יבוא לארץ
שלום,
אני מעוניין לעשות את הבית שלי חכם וחשבתי על יבוא מאמזון uk.
חשבתי לעשות יבוא מאמזון ל- VeraPlus, Roller Shutter for blind ו- ZXT-120.
יש פה כאלה שעשו הזמנות לרכיבים הללו והמכס אפשר למוצרים להיכנס? האם יש כאלה שנמנע מהם?
באופן כללי, מה הסיכוי שיהיו לי בעיות במכס?
אני מעוניין לעשות את הבית שלי חכם וחשבתי על יבוא מאמזון uk.
חשבתי לעשות יבוא מאמזון ל- VeraPlus, Roller Shutter for blind ו- ZXT-120.
יש פה כאלה שעשו הזמנות לרכיבים הללו והמכס אפשר למוצרים להיכנס? האם יש כאלה שנמנע מהם?
באופן כללי, מה הסיכוי שיהיו לי בעיות במכס?
- eldadf
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 350
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני הזמנתי מוצרים בסך של כ-300 פאונד מ https://www.vesternet.com/
הם היו כל כך בסדר, חיובו אותי על משלוח אחד אבל שלחו לי במייל הודעה שהם מפצלים את המשלוח ל-2 חבילות שישלחו בהפרש של יומיים ע"מ לא לעבור את מגבלות המכס בארץ...
החבילות הגיעו תוך 7 ימים ולא נעצרו במכס.
הם היו כל כך בסדר, חיובו אותי על משלוח אחד אבל שלחו לי במייל הודעה שהם מפצלים את המשלוח ל-2 חבילות שישלחו בהפרש של יומיים ע"מ לא לעבור את מגבלות המכס בארץ...
החבילות הגיעו תוך 7 ימים ולא נעצרו במכס.
- דומיקון
- עוסק בתחום

- תגובות: 886
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 146 פעמים
החברים בוסטרנט מאה אחוז, אמין ומגיע לרוב.
ממליץ לך לבדוק גם פה : http://store.zwavecenter.com/
אני הזמנתי מהם והיה מאה אחוז גם. מחירים שלהם לא רעים.
עם זאת, חשוב לשקול גם את הפתרונות בתדר 916MHZ המאושרים לשימוש בארץ, משיקולי ביטוח \ תקינה \ חוקיות.
לשיקולך,
אורי
ממליץ לך לבדוק גם פה : http://store.zwavecenter.com/
אני הזמנתי מהם והיה מאה אחוז גם. מחירים שלהם לא רעים.
עם זאת, חשוב לשקול גם את הפתרונות בתדר 916MHZ המאושרים לשימוש בארץ, משיקולי ביטוח \ תקינה \ חוקיות.
לשיקולך,
אורי
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
עשיתי הזמנה אחת של vera plus ו 4 בקרי תריס דרך אמאזון אנגליה.
הגיע בשני משלוחים נפרדים (אחד יצא מאנגליה השני יצא מספרד שניהם עבורו את סף המס) שניהם הגיעו דרך DHL תוך כמה ימים וללא בעיות במכס (קיבלתי את המשלוח שבוע שעבר).
אעדכן בעוד כחודש כשאדע אם קיבלתי את הפיקדון מיסים חזרה.
מאמין שבקרוב גם אתייעץ בפורום אם אתקל בבעיות בזמן ההתקנה.
אלון
הגיע בשני משלוחים נפרדים (אחד יצא מאנגליה השני יצא מספרד שניהם עבורו את סף המס) שניהם הגיעו דרך DHL תוך כמה ימים וללא בעיות במכס (קיבלתי את המשלוח שבוע שעבר).
אעדכן בעוד כחודש כשאדע אם קיבלתי את הפיקדון מיסים חזרה.
מאמין שבקרוב גם אתייעץ בפורום אם אתקל בבעיות בזמן ההתקנה.
אלון
- דומיקון
- עוסק בתחום

·את כל המודולים לצערי לא אנחנו היבואנים, והמחיר מוכתב לנו ולצערי אכן המחיר גבוה יותר. אני מקווה שעם כניסה של שחקנים נוספים המחירים ירדו בזמן הקרוב. עם זאת ההבדל למי שבונה בית וצריך טופס ארבע וביטוח, זה הפתרון הכי טוב וזול שקיים כיום.elidr111 כתב:@דומיקון
·
הייתי שוקל לקנות בארץ אם הפרשי המחירים לא היו גבוהים. למשל- באתר שלכם הבדלי המחירים בין המחירים בארץ לחו"ל הם לא הגיוניים....
- דומיקון
- עוסק בתחום

אתה צןדק לגבי המחירים. מבנה המיסוי בארץ לא משאיר ברירות. אבל לדעתי צריך להגיע לרמה של 30% יותר מאירופה ולא כפי שהמחירים כיום, ייקח עוד קצת זמן…
לגבי ביטוח זו שאלה של חוקיות נטו, אתה חייב רכיבי חשמל שתואמים לתקן של מכון התקנים, אחרת חברת הביטוח יכולה להתנער.
בל גם נשכח שהתדר האירופאי על פי חוק התקשורת אסור לשימוש…
לגבי ביטוח זו שאלה של חוקיות נטו, אתה חייב רכיבי חשמל שתואמים לתקן של מכון התקנים, אחרת חברת הביטוח יכולה להתנער.
בל גם נשכח שהתדר האירופאי על פי חוק התקשורת אסור לשימוש…
·דומיקון כתב:
·את כל המודולים לצערי לא אנחנו היבואנים, והמחיר מוכתב לנו ולצערי אכן המחיר גבוה יותר. ..........
אתה בטוח?אתה צןדק לגבי המחירים. מבנה המיסוי בארץ לא משאיר ברירות. אבל לדעתי צריך להגיע לרמה של 30% יותר מאירופה ולא כפי שהמחירים כיום, ייקח עוד קצת זמן…...
מחיר zxt 120 באתר בזק 356 ש"ח.
מחיר zxt 120 באתר דומיקון 971 ש"ח.
- דומיקון
- עוסק בתחום

את ה ZXT באתר דומיקון, אני "מקבל" למכירה מיבואן "אחר". המחיר - נקבע לי מראש.
אתה מוזמן לשאול את לקוחותי - אני מעודד אותם לרכוש מבזק את הרכיב הנ"ל, וגם את החיישני מגנט, וכו', כמובן במחירים של בזק
.
תאמין לי, אני בצד הזה של המתרס, רוצה לראות את המחירים יורדים ואת השוק מתעורר לתחרות פתוחה והוגנת
אתה מוזמן לשאול את לקוחותי - אני מעודד אותם לרכוש מבזק את הרכיב הנ"ל, וגם את החיישני מגנט, וכו', כמובן במחירים של בזק
תאמין לי, אני בצד הזה של המתרס, רוצה לראות את המחירים יורדים ואת השוק מתעורר לתחרות פתוחה והוגנת
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אם הדגם "הישראלי" תואם לתקן הישראלי החל על מוצרים מסוגו אז גם הדגם האירופאי. זה שהדגם "הישראלי" עבר במכון התקנים וקיבל אישור ייבוא לא אומר דבר ולא חצי דבר בדבר תוקפו או אי תוקפו של כיסוי ביטוחי כלשהו עבורו, בדיוק כפי שהוא לא מאפשר או שולל את תוקפו של כיסוי ביטוחי לדגם האירופאי.דומיקון כתב:לגבי ביטוח זו שאלה של חוקיות נטו, אתה חייב רכיבי חשמל שתואמים לתקן של מכון התקנים, אחרת חברת הביטוח יכולה להתנער.
בל גם נשכח שהתדר האירופאי על פי חוק התקשורת אסור לשימוש…...
חברת הביטוח יכולה לנסות להתנער והיא תמיד תנסה להתנער כי זה האינטרס שלה - למכור כיסויים ביטוחים ולא לשלם. אני מכיר מקרים של אנשים שנשרף להם הבית כתוצאה ממכשירי חשמל של יצרנים מוכרים שהגיעו מהיבואנים הרשמיים ויובאו כדין וזה עדיין לא מנע מחברות הביטוח לנסות להתנער בכל תוקף.
בעניין השימוש בתדרים - הניסוח הנ"ל רחוק מלהיות מדויק מלא מעט סיבות.
מה שרלוונטי לדיון הוא:
א. השימוש בביתך איננו עבירה
ב. גם אם א' היה שגוי, לשימושים בהם סובב הדיון אין שום אפשרות להוכיח את הדבר הזה ועל כן אין אפשרות להרשיע בעניין
ג. לעניין הביטוח - אפס משמעות באופן מוחלט
ד. כל הפסיקה הקיימת בנושא מתייחסת להפעלות תחנות שידור פיראטיות שהעניין בנושא הוא אי תשלום רישיונות שידור, למעט מקרה אחד בו היו מעוניינים להכנס באיש עסקים מסוים מסיבות שונות והשתמשו בנושא הזה כדי להכנס בו.
- דומיקון
- עוסק בתחום

תראה פה :
http:. //www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/124.pdf
יש חוק במדינת ישראל, חוק לגבי ייבוא אישי או מסחרי.
החוק לא מושלם אולי, ואני אישית נלחמתי בגלל החוק הזה כמעט שנה על מנת לייבא באופן חוקי את הבקר Vera Edge, אבל -
חוקים צריך לכבד, גם אם לא באמת יעצרו אותף בביתך בשל הדלקת נורה בתדר 868... מצחיק ככל שזה נשמע.
יש גם חוק העוסק בתחום של למי מותר לעסוק בחשמל מתח 220V
(נוציא את החיישנים מהדיון...)
חשמלאי שמתקין ציוד חשמלי המתחבר לרשת החשמל, ציוד שיובא באופן לא חוקי, וללא אישור מכון תקנים , מסכן את הרשיון והמקצוע שלו.
כולנו פה היינו "המחתרת האירופאית" של ורה, של בתים חכמים, של zwave, אבל הימים הללו ספורים.
מי שרוצה פתרון "לאנשים רגלים", "צרכנים", פתרון מלא של תכנון , התקנה, תמיכה, החלפה של מוצר תקול וכו, חייבים פתרונות ממוסדים של ייבוא מסודר.
המחיר - צודקים, קצת גבוהה, ולמי שיש זמן לחכות לירידת מחירים - מחכה.
ועדיין - זה הפתרון הטוב ביותר לצרכן הפשוט, בעלות הכי טובה, אמינות, קדמה, פתיחות, תחרות וכו'...
בואו נהיה אופטימיים, אני יודע על כמה וכמה שחקנים שיכניסו לשוק מוצרים חדשים ב 916M במחירים סביריום יותר בזמן הקרוב
אורי
http:. //www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/124.pdf
יש חוק במדינת ישראל, חוק לגבי ייבוא אישי או מסחרי.
החוק לא מושלם אולי, ואני אישית נלחמתי בגלל החוק הזה כמעט שנה על מנת לייבא באופן חוקי את הבקר Vera Edge, אבל -
חוקים צריך לכבד, גם אם לא באמת יעצרו אותף בביתך בשל הדלקת נורה בתדר 868... מצחיק ככל שזה נשמע.
יש גם חוק העוסק בתחום של למי מותר לעסוק בחשמל מתח 220V
(נוציא את החיישנים מהדיון...)
חשמלאי שמתקין ציוד חשמלי המתחבר לרשת החשמל, ציוד שיובא באופן לא חוקי, וללא אישור מכון תקנים , מסכן את הרשיון והמקצוע שלו.
כולנו פה היינו "המחתרת האירופאית" של ורה, של בתים חכמים, של zwave, אבל הימים הללו ספורים.
מי שרוצה פתרון "לאנשים רגלים", "צרכנים", פתרון מלא של תכנון , התקנה, תמיכה, החלפה של מוצר תקול וכו, חייבים פתרונות ממוסדים של ייבוא מסודר.
המחיר - צודקים, קצת גבוהה, ולמי שיש זמן לחכות לירידת מחירים - מחכה.
ועדיין - זה הפתרון הטוב ביותר לצרכן הפשוט, בעלות הכי טובה, אמינות, קדמה, פתיחות, תחרות וכו'...
בואו נהיה אופטימיים, אני יודע על כמה וכמה שחקנים שיכניסו לשוק מוצרים חדשים ב 916M במחירים סביריום יותר בזמן הקרוב
אורי
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
@דומיקון
מה הקשר? נכון, יש חוק ונכון, חוק צריך לכבד ואין חולק על כך.
עם זאת, זה לא שיעור אזרחות והתגובה שלי עוסקת אך ורק ב-2 נושאים שהעלת לדיון שהינם:
א. ההשלכות הביטוחיות של שימוש במוצרים שיובאו לארץ באופן אישי מאירופה (שהינם למעשה זהים למוצרים הנמכרים פה בארץ, בקונטקסט העניין [דהיינו, השוני בתדר הרדיו אינו הופך את אותם המוצרים בהגדרה ל"שונים"]).
ב. ההשלכות הפליליות של שימוש במוצרים הנ"ל אשר מתקיימות בגלל סוגיית התדר.
כך שלהרצות על קיום החוק והצורך לכבדו לא נראה לי במקום.
לגבי "יש גם חוק העוסק בתחום של למי מותר לעסוק בחשמל מתח 220V" - נכון והחוק למיטב ידיעתי לא מתייחס להאם המוצר הגיע מ-vsternet או מיבואן ישראלי.
בעניין הבא:
"חשמלאי שמתקין ציוד חשמלי המתחבר לרשת החשמל, ציוד שיובא באופן לא חוקי, וללא אישור מכון תקנים , מסכן את הרשיון והמקצוע שלו."
צר לי, אך מדובר בהכללה שאין לה מקום מכמה סיבות:
א. תקנות החשמל אינן עוסקות במקור הציוד שמותקן (כלומר אם יובא כחוק או לא) ולכן לא יכולה להיות השלכה בהיבט זה על בעל המקצוע.
ב. תקנות החשמל אינן מחייבות אישור של מכון התקנים עבור הציוד - הן כן מחייבות שהציוד יעמוד בתקן הישראלי המתאים החל עליו (וזה אגב מה שאתה עצמך רשמת בתגובתך הקודמת) אך ממש אין שום מניעה שהציוד לא יעבור במכון התקנים.
זה למיטב ידיעתי ומהפעם האחרונה שבדקתי.
דבר נוסף - מכוון שהדיון עוסק בציוד אירופאי שיש לו "מקביל" ישראלי שהשוני ביניהם הוא נושא תדר הרדיו בלבד אז חייב שיתקיימו אחד מהשניים:
א. המקביל הישראלי עומד בדרישות התקן הישראלי ולכן בהכרח הדגם האירופאי גם הוא עומד בדרישות כך שאין בעיה.
ב. המקביל הישראלי אינו עומד בדרישות התקן הישראלי ואז גם הדגם האירופאי לא ולכן כך או כך יש בעיה להתקין את המוצרים.
ולכן, אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמתקיים סעיף א' הנ"ל אז הסיכון לאובדן הרישיון והמקצוע בהקשר זה למעשה איננו קיים כי המוצר, כמו מקבילו הישראלי, תואם את דרישות התקן הישראלי הרלוונטי.
אין ספק שליבוא מסודר יש ערך ובתחום זה כנראה לא מועט, אך נראה לי שכאשר משווים למצב הקיים בפתרונות אחרים לטעון שהמצב כיום מתאים ל"צרכנים" ול"אנשים רגילים" נראה לי דיי מוגזם. ממש ממש מוגזם.
אגב אני לא דיברתי ובטח שלא התלוננתי על המחירים - אני כצרכן לא אכנס לאף חנות או עוסק לכיס אך אני כן משתמש בפורום שחשוב לו שהפורום ימשיך לשמור על רמתו הגבוה בעיקר מבחינת אינפורמציה והצגתה באופן מלא ואובייקטיבי.
מה הקשר? נכון, יש חוק ונכון, חוק צריך לכבד ואין חולק על כך.
עם זאת, זה לא שיעור אזרחות והתגובה שלי עוסקת אך ורק ב-2 נושאים שהעלת לדיון שהינם:
א. ההשלכות הביטוחיות של שימוש במוצרים שיובאו לארץ באופן אישי מאירופה (שהינם למעשה זהים למוצרים הנמכרים פה בארץ, בקונטקסט העניין [דהיינו, השוני בתדר הרדיו אינו הופך את אותם המוצרים בהגדרה ל"שונים"]).
ב. ההשלכות הפליליות של שימוש במוצרים הנ"ל אשר מתקיימות בגלל סוגיית התדר.
כך שלהרצות על קיום החוק והצורך לכבדו לא נראה לי במקום.
לגבי "יש גם חוק העוסק בתחום של למי מותר לעסוק בחשמל מתח 220V" - נכון והחוק למיטב ידיעתי לא מתייחס להאם המוצר הגיע מ-vsternet או מיבואן ישראלי.
בעניין הבא:
"חשמלאי שמתקין ציוד חשמלי המתחבר לרשת החשמל, ציוד שיובא באופן לא חוקי, וללא אישור מכון תקנים , מסכן את הרשיון והמקצוע שלו."
צר לי, אך מדובר בהכללה שאין לה מקום מכמה סיבות:
א. תקנות החשמל אינן עוסקות במקור הציוד שמותקן (כלומר אם יובא כחוק או לא) ולכן לא יכולה להיות השלכה בהיבט זה על בעל המקצוע.
ב. תקנות החשמל אינן מחייבות אישור של מכון התקנים עבור הציוד - הן כן מחייבות שהציוד יעמוד בתקן הישראלי המתאים החל עליו (וזה אגב מה שאתה עצמך רשמת בתגובתך הקודמת) אך ממש אין שום מניעה שהציוד לא יעבור במכון התקנים.
זה למיטב ידיעתי ומהפעם האחרונה שבדקתי.
דבר נוסף - מכוון שהדיון עוסק בציוד אירופאי שיש לו "מקביל" ישראלי שהשוני ביניהם הוא נושא תדר הרדיו בלבד אז חייב שיתקיימו אחד מהשניים:
א. המקביל הישראלי עומד בדרישות התקן הישראלי ולכן בהכרח הדגם האירופאי גם הוא עומד בדרישות כך שאין בעיה.
ב. המקביל הישראלי אינו עומד בדרישות התקן הישראלי ואז גם הדגם האירופאי לא ולכן כך או כך יש בעיה להתקין את המוצרים.
ולכן, אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שמתקיים סעיף א' הנ"ל אז הסיכון לאובדן הרישיון והמקצוע בהקשר זה למעשה איננו קיים כי המוצר, כמו מקבילו הישראלי, תואם את דרישות התקן הישראלי הרלוונטי.
אין ספק שליבוא מסודר יש ערך ובתחום זה כנראה לא מועט, אך נראה לי שכאשר משווים למצב הקיים בפתרונות אחרים לטעון שהמצב כיום מתאים ל"צרכנים" ול"אנשים רגילים" נראה לי דיי מוגזם. ממש ממש מוגזם.
אגב אני לא דיברתי ובטח שלא התלוננתי על המחירים - אני כצרכן לא אכנס לאף חנות או עוסק לכיס אך אני כן משתמש בפורום שחשוב לו שהפורום ימשיך לשמור על רמתו הגבוה בעיקר מבחינת אינפורמציה והצגתה באופן מלא ואובייקטיבי.
דומיקון, אני חייב לפרגן ולומר שאתה אחד מה"עוסק בתחום" הכי תורמים פה בפורום. שאפו.
למרות זאת, אני בדעה הפוכה מדעתך, אני חושב שהתדר הישראלי צריך להקבר מהר וממש לא להפוך למוצר צריכה בסיסי עם ירידת מחירים .
לדעתי הוא נולד בחטא על מנת לאפשר ליבואנים בלעדיות על המוצרים האלה.
אין שום סיבה שלמדינה קטנה כמו ישראל יהיה תדר ייחודי משלה... זה פוגע בתחרות ונועד רק להעשיר את היבואנים.
רק לדוגמא, נניח שמחר יחליטו על תדרי סלולר יחודיים לישראל. מעכשיו תהיה חייב לרכוש טלפונים סלולריים רק מהחברות הישראליות הגדולות שיש להם מספיק לקוחות על מנת שחברות טלפונים ייצרו עבורם טלפונים עם התדר הייחודי...
למרות זאת, אני בדעה הפוכה מדעתך, אני חושב שהתדר הישראלי צריך להקבר מהר וממש לא להפוך למוצר צריכה בסיסי עם ירידת מחירים .
לדעתי הוא נולד בחטא על מנת לאפשר ליבואנים בלעדיות על המוצרים האלה.
אין שום סיבה שלמדינה קטנה כמו ישראל יהיה תדר ייחודי משלה... זה פוגע בתחרות ונועד רק להעשיר את היבואנים.
רק לדוגמא, נניח שמחר יחליטו על תדרי סלולר יחודיים לישראל. מעכשיו תהיה חייב לרכוש טלפונים סלולריים רק מהחברות הישראליות הגדולות שיש להם מספיק לקוחות על מנת שחברות טלפונים ייצרו עבורם טלפונים עם התדר הייחודי...