·היeagle75 כתב:דומיקון, אני חייב לפרגן ולומר שאתה אחד מה"עוסק בתחום" הכי תורמים פה בפורום. שאפו.
למרות זאת, אני בדעה הפוכה מדעתך, אני חושב שהתדר הישראלי צריך להקבר מהר וממש לא להפוך למוצר צריכה בסיסי עם ירידת מחירים .
לדעתי הוא נולד בחטא על מנת לאפשר ליבואנים בלעדיות על המוצרים האלה.
אין שום סיבה שלמדינה קטנה כמו ישראל יהיה תדר ייחודי משלה... זה פוגע בתחרות ונועד רק להעשיר את היבואנים.
רק לדוגמא, נניח שמחר יחליטו על תדרי סלולר יחודיים לישראל. מעכשיו תהיה חייב לרכוש טלפונים סלולריים רק מהחברות הישראליות הגדולות שיש להם מספיק לקוחות על מנת שחברות טלפונים ייצרו עבורם טלפונים עם התדר הייחודי......
קודם כל תודה על המשוב, כל ההשתתפות שלי פה נעשית בהנאה ואני שמח אם זה עוזר לשותפי לעניין פה בתחום.
לגבי הויכוח שהתעורר פה מבלי כוונה לעשות בלגן גדול -
אני לצערי מאוד מסכים עם הנושא של הבעייתיות של התדר הישראלי, ובמילים עדיונות - אני סובל מזה בעצמי כמי שעוסק בתחום באופן מסחרי.
חשוב להגיד שזה לדעתי לא "מזימה" של גופי התקשורת הגדולים, אלא תקנה רגולטרית אומללה (לדעתי ) של מדינת ישראל, שנעשתה לאחר מעשה ולא במחשבה תחילה.
אני פעלתי מול מבקר המדינה לבדיקת הנושא, נועצתי בעורכי דין והגעתי עד לשופטת בית המשפט העליון עם בירור הנושא האומלל הזה.
מציע לכל מי שמעניין אותו לקרוא את הפרוטוקול של ועדה הכלכלה של הכנסת בנוכחות שר התקשורת דאז משה כחלון - להלן
http://fs.knesset.gov.il//18/Committees/18_ptv_215844.doc
מידע אישי אני יכול להגיד שהתדרים עד 870MHZ היו בעבר תדרי סלולר, כיום איני בטוח, אבל מהפרוטוקול לעיל עולה כי ייתכן שכיום נעשה בהם שימוש ע"י מערכות של הצבא, ומשרד התקשורת כפי שמיוצג בדיון לעיל ע"י נתי שוברט, רואים את עצמם כמגיני המדינה.
אני לא אתווכח לא על נושא של ביטוח, לא על אחריות פלילית, אלא רק לנושא הזה.
אין לי חוות דעת מקצועית או משפטית על הנושא, הזה, אני רק יכול להגיד שבדקתי את הנושא מבחינה חוקית עד ממיצוי היכולת שלי לבדוק מול שופטת בבית המשפט העליון, ולצערי - וללא שום ספק, אין אישור חוקי לייבוא או שימוש של מוצרים אלחוטיים, אלא בחסות חוק התקשורת.
אני יכול , שוב , מידע אישי, לומר כי אני מכיר מוצר ארופאי אחד לפחות בתחום של המודולים של ZWAVE שמאושר לשימוש באירופה, ומכון התקנים הישראלי מצא אותו כלא בטוח לשימוש בישראל (משהו לגבי מרחק בין מחברים של מתח גבוה שלא מתאים לתקן ישראלי) , כלומר - גם במצבים בהם מייבאים מוצר בעל תקן אירופאי, לא תמיד המוצא מאושר לשימוש בארץ.
ברמה המקצעוית - שוב - יכול להיות שזה ביורוקרטיה \ סחבת \ רגולציה מיותרת וכו', אבל זה עדיין החוק...
ושוב - מסכים לנושא המחירים, זו מציאות צרכנית גרועה בישראל, כמו גם בטלפונים סללורים, טלויזיות וכו'... כל מוצרי הצריכה בעצם.
שורה תחתונה - בואו נתקדם... שכל אחד יחליט לעצמו...
תודה,
אורי