כבל קואקס
שלום,
אני רוצה להכין כבלים שישמשו אותי גם לאודיו וגם ווידאו,
ראיתי בחנות אלקטרוניקה כבל קואקס RG59
וגם ראיתי כבל קואקס ( לא זוכר את הדגם) הוא היה בעל עכבה של 75 אום אבל
המוליך נחושת שלו היה מורכב מהרבה גידים ( כמו כבל רמקול)ועבה הרבה יותר,
גם המחיר שלו היה יקר יותר,בערך 15 ש"ח למטר
האם כבל שהמוליך שלו עבה יותר יתן תוצאה טובה יותר ?
תודה
אני רוצה להכין כבלים שישמשו אותי גם לאודיו וגם ווידאו,
ראיתי בחנות אלקטרוניקה כבל קואקס RG59
וגם ראיתי כבל קואקס ( לא זוכר את הדגם) הוא היה בעל עכבה של 75 אום אבל
המוליך נחושת שלו היה מורכב מהרבה גידים ( כמו כבל רמקול)ועבה הרבה יותר,
גם המחיר שלו היה יקר יותר,בערך 15 ש"ח למטר
האם כבל שהמוליך שלו עבה יותר יתן תוצאה טובה יותר ?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין, האם זה עוזר שמשתמשים בכבל קואקסיאלי כמו של הכבלים (עם ראש RCA) גם
לחיבורים אנאלוגים רגילים ? ( CD וכו' )
לחיבורים אנאלוגים רגילים ? ( CD וכו' )
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Hazoom,
בעיקרון אפשרי.
העכבה של הכבל הזה היא 75 אוהם, לאודיו זה לא ממש ישפיע, כי ממילא אין תיאום עכבות. בוידאו, זה חובה.
יחד עם זאת, עכבה כזו של כבל, יחסית לעכבת הכניסה של קדם מגבר הוא נמוך מאוד, אולם יחסית לעכבת היציאה של המקור (CD) הוא דיי גבוה, לכן, הייתי מעדיף להשתמש בכבלים עם עכבה נמוכה ככל שניתן.
maorronit,
קודם נסביר מה הרעיון של כבל קואקסיאלי.
הרעיון הוא שאם בכבל דו גידי רגיל נוצר למעשה לאורך כל הכבל "קבל" פרזיטי (שני מוליכים עם בידוד בינהם), הרי שבתדר מסויים הקיבול הזה יהיה כבר "קצר" מצד אחד ומצד שני כל רעש שייתלבש על הכבל ירוץ יחד עם האות. התיאור הזה הוא כמובן מאוד פשטני וציורי.
בכבל קואקסיאלי, עדיין נוצרים אותם קיבולים פרזיטיים לאורך כל הכבל בין הגיד המרכזי לסיכוך שמסביבו, אולם כאן, אם נסתכל על חתך של הכבל למעשה נוצרים הרבה מאוד קיבולים ב-360 מעלות סביב הגיד וכך, אם הכבל תקין ולא מעוך למשל, תמיד יהיה לכל קיבול אחד ממולו בדיוק שייבטל אותו.
בתכלס, עדיין יש קיבול פרזיטי לכבל כזה אבל הוא קטן הרבה יותר ולכן התדרים שהוא יכול להעביר (התדר בו הקיבול הזה יהיה "קצר") יהיה הרבה יותר גבוה.
אם כך לשאלתך, אם נגדיל את עובי המוליך, אני בהכרח מגדיל את הקיבול, אבל לעיתים, בהעברה של זרמים גבוהים או תדר גבוה בו יש תופעה של SKIN EFFECT ויש צורך במוליך גבוה (לא ניכנס למה זה בדיוק עכשיו) אז זה נחוץ. למה שאתה צריך זה מיותר וגם גיד דק וקטן מאוד יעשה את העבודה מצויין.
בעיקרון אפשרי.
העכבה של הכבל הזה היא 75 אוהם, לאודיו זה לא ממש ישפיע, כי ממילא אין תיאום עכבות. בוידאו, זה חובה.
יחד עם זאת, עכבה כזו של כבל, יחסית לעכבת הכניסה של קדם מגבר הוא נמוך מאוד, אולם יחסית לעכבת היציאה של המקור (CD) הוא דיי גבוה, לכן, הייתי מעדיף להשתמש בכבלים עם עכבה נמוכה ככל שניתן.
maorronit,
קודם נסביר מה הרעיון של כבל קואקסיאלי.
הרעיון הוא שאם בכבל דו גידי רגיל נוצר למעשה לאורך כל הכבל "קבל" פרזיטי (שני מוליכים עם בידוד בינהם), הרי שבתדר מסויים הקיבול הזה יהיה כבר "קצר" מצד אחד ומצד שני כל רעש שייתלבש על הכבל ירוץ יחד עם האות. התיאור הזה הוא כמובן מאוד פשטני וציורי.
בכבל קואקסיאלי, עדיין נוצרים אותם קיבולים פרזיטיים לאורך כל הכבל בין הגיד המרכזי לסיכוך שמסביבו, אולם כאן, אם נסתכל על חתך של הכבל למעשה נוצרים הרבה מאוד קיבולים ב-360 מעלות סביב הגיד וכך, אם הכבל תקין ולא מעוך למשל, תמיד יהיה לכל קיבול אחד ממולו בדיוק שייבטל אותו.
בתכלס, עדיין יש קיבול פרזיטי לכבל כזה אבל הוא קטן הרבה יותר ולכן התדרים שהוא יכול להעביר (התדר בו הקיבול הזה יהיה "קצר") יהיה הרבה יותר גבוה.
אם כך לשאלתך, אם נגדיל את עובי המוליך, אני בהכרח מגדיל את הקיבול, אבל לעיתים, בהעברה של זרמים גבוהים או תדר גבוה בו יש תופעה של SKIN EFFECT ויש צורך במוליך גבוה (לא ניכנס למה זה בדיוק עכשיו) אז זה נחוץ. למה שאתה צריך זה מיותר וגם גיד דק וקטן מאוד יעשה את העבודה מצויין.