עזרה | רכישת מודם-ראוטר / בנפרד
היי,
אני על סף סיום ההסכם מול חברת האינטרנט על החבילה עם המודם-ראוטר בחינם.
אני מעוניין לקנות אחד (או שניים - אם זה כל אחד בנפרד), מבלי לקרוע את הכיס.
השימוש שלי בבית הוא די מינורי - מחשב אחד מחובר בכבל וזהו.
יש שני טלפונים ניידים, אבל הם מתחברים לוייפיי בערך שעה ביום. וייפיי כבוי ממש כמעט כל היום, נדלק לפי דרישה.
גולש על 100 מגה.
לא משנה לי אם לקנות מודם-ראוטר כמכשיר אחד או כל אחד בנפרד.
גודל הדירה שלי הוא חדר וחצי, אז אני לא צריך מגבירי טווחים וכו'.
אשמח להמלצות, מהארץ או מחו''ל.
תודה מראש,
אני על סף סיום ההסכם מול חברת האינטרנט על החבילה עם המודם-ראוטר בחינם.
אני מעוניין לקנות אחד (או שניים - אם זה כל אחד בנפרד), מבלי לקרוע את הכיס.
השימוש שלי בבית הוא די מינורי - מחשב אחד מחובר בכבל וזהו.
יש שני טלפונים ניידים, אבל הם מתחברים לוייפיי בערך שעה ביום. וייפיי כבוי ממש כמעט כל היום, נדלק לפי דרישה.
גולש על 100 מגה.
לא משנה לי אם לקנות מודם-ראוטר כמכשיר אחד או כל אחד בנפרד.
גודל הדירה שלי הוא חדר וחצי, אז אני לא צריך מגבירי טווחים וכו'.
אשמח להמלצות, מהארץ או מחו''ל.
תודה מראש,
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@Nir_x7
· אם אתה מחובר/מתחבר לבזק - זה הדבר המושלם לצרכייך :
http://www.ebay.com/itm/CenturyLink-Act ... 2025648773
23 דולר כולל משלוח לארץ. נתב מעולה ויציב שקניתי רבים ממנו. רק עדכן את הקושחה מאתר היצרן לפני שאתה משתמש בו.
אם אתה מחובר/מתחבר לכבלים, מודם/נתב אתה מקבל מהוט וייתכן שיספיק לצרכייך. אם האלחוט שלו לא יציב ומתנתק, אפילו תוספת של נתב זול כגון TPLINK 841 יעשה עבודה טובה :
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279
· אם אתה מחובר/מתחבר לבזק - זה הדבר המושלם לצרכייך :
http://www.ebay.com/itm/CenturyLink-Act ... 2025648773
23 דולר כולל משלוח לארץ. נתב מעולה ויציב שקניתי רבים ממנו. רק עדכן את הקושחה מאתר היצרן לפני שאתה משתמש בו.
אם אתה מחובר/מתחבר לכבלים, מודם/נתב אתה מקבל מהוט וייתכן שיספיק לצרכייך. אם האלחוט שלו לא יציב ומתנתק, אפילו תוספת של נתב זול כגון TPLINK 841 יעשה עבודה טובה :
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279
עוד אופציה שכדאי לשקול היא לקנות מודם/ראוטר משולב tplink 9970 בארץ. כמודם לתשתית בזק הוא ממש מצוין והוייפיי גם טוב אבל מיושן (תקן N). אם אתה צריך וויפיי יותר מהיר יש את ה-vr600 גם של tplink אבל הוא עולה יותר.
@Nir_x7
אני חולק על Fish:
דבר ראשון לגבי ה-9970, אני מאד הופתעתי לטובה ממנו במיוחד בהינתן המחיר הזול שלו:
הביצועים שלו אצל בני משפחה שהתקנתי אותו אצלהם תמיד היו מצוינים, כולל בבית "בעייתי" עם קירות וחצר שהראוטר יושב בצד המרוחק. בבית אחר יצא לי להשוואת את ביצועי ה-wifi שלו מול ראוטרים יותר יקרים ממנו בהרבה ולמכשרים בתקן N הוא נתן ביצועים וקליטה לא פחות טובים ולפעמים אף יותר טובה.
בנוסף אני מאד מרוצה מהיציבות שלו (שוב בניגוד למודם/ראוטרים אחרים שיצא לי לעבוד איתם) ומהקושחא שלו - שהיא אחת הנוחות לדעתי.
שני החסרונות היחידים שמצאתי בו:
א. ה-wifi הוא תקן N במהירות מקסימלית של 300Mbps (אם תשווה אותו למכשירים של תקן AC עם מכשירים שתומכים אכן תרגיש את ההבדל). זה לא בעיה אלא אם יש לך מכשירים של AC וחשוב לך שהם באמת יקבלו wifi במהירות של AC. לפי ההודעה הראשונה שלך זה לא המקרה אצלך אבל אם בכל זאת זה חשוב לך תשקול את ה-tplink vr600.
ב. יציאות הרשת שלו הם באמת רק 100M. בחיבור של מספר מחשבים בחיבור קווי אפשר תמיד להוסיף switch של giga שעולה גרושים. אצלך כיוון שיש רק מחשב אחד זה לא רלוונטי.
ג. משום מה גם 9970 חדשים שקניתי לאחרונה מגיעים עם גירסת קושחא ישנה ובעייתית. מומלץ, כמו בכל ראוטר אחר, דבר ראשון לעדכן לגירסת קושחא האחרונה (במקרה של 9970 גירסת חומרה V1 זו קושחא 161111 מכאן). זה לא באמת חיסרון רק צריך לדעת.
אני דווקא הייתי נרתע מה-C1000A. אני מודה שלא יצא לי לעבוד איתו אבל אפילו אם הוא באמת כזה מצוין כמו ש-fish אומר (כלומר טוב כמו ה-9970), הוא עדיין משומש ומגיע במשלוח מחו"ל. משלוח מחו"ל אומר שאין לך אחריות בארץ ויותר גרוע זה סיכון שהוא יעצר במכס ואז אין איך להכניס אותו.
מיותר לציין שמה שאמרתי לגבי ה-wifi "שמיושן" ב-9970 תקף גם לגבי ה-C1000A (שניהם תקן N במהירות מקסימלית של 300Mbps). ה-C1000A הוא מ-2012 (!) בעוד ה-9970 מ-2015 אם אני לא טועה.
הסיבה היחידה שאני רואה לקחת את ה-C1000A זה אם ההפרש בין 23$ + משלוח לבין 250 ש"ח עבור ה-9970 הוא משמעותי עבורך.
אני חולק על Fish:
דבר ראשון לגבי ה-9970, אני מאד הופתעתי לטובה ממנו במיוחד בהינתן המחיר הזול שלו:
הביצועים שלו אצל בני משפחה שהתקנתי אותו אצלהם תמיד היו מצוינים, כולל בבית "בעייתי" עם קירות וחצר שהראוטר יושב בצד המרוחק. בבית אחר יצא לי להשוואת את ביצועי ה-wifi שלו מול ראוטרים יותר יקרים ממנו בהרבה ולמכשרים בתקן N הוא נתן ביצועים וקליטה לא פחות טובים ולפעמים אף יותר טובה.
בנוסף אני מאד מרוצה מהיציבות שלו (שוב בניגוד למודם/ראוטרים אחרים שיצא לי לעבוד איתם) ומהקושחא שלו - שהיא אחת הנוחות לדעתי.
שני החסרונות היחידים שמצאתי בו:
א. ה-wifi הוא תקן N במהירות מקסימלית של 300Mbps (אם תשווה אותו למכשירים של תקן AC עם מכשירים שתומכים אכן תרגיש את ההבדל). זה לא בעיה אלא אם יש לך מכשירים של AC וחשוב לך שהם באמת יקבלו wifi במהירות של AC. לפי ההודעה הראשונה שלך זה לא המקרה אצלך אבל אם בכל זאת זה חשוב לך תשקול את ה-tplink vr600.
ב. יציאות הרשת שלו הם באמת רק 100M. בחיבור של מספר מחשבים בחיבור קווי אפשר תמיד להוסיף switch של giga שעולה גרושים. אצלך כיוון שיש רק מחשב אחד זה לא רלוונטי.
ג. משום מה גם 9970 חדשים שקניתי לאחרונה מגיעים עם גירסת קושחא ישנה ובעייתית. מומלץ, כמו בכל ראוטר אחר, דבר ראשון לעדכן לגירסת קושחא האחרונה (במקרה של 9970 גירסת חומרה V1 זו קושחא 161111 מכאן). זה לא באמת חיסרון רק צריך לדעת.
אני דווקא הייתי נרתע מה-C1000A. אני מודה שלא יצא לי לעבוד איתו אבל אפילו אם הוא באמת כזה מצוין כמו ש-fish אומר (כלומר טוב כמו ה-9970), הוא עדיין משומש ומגיע במשלוח מחו"ל. משלוח מחו"ל אומר שאין לך אחריות בארץ ויותר גרוע זה סיכון שהוא יעצר במכס ואז אין איך להכניס אותו.
מיותר לציין שמה שאמרתי לגבי ה-wifi "שמיושן" ב-9970 תקף גם לגבי ה-C1000A (שניהם תקן N במהירות מקסימלית של 300Mbps). ה-C1000A הוא מ-2012 (!) בעוד ה-9970 מ-2015 אם אני לא טועה.
הסיבה היחידה שאני רואה לקחת את ה-C1000A זה אם ההפרש בין 23$ + משלוח לבין 250 ש"ח עבור ה-9970 הוא משמעותי עבורך.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@eran405
· "אני מודה שלא יצא לי לעבוד איתו".....אז איך אתה יכול לחוות דעה ולהשוות ?
רכשתי והתקנתי לפחות 8 סוגים של מודמים משולבי נתב VDSL והוא הנתב היציב ביותר שאי פעם התקנתי.רק מתוצרת ACTIONTEC התקנתי לפחות 10 נתבים (דגמי Q1000 ודגמי C1000A) שרובם מותקנים אצל לקוחות מעל לשנה. אתה צריך לפתוח נתב כזה כדי להבין איזה סוס עבודה ואיזו איכות בניה.
"ויותר גרוע זה סיכון שהוא יעצר במכס ואז אין איך להכניס אותו" זה נתב בתקן N, למה שיעצרו אותו במכס ? זה לא נתב בעל תדר 5GHZ.
וגם אם ייעצר :
1. יש לו תיעוד מסודר של ה FCC שניתן להעביר למשרד התקשורת במידה וצריך :
https://fccid.io/LNQC1000A
2. כולה הלכו 80 שח במקרה הכי גרוע......
רכשתי והתקנתי לפחות 8 סוגים של מודמים משולבי נתב VDSL והוא הנתב היציב ביותר שאי פעם התקנתי.רק מתוצרת ACTIONTEC התקנתי לפחות 10 נתבים (דגמי Q1000 ודגמי C1000A) שרובם מותקנים אצל לקוחות מעל לשנה. אתה צריך לפתוח נתב כזה כדי להבין איזה סוס עבודה ואיזו איכות בניה.
"ויותר גרוע זה סיכון שהוא יעצר במכס ואז אין איך להכניס אותו" זה נתב בתקן N, למה שיעצרו אותו במכס ? זה לא נתב בעל תדר 5GHZ.
וגם אם ייעצר :
1. יש לו תיעוד מסודר של ה FCC שניתן להעביר למשרד התקשורת במידה וצריך :
https://fccid.io/LNQC1000A
2. כולה הלכו 80 שח במקרה הכי גרוע......
·Fish72 כתב:@eran405
......
לא נתתי דעה על ה-c1000a בדיוק בגלל "שאני מודה שלא יצא לי לעבוד איתו".
בכל מקרה אני לא מעוניין להמשיך להתנגח איתך בנושא. לי יש את הדעה שלי ולך את הדעה שלך. ההחלטה בין כה וכה לא שלי ולא שלך.
@Nir_x7
·
הדבר היחיד הענייני ש-fish אמר שאין בעיה עם המכס כי אין ל-c1000a תדר 5ghz. אם אתה בקיא בנושא אכן הבעיה העיקרית מבחינת משרד התקשורת היא עם ראוטרים חדשים שעובדים ב-5ghz שבהם טווח התדרים שונה בין איזורים שונים בעולם ולראוטר כזה, מבחינה טכנית, לא אמור להיות אישור בגלל שהוא עובד בתדרים שאסורים בארץ.
אבל זה עדיין לא אומר שאתה תצליח במאמץ סביר לשחרר c1000a אם הוא נעצר במכס (דבר שלדעתי האישית הסיכוי נמוך אבל עדיין במקרה הזה לא שווה את הסיכון). את המכס זה כמובן לא מעניין באיזה תדרים המכשיר עובד. זה ציוד תקשורת אלחוטי והוא דורש אישור של משרד התקשורת, במיוחד לאור זה שהדגם הזה לא מיובא לארץ. עכשיו זה במינימום בעיה בירוקרטית של לרדוף אחרי משרד התקשורת ולהוציא מהם את האישור. בפעם האחת והיחידה שלי נעצר ראוטר במכס (לפני שנים אז לא בטוח שזה עדיין ככה), הצלחתי במאמץ רב להגיע לאדם המתאים במשרד התקשורת אבל הוא דרש אישור ממעבדה מורשית לגבי תאימות התדרים ושלח לי מסמך מאד טכני ובלתי אפשרי להבנה המפרט את הדרישות של מדינת ישראל בנושא....
המסקנה היא הדבר השני ש-fish אמר:
·Fish72 כתב: 2. כולה הלכו 80 שח במקרה הכי גרוע.........
או פשוט לקפוץ לחנות הקרובה לביתך ותוך פחות משעה יש לך 9970 עובד ויציב.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אני רק יכול להגביר לך את ההתלבטות - ציינו בפניך רק שני דגמים ממבחר רחב מאוד שיש - http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
@NetCHEIF
·
תודה
על הרשימה הזו כבר עברתי (אתה גם יכול לראות שאני ילד טוב לפי ההודעה הקודמת שלי, בה ציינתי ששני המודמים שהמליצו לי מופיעים ברשימה הזו).
אני עוד בהתלבטויות, אבל נוטה לכיוון הטיפילינק, רק בגלל המהירות שבה אקבל אותו הביתה.
·
תודה
על הרשימה הזו כבר עברתי (אתה גם יכול לראות שאני ילד טוב לפי ההודעה הקודמת שלי, בה ציינתי ששני המודמים שהמליצו לי מופיעים ברשימה הזו).
אני עוד בהתלבטויות, אבל נוטה לכיוון הטיפילינק, רק בגלל המהירות שבה אקבל אותו הביתה.
נערך לאחרונה על ידי Nir_x7 ב 25/07/2017 15:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
לשימושים הבסיסים שאתה מדבר עליהם ה-9970 בהחלט יכול להספיק. אם בעתיד הם יגדלו, תוכל להפוך אותו למודם נטו ולחבר אליו נתב יותר רציני. ובכלל ה-9970 יכול לשמש אותך גם כנתב מול מודם של HOT - כך שמבחינה זו הרכישה הזו הוא מומלצת.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.