שיתוף: איך סלקום מנסים ל"שמר" לקוחות..

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #1 

למרות שנשבעתי לא לחזור לסלקום אחרי רפורמת הסלולר, לפני שנה העברתי את המשפחה (3 קווים) בגלל שקיבלתי הצעה טובה.

בתום השנה פניתי אליהם לשמוע מה הם מציעים ולתדהמתי הם הודיעו לי שהמחיר עולה ושזו החבילה הטובה ביותר שניתן להציע. אמרתי להם שזה מחיר לא ריאלי ושיש תחרות - לא דיגדג להם...
פניתי אליהם שוב ממש לפני שעברתי ל 012 - איחלו לי בהצלחה..

אמרתי תודה ועברתי ל 012 במחיר זול ב 50% מההצעה שלהם (25 לעומת 50!!)

אחרי הניוד קיבלתי סמס שמודיע לי שעלי להחזיר את הסים תוך 14 יום או שאחויב ב 99 לכל סים - לא שמתי לב לזמן והיום התקשרו מסלקום והודיעו לי חגיגית שחוייבתי ב 300 שקלים אבל - אם אסכים להישאר אצלם (במחיר נמוך ממה שהציעו לי קודם) אז הם כמובן יוותרו לי על הקנס.

כמובן שתוך כדי הם ניסו להשמיץ את 012 ולציין כמה שהשירות שלהם גרוע.

הודעתי לנציגה שגם אם הייתי צריך לשם קנס של 10000 שקלים לא הייתי נשאר איתם בגלל היחס הזה. איחלתי להם שישתמשו בכסף לתרופות וניתקתי.

לא יודע מי אחראי לשימור הלקוחות בסלקום אבל אני איתם סיימתי לעד.

עד כאן הוונטילציה - יום טוב.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #2 

פעם ראשונה שאני שומע על להחזיר סים.
שילמת עליו שנרשמת? או שהיה בחינם?
זה כתוב בחוזה כשנרשמת?

גם מחיר הקנס גבוה ממחיר סים שמוכרים כיום כשנרשמים...

כל ההתנהלות הזאת מסריחה לי באף...

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

הוא היה בחינם - ונכתב שהוא בהשאלה. אין לי על זה ויכוח - העצבים שלי נובעים מהגישה של להתקשר אלי אחרי שכבר גבו את הקנס ולנסות להשאיר אותי תמורת ביטולו

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

הם עושים זאת בכוונה - אם היו מתקשרים אליך לפני גבית הכסף היתה לך אפשרות להתלונן עליהם בעבירת סחיטה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #5 

@oris74

אכן התנהגות מגעילה - הם הורידו את הרף לשפל חדש.

אני רוצה להדגיש את מה שידוע לכולם פה: כרטיס הסים נזרק לפח ואין לו שימוש.
להערכתי כרטיס כזה עולה פחות מ 10 אגורות למפעיל.
הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

אני בפרנציפ לא מתחבר לאחת מ3 חברות הסלולר הגדולות לשעבר, פרטנר סלקום ופלאפון. אני עם השטיקים שלהם גמרתי.
הייתי באורנג' שנים, עד שהתחילה המהפכה ועברתי לגולן טלקום, היו לי הרבה ניתוקים, אז בלב כבד עברתי ל012 (במבצע של סים חינם) ומאז אני שם ודי מרוצה.

כיום אני על חוזה קבוע שלא אמור להשתנות כל החיים (לכאורה) ב39.90 ש"ח כולל 3GB גלישה ושיחות וסמס ללא הגבלה (שימוש סביר) וזה בהחלט מספיק לי.
הייתי יכול לעבור לתוכנית אחרת יותר זולה או יותר גלישה, אבל אני צופה שמתישהו המחירים יעלו ומעדיף לכן את התוכנית שלי שמתאימה ומספיקה לי (רוב הגלישה מהנייד שצורכת הרבה נפח אני משתמש בוויפי).

חשבתי שהחברות האלו קצת למדו לקח על השירות הגרוע שנתנו בעבר כשהיינו שבויים שלהם, כנראה שעדיין לא למדו...

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #7 

העניין הוא שכל החברות הגדולות, כולן כולל כולן, הבינו מוזמן שכולן רצות על אותן טקטיקות עקומות.
הן הבינו שם שאין כל כך ללקוח לאן לברוח כדי לקבל שירות סביר/טוב. ולא רק בסלולר כמובן - בכל החברות במשק.

כל החברות משקיעות בפרסום, מיתוג, קמפיינים, מחלקות של שימור לקוחות וכל מיני שיטות של גרוש וחצי במקום פשוט לתת שירות הגון והוגן. הפרסום הכי טוב שיש זה מפה לאוזן של לקוחות מרוצים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

@jacko-il

אתה צודק ב100%.
כשיש חברה שלא עושה איתי משחקים, שאני צריך לרדוף אחריה כל הזמן ולבדוק שלא דחפו לי תוספות למחיר, אני נשאר איתה רק כי אין לי כח למשחקים ולמעברים.

הבעיה, שהחברות האלו בונות על זה שגם אם יעשו איתי משחקים אני אשאר כי אין לי כח לרדוף אחריהם, ופה הם טועים לגבי, אבל לצערי צודקים אצל הרבה אנשים...

יש מלא אנשים שלא בודקים חשבונות כל הזמן, עושים מעקבים על הדפי חשבון של האשראי ובעיקר עם יד על הדופק (כי יש כל כך הרבה דברים אחרים על הראש) ועל זה החברות האלו בונות.

חבל שבארץ, הרבה חברות רואות הגינות ושירות כהמלצה בלבד!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

@הקרנף
·
תשמע, לא יודע מה אחרים עושים אבל אני פשוט אימצתי לעצמי גישה שכשברגע שיש בעיה אני מתנייד הלאה. מסתבר שזה הרבה יותר מהיר והרבה יותר פשוט מלשבור את הראש מול שירות הלקוחות (או שימור לקוחות בהמשך). פשוט לא מעוניין לדון איתם ולנהל משא ומתן.
ככה יצא שבשנים האחרונות ניידתי עצמי בין כל חברות הסלולר בארץ. (*כמעט. מפעילות וירטואליות פחות.). ניסיתי את כולן, מסלקום, דרך פלאפון, הוט-מובייל, גולן ועד פרטנר. ניידתי עצמי בין כולן. יותר בריא לי נפשית (ולעיתים גם פשוט יותר מהיר וזול כאמור) פשוט להתנייד כשיש בעיות מאשר לריב איתם כדי לקבל שירות.

ומה תמיד, אבל תמיד קורה כשאתה מתנייד? נכון - מתקשרים אליך משימור הלקוחות ומנסים להשאיר אותך עם הצעה זולה יותר. אחרי שהתניידת. איוולת שאין כמותה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

NetCHEIF כתב:הם עושים זאת בכוונה - אם היו מתקשרים אליך לפני גבית הכסף היתה לך אפשרות להתלונן עליהם בעבירת סחיטה.
...
·החינם הזה ב-99 קיים אצל יותר מחברה אחת, בדתקתי בזמנו. גם לי כיום 2 סמים בהשאלה מסלקום ומניח שלא אטריח עצמי לתחנת שירות להחזיר אותם אלא באם יהיה לי זמן פנוי

בגולן שלמתי לאחרונה 49 ש"ח לחבר קו של אמי במסלול לשנתיים (כולל עלות לסים ועלות חיבור), כך שלא אצל כולם ניתן כיום לקבל סים בחינם

כשהמחירים זולים החברות מחפשות היכן להרוויח

ערן

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

NetCHEIF כתב:הם עושים זאת בכוונה - אם היו מתקשרים אליך לפני גבית הכסף היתה לך אפשרות להתלונן עליהם בעבירת סחיטה.
...
אתה כל כך צודק...

ועדיין - למה לא הציעו לי את המחיר הזה במקור? הרי הייתי נשאר איתם..
ולמה לא להתקשר יום קודם לפני גביית הקנס ולהציע לי? התשובה ברורה - כי עכשיו אחרי שגבו ממני את הקנס אז יש להם אמצעי לחץ עליי

כאמור - אני איתם (וכל מה שקשור אליהם כולל סלקום TV, נטוויז'ן וכו) סיימתי.
עשיתי חשבון שלמרות הקנס הגבוה - בחישוב שנתי עדיין אחסוך מאות שקלים מזה שעברתי לחברה אחרת

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #12 

אחרי סיפור שהיה לי במשפחה לפני כמה שנים (עוד צריכה להיות לי תמונה באיזה חור) החברה היחידה שאנחנו לא נעבור אליה זה סלקום
הסיפורים הישנים של חיובי יתר וכו'... זה נגמר בזיכוי של 16אלף מצד סלקום (יצא בערך 3 שנים טלפון חינם במשפחה אחרי זה)

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #13 

כנ"ל. אני לא מבין איך אנשים חוזרים אליהן אחרי כל המרורים שהחברות האלו האכילו אותנו לפני פתיחת השוק.

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #14 

יש עוד טקטיקה, לי היה את הטריפל, רציתי להתנתק בערך 4 פעמים, כל פעם אתה מתקשר, מנסים לשכנע אותך, מעבירים אותך למישהו שעוד פעם מנסה לשכנע אותך, מציעים לך חינם, אם זה לא עוזר מעבירים אותך למישהו שלישי שאתה ממתין קרוב לחצי שעה עד שהם מנתקים את השיחה, מייאוש נשארתי שם, לא היה לי כוח להתקשר שוב, מתסכל ברמות שאי אפשר לתאר את בזבוז הזמן, אז אותי הם הרוויחו במשך שלושה חודשים, יכול להיות שגם לקוחות אחרים.

אם היה לי כוח בטח כבר הייתי פונה למועצה לבגנת הצרכן לגבי השירות והשיטות המפוקפקות, אני בטוח שאם מישהו יתבע אותם על כל ההתנהלות הזאת הוא ירוויח בגדול. בכל מקרה אני מוכן להצטרף לזה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #15 

אתה לא צריך להתקשר. עפ"י חוק הם מחוייבים לתת מספר פקס שאליו אתה שולח בקשת ניתוק וזהו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #16 

זה תרגיל חדש. ראיתי שכמה חברות עושות את זה. לא יודע אם זה חוקי, הרי השווי של סים זה גרושים.

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

היום אני מבין שזה תרגיל סחיטה במידה ותרצה לעזוב.. תישאר אתנו ונוותר לך על הקנס.
גם הנושא הזה של להחזיר תוך 14 יום - למה זה כולל סופ"ש? ומה הלחץ להחזיר תוך שבועיים כשברור שזה נזרק לפח?

התשובה היא שהם בונים על זה שהרוב ישכחו או לא יחזירו בזמן ואז אפשר לעקוץ אותם.

אגב - בדקתי עשכיו באתר שלהם - אין יותר סים בהשאלה וקנס על אי החזרה - עכשיו זה תשלום חד פעמי של 20 שקלים.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2561
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #18 

@jacko-il
·
אני נוהג בדיוק כמוך עם 3 מנויים שיש לי במשפחה.
נגמרו הזמנים, שבהם היתי שם לעצמי תזכורת להתקשר לפני תום חוזה ולהתחיל להתוכח, לעבור בין נציגים ומנהלים, להתעצבן ועוד ועוד.
עכשיו ממש לפני סיום חוזה אני פשוט בודק את כל המבצעים ומנייד למי שמתאים לי.

מעולם, אגב, לא התקשרו אלי וניסו להחזיר אותי.
גם אני היתי כבר כמעט אצל כולם, 012, רמי לוי, גולן ואולי אצל עוד מישהו בדרך...

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”