עוצמת אות בממיר עקב מפצל בשביל הוטבוקס

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום העוצמת אות שלי ירדה מכיוון ששמתי מפצל של 3 חיבורי קוואקס בחדר שלי אני מתכוון לשים תהוטבוקס ותממיר אחד לי השני עכשיו מששמתי תמפצל של ה3 בעוצמת אות בממיר כתוב חלש אבל באיכות העוצמה כתוב טוב זה בסדר? אני אם אני אחבר תהוטבוקס הוא יעבוד לי טוב או שבגלל העוצמה הזאת זה יכול לעשות בעיות? כי אצלי כבר היה מפצל של 2 אחד שהולך לממיר שלי ואחד שהולך לחדר שליד אז שמתי 3 שייתן לי להוסיף עוד חיבור העוצמה הזאת תשנה משהו? ואגב יש מצב שאם אני אקנה מפצל "איכותי" הוא יכול לסדר לי תעוצמה בחזרה לטוב?
נערך לאחרונה על ידי Lior18 ב 17/07/2017 20:34, נערך 4 פעמים בסך הכל.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

Re: מודם הוט בלי טלפון

שליחה #2 

@Lior18
· כדי שתוכל להשתמש בקו הטלפון ובפקס (כתבת מדפסת אבל כנראה התכוונת לקבלת פקס) אתה חייב שיהיה ליד הפקס/טלפון ממיר הוטבוקס הכולל את יציאות הטלפון האנלוגיות. ההוטבוקס ממיר את האות שנכנס בכבל ה COAX (מה שקראת לו בפוסט אחר "כבל אופטי") לאות אנלוגי שמאפשר חיבור מכשיר טלפון רגיל / פקס.אתה יכול גם להכין כבל מאריך מהחדר שבו נמצא הממיר.

רעיון : החיבור של בזק בקיר לא נקרא RJ45, אבל אם יש לך באמת שקע רשת תקין שמגיע מהמקום שבו כרגע נמצא הממיר אל המקום שאליו אתה מעביר את הממיר, והשקע מחובר לתשתית רשת לא פעילה (כלומר לא משתמשים בכבלים שמחוברים לשקעים), ניתן להכין מפצלי RJ45 TO ANALOG ואז תוכל להשתמש בתשתית הרשת כדי להעביר באמצעותה את הקווים האנלוגיים מהיציאה של הממיר אל החדר שבו הממיר היה קודם לכן.
בתשתית RJ45 יש 8 חוטים, כך שאפשר להשתמש ב-2 זוגות (4 חוטים מתוך ה- 8 כדי להעביר את האות לחדר שבו יש שקע אחר.
אני חוזר ומדגיש - כל זה נכון כל עוד :
1. יש לך שקע RJ45 ב-2 החדרים :

https://c1.staticflickr.com/9/8359/8404 ... a63a_b.jpg

2. לא משתמשים ברשת הקיימת למטרות אחרות

3. אתה מכין מפצל שבצד אחד יש תקע RJ45 :

https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-c ... 328be34e5b

ובצד שני 2 תקעי RJ11 (תקע טלפון קטן) כמו זה :

https://images-na.ssl-images-amazon.com ... %2BqmL.jpg

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

Fish72 כתב:@Lior18
· כדי שתוכל להשתמש בקו הטלפון ובפקס (כתבת מדפסת אבל כנראה התכוונת לקבלת פקס) אתה חייב שיהיה ליד הפקס/טלפון ממיר הוטבוקס הכולל את יציאות הטלפון האנלוגיות. ההוטבוקס ממיר את האות שנכנס בכבל ה COAX (מה שקראת לו בפוסט אחר "כבל אופטי") לאות אנלוגי שמאפשר חיבור מכשיר טלפון רגיל / פקס.אתה יכול גם להכין כבל מאריך מהחדר שבו נמצא הממיר.

רעיון : החיבור של בזק בקיר לא נקרא RJ45, אבל אם יש לך באמת שקע רשת תקין שמגיע מהמקום שבו כרגע נמצא הממיר אל המקום שאליו אתה מעביר את הממיר, והשקע מחובר לתשתית רשת לא פעילה (כלומר לא משתמשים בכבלים שמחוברים לשקעים), ניתן להכין מפצלי RJ45 TO ANALOG ואז תוכל להשתמש בתשתית הרשת כדי להעביר באמצעותה את הקווים האנלוגיים מהיציאה של הממיר אל החדר שבו הממיר היה קודם לכן.
בתשתית RJ45 יש 8 חוטים, כך שאפשר להשתמש ב-2 זוגות (4 חוטים מתוך ה- 8 כדי להעביר את האות לחדר שבו יש שקע אחר.
אני חוזר ומדגיש - כל זה נכון כל עוד :
1. יש לך שקע RJ45 ב-2 החדרים :

https://c1.staticflickr.com/9/8359/8404 ... a63a_b.jpg

2. לא משתמשים ברשת הקיימת למטרות אחרות

3. אתה מכין מפצל שבצד אחד יש תקע RJ45 :

https://qph.ec.quoracdn.net/main-qimg-c ... 328be34e5b

ובצד שני 2 תקעי RJ11 (תקע טלפון קטן) כמו זה :

https://images-na.ssl-images-amazon.com ... %2BqmL.jpg
...
דקה בסלון איפה שכל הפקס והמודם והטלפון יש שם חיבור rj45 ו rj11 שאני יכול לחבר לחדר שלי יש גם חיבור rj45 ו 11 אבל אני לא רוצה להעביר את הכל יש דרך להעביר רק תמודם והראוטר אליי לחדר לחבר תמודם לקו טלפון rj11 שבקיר ובסלון לחבר תטלפון לפקס ומשם לשקע rj11 שבקיר וזה יעבוד?

שהייתי בבזק זה היה פשוט הראוטר והמודם היו בחדר מחוברים לקו והפקס והטלפון היו בסלון מחוברים למה בהוט זה מסובך וחייב את הכל ביחד?

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #4 

@Lior18
· "אני זוכר שהייתי פעם בבזק זה היה פשוט הפקס והטלפון היו מחוברים לנקודה של בזק שזה היה בסלון והראוטר והמודם שלהם היו אצלי בחדר למה בהוט אי אפשר לעשות את זה?"
בגלל שבבזק אתה מקבל את האות האנלוגי ישירות מהקיר ובהוט הוא הופך לאנלוגי על ידי הממיר.

הבעיה במקרה שלך שאין לך חוץ מה RJ45 כבלים שעוברים בין החדרים. אפילו ה RJ11 שלך נמצא רק בחדר אחד.
שוב - אם לא משתמשים בשקעי ה RJ45 שעוברים בין החדרים, תוכל אפילו לחתוך את הכבל שנכנס לשקע של ה RJ45 ולחבר אליו תקעי RJ11 וכך למעשה תוכל לחבר באיזה חדר שאתה רוצה את המכשירים האנלוגיים.

..............................RJ11 .......................................................................RJ11
.............חדר בלי הוטבוקס }-------RJ45---------------------- RJ45------------{ חדר עם הוטבוקס
..............................RJ11 ....................................................... ...............RJ11

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Fish72 כתב:@Lior18
· "אני זוכר שהייתי פעם בבזק זה היה פשוט הפקס והטלפון היו מחוברים לנקודה של בזק שזה היה בסלון והראוטר והמודם שלהם היו אצלי בחדר למה בהוט אי אפשר לעשות את זה?"
בגלל שבבזק אתה מקבל את האות האנלוגי ישירות מהקיר ובהוט הוא הופך לאנלוגי על ידי הממיר.

הבעיה במקרה שלך שאין לך חוץ מה RJ45 כבלים שעוברים בין החדרים. אפילו ה RJ11 שלך נמצא רק בחדר אחד.
שוב - אם לא משתמשים בשקעי ה RJ45 שעוברים בין החדרים, תוכל אפילו לחתוך את הכבל שנכנס לשקע של ה RJ45 ולחבר אליו תקעי RJ11 וכך למעשה תוכל לחבר באיזה חדר שאתה רוצה את המכשירים האנלוגיים.

..............................RJ11 .......................................................................RJ11
.............חדר בלי הוטבוקס }-------RJ45---------------------- RJ45------------{ חדר עם הוטבוקס
..............................RJ11 ....................................................... ...............RJ11
...
נניח יש לי את כל המצרכים שצריך לא משנה מה זה יהיה אפשרות בהוט לבודד את זה? להשאיר תהוטבוקס ותראוטר במקום x ותפקס ותטלפון או רק תפקס במקום y? או שלא משנה מה כל עוד זה הוט זה אומר שהכל חייב לבוא ביחד? אני לא רוצה להעביר כבלים של 20 מטר בשביל שזה יעבוד אם זה ככה אני אהיה צריך לעבור לבזק זה הרבה יותר נוח

נ.ב יש דבר כזה מתאם למודם טלפון? שככה בנקודה אחת יהיה תמתאם נקודה שנייה המודם יישב וזה יתקשר ביחד איכשהו? אין לי

בעיה לשים כסף

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

פתרון שאף אחד פה לא הזכיר... קח עוד מודם

לי יש מודם HOTBOX בחדר בשביל האינטרנט
ועוד מודם ישן יותר בתור מתאם לטלפון

shtrodel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

יש להוט מודם של Arris, הם מחברים אותו בשביל טלפון בלבד.
שבוע שעבר היה אצלט טכנאי שהתקין אותו, אז אני יודע שהם עדיין משתמשים בו בוודאות.
תבקש מהם שיתקינו לך, כנראה שתצטרך להתמקח על המחיר התקנה..

עוד אפשרות נוספת (שניסיתי בבית, אך אצלי לא עובדת עדיין) זה להשתמש בכבל rj45 גם בתור כבל רשת וגם בתור כבל טלפון. הרשת יעבוד עד פינים 1236, והטלפון על השאר.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

iakovl כתב:פתרון שאף אחד פה לא הזכיר... קח עוד מודם

לי יש מודם HOTBOX בחדר בשביל האינטרנט
ועוד מודם ישן יותר בתור מתאם לטלפון
...
·נניח הזמנתי מודם טלפון מהוט והוא עכשיו אצלי יהינ אפשר לשים תפקס וטלפון ביחד עם המודם שהזמנתי ובחדר יהיה תראוטר עם ההוטבוקס?

shtrodel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

כל הרכיבים של הוט מתחברים לכבל קואקס, כך שתוכל לשים את ההוטבוקס/מודם טלפון בכל מקום שיש שם כבל coax שמחובר להזנה של הוט.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אז אפשר לשים מודם טלפון בצד השני ששם יש חיבור קואקס וההוטבוקס בחדר שגם יש חיבור קוואקס זה נשמע יותר נורמלי אבל רק דבר אחד אם יש לי רק נקודה אחת של חיבור קוואקס הטכנאי של הוט יכול לשים מפצל שיהיה 2 חיבורים וזה יעבוד? כי היה לי מפצל בבית וששמתי אותו זה כל פעם אמר לי לבדוק את הכבל קוואקס כי הוא לא מחובר טוב (וחיברתי טוב והיו לי ערוצים לדוגמא בממיר פשוט היה קצת תקיעות וה vod אמר שצריך לבדוק תכבל) זה כאילו הרמה של הקרינה ירדה בגלל המפצל הטכנאי של הוט יכול לעשות משהו?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #11 

למה להסתבך?
כתבת שיש לך חיבור RJ11 בחדר וגם אחד בסלון, נכון?
רוב הסיכויים שהם מחוברים עדיין אחד לשני כי "כך היה בבזק".
אתה יכול לחבר את הפקס/טלפון בסלון ל RJ11 ואת המודם בחדר גם ל RJ11 ובה לציון גואל.
אם אין חיבור בין הנקודות כל הסיכויים שבזק ניתקו אותו וצריך למצוא את הקצוות בד"כ בקופסת התקשורת של הדירה או בחדר מדרגות.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

rm1 כתב:למה להסתבך?
כתבת שיש לך חיבור RJ11 בחדר וגם אחד בסלון, נכון?
רוב הסיכויים שהם מחוברים עדיין אחד לשני כי "כך היה בבזק".
אתה יכול לחבר את הפקס/טלפון בסלון ל RJ11 ואת המודם בחדר גם ל RJ11 ובה לציון גואל.
אם אין חיבור בין הנקודות כל הסיכויים שבזק ניתקו אותו וצריך למצוא את הקצוות בד"כ בקופסת התקשורת של הדירה או בחדר מדרגות.
...
·איך אני בודק? בחדר בזק עשו לי נקודה מבעבר בגלל שרציתי תראוטר בחדר וכן המדפסת הייתה בסלון אז איך אני יודע אם הקווים האלה יעבדו?
יש דרך לבדוק לפני שאני מעביר את הראוטר לחדר ובודק? השאלה אם זה יעבוד בפועל שאני אחבר כל אחד לנקודה כי אמרו שאצל הוט הכל עובד דרך המודם ואם נניח צריך לחפש בקופסת תקשורת מה אני אמור לחפש? זה משהו של שנייה לחבר או משהו מסובך יותר?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

בדרך כלל קוי הטלפון מוחוברים ע"י זוג חוטים אחד (כחול ולבן) הזוג בדרך כלל מגיע בכבל שמכיל עד 6 גידים (ירוק לבן וכתום לבן).
כבלי הטלפון מרוכזים בנקודה מסויימת בבית בד"כ בארון התקשורת או בחדר מדרגות או שהם משורשרים משקע לשקע (יותר נדיר).
פשוט חפש שם צרור של כבלים לבנים ללא סיכוך עם הצבעים הנ"ל.
החיבור מאוד פשוט כל הקצוות הכחולים מחוברים יחד וכל הלבנים מחוברים ביחד.
אם יש לך "רב-מודד" שמאפשר מדדית קצר בין חוטי חשמל אתה יכול לקצר זוג חוטים בנקודה בסלון ולבדוק בחדר אם יש קצר בין החוטים.
או ע"י בודק יעודי לכבלי רשת/טלפון שמחברים בשני הקצוות ובודקים שהם מחוברים אחד לשני.

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

rm1 כתב:בדרך כלל קוי הטלפון מוחוברים ע"י זוג חוטים אחד (כחול ולבן) הזוג בדרך כלל מגיע בכבל שמכיל עד 6 גידים (ירוק לבן וכתום לבן).
כבלי הטלפון מרוכזים בנקודה מסויימת בבית בד"כ בארון התקשורת או בחדר מדרגות או שהם משורשרים משקע לשקע (יותר נדיר).
פשוט חפש שם צרור של כבלים לבנים ללא סיכוך עם הצבעים הנ"ל.
החיבור מאוד פשוט כל הקצוות הכחולים מחוברים יחד וכל הלבנים מחוברים ביחד.
אם יש לך "רב-מודד" שמאפשר מדדית קצר בין חוטי חשמל אתה יכול לקצר זוג חוטים בנקודה בסלון ולבדוק בחדר אם יש קצר בין החוטים.
או ע"י בודק יעודי לכבלי רשת/טלפון שמחברים בשני הקצוות ובודקים שהם מחוברים אחד לשני.
...
אוקיי התפתחות בתמעשה חיברתי תטלפון לחדר בזמן שההוטבוקס בסלון והקו אצלי עבד בחדר התקשרתי לבית לראות אם הטלפון מצלצל וכן יש קו והוא עובד זה אומר שאם אני עכשיו אעביר תהוטבוקס ותראוטר לחדר ואחבר תקוואקס ותחיבור של בזק שיש לי שם ובסלון אני אשאיר תפקס וטלפון כמו שהם מחוברים לקיר זה יעבוד לי נכון?

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

שלום העוצמת אות שלי ירדה מכיוון ששמתי מפצל של 3 חיבורי קוואקס בחדר שלי אני מתכוון לשים תהוטבוקס ותממיר אחד לי השני עכשיו מששמתי תמפצל של ה3 בעוצמת אות בממיר כתוב חלש אבל באיכות העוצמה כתוב טוב זה בסדר? אני אם אני אחבר תהוטבוקס הוא יעבוד לי טוב או שבגלל העוצמה הזאת זה יכול לעשות בעיות? כי אצלי כבר היה מפצל של 2 אחד שהולך לממיר שלי ואחד שהולך לחדר שליד אז שמתי 3 שייתן לי להוסיף עוד חיבור העוצמה הזאת תשנה משהו? ואגב יש מצב שאם אני אקנה מפצל "איכותי" הוא יכול לסדר לי תעוצמה בחזרה לטוב?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #16 

Lior18 כתב:שלום העוצמת אות שלי ירדה מכיוון ששמתי מפצל של 3 חיבורי קוואקס בחדר שלי אני מתכוון לשים תהוטבוקס ותממיר אחד לי השני עכשיו מששמתי תמפצל של ה3 בעוצמת אות בממיר כתוב חלש אבל באיכות העוצמה כתוב טוב זה בסדר? אני אם אני אחבר תהוטבוקס הוא יעבוד לי טוב או שבגלל העוצמה הזאת זה יכול לעשות בעיות? כי אצלי כבר היה מפצל של 2 אחד שהולך לממיר שלי ואחד שהולך לחדר שליד אז שמתי 3 שייתן לי להוסיף עוד חיבור העוצמה הזאת תשנה משהו? ואגב יש מצב שאם אני אקנה מפצל "איכותי" הוא יכול לסדר לי תעוצמה בחזרה לטוב?
...
אפשר לשרשר את כל השקעים הטלפון ביחד לשקע הראשי שקרוב להוטבוקס ולא להוריד את העוצמה ... בהצלחה

Lior18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

uh99 כתב:
...
...
אפשר לשרשר את כל השקעים הטלפון ביחד לשקע הראשי שקרוב להוטבוקס ולא להוריד את העוצמה ... בהצלחה
...
·איך זה קשור? דיברתי על קוואקס לא שקע טלפון... אני מעביר תהוטבוקס ליד הממיר שבחדר שלי אז הייתי חייב לשים מפצל של קוואקס

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #18 

Lior18 כתב:

...
...
·איך זה קשור? דיברתי על קוואקס לא שקע טלפון... אני מעביר תהוטבוקס ליד הממיר שבחדר שלי אז הייתי חייב לשים מפצל של קוואקס
...
זה שערכת את הודעה שלך 4 פעמים זה לא אומר מה שכתבתי לא נכון :!: איזה ממיר יש לך בחדר :?: ואפשר לעשות כך עם שקע אנטרנט וזה יהיה לך יותר טוב מאשר לאבד את עוצמות כמו ש Lior18 הציע אך זה לשיקולך :!:

שקע משולב טלפון + רשת RJ45, על הטיח או תחת הטיח

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

קודם כל תבדוק שחיברת נכון את המפצל והכבל הנכנס הכן מחובר לכניסת ה INPUT.
זה יעבוד ברוב המקרים גם אם תחבר אותו בטעות ליציאה אבל אז יכול להתקבל הנחתה כפולה באות.
על לכל מפצל רשום רמת ההנחתה שלו מצוינת כ 3db-
או כל מספר אחר, ככל שהמספר גדול יותר הנחתת האות גדולה יותר ותקבל אות חלש יותר.
ויש גם את נושא התדרים המצוינים כתחום מספרים ב MHZ
תבדוק במפצל הישן את תחום התדרים והניחות ותבדוק בחדש אם התחומים שווים זה צריך לעבוד אם לא חפש מפצל בעל ערכים טובים יותר.
נ.ב.
ה HOTBOX לא אוהב להיות מאחורי מספר מפצלים כל מפצל גורם לירידה באיכות התקשורת שלו לכן הוא בד"כ ממוקם במפצל הראשון שנכנס לדירה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

הסתבכת מקסימום תזמין טכני ותתלונן על ניתוקים ובעיות בתקשורת.
יבוא טכנאי ויבדוק יתקן לך את כל המפצלים.
רק תגיד שזה המיקום המקורי שבו הותקן ה HOTBOX.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”