צריך את עזרתכם - הוספת סאבוופר לרמקולים מוגברים.
אהלן.
ברשותי זוג מוניטורים מוגברים Yamaha HS5. לאחר שמיעת רמקולים רבים, אהבתי את הצליל שלהם ובחרתי בהם. את הרמקולים חיברתי לDAC שברשותי, שהוא SMSL M3. בין הDAC והרמקולים יש לי פוטנציומטר שמאפשר שליטה על ווליום.
זה הסטאפ שלי. עכשיו אני ממש רוצה להוסיף סאבוופר אבל אני לא רוצה לחבר אותו בצורה לא טובה - מה שאומר שאני איכשהו צריך לחסום מהרמקולים שלי לנגן תדרים של 90 הרץ ומטה, כי הבאס שלהם לא כ"כ טוב.
מישהו יכול לעזור לי בתהליך? אולי להפנות אותי למישהו שיודע לבנות קרוסאובר אקטיבי פשוט וקטן שיתן לי מענה? או אופציה אחרת?
תודה רבה!
ברשותי זוג מוניטורים מוגברים Yamaha HS5. לאחר שמיעת רמקולים רבים, אהבתי את הצליל שלהם ובחרתי בהם. את הרמקולים חיברתי לDAC שברשותי, שהוא SMSL M3. בין הDAC והרמקולים יש לי פוטנציומטר שמאפשר שליטה על ווליום.
זה הסטאפ שלי. עכשיו אני ממש רוצה להוסיף סאבוופר אבל אני לא רוצה לחבר אותו בצורה לא טובה - מה שאומר שאני איכשהו צריך לחסום מהרמקולים שלי לנגן תדרים של 90 הרץ ומטה, כי הבאס שלהם לא כ"כ טוב.
מישהו יכול לעזור לי בתהליך? אולי להפנות אותי למישהו שיודע לבנות קרוסאובר אקטיבי פשוט וקטן שיתן לי מענה? או אופציה אחרת?
תודה רבה!
·freerider כתב:הפיתרון הכי פשוט זה להוסיף קרוסאובר אקטיבי לרכב עם ספק כח מתאים.
השאלה כמה אתה מוכן להשקיע?
אופציה נוספת היא לרכוש קיט של קרוס אקטיבי מ-Ebay....
תקציב יש, אבל מכיוון שזה סטאפ שיושב על שולחן מחשב אני לא רוצה להתעסק עם כל מיני קרוסאוברים מגושמים. איזה אופציות יש על הפרק?
תודה על העזרה.
למכשיר הזה יש עוד הרבה יכולות מעבר לקרוס אבל יכול לשמש גם רק בשבילו:
https://www.minidsp.com/products/minids ... inidsp-2x4
יכול להיות שיש אופציות זולות יותר אבל אני לא בטוח שבהרבה (ופה זה דיגיטלי ואחרים אולי אנאלוגים).
https://www.minidsp.com/products/minids ... inidsp-2x4
יכול להיות שיש אופציות זולות יותר אבל אני לא בטוח שבהרבה (ופה זה דיגיטלי ואחרים אולי אנאלוגים).
@EyalR
·
קראתי ביקורות, לרגיל יש רעשיים נוראיים והגרסא השווה היא ה2X4 HD, שעולה 200 דולר פלוס משלוח ומע"מ ומה שלא יהיה באמצע. לא כ"כ הגיוני.
@freerider
·
נראה לי מסורבל למה שאני צריך - אני סה"כ רוצה לחסום את התדרים 80 ומטה מהרמקולים, כי הם מנגנים אותם בצורה לא טובה. המטרה היא שהרמקולים יקבלו אך ורק 80HZ ומעלה (או מה שאופטימלי לחיתוך סאבוופר)
---
מצאתי משהו שנראה too good to be true - אפשר קצת את דעתכם על זה? זה בדיוק מה שאני מחפש - כביכול קבל פשוט שיעשה לי את העבודה אבל ישב IN LINE כדי שזה יהיה PLUG AND PLAY
http:***/7qy6lFZ
·
קראתי ביקורות, לרגיל יש רעשיים נוראיים והגרסא השווה היא ה2X4 HD, שעולה 200 דולר פלוס משלוח ומע"מ ומה שלא יהיה באמצע. לא כ"כ הגיוני.
@freerider
·
נראה לי מסורבל למה שאני צריך - אני סה"כ רוצה לחסום את התדרים 80 ומטה מהרמקולים, כי הם מנגנים אותם בצורה לא טובה. המטרה היא שהרמקולים יקבלו אך ורק 80HZ ומעלה (או מה שאופטימלי לחיתוך סאבוופר)
---
מצאתי משהו שנראה too good to be true - אפשר קצת את דעתכם על זה? זה בדיוק מה שאני מחפש - כביכול קבל פשוט שיעשה לי את העבודה אבל ישב IN LINE כדי שזה יהיה PLUG AND PLAY
http:***/7qy6lFZ
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
יש לי כאלו איפשהו זרוקים, זה עובד בצורה מסוימת אך תדר החיתוך קבוע מראש ולי הייתה התחושה שאתה מחפש קרוסאובר אקטיבי שייתן לך את האפשרות לשחק ולשנות את תדר החיתוך.
You pay peanuts, you get monkeys
·freerider כתב:יש לי כאלו איפשהו זרוקים, זה עובד בצורה מסוימת אך תדר החיתוך קבוע מראש ולי הייתה התחושה שאתה מחפש קרוסאובר אקטיבי שייתן לך את האפשרות לשחק ולשנות את תדר החיתוך....
נראה לך שזה יעבוד לי? אני רק מחפש שהרמקולים לא ינגנו 80 הרץ ומטה.
·freerider כתב:זה יעבוד, תצטרך להוסיף מפצל Y אחרי הפוטנציומטר של הווליום שלך על מנת שהסאב יקבל full range ואני מניח שאתה מתכוון להשתמש בקרוסאובר המובנה בסאב שלך....
יהיה איזה סוג של איבוד של איכות או Insertion Loss בסגנון? (הסוגי מוזיקה שאני שומע זה ראפ, היפ הופ, וקצת שירים של פעם - קבצים באיכות של TIDAL HIFI בלבד, אם זה משנה)
ודרך אגב יש אפשרות לנסות אותם או אפילו לרכוש אותם ממך? אם אתה לא משתמש.
- freerider
- חבר ותיק

@Tux10
·
הייתי יותר משמח לתת לך אותם להתנסות אבל יש ביננו כ-11 שעות טיסה:lol:
זה לא הפיתרון האופטימלי (האופטימלי זה קרוס אקטיבי) אך זה עושה את העבודה מספיק טוב, אם אתה לא מאלו שמחפשים את הציקצוקים של המנקה שמחוץ לאולפן ההקלטה אני מאמין שזה פיתרון פשוט ומספיק טוב, אותי הם שימשו לפרוייקט שאיכות צליל באיכות גבוהה לא נדרשה, אך כן איכות טובה יחסית.
ואני חוזר ואומר, עליך לוודא שבסאבוופר יש לך כניסות L ו-R ולא רק כניסת LFE!!!
דבר נוסף, לפני שאתה קונה או מזמין אותם תבדוק קודם אם אין לך בסאב יציאות LINE LEVEL, אם יש לפעמים ה-LINE LEVEL "חתוך" HP.
·
הייתי יותר משמח לתת לך אותם להתנסות אבל יש ביננו כ-11 שעות טיסה:lol:
זה לא הפיתרון האופטימלי (האופטימלי זה קרוס אקטיבי) אך זה עושה את העבודה מספיק טוב, אם אתה לא מאלו שמחפשים את הציקצוקים של המנקה שמחוץ לאולפן ההקלטה אני מאמין שזה פיתרון פשוט ומספיק טוב, אותי הם שימשו לפרוייקט שאיכות צליל באיכות גבוהה לא נדרשה, אך כן איכות טובה יחסית.
ואני חוזר ואומר, עליך לוודא שבסאבוופר יש לך כניסות L ו-R ולא רק כניסת LFE!!!
דבר נוסף, לפני שאתה קונה או מזמין אותם תבדוק קודם אם אין לך בסאב יציאות LINE LEVEL, אם יש לפעמים ה-LINE LEVEL "חתוך" HP.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 18/07/2017 19:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freerider
- חבר ותיק

הצלחת לסקרן אותי איפה שמתי את ה"קרוסאוברים" שיש לי אז הלכתי ממש, פיזית, בלי להתעצל לחפש אותם...ואפילו מצאתי.
שים לב שבמידה ואתה מזמין אותם אתה צריך להזמין HPF ! וכמו שאתה יכול לראות אין להם 80HZ HPF, יש 50,70,100.
שים לב שבמידה ואתה מזמין אותם אתה צריך להזמין HPF ! וכמו שאתה יכול לראות אין להם 80HZ HPF, יש 50,70,100.
@freerider
·
אוודא שיש L+R. אפשר לדעת למה אבל? אני לא מחפש משהו מושלם. אני מחפש פשוט לגרום לבאס הנוראי של המוניטורים להיות מושתק. אין טעם בלקנות סאב אם יש לי תדרים כפולים.
ממה שאני מבין, הסאבים היחידים שחותכים ב80 (זאת אומרת שמוציאים רק 80HZ ומעלה) הם רק סאבים של סטודיו, או הסאבים של SVS. ששניהם מחוץ לתקציב.
דרך אגב - איזה תדרים של הFMOD יש לך? אם זה 70 או 100 של HIGH PASS אני יכול לשלם לך בPayPal ותשלח אותם אלי?
@BUGY
·
לא אמרתי שיש לי סאב. סליחה אם יש בלבול. אני מחפש דרך לחבר כל סאבוופר בצורה איכותית (שהרמקולים המוגברים לא ינגנו 80 HZ ומטה) - כי אם אני עכשיו מפצל את האות ומזרים אותה לסאבוופר, אני יקבל תדרים נמוכים גם במוניטורים, מה שאני ממש לא נהנה ממנו.
מה שפחות או יותר חיפשתי זה קרוסאובר או בבנייה אישית או איזה שהוא פטנט שנותן לשחק עם התדרים שהוא קומפקטי.
·
אוודא שיש L+R. אפשר לדעת למה אבל? אני לא מחפש משהו מושלם. אני מחפש פשוט לגרום לבאס הנוראי של המוניטורים להיות מושתק. אין טעם בלקנות סאב אם יש לי תדרים כפולים.
ממה שאני מבין, הסאבים היחידים שחותכים ב80 (זאת אומרת שמוציאים רק 80HZ ומעלה) הם רק סאבים של סטודיו, או הסאבים של SVS. ששניהם מחוץ לתקציב.
דרך אגב - איזה תדרים של הFMOD יש לך? אם זה 70 או 100 של HIGH PASS אני יכול לשלם לך בPayPal ותשלח אותם אלי?
@BUGY
·
לא אמרתי שיש לי סאב. סליחה אם יש בלבול. אני מחפש דרך לחבר כל סאבוופר בצורה איכותית (שהרמקולים המוגברים לא ינגנו 80 HZ ומטה) - כי אם אני עכשיו מפצל את האות ומזרים אותה לסאבוופר, אני יקבל תדרים נמוכים גם במוניטורים, מה שאני ממש לא נהנה ממנו.
מה שפחות או יותר חיפשתי זה קרוסאובר או בבנייה אישית או איזה שהוא פטנט שנותן לשחק עם התדרים שהוא קומפקטי.
- freerider
- חבר ותיק

אחרי פוטנציומטר הווליום שלך יש לך יציאות L ו-R, אתה צריך שהסאב שלך יקבל את שמאל וימין בכניסה שלו (גם אם הסיגנל חתוך מ-80hz ומטה) על מנת שיאחד את הבס של 2 הערוצים (בכל ערוץ יש את הבס שלו לפי החלטת טכנאי האולפן/הקלטה והכלים שהוקלטו בכל ערוץ).
כניסת LFE בסאב היא כניסה של ערוץ ה-LFE, לערוץ ה-LFE יש תוכן משלו, בסטריאו המצב שונה.
ישנם לא מעט סאבים בשוק שבנוסף לכניסת ה-L וה-R, יש גם יציאה עם קרוסאובר HPF כדוגמת ה-Sunfire שלי, דבר שמבטל את הצורך להוסיף קרוסאובר HPF חיצוני לרמקולים.
דרך החיבור היא מיציאת ה-Pre (או אחרי הפוטנציומטר ווליום במיקרה שלך) לכניסת ה-line level בסאב ומיציאת ה-line level ה"חתוכה" לרמקולים שלך.
הייתי שמח לשלוח אליך את הקרוסים של אך הקרוסים שלי הם של 20hz ו-50hz כך שלא יתאימו לך.
כניסת LFE בסאב היא כניסה של ערוץ ה-LFE, לערוץ ה-LFE יש תוכן משלו, בסטריאו המצב שונה.
ישנם לא מעט סאבים בשוק שבנוסף לכניסת ה-L וה-R, יש גם יציאה עם קרוסאובר HPF כדוגמת ה-Sunfire שלי, דבר שמבטל את הצורך להוסיף קרוסאובר HPF חיצוני לרמקולים.
דרך החיבור היא מיציאת ה-Pre (או אחרי הפוטנציומטר ווליום במיקרה שלך) לכניסת ה-line level בסאב ומיציאת ה-line level ה"חתוכה" לרמקולים שלך.
הייתי שמח לשלוח אליך את הקרוסים של אך הקרוסים שלי הם של 20hz ו-50hz כך שלא יתאימו לך.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זה מה שניסיתי להגיד לך, אתה צריך מראש לבחור סאב מתאים. כזה שיש לו HPF. יש הרבה סביאם שיש להם את זה. הסימן הראשן, זה שיש לו כניסת RCA L+R ויציאת RCA L+R. כמבון זה לא מספיק, גם צריך להיות כתוב במפורש במדריך או/ו על הסאב, ליד היציאות. יש סאבים שאתה יכול לכתוב ולהדליק את הפילטר. להגיד לך סאב ספציפי, זאת בעיה, כי לא דיברת על תקציב, גודל החלל, מיקום, תוכן, סגנון...וכדומה.Tux10 כתב:@freerider
·
הבנתי. תודה רבה על ההסבר והרצון לעזור.
אתה אולי יודע איך אני יכול לדעת אם היציאות של סאב מסויים נחתכות ב80HZ? הSVS נחתכות ולא רשום, בגלל זה אני שואל....
בSVS הכול רשום:
Line Level Outputs:
These outputs are used in 2-channel applications to high pass the signal being
sent to the loudspeaker amplifier. The line level outputs feature a fixed 80 Hz
12 dB/octave high pass filter.
- freerider
- חבר ותיק

את הסאב אתה צריך לבחור ע"פ האזנה/התאמה לתקציב/גודל סאב וכדומה, הפרמטר האחרון שצריך לעניין אותך הוא היציאות "החתוכות" (לזה יש פיתרון חיצוני במידת הצורך), מה שכן אתה חייב לוודא שלסאב יש כניסות L+R, קרוסאובר שניתן לשינוי, כדאי גם שתהיה אפשרות לשינוי פאזה, ולא רק כניסת LFE.
ברוב הסאבים יש את הנ"ל אך במידה ואתה רוכש סאב מיד שניה לעיתים אנשים מוכרים סאבים ש"פורקו" מסט של מערכת רמקולים סראונד ובהרבה מיקרים לסאבים האלו אין כניסות L+R או קרוסאובר הניתן לשינוי.
ברוב הסאבים יש את הנ"ל אך במידה ואתה רוכש סאב מיד שניה לעיתים אנשים מוכרים סאבים ש"פורקו" מסט של מערכת רמקולים סראונד ובהרבה מיקרים לסאבים האלו אין כניסות L+R או קרוסאובר הניתן לשינוי.
- freerider
- חבר ותיק

זו דוגמא לסאב מהלוח שיש לו כניסות L+R LINE LEVEL ויציאות חתוכות (לא יודע באיזה תדר ואיזה SLOPE) כניסות ה-HIGH LEVEL מספקות חיתוך של 75HZ ב-SLOPE של 6db\octave:
Acoustic energy
Acoustic energy