מגבר משולב - Plinius 8200 דעתכם ?
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
זהו, נמאס מהאודיולאב?
ידעתי שתתמהו על שאלתי..
אני מאד מרוצה מהשילוב של אודיולאב והדאלי. אכן לפני חודשיים רכשתי מגבר אודיולאב 8000S. במועד הרכישה הובטח לי שהמגבר יסופק לי עד סוף חודש פברואר.
מסתבר שהביקוש למגבר זה היה גבוה מהמצופה, או שיש תקלה באספקה ולמרות שחיכיתי חודש המגבר לא סופק לי בסוף חודש פברואר.
הבעיה באספקת המגבר היא בגלל היבואן והחנות לא אשמה ולמרות זאת כחלק משירות הלקוחות יוצא הדופן לטובה שלהם הם סיפקו לי בסוף חודש פברואר לבינתיים וכפיתרון זמני , כדי שלא אתבאס, מגבר אודיולאב מדגם 8000SE (אותו מגבר אבל זול יותר, ההגברה זהה אבל חסר לו שלט ועוד כל מיני אפשרויות מיתוג). במועד קבלת המגבר החלופי (סוף פברואר) הבטיחו לי שעד סוף חודש מרץ אקבל סוף סוף את המגבר שלי.
בימים אלו יצרתי קשר עם החנות כדי לוודא שאכן עד סוף החודש אקבל את המגבר שלי ומסתמן שככל הנראה גם עד סוף החודש לא אקבל את המגבר שלי והם לא ממש יכולים לאמר לי מתי בדיוק אקבל את המגבר שלי.
אומנם כרגע יש לי הגברה ואני יכול להאזין למוסיקה אבל אני כל הזמן צריך לקום ולכוון את הווליום והמיתוג במגבר. אני מרוצה כאמור מהשילוב ולא בטוח שארד מהאודיולאב ואמשיך לחכות. אבל..
מבחינת החנות הם גם מוכנים לבטל את העיסקה ולהשיב לי את כספי אם אבחר לעשות זאת.
לכן, אני שוקל אולי לבטל את העיסקה מה גם שיש מספר הצעות אטרקטיביות בלוחות היד השנייה - ארקאם 85 למשל, המגבר של פליניוס ששאלתי עליו ועוד - כל אלו פחות או יותר בגבולות התקציב.
אחרי ההסבר הארוך והמייגע, בכל זאת מה דעתכם לגבי הפליניוס כשידוך לדאלי ??
שלמה
אני מאד מרוצה מהשילוב של אודיולאב והדאלי. אכן לפני חודשיים רכשתי מגבר אודיולאב 8000S. במועד הרכישה הובטח לי שהמגבר יסופק לי עד סוף חודש פברואר.
מסתבר שהביקוש למגבר זה היה גבוה מהמצופה, או שיש תקלה באספקה ולמרות שחיכיתי חודש המגבר לא סופק לי בסוף חודש פברואר.
הבעיה באספקת המגבר היא בגלל היבואן והחנות לא אשמה ולמרות זאת כחלק משירות הלקוחות יוצא הדופן לטובה שלהם הם סיפקו לי בסוף חודש פברואר לבינתיים וכפיתרון זמני , כדי שלא אתבאס, מגבר אודיולאב מדגם 8000SE (אותו מגבר אבל זול יותר, ההגברה זהה אבל חסר לו שלט ועוד כל מיני אפשרויות מיתוג). במועד קבלת המגבר החלופי (סוף פברואר) הבטיחו לי שעד סוף חודש מרץ אקבל סוף סוף את המגבר שלי.
בימים אלו יצרתי קשר עם החנות כדי לוודא שאכן עד סוף החודש אקבל את המגבר שלי ומסתמן שככל הנראה גם עד סוף החודש לא אקבל את המגבר שלי והם לא ממש יכולים לאמר לי מתי בדיוק אקבל את המגבר שלי.
אומנם כרגע יש לי הגברה ואני יכול להאזין למוסיקה אבל אני כל הזמן צריך לקום ולכוון את הווליום והמיתוג במגבר. אני מרוצה כאמור מהשילוב ולא בטוח שארד מהאודיולאב ואמשיך לחכות. אבל..
מבחינת החנות הם גם מוכנים לבטל את העיסקה ולהשיב לי את כספי אם אבחר לעשות זאת.
לכן, אני שוקל אולי לבטל את העיסקה מה גם שיש מספר הצעות אטרקטיביות בלוחות היד השנייה - ארקאם 85 למשל, המגבר של פליניוס ששאלתי עליו ועוד - כל אלו פחות או יותר בגבולות התקציב.
אחרי ההסבר הארוך והמייגע, בכל זאת מה דעתכם לגבי הפליניוס כשידוך לדאלי ??
שלמה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי לא משנה מה תחליט, עדיף תמיד אבל תמיד לקנות ציוד ביד שניה.
התמורה לכסף גבוה יותר ואם תרצה לשדרג בהמשך, ברוב המקרים אפשר למכור את הציוד כמעט ללא הפסד כספי בכלל.
באודיו, כמה שהציוד יותר יקר\משובח, כך הבעלים שומרים עליו יותר טוב ונראה כמו חדש.
אני קניתי קדם מגבר CJ בן כ 5-7 שנים לפחות וקיבלתי אפילו את השקית של השלט הרחוק
בעיקר בתחום האלקטרוניקה (הגברה במיוחד) שהבלאי כמעט אינו קיים ובדרך כלל יש זמן להמתין למציאה בתקציב שלך.
לדעתי אם אפשר לבטל, תבטל ותבדוק ציוד ביד שניה. קשה יותר למצוא אבל משתלם הרבה יותר
התמורה לכסף גבוה יותר ואם תרצה לשדרג בהמשך, ברוב המקרים אפשר למכור את הציוד כמעט ללא הפסד כספי בכלל.
באודיו, כמה שהציוד יותר יקר\משובח, כך הבעלים שומרים עליו יותר טוב ונראה כמו חדש.
אני קניתי קדם מגבר CJ בן כ 5-7 שנים לפחות וקיבלתי אפילו את השקית של השלט הרחוק
בעיקר בתחום האלקטרוניקה (הגברה במיוחד) שהבלאי כמעט אינו קיים ובדרך כלל יש זמן להמתין למציאה בתקציב שלך.
לדעתי אם אפשר לבטל, תבטל ותבדוק ציוד ביד שניה. קשה יותר למצוא אבל משתלם הרבה יותר
גבי
אכן מדגדג לי לבטל בעיקר לנוכח ה"מציאות" בלוחות היד השנייה.
אבל, את האודיולאב קיבלתי במחיר ממש טוב והארקאם 85 (כמו גם הארקאם שלך) נמצאים בחיפה..יש לכם כת כזו בחיפה ??
להערכתי הארקאם מקביל לאודיולאב - אבל זו הערכה בלבד שאינה מבוססת על האזנה.
שוב מקריאת ביקורות ברשת בלבד הפליניוס זו ליגה אחרת ביחס לארקאם ולאודיולאב לכן מעניינת אותי דעתם של אחרים.
שלמה
אכן מדגדג לי לבטל בעיקר לנוכח ה"מציאות" בלוחות היד השנייה.
אבל, את האודיולאב קיבלתי במחיר ממש טוב והארקאם 85 (כמו גם הארקאם שלך) נמצאים בחיפה..יש לכם כת כזו בחיפה ??
להערכתי הארקאם מקביל לאודיולאב - אבל זו הערכה בלבד שאינה מבוססת על האזנה.
שוב מקריאת ביקורות ברשת בלבד הפליניוס זו ליגה אחרת ביחס לארקאם ולאודיולאב לכן מעניינת אותי דעתם של אחרים.
שלמה
תיאור ..המממ..קצת פרווה..אתה יכול לפרט קצת יותר.yairf כתב:הארקאם מגבר נחמד מאד, הפליניוס קצת יותר נחמד....
הרמקולים שלי לא ממש בעיתיים ראה נתונים: http://www.dali.dk/admin/techspec/IKON6techspecs.pdf
הציפיות שלי הן בהחלט לשיפור משמעותי בצליל ביחס לאודיולאב 8000 .
דרך אגב, אני כעת שם לב שמקסימום ההספק המומלץ לרמקולים שלי הוא 150W ולפליניוס יש הספק של 175W - אני מניח שאם אני לא משתולל בעוצמה אז לא תהיה בעיה, נכון ??
למי שהוא יש אולי דיעה מפורטת יותר על הפליניוס ??
שלמה
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
את הפילניוס שמעתי לפני שנים רבות בסמינר תפוז. להערכתי מגבר מצוין. נמכר בלוחות במחיר מעולה. אני הייתי לוקח להשוואה ורוב הסיכויים שגם הייתי משלים אם העיסקה....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מבדיקה חפוזה בנתונים היבשים, הרמקול שלך נראה מאד לא בעייתי להפעלה, כך שאתה לא צריך מגבר עתיר וואטים (אלא אם כן אתה רגיל לשמוע בעצמה גבוהה). מאידך, אתה צריך לבדוק איך ההתאמה ביניהם מבחינה טונאלית ואת זה אפשר רק בהאזנה ממושכת (מבחן השלוש-שעות).
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כמובן שאתה חייב לבדוק אותו - בשילוב הסלבדור דאלי..... :D
למרות שאני דווקא זוכר את הפילניוס כמגבר
מצויין ואיכותי - בשילוב הבטהובן.
אבל זה היה נקודתי.
מצויין ואיכותי - בשילוב הבטהובן.
אבל זה היה נקודתי.
מצטרף להמלצת הבדיקה.
הפליניוס מגבר שונה מאוד מהאודיולאב. הוא נמצא לטעמי לא מעט דרגות מעליו. נותן בהשוואה צליל גדול וחם, כמעט מנורתי. מגבר מצוין. יחד עם זאת חובה לבדוק אותו עם הרמקולים שלך ובסביבה האקוסטית של המערכת שלך. חשוב מאוד לתת לו לעבוד לפחות 24 שעות במצב mute, לפני שאתה מתחיל לשמוע. אם יש מגבר שה"אגדה" בדבר הצורך
ב break in, מתגלית כאמת קשוחה, זהו המגבר.
נסיוני אגב מוגבל להשוואה בין פליניוס 8150, שיש הטוענים לעליונותו על 8200 שבא אחריו ובין אודיולאב 8000A ישן. ומכאן רשמיי.
ב break in, מתגלית כאמת קשוחה, זהו המגבר.
נסיוני אגב מוגבל להשוואה בין פליניוס 8150, שיש הטוענים לעליונותו על 8200 שבא אחריו ובין אודיולאב 8000A ישן. ומכאן רשמיי.
ציון
כמי ששמע במו אוזניו את השילוב אצלי, אתה יודע שאני מרוצה מהצליל של האודיולאב + הדאלי ובמיוחד מהצליל של הדאלי. אם אני לא טועה גם בעינייך מצא חן השילוב.
אין לי כל כוונה להחליף את הרמקולים.
אודה לדעתכם לעניין אי ההתאמה בהספק בין מגבר הפיניוס ובין הרמקולים. למגבר הפליניוס יש הספק של 175W ב-8 אוהם לערוץ ואילו לרמקולים מומלץ הספק מקסימלי של 150W ..האם זו בעיה ??
שלמה
כמי ששמע במו אוזניו את השילוב אצלי, אתה יודע שאני מרוצה מהצליל של האודיולאב + הדאלי ובמיוחד מהצליל של הדאלי. אם אני לא טועה גם בעינייך מצא חן השילוב.
אין לי כל כוונה להחליף את הרמקולים.
אודה לדעתכם לעניין אי ההתאמה בהספק בין מגבר הפיניוס ובין הרמקולים. למגבר הפליניוס יש הספק של 175W ב-8 אוהם לערוץ ואילו לרמקולים מומלץ הספק מקסימלי של 150W ..האם זו בעיה ??
שלמה
שמור על לשונך, הכל מתועד לעולמים באתראין לי כל כוונה להחליף את הרמקולים....
"יש להוסיף בשלב זה בכל משפט שאודיופיל כותב על שביעות רצונו מהמערכת שלו ו\או שילובים ו\או כל מרכיב שהו של הסטאפ הנוכחי בכל שלב של חייו האודיופילים"
רוי תעזור לי עם הניסוח המשפטי של כל ה "ו\או" (שלמה אתה גם עורך דין, נכון?)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: