יבוא נתב google wifi

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
YG2015 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מקווה שאני מפרסם את זה במקום הנכון- ובמידה ולא, אתה מוזמנים להפנות אותי למקום הנכון.

אני מעוניין לקנות את הנתב של גוגל (google wifi) שלמיטב ידעתי לא נמכר בארץ. כשבדקתי עם חברת שילוח הם אמרו לי שייתכן שתהיה בעיה עם משרד התקשורת ב"יבוא" של המכשיר לארץ. ניסיתי להשיג את האחראים במשרד התקשורת אך בלתי אפשרי להשיג אותם טלפונית (ואני סקפטי לגבי מהירות המענה שלהם במייל). בכל מקרה רציתי לשאול אם יש פה מישהו שיכול להאיר את עיניי לגבי מה מדובר, מה סביר להניח שיקרה והאם יש המלצות כיצד לפעול בנדון? או שאולי אתם מכירים משיהו שמוכר את זה בארץ.

תודה מראש!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

כל הראוטרים מהשנים האחרונות עובדים גם בתדר 5ghz. הבעיה שהטווח המדיוק של התדרים ב-5ghz שונה מאיזור לאיזור (ארה"ב שונה מאירופה שונה מהארץ וכו'). גם דגמים שאתה רואה שאותו דגם בדיוק נמכר גם בארץ מה שאתה קונה בארץ מגיע עם קושחא שמתאימה לטווח תדרים שמותר בארץ. כל ראוטר שתביא מחו"ל לא מתאים לטווח תדרים שמותר בארץ ואם משרד התקשורת עובד לפי הספר לא יתן לך אישור עבורו.

בתכלס, כששולחים לך חבילה מחו"ל הרבה פעמים היא נכנסת בלי בדיקה ואז אין בעיה. למיטב ידעתי הרבה חנויות (נגיד אמזון) יחזירו לך את הכסף אם זה מגיע לארץ אבל נעצר במכס ואתה שולח להם חזרה. לשיקולך אם לקחת את הסיכון או לבחור משהו שכן נמכר בארץ. ספציפית לגבי ה-google wifi לא נראה לי שהוא נמכר בארץ אבל אני לא בטוח.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

@YG2015
· תשכח ממשרד התקשורת. אין מצב שיאשרו לך להכניס את זה לארץ בגלל תדרי ה 5GHZ.
הסיכוי הטוב ביותר הוא להביא סט כזה פיזית במזוודה. אני אפילו לא הייתי מנסה לשלוח את זה לארץ בדרך אחרת.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

Fish72 כתב:@YG2015
· תשכח ממשרד התקשורת. אין מצב שיאשרו לך להכניס את זה לארץ בגלל תדרי ה 5GHZ.
הסיכוי הטוב ביותר הוא להביא סט כזה פיזית במזוודה. אני אפילו לא הייתי מנסה לשלוח את זה לארץ בדרך אחרת.
...
·

אכן משרד התקשורת לא מאשרים אבל הרבה מאד אנשים כאן בפורום (אני ביניהם) פשוט קיבלנו ראוטרים מחו"ל ללא כל מאמץ. אין לי ידע מדויק, אבל לפי ההתרשמות שלי הבדיקות במכס הם מדגמיות בלבד ויש סיכוי גבוה ביותר שהחבילה פשוט עוברת ללא כל בעיה. אפילו אם היא נעצרת שולחים חזרה ומקבלים זיכוי (כדאי כמובן לוודא את זה לפני שמזמינים).

כל אחד עם השיקולים שלו ואני מהחלט מבין אנשים כמוך שלא רוצים להתעסק עם זה אבל לאחרים זו דווקא אופציה מצוינת, אם בגלל המבחר או בגלל המחירים בחו"ל.

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #5 

משלוח עם דואר בלבד.. עם חברת שליחויות בטוח ייבדק ויעצר בגלל שצריכים אישור משרד התקשורת.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

eran405 כתב:
...
...
·

אכן משרד התקשורת לא מאשרים אבל הרבה מאד אנשים כאן בפורום (אני ביניהם) פשוט קיבלנו ראוטרים מחו"ל ללא כל מאמץ. אין לי ידע מדויק, אבל לפי ההתרשמות שלי הבדיקות במכס הם מדגמיות בלבד ויש סיכוי גבוה ביותר שהחבילה פשוט עוברת ללא כל בעיה. אפילו אם היא נעצרת שולחים חזרה ומקבלים זיכוי (כדאי כמובן לוודא את זה לפני שמזמינים).

כל אחד עם השיקולים שלו ואני מהחלט מבין אנשים כמוך שלא רוצים להתעסק עם זה אבל לאחרים זו דווקא אופציה מצוינת, אם בגלל המבחר או בגלל המחירים בחו"ל.
...
·ואז סיכוי סביר ש "אנשים כאלה" יפתחו שרשור תלונה על הדמי אחסון,טיפול,השמדה או החזרה של הראוטר, שיעלו על השווי שלו.
אף חברת שילוח לא תצהיר הצהרת שקר וכול הדיווחים עוברים אוטמטית למכס לפני ההגעה.

YG2015 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה לכולכם על התשובות המפורטות, זה אכן הרבה חומר למחשבה.

הבעיה הכללית היא שלא מצאתי מקור ששולח לארץ ישירות, ככה שלאור העובדה שאין לי מי לסנג'ר שיביא לי את הנתב באופן אישי לארץ, גם אין לי איך לשלוח את זה לארץ ללא שירותי שילוח...

בכל מקרה, מה הסיבה שאסור לי את נתבים בתדירות 5GHz?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@YG2015
·

מההודעות שראיתי פה בפורום רב האנשים מזמינים בחברת שליחיות וכן מקבלים את זה (כולל אני בזמנו). אני לא יודע מאיפה גיל הביא את זה שחייבים להזמין דווקא דרך הדואר. תקרא לדוגמא את השירשור הזה - יש שם אחד שבאמת הראוטר נעצר לו במכס אבל כמה כולל פותח השירשור שהצליחו לקבל בלי בעיה (אני חושב שכולם או לפחות רובם עם iparcel).

לגבי הסיבה לאיסור ראה את ההודעה הראשונה שעניתי לך בשירשור זה.

@shaked

אני לא מבין מה אתה טוען. מן הסתם חברת השליחיות או הדואר משתפים פעולה באופן מלא עם המכס אבל זה עדיין לא אומר שהמכס בודק כל חבילה שמגיעה. חברות השליחיות בהחלט לא בודקות מיוזמתם אם יש בחבילה ראוטר שעובד בתדר 5ghz ובהחלט לא מצהירות מיוזמתם "הנה חבילה שחייבת אישור ממשרד התקשורת הישראלי".

עובדתית יש פה הרבה מאד אנשים שכן קיבלו ראוטר מחו"ל בלי שום בעיה כולל יחסית לאחרונה. יש איזה טריק חדש למשרד התקשורת שהוא מצליח לעצור את כל הראוטרים במכס?

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@eran405
·
כל מה שמשוחרר ברשימון קולקטיבי עובר למכס לפני ההגעה לארץ ואחוז מסויים נופל לביקורת מדגמית. בעבר המכס שם דגש על טלפונים סלולרים, מבחינה טכנולגית זו לא בעיה.
במידה ואמזון מדווחים על סיווג מכס שגוי (קורה) זו בעיקר בעיה של השולח וחברת השילוח.
אם היית יודע את עלויות הטיפול ועלויות ההחזרה בייבוא אישי, כנראה שלא היית מהמהר על הכסף הזה.

@YG2015
התנאים וההגבלות מפורטים באתר משרד התקשורת.

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #10 

@YG2015
·שלום לכלום,
לצורך קבלת אישור לראוטר צריך לפנות לספקטרום תדים במשרד התקשורת, הם לא עונים לטלפונים ואם תלכו לשם תתקלו בדלת סגורה ואינטרקום שאף אחד לא עונה לו, לשמחתי בדרך לא דרך השגתי את הטלפון של מי שאחראי על מתן האישורים האלה.
תרגישו חופשי להתקשר, מומלץ להתקשר החל מ8 בבוקר על מנת לקבל מענה אחרת רוב הסיכויים שלא יענו לכם, לאחראי קוראים דוד, אני לא סגור על השם משפחה שלו הוא סוג של מנהל שם והוא מנסה לייעל את השרות אז גם תרגישו חופשי להתלונן בפניו הוא גם ידריך אותכם מה לעשות ובתקווה שהוא גם יעזור לכם לקבל את האישור המיוחל, הטלפון שלו הוא:
⁠⁠⁠03-5198152

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #11 

shaked כתב:...
כל מה שמשוחרר ברשימון קולקטיבי עובר למכס לפני ההגעה לארץ ואחוז מסויים נופל לביקורת מדגמית. בעבר המכס שם דגש על טלפונים סלולרים, מבחינה טכנולגית זו לא בעיה.
במידה ואמזון מדווחים על סיווג מכס שגוי (קורה) זו בעיקר בעיה של השולח וחברת השילוח.
אם היית יודע את עלויות הטיפול ועלויות ההחזרה בייבוא אישי, כנראה שלא היית מהמהר על הכסף הזה.
...
...
·

א. האם מישהו יודע האם היום המכס עושה בדיקות יותר מקיפות למציאת ראוטרים או שזה עדיין רק בדיקות מדגמיות?
(אני שואל ברצינות, אני רואה הרבה פוסטים לאחרונה כאילו משלוח עם חברת שליחיות זה 100% נעצר אבל אני יודע בוודאות שזה לא היה ככה בעבר)

ב. מישהו יודע מניסיון מה העלויות העדכניות של להחזיר ציוד שאי-אפשר להכניס לארץ ללא אישור ממשרד התקשורת (במשלוח עם חברת שליחות כמו iparcel וכו') ?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #12 

לפני חודשיים קניתי נתב מאמאזון (WRT1900ACS).
נשלח עם I-Parcel.
עבר במכס (מניח ברשומון קולקטיבי) והגיע אלי ללא בעיה.
לא יודע אם משהו השתנה בחודשיים הללו.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@eran405
·Iparcel לא עובדת עם לקוחות פרטיים ומטפלת בכל ענייני המכס אז זה לא רלוונטי.
משלוחים קטנים בUPS מתחילים בעשרות דולרים ככול שהמשקל והמשקל הנפחי עולה, המחירים קופציםץ

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #14 

shaked כתב:@eran405
·Iparcel לא עובדת עם לקוחות פרטיים ומטפלת בכל ענייני המכס אז זה לא רלוונטי.
משלוחים קטנים בUPS מתחילים בעשרות דולרים ככול שהמשקל והמשקל הנפחי עולה, המחירים קופציםץ
...
מה?
מה זה לא עובדת עם לקוחות פרטיים?
אמאזון שולחת עם IParcel.
רוב ההזמנות שלי, ושל המון אחרים כאן, מאמאזון מגיעות עם IParcel.
אני לקוח פרטי.
מה קשור UPS לעניין?

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

@Amir64
לא יזיק לקרוא לפני שמתלהמים. הנושא הוא משלוח מוצר שלא נמכור ע"י אמזון.
מציע לך גם לקרוא מה היה כתוב על החבילה שקיבלת, רמז סיכוי גבוהה שלא היה שם זכר לראוטר אלחוטי.

2. IPARCEL לא עובדת עם לקוחות פרטיים (שרות השליחים של הדואר מפעיל עבורה את השירות הזה), היא עובדת עם חנויות ולכן לא רלוונטית .

"ב. מישהו יודע מניסיון מה העלויות העדכניות של להחזיר ציוד שאי-אפשר להכניס לארץ ללא אישור ממשרד התקשורת (במשלוח עם חברת שליחות כמו iparcel וכו') ?"
מכיוון שIPARCEL לא רלוונטית לסיפור הזה (ומחזירה בעצמה וללא עלות מה שלא משוחרר), זו עלות ההחזרה בכל חברה אחרת.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

יכול להיות שבלי לשם לב הסתתי את הדיון פה לנושא שלא 100% קשור להודעה הראשונה של פותח השירשור אבל בכל זאת נראה לי שזה מספיק קשור לדיון שהתחיל כאן אז אמשיך זאת בשירשור זה:

אותי אישית, כמו שאני בטוח רבים אחרים, מה שהכי מעניין זה הסיכון והעלויות של משלוח מאמזון עם iparcel. במצב תקין הם מטפלים בכל הנושא של מכס, מע"מ וכו' ומקבלים את המוצר עד בית ללא כל התעסקות מצד הלקוח. אני באמת לא יודע מה יהיו העלויות אם הראוטר נעצר במכס וצריך לשלוח אותו חזרה. הדבר היחיד שאני כן יודע שאמזון מחזירה כסף לפחות על המוצר עצמו. לכן שאלתי אם מישהו כן יודע.

@shaked
·

אם אתה יודע מידע עובדתי על חיובים כאשר משלוח נעצר (אם ב-iparcel או אם בצורת משלוח אחרת), אני לפחות אשמח לשמוע. עובדות כגון "הזמנתי דרך ebay עם שירות משלוחים X ובגלל שהראוטר נעצר במכס חייבו אותי ב-Y דולרים נוספים והחזירו לי רק Z מהעלות של המוצר".

לגבי מה כתוב על חבילה, יש לי כרגע רק משלוח של חלקי מחשב ומתאם מאמזון והם כתבו את זה ככה:
personal computer item
accessories for office machinery
consumer electronics accessory
(בלי לפתוח את החבילה אין שום דרך לדעת מה הם הפריטים המדויקים שהזמנתי)
מה בדיוק כתוב כשמזמינים ראוטר אני לא בטוח וממש ממש לא איכפת לי - איכפת לי רק מה הסיכון ומה העלות שכזה נעצר במכס.

כהערת אגב google wifi דווקא כן נמכר באמזון לדוגמא כאן או כאן.

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

@eran405
·
כשתתחיל לקרוא, דבר איתי. הנושא הוא סביב יבוא נתב, הוא לא ציין שהוא את המערכת השלמה שעולה 270$
המוצד הבודד נמכר ע"י מוכרי צד שלישי בלבד.
2. את עלות משלוח המוצר לחול תמצא בכל מחשבון של חברת משלוחים. רמז זה יהיה עשרות דולרים וזה לפני שמתעסקים בדמי אחסון, אגרת מחשוב\בטחון\שחרור פרטני ועוד.
וכן קיבלתי ראוטר והסיווג היה לא נכון, בגלל זה ובגלל היעדר שחרור פרטני הוא שוחרר מהמכס ברשימון קולקטיבי.

שוב הסיכון והעלויות בIPARCEL לא רלוונטי כי הם משחררים בשם הלקוח את החבילה. אבל מה לעשות שאת המערכת הבודדת אי אפשר להזמין (או לפחות מהאתר האמריקאי)

YG2015 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@shaked
·

למעשה שני המוצרים הם מערכת שלמה, ההבדל ביניהם הוא של השטח שהם מכסים (הנתב היחיד הוא לדירות קטנות יחסית והשלישייה לגדולים).

המכירה של היחיד נעשית גם ע"י אמאזון, אבל בהפוגות. כלומר חלק מהזמן הם מוכרים את זה באופן ישיר וחלק מהזמן דרך צד שלישי בלבד, אני לא יודע למה. בכל מקרה כשהקנייה נעשית דרך אמאזון אז המשלוח דרך iparcel רלוונטי וזה שיקול ששווה לקחת בחשבון.

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נשלח לארץ מאמזון ארה״ב

שליחה #19 

https://www.amazon.com/gp/product/B01MA ... =wifi&th=1

יש אפשרות לבודד או לשלישיה במחיר זול יותר (פר יחידה)

aeilat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

מיידע שבעקבות הדיון לקחתי סיכון והזמנתי בלינק מאמאזון והגיע היום עד הבית ללא בעיות :-)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”