שרשור תרגומי שמות סרטים
בעקבות הערה שרשמתי בשרשור הטריוויה http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 728#273727
חשבתי שמעניין לקבץ רשימה של תרגומי שמות מטופשים ומעצבנים כמו במקרה הנ"ל, ולהבדיל תרגומים מוצלחים אך לא פשוטים. דוגמא לסרט שלא ניתן לתרגם טוב באופן ישיר זה The Incredibles, למרות שלא ברור לי אם התרגום הקיים טוב.
חשבתי שמעניין לקבץ רשימה של תרגומי שמות מטופשים ומעצבנים כמו במקרה הנ"ל, ולהבדיל תרגומים מוצלחים אך לא פשוטים. דוגמא לסרט שלא ניתן לתרגם טוב באופן ישיר זה The Incredibles, למרות שלא ברור לי אם התרגום הקיים טוב.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
חסרות דוגמאות של "יצירתיות"?
Terminator - שליחות קטלנית.
Lethal weapon 2 - חסינות דיפלומטית.
The Bourne identity - זהות בדויה.
The Bourne supremacy - זהות במלכודת.
דווקא יש גם דוגמאות טובות, כמו שציינת, של סרטים שיהיה דבילי לתרגם אותם מילולית:
Die hard - מת לחיות.
Lucky number slevin - להרוג את המזל.
Terminator - שליחות קטלנית.
Lethal weapon 2 - חסינות דיפלומטית.
The Bourne identity - זהות בדויה.
The Bourne supremacy - זהות במלכודת.
דווקא יש גם דוגמאות טובות, כמו שציינת, של סרטים שיהיה דבילי לתרגם אותם מילולית:
Die hard - מת לחיות.
Lucky number slevin - להרוג את המזל.
Silence speaks louder than words
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

זה סרט ההמשך, נשק קטלני 2. הם קראו לו "חסינות דיפלומטית".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

ראיתי את התמונה של sapir255, הפוסטר של "נשק קטלני 2". למה בזמנו פירסמו את הסרט כ"חסינות דיפלומטית"? הרי בדרך כלל עושים הפוך, לוקחים את השם המקורי של הסרט והופכים אותו לשם של sequence כדי לרכב על ההצלחה של הסרט המקורי! כאן החליטו שעדיף להפריד?... הסרט הראשון היה גרוע מדי בשבילם?... 
שמתי לב היום שבז'אנר הקומדיות הרומנטיות שבתי אוהבת לראות, תרגום ללא נאמנות למקור זה הכלל ולא היוצא מהכלל.
דוגמאות:
Prime - פשוט מאוהבת
Date Movie - מת לדייט
דוגמאות:
Prime - פשוט מאוהבת
Date Movie - מת לדייט
נערך לאחרונה על ידי moco ב 30/03/2007 1:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
עוד דוגמא אירונית מאוד:
Lost in translation (אבד בתרגום), שבאמת אבד בתרגום ונהיה "אבודים בטוקיו".
ועוד קצת: Die Hard = מת לחיות.
Spaceballs = שיגעון בחלל.
Starship Troopers = גברים בחלל.
Ocean's 11/12 = אושן 11\12.
Lost in translation (אבד בתרגום), שבאמת אבד בתרגום ונהיה "אבודים בטוקיו".
ועוד קצת: Die Hard = מת לחיות.
Spaceballs = שיגעון בחלל.
Starship Troopers = גברים בחלל.
Ocean's 11/12 = אושן 11\12.
ליפני שאני מתחיל לקטר
הייתי רוצה לתת חיזוק חיובי לבחירה מוצלחת לתירגום שם סרט. בחירה לא רק מדוייקת אלא אפילו רבת השראה. במאי הסרט אים היה דובר עיברית לא היה יכול לימצא תירגום הולם יותר. בהחלט אחת ההברקות בתירגום שם של סרט. מדובר על בננות של וודי אלן..
עכשיו הקיטורים..
קודם כל המכה היא לא רק ישראלית אלא גם במקומות אחרים בעולם תירגומי השמות לעיתים יעוררו הרמת גבה. (בלשון המעטה).
מה שהרבה יותר גרוע זה קיצור הסרט. יש מיספר מיקרים שכבר ניכנסו לקלסיקה של "כמה דבילים יכולים ליהיות אנשים מסוימים" ויש הרבה מיקרים שפשוט לא מגיעים לתודעתנו. המפיץ או אני לא יודע מי, מחליט על דעת עצמו לערוך שינויים בסרט...
אציין רק שני מיקרים שנחשבים לקלסיים.
היו זמנים באמריקה של סרגיו. בארהב קיצצו לו את הצורה. שום מחאה לא עזרה והסרט זכה בסוף השנה, היכן שהו שם, בתואר הסרט הגרוע של השנה. שנים אחר כך בא למישהו הרעיון ה"מופרע" להציג את הסרט כפי שסרגיו רצה. בסוף אותה שנה זכה הסרט היכן שהו שם בתואר: הסרט הטוב ביותר של העשור..
המיקרה הקלסי השני גם הוא שייך לאיטלקים. אחד הסרטים המושלמים ביותר, מבחינה קולנועית, שנעשו. מבמאי שנימנה עים הגאונים הבודדים של ענף הקולנוע.. ויסקונטי. הסרט הלאופרד הוא סגה על שקיעת האצולה בסיציליה במאה ה19 וחלקו האחרון הוא נשף המפורסם מאוד בקרב המכורים לקולנוע איכותי. בקיצור סצנה מהממת אחת המרכזיות בסרט שהשפיע על הרבה במאים. האמריקאים (שוב) החליטו שזה לא חשוב להם והורידו את הסצנה...קיצצו איזה שעה.. מי שמכיר את הסרט לא יכול לחשוב על משהו יותר אבסורדי. כשוויסקונטי ראה את הגירסה האמריקאית שגם הישתמשה בעותק עים צבעים לא מוצלחים הוא הישתנק ואחרי זה כתב מאמר חריף בעיתון בו ציין שהאמריקאים אינפנטילים...
.
עכשיו הקיטורים..
קודם כל המכה היא לא רק ישראלית אלא גם במקומות אחרים בעולם תירגומי השמות לעיתים יעוררו הרמת גבה. (בלשון המעטה).
מה שהרבה יותר גרוע זה קיצור הסרט. יש מיספר מיקרים שכבר ניכנסו לקלסיקה של "כמה דבילים יכולים ליהיות אנשים מסוימים" ויש הרבה מיקרים שפשוט לא מגיעים לתודעתנו. המפיץ או אני לא יודע מי, מחליט על דעת עצמו לערוך שינויים בסרט...
אציין רק שני מיקרים שנחשבים לקלסיים.
היו זמנים באמריקה של סרגיו. בארהב קיצצו לו את הצורה. שום מחאה לא עזרה והסרט זכה בסוף השנה, היכן שהו שם, בתואר הסרט הגרוע של השנה. שנים אחר כך בא למישהו הרעיון ה"מופרע" להציג את הסרט כפי שסרגיו רצה. בסוף אותה שנה זכה הסרט היכן שהו שם בתואר: הסרט הטוב ביותר של העשור..
המיקרה הקלסי השני גם הוא שייך לאיטלקים. אחד הסרטים המושלמים ביותר, מבחינה קולנועית, שנעשו. מבמאי שנימנה עים הגאונים הבודדים של ענף הקולנוע.. ויסקונטי. הסרט הלאופרד הוא סגה על שקיעת האצולה בסיציליה במאה ה19 וחלקו האחרון הוא נשף המפורסם מאוד בקרב המכורים לקולנוע איכותי. בקיצור סצנה מהממת אחת המרכזיות בסרט שהשפיע על הרבה במאים. האמריקאים (שוב) החליטו שזה לא חשוב להם והורידו את הסצנה...קיצצו איזה שעה.. מי שמכיר את הסרט לא יכול לחשוב על משהו יותר אבסורדי. כשוויסקונטי ראה את הגירסה האמריקאית שגם הישתמשה בעותק עים צבעים לא מוצלחים הוא הישתנק ואחרי זה כתב מאמר חריף בעיתון בו ציין שהאמריקאים אינפנטילים...
.
Home alone - שכחו אותי בבית
TOP GUN - אהבה בשחקים
The rock - הפריצה לאלקטרז
Highlander - איש הנצח
Short ciruit - תקלה מופלאה
Alien - הנוסע השמיני
Total recall - זיכרון גורלי
TOP GUN - אהבה בשחקים
The rock - הפריצה לאלקטרז
Highlander - איש הנצח
Short ciruit - תקלה מופלאה
Alien - הנוסע השמיני
Total recall - זיכרון גורלי
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אוקיי. אם נתחיל לשפוך שמות, נגיע לאלפים אם לא יותר. אני מציע שנפתח בחירות: התרגום הכי מופרך לשם של סרט. מה לדעתכם השם הכי דבילי שמצאו בישראל לסרט מחו"ל?
משה כדי לכפר על הבדיחה הלא מוצלחת שלי למעלה אז הינה כמה דוגמאות שתואמות לשירשור:
ואים כבר ציינתי את וודי אלן, אז התירגום ל Play it again, Sam היה שחק אותה סם.. נכון ..Play זה "שחק" אבל גם נגן.
הרומן שלי עים אנני במקור זה פשוט אנני הול..
הסרט של סרגיו בעבור כמה דולרים יותר תורגם לצלפים..
תרומתי הצנועה..
.
ואים כבר ציינתי את וודי אלן, אז התירגום ל Play it again, Sam היה שחק אותה סם.. נכון ..Play זה "שחק" אבל גם נגן.
הרומן שלי עים אנני במקור זה פשוט אנני הול..
הסרט של סרגיו בעבור כמה דולרים יותר תורגם לצלפים..
תרומתי הצנועה..
.