מלא של שלוש שנות אחריות למוצר עד הבית על כל תקלה
יש לי לקוח נחמד - שרכש אצלי רמקולים MT50 של B&W - הוא ואחיו רכשו מסכי OLED B6P שיצאו המסכים לשוק בייבוא מקביל - ואמנם חסכו כמה אלפי שקלים
לאחיו יש תקלה במסך
והוא בבעיה עם נושא התיקון כבר יותר מחודש מול היבואן הפרטי שהביא לו את המסך - וכל ניסיון שלי לעוזר מול ח.י העלו חרס כי הרכיבים במסך שמגיע בייבוא מקביל לא תואמים את הרכיבים שיש במסכים בארץ
אבל לא תמיד יותר משתלם
במיוחד לא במסכים כ"כ יקרים
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
@seri
·
באם יש לך את היכולת הכלכלית, אתה מבחין באיכות של תמונה ונהנה מצבעים חדים ורזולוציה אין ספק שה OLED יעשה לך טוב.
במיוחד באם תבחן את נושא אפליקצית הנטפליקס הפנימית, תגלה עולם חדש אל איכות ותוכן.
יש לי OLED כבר שנה ואני נהנה מכל רגע ומצטער שלא רכשתי לפני.
·
באם יש לך את היכולת הכלכלית, אתה מבחין באיכות של תמונה ונהנה מצבעים חדים ורזולוציה אין ספק שה OLED יעשה לך טוב.
במיוחד באם תבחן את נושא אפליקצית הנטפליקס הפנימית, תגלה עולם חדש אל איכות ותוכן.
יש לי OLED כבר שנה ואני נהנה מכל רגע ומצטער שלא רכשתי לפני.
·Crossover-Shop כתב:בנושא התמחור - המחיר הוא לא חצי
לאחיו יש תקלה במסך
אבל לא תמיד יותר משתלם
במיוחד לא במסכים כ"כ יקרים...
ואללה עכשיו איתגרת אותי אז בוא ניקח מחשבון:
עבדך הנאמן החליט בתחילת השבוע שהוא משדרג את המסך בחדר השינה, המסך שנבחר הוא sony x900e בגודל 55.
טלפון לישפאר והמחיר המבוקש הוא 16000 ש"ח, טלפון לחנות מתמחה והמחיר יורד לו לאחר לחץ לאיזור ה13500 ש"ח, טלפון אחרון ליבואן המקביל ו.... המחיר פחות מ8000 ש"ח.... רוצה לנחש ממי רכשתי? עדיין צריך מחשבון?
אף אחריות בעולם לא תצדיק לשלם כפול עבור מסך טלוויזיה!
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

הייתי שמח אם היית בודק איתי ולא עם ישפאר
יכול להיות שהייתי יכול לעזור
אני בצד שלך בסופו של דבר ולא של היבואנים
תשתדל לזכור את זה! ואל תכעס עלי

:D
:D·Crossover-Shop כתב:הייתי שמח אם היית בודק איתי ולא עם ישפאר
:D
...
חס וחלילה לא כועס
רק תגיד לי שאתה מסוגל להשוות את המחיר שקיבלתי והחל מרגע זה אני רוכש אך ורק ממך ידידי.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

@acc800
·
להשוות לא אוכל לצערי
אבל אוכל להיות יקר יותר בצורה ריאלית
שתגיע למצב שאתה צריך משהו דבר איתי ואולי אצליח להפתיע גם אותך
·
להשוות לא אוכל לצערי
אבל אוכל להיות יקר יותר בצורה ריאלית
שתגיע למצב שאתה צריך משהו דבר איתי ואולי אצליח להפתיע גם אותך
מאיפה אנשים מוציאים את השטות הזו של צריבה במסכי oled זה מזכיר את סיפורי הפלזמה והגז שבורח לה.... אין שום צריבה במסכים האלה ואם יש באפשרותך לרכוש מסך כזה תאמין לי מנסיון שאתה לא תפסיק להתפעל מאיכות התמונה...קראתי את הביקורת של עופר על המסך הנ״ל ואני אומר לך בודאות ״המסך הרבה יותר טוב ממה שעופר כתב בסקירה.... קנה ותיהנה.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
·ואללה ?? איך לא OLED .. ?acc800 כתב:·......
ואללה עכשיו איתגרת אותי אז בוא ניקח מחשבון:
עבדך הנאמן החליט בתחילת השבוע שהוא משדרג את המסך בחדר השינה, המסך שנבחר הוא sony x900e בגודל 55.
טלפון לישפאר והמחיר המבוקש הוא 16000 ש"ח, טלפון לחנות מתמחה והמחיר יורד לו לאחר לחץ לאיזור ה13500 ש"ח, טלפון אחרון ליבואן המקביל ו.... המחיר פחות מ8000 ש"ח.... רוצה לנחש ממי רכשתי? עדיין צריך מחשבון?
אף אחריות בעולם לא תצדיק לשלם כפול עבור מסך טלוויזיה!...
בכל מקרה מברוק ותתחדש !!
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !