שלום לכולם,
לאחרונה רכשתי פטיפון Thorens TD-160 ובו מספר נקודות שהייתי רוצה לטפל בהן:
זרוע SME 3009 -
לזרוע יש ידית אשר אמורה להרים את הזרועה לבד ואז ניתן להניח אותה על התקליט ללא תזוזות מיותרות. אצלי הזרוע איננה מתרוממת מהרמת הידית - ישנו פין שחור שעולה אך הוא איננו עולה מספיק ע"מ להרים את הזרוע.
רעשים סטטים -
הפטיפון מתחבר למגבר של Thorens ומשם החיבור שלו עם הרמקולים הינו חיבור שמעולם לא ראיתי במקום אחר - מן חיבור עגול בקוטר של כ2-3 ס"מ ובו כ4 פינים קטנים. לפטיפון רעשים סטטיים הדורשים לפעמים ל"סידור עדין" של הכבלים.
אשמח לרעיונות לפתרון והמלצות לבעלי מקצוע והערכת מחיר לטיפול בבעיות (במידה ומסובך לטפל בהם לבד).
תודה ושבוע טוב,
יובל
תיקון/טיפול בפטיפון Thorens TD-160.
- Janti
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- שם מלא: Janti
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אלה חיבורי DIN ותקעי 'קו-נקודה' וכל מעבדה או חובב יכולים להחליף\לחדש אותם בקלות.
בתמונה ההפוכה מופיע TD-150. מדריך SME כאן: http://www.analogue-classics.com/html/3 ... nails.html
בתמונה ההפוכה מופיע TD-150. מדריך SME כאן: http://www.analogue-classics.com/html/3 ... nails.html
גם פטיפון טורנס עם זרוע SME וגם מגבר טורנס ?
נפלת חזק יקירי, מקווה שלא שילמת יותר מדי.
המלצה שלי - לארוז יפה ולשים בעדינות בפח הקרוב לביתך.
רק בבקשה שלח לי הודעה פרטית לפני - אני אטוס לקחת
נאמר בהומור !
יצירת וינטאג' מופלאה בידך, אבל דורשת מקצה שיפורים כדי לעמוד בסטנדרטים איכותיים, מסודר מהקל אל הכבד:
1. החלפת ה"בננות" קו-נקודה של הרמקולים בטרמינלים מודרנים, שיאפשרו חיבור כבל רמקולים עם מגע טוב יותר ועובי גדול יותר
2. החלפת כבילה בין הפטיפון למגבר - לטיפול ב"רעשים", ייתכן אף החלפת כבילה של הראש,
3. רענון קבלים במגבר (אם אני לא טועה כבר עברו עליו 35 שנה לפחות).
יש סיכוי דרך אגב, שמדובר בטורנס מדגם TD160 SUPER ? אם כן, אני ממש לא מבין את זה שמכר לך...
נפלת חזק יקירי, מקווה שלא שילמת יותר מדי.
המלצה שלי - לארוז יפה ולשים בעדינות בפח הקרוב לביתך.
רק בבקשה שלח לי הודעה פרטית לפני - אני אטוס לקחת
נאמר בהומור !
יצירת וינטאג' מופלאה בידך, אבל דורשת מקצה שיפורים כדי לעמוד בסטנדרטים איכותיים, מסודר מהקל אל הכבד:
1. החלפת ה"בננות" קו-נקודה של הרמקולים בטרמינלים מודרנים, שיאפשרו חיבור כבל רמקולים עם מגע טוב יותר ועובי גדול יותר
2. החלפת כבילה בין הפטיפון למגבר - לטיפול ב"רעשים", ייתכן אף החלפת כבילה של הראש,
3. רענון קבלים במגבר (אם אני לא טועה כבר עברו עליו 35 שנה לפחות).
יש סיכוי דרך אגב, שמדובר בטורנס מדגם TD160 SUPER ? אם כן, אני ממש לא מבין את זה שמכר לך...
עבר לי עכשיו בראש פתרון לבעייתך, אם לשפוט לפי התמונה, הפטיפון שלך מותקן הפוך על התקרה, זה מסביר את העניין של LIFTER בעייתי.
תנסה לפלס אותו על שולחן כאשר הוא הפוך כמובן ב 180 מעלות (כדי לא לפגוע בזרוע כמובן) ואז לדעתי הוא יתפקד כמו שצריך
בהצלחה ואל תשכח למי אתה חייב תודה על הטיפ !
תנסה לפלס אותו על שולחן כאשר הוא הפוך כמובן ב 180 מעלות (כדי לא לפגוע בזרוע כמובן) ואז לדעתי הוא יתפקד כמו שצריך
בהצלחה ואל תשכח למי אתה חייב תודה על הטיפ !