טרייד בין B&W ל - cabasse
שלום לכולם,
עקב מעבר לדירה חדשה אני אצטרך להיפרד מסט הרמקולים שיש ברשותי (נשאר עם הרסיבר) :
רסיבר אונקיו 636 וסרייה s2 של b&w , קדמיים 683 , אחורי 686(כולל מעמד מקורי) , סנטר htm62 , סאב 608 הכול בצבע שחור. הגודל של הרמקולים לא מתאים לסלון ולעיצוב החדש ואני צריך רמקולים בגודל מינימלי. יש לציין שהרמקולים ברשותי כ-3 שנים.
הוצע לי בחנות שרכשתי אותה טרייד עבור cabasse eole 3 חדש כולל סאב בצבע לבן עם תוספת כספית או סט של מוראל חדש ללא תוספת.
האם יש עוד פתרונות אסתטים בתקציב של של ה-CABASSE ? האם ממולץ לקחת את הסט של מוראל במקום הקאבאס?
אני יודע בוודאות שאני הולך להשתנמך מבחינת האיכות אבל אין לי ברירה ואני חייב רמקולים קטנים ורצוי שניתנים לתלייה.
תודה .
עקב מעבר לדירה חדשה אני אצטרך להיפרד מסט הרמקולים שיש ברשותי (נשאר עם הרסיבר) :
רסיבר אונקיו 636 וסרייה s2 של b&w , קדמיים 683 , אחורי 686(כולל מעמד מקורי) , סנטר htm62 , סאב 608 הכול בצבע שחור. הגודל של הרמקולים לא מתאים לסלון ולעיצוב החדש ואני צריך רמקולים בגודל מינימלי. יש לציין שהרמקולים ברשותי כ-3 שנים.
הוצע לי בחנות שרכשתי אותה טרייד עבור cabasse eole 3 חדש כולל סאב בצבע לבן עם תוספת כספית או סט של מוראל חדש ללא תוספת.
האם יש עוד פתרונות אסתטים בתקציב של של ה-CABASSE ? האם ממולץ לקחת את הסט של מוראל במקום הקאבאס?
אני יודע בוודאות שאני הולך להשתנמך מבחינת האיכות אבל אין לי ברירה ואני חייב רמקולים קטנים ורצוי שניתנים לתלייה.
תודה .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ועל איזה סט של מורל מדובר?
- Amir64
-
- גורו

לדעתי,
הסטים האילו לא כל כך טובים.
בסט של cabasse למרות שהוא שיפור של הדגם הקודם לו,
הלוויניים יורדים רק עד 200Hz, ב- 3Db-, או עד 150Hz, ב- 6Db-
היצרן מפרסם נתון של 135Hz, אבל לא באיזו הנחתה, ובכל מקרה היא גדולה יותר מ- 6Db-, שזה המון.
הסאב גם לא מוצלח במיוחד, ויוצר חור תדרים בתחום 140-200Hz.
הסט מצריך קביעת קרוס ברסיבר של 140Hz לפחות, וזה ערך גבוה מאוד.
המספרים של הסט - MT2 די דומים, וגם כאן נתוני היצרן מאוד אופטימיים, ולכן "סובלים" מאותן בעיות
אם אתה בוחר אחד משני הלוויניים האילו, לפחות הייתי לוקח סאב אחר, איכותי יותר.
אני יותר התחברתי ל- SP2, נשמעים לי יותר מאוזנים בצלילים הגבוהים
(יש לי 2 כאלו כסוראונדים, לא מצאתי אותם ראויים להיות קדמיים)
אבל כל אחד והאוזניים שלו.
אין לך אפשרות להשאיר את ה- 686 שלך שיתפקדו כקדמיים?
ואפילו להשאיר את הסנטר?
הרבה יותר טוב מכל לוויניים שתשים בקו הקדמי.
לדעתי המאמץ כדאי.
הסטים האילו לא כל כך טובים.
בסט של cabasse למרות שהוא שיפור של הדגם הקודם לו,
הלוויניים יורדים רק עד 200Hz, ב- 3Db-, או עד 150Hz, ב- 6Db-
היצרן מפרסם נתון של 135Hz, אבל לא באיזו הנחתה, ובכל מקרה היא גדולה יותר מ- 6Db-, שזה המון.
הסאב גם לא מוצלח במיוחד, ויוצר חור תדרים בתחום 140-200Hz.
הסט מצריך קביעת קרוס ברסיבר של 140Hz לפחות, וזה ערך גבוה מאוד.
המספרים של הסט - MT2 די דומים, וגם כאן נתוני היצרן מאוד אופטימיים, ולכן "סובלים" מאותן בעיות
אם אתה בוחר אחד משני הלוויניים האילו, לפחות הייתי לוקח סאב אחר, איכותי יותר.
אני יותר התחברתי ל- SP2, נשמעים לי יותר מאוזנים בצלילים הגבוהים
(יש לי 2 כאלו כסוראונדים, לא מצאתי אותם ראויים להיות קדמיים)
אבל כל אחד והאוזניים שלו.
אין לך אפשרות להשאיר את ה- 686 שלך שיתפקדו כקדמיים?
ואפילו להשאיר את הסנטר?
הרבה יותר טוב מכל לוויניים שתשים בקו הקדמי.
לדעתי המאמץ כדאי.
אז ככה , אכן מדובר ב- SP2 , החיסרון שלהם זה שאי אפשר לכוון אותם ולשחק עם הציר של הרמקול,דבר שני החומר ממנו עשוי הפלסטיק בחנות ראיתי שהפלסטיקשלהם מסביב מתחיל להתפורר ולהיות כמו גומי נראה שהוא פחות עמיד לחום בארץ וגם מבחינת איכות הרגשתי שהקבאס יותר איכותיים.
לגבי רמקולים מדפים- הייתי משאיר את המדפים שלי כקידמיים אם הם היו לבנים ויותר קטנים בהרבה כנ"ל הסנטר,הם לא מתאימים עיצובית, אני יכול אולי לקחת 2 מדפים קטנים של חברה אחרת ובתור אחורי לקחת את הקאבאס אבל אני פחות רוצה להתחיל עם קומבינציות של כול מיני חברות.
העדפה שלי כרגע זה לסט שלם אם יש עוד סט באותם טווחי מחירים אשמח לשמןע כדי שאציע אותם למוכר.
תודה
לגבי רמקולים מדפים- הייתי משאיר את המדפים שלי כקידמיים אם הם היו לבנים ויותר קטנים בהרבה כנ"ל הסנטר,הם לא מתאימים עיצובית, אני יכול אולי לקחת 2 מדפים קטנים של חברה אחרת ובתור אחורי לקחת את הקאבאס אבל אני פחות רוצה להתחיל עם קומבינציות של כול מיני חברות.
העדפה שלי כרגע זה לסט שלם אם יש עוד סט באותם טווחי מחירים אשמח לשמןע כדי שאציע אותם למוכר.
תודה
@Amir64
·
אתה נצמד יותר מדי למספרים, ואמנם במספרים היבשים אתה צודק, אבל אל תשכח למה אתה משווה אותם (זה לא הש sp יותר טובים, זהז לא שהוא שוקל לקנות סאב מאסיבי יותר, וכו׳), ולכן יתכן שהם אופציה טובה בהחלט. לך תשמע את הקאבאס ותראה את ההבדל (ואם הוא מוצא חן בעיניך).
אני לא הייתי פוסל על הסף.
·
אתה נצמד יותר מדי למספרים, ואמנם במספרים היבשים אתה צודק, אבל אל תשכח למה אתה משווה אותם (זה לא הש sp יותר טובים, זהז לא שהוא שוקל לקנות סאב מאסיבי יותר, וכו׳), ולכן יתכן שהם אופציה טובה בהחלט. לך תשמע את הקאבאס ותראה את ההבדל (ואם הוא מוצא חן בעיניך).
אני לא הייתי פוסל על הסף.
- Amir64
-
- גורו

שמת לב למה שכתבתי על המספרים?ido22 כתב:@Amir64
·
אני לא הייתי פוסל על הסף....
שלא צריך לשים לב יותר מידי אליהם?
רשמתי אותם כדי להמחיש מה הבעיה, לא כרפרנס להשוואה או החלטה.
אבל!
המספרים האמיתיים גרועים יותר ממה שהיצרנים רושמים במפרט.
מה שמייצר חוסר התאמה בין הלוויניים לסאב. (חור תדרים)
כמובן שכשאתה מקשיב למערכת כזו, אתה מתרשם ממה שאתה שומע, לטוב, ולרע.
אבל, אתה לא יכול להתרשם ממה שאתה לא שומע. יש תחום תדרים חסר.
אני לא אמרתי שה- SP2 יותר טובים (ראית את זה איפה שהוא המ שכתבתי?)
אמרתי:
שמת לב?אני יותר התחברתי ל- SP2, נשמעים לי יותר מאוזנים בצלילים הגבוהים...
המספרים של הסט - MT2 די דומים, וגם כאן נתוני היצרן מאוד אופטימיים, ולכן "סובלים" מאותן בעיות...
לא שה SP2 יותר טובים - רק שאני התחברתי אליהם יותר.
מישהוא אחר יכול להגיד שהם יותר צורמים בגבוהים, לדוגמה, וזה בסדר גמור.
כל אחד והאוזניים שלו.
ובכל מקרה, כתבתי, שעבורי הם לא מתאימים להיות קדמיים (בגלל המגבלות שלהם בתחום התדרים הנמוך )
הוא לא צריך סאב מאסיבי יותר,
הוא צריך סאב שמגיע בבאסים הגבוהים ל- 200 הרץ, כדי להשלים את המחסור בתדרים אילו בלוויניים.
זה כמובן מייצר בעיה, בעיני לפחות, שהלוויניים האילו, והרבה מאוד אחרים, מחייבים בגדרת קרוס גבוה, שגורם להשמעת תדרים כיווניים מהסאב, וזה לא רצוי.
רצוי מאוד שלפחות זוג הקדמיים יוכלו לרדת עד ל- 80 הרץ, כי זה הגבול בו האוזן האנושית לא יודעת להבחין בכיוון שממנו הגיע התדר.
(או מחייב שהסאב יהיה באמצע הבמה הקדמית)
הצעתי לו היום טריידאין על ה MT60D לפי המלצתך.
ביום א' הוא יחזור אלי עם הצעה.
לגבי המוראל יש להם חיסרון אחד שהוא אדיר בשבילי וזה העובדה שהציר שלהם לא מסתובב כמו הקבאס,הוא מכוון למקום אחד והרמקול אמור להיות מקובע אצלי בקיר. אם הציר היה מסתובב זה יכל להיות אופציה לא רעה בכלל כיוון שעבורם אני לא צריך אפילו להוסיף כסף.
ביום א' הוא יחזור אלי עם הצעה.
לגבי המוראל יש להם חיסרון אחד שהוא אדיר בשבילי וזה העובדה שהציר שלהם לא מסתובב כמו הקבאס,הוא מכוון למקום אחד והרמקול אמור להיות מקובע אצלי בקיר. אם הציר היה מסתובב זה יכל להיות אופציה לא רעה בכלל כיוון שעבורם אני לא צריך אפילו להוסיף כסף.