מתלבט בין פטישון למקדחה
אני קודח רק בבלוקים ובטון בשביל לשים דיבלים עד עכשיו תמיד השאלתי מקדחה רוטטת מהמשפחה. לפי מה שקראתי באינטרנט המקדחה היא סוג של jack of all trades and master on none וכן נדרש ממני לא מעט מאמץ בשביל לקדוח, ביחוד בבטון.
חשבתי לקנות פטישון בשביל עבודה עם בלוקים ובטון ובמקביל לרכוש מברגה חשמלית שגם היא כלי יעודי שבניגוד למקדחה מגיע עם קלאצ' ואם אני אצטרך לקדוח בעץ או מתכת תמיד אפשר יהיה לעשות את זה עם המברגה.
האם אני מפספס משהו?
חשבתי לקנות פטישון בשביל עבודה עם בלוקים ובטון ובמקביל לרכוש מברגה חשמלית שגם היא כלי יעודי שבניגוד למקדחה מגיע עם קלאצ' ואם אני אצטרך לקדוח בעץ או מתכת תמיד אפשר יהיה לעשות את זה עם המברגה.
האם אני מפספס משהו?
לא, אתה צודק, עבודות בטון במיוחד מאסיביות, רצוי לעשות עם פטישון.
אני אישית מאשים את עצמי שקניתי לעצמי מקדחה, למרות שכל מה שאני צריך בבית זה מספר חורים מדי פעם בקיר וזהו (לכן בשביל הקומפקטיות הביתית)
אבל לאיש מקצוע לדעתי כדאי שיהיה פטישון פשוט מהסיבה שהוא יכול לעשות יותר ממקדחה.
אישית אם אני צריך לחצוב מאט את הקיר אז יש לי פטיש ואיזמיל, אבל זה קשה מאוד.
לאומת זאת לקדול לצד השני של הבטון אני לא יכול (אין לי גם מקדח תואם לזה)
אני אישית מאשים את עצמי שקניתי לעצמי מקדחה, למרות שכל מה שאני צריך בבית זה מספר חורים מדי פעם בקיר וזהו (לכן בשביל הקומפקטיות הביתית)
אבל לאיש מקצוע לדעתי כדאי שיהיה פטישון פשוט מהסיבה שהוא יכול לעשות יותר ממקדחה.
אישית אם אני צריך לחצוב מאט את הקיר אז יש לי פטיש ואיזמיל, אבל זה קשה מאוד.
לאומת זאת לקדול לצד השני של הבטון אני לא יכול (אין לי גם מקדח תואם לזה)
מעריך מאוד את כל התשובות.
אם ללכת על פטישון, אז Makita HR2470 יעשה את העבודה?
BUGY דווקא חשבתי על מברגת אימפקט חוטית, 6952 Makita
בגלל שבינתיים החלטתי לא להחליט אז הסתכלתי על עוד מוצרים (ביחוד שאני צריך מברגה). ומצד אחד אני מבין מצויין שכלי על סוללות הוא כלי עם מודל כלכלי שיוציא ממני כסף לאורך השנים. יש לי גרגע מברגה של בוש בת 8 שעבדה לא מעט, חוטית ואני מניח שאם היתה על סוללות היא כבר היתה משלשלת את מחירה ההתחלתי. יחד עם זאת כן קוסם לי הרעיון של כלי שלא מחובר לחשמל ושמשלב מקדחה ומברגה.
ראיתי בינתים 2 כלים שנראים מעניינים ה-Makita XPH102 וכלי נוסף יקר יותר Makita XPH07M שמגיע עם פי 2 מומנט ועל שני הכלים יש ביקורות מאוד טובות באמזון. מה אתם חושבים?
אם ללכת על פטישון, אז Makita HR2470 יעשה את העבודה?
BUGY דווקא חשבתי על מברגת אימפקט חוטית, 6952 Makita
בגלל שבינתיים החלטתי לא להחליט אז הסתכלתי על עוד מוצרים (ביחוד שאני צריך מברגה). ומצד אחד אני מבין מצויין שכלי על סוללות הוא כלי עם מודל כלכלי שיוציא ממני כסף לאורך השנים. יש לי גרגע מברגה של בוש בת 8 שעבדה לא מעט, חוטית ואני מניח שאם היתה על סוללות היא כבר היתה משלשלת את מחירה ההתחלתי. יחד עם זאת כן קוסם לי הרעיון של כלי שלא מחובר לחשמל ושמשלב מקדחה ומברגה.
ראיתי בינתים 2 כלים שנראים מעניינים ה-Makita XPH102 וכלי נוסף יקר יותר Makita XPH07M שמגיע עם פי 2 מומנט ועל שני הכלים יש ביקורות מאוד טובות באמזון. מה אתם חושבים?
מקדחות הכי פשוטות שלי יצא לראות (לא מדבקה סינית ) הן מהסוג הרוטט, למשל ה-Bosch PSB530RE. זה כלי די ורסטילי שמאפשר לקדוח במתכת, עץ בלוקים ובטון. הפונקציה של הרטט גורמת למקדח לרטוט מצד לצד וזו פונקציה שימושית לבטון. עם מקדחות כאלה מאוד לא נוח להבריג ברגים כי המקדחה די חלשה מבחינת מומנט והכי אפקטיבית כשהיא מסתובבת מהר משמע לא באמת אפשר להבריג בורג ממצב מנוחה של מברגה.legopart כתב:אפשר לדעת מה כן היתרונות של מקדחה ?...
מברגה היא כלי שבניגוד למקדחה מסתובב משמעותית פחות מהר והדגש הוא על מומנט שהכלי מסוגל להפעיל (ב-NM). מברגה בסיסית מגיע עם מנגון של קלאץ' שיודע לעצור את את הסיבוב של המברגה ברגע שיש התנגדות ספציפית בעת סיבוב הבורג (למברגות בדרך כלל יש מעל 10 דרגות כוח) מה שמונע מצב שבו הראש בורג נהרס או שהבורג נכנס עמוק מדי לתוך החומר אליו הוא מתברג. *מברגות אימפקט חזקות משמעותית יותר (בערך פי 3 מהמספרים שראיתי) אבל חסרות מנגנון קלאץ' מה שהופך אותן לחזקות מדי עבור יד לא מיומנת שלא יודעת מתי לעצור (קריטי בעיקר בעבודות גבס). בתאוריה אפשר להתשמש במברגה כמקדחה עבור חומרים כמו עץ, גבס ומתכת אבל זה לא שימוש מומלץ.
מקדחות חדשות יותר משלבות בדרך כלל מקדחה רוטטת עם מברגת קלאץ', למשל Makita DHP453Z , זה כלי מאוד ורסטילי.
פטישון הוא סוג של מקדחה שמסתובבת יחסית לאט שמיועדת לבטון וחציבה בקירות (אפשר גם לקדוח חורים בבלוקים) כאשר היחוד הוא שיש מנגנון שממש דופק את המקדח (מסוג מיוחד, SDS) בתנועות של קדימה ואחורה בעת הקידוח מה שהופך עבודה עם קירות לחסרת מאמץ.
.
השימוש העיקרי הוא קדיחה בקירות,כמו שכתבתי בפוסט הפותח.BUGY כתב:@Bigb0bco
·אתה צריך לספר קצת על השימוש, מה מי ולמה......
אני כן אוהב את הרעיון של כלי ורסטילי (כשמדובר בכלי לבית) כמו ה-Makita DHP453Z שמשלב מקדחה רוטטת עם מברגת קלאץ'. אני מאוד לא אוהב את העובדה שהכלי על סוללות. זה אימוץ מודל כלכלי של חברות גילוח ומדפסות, הכלי נמכר לעיתים במחיר הפסד תוך ידיעה שהקונה ננעל להשתמש בסוללות יעודיות ויקרות שצריך להחליף כל כמה זמן. במקום לראות בי לקוח החברה רואה בי ארנק שאפשר לשאוב כל כמה זמן.
האם יש מקדחה רוטטת שמשלבת מברגה שעובדת מהחשמל ממותג טוב?
הספק חשמלי ( W, הוא פשוט קצב העבודה) הוא מכפלה של מתח(V) בזרם(A) המתח אחראי למהירות המקסימלית שבה יסתובב המנוע החשמלי ואילו הזרם אחראי לכמה מהר המנוע יגיע לאותה מהירות מקסימלית, או לחלופין עד כמה המנוע חזק.ag43 כתב:מברגות הן נטענות ומקדחות עובדות מחובר לחשמל (על פי רוב). זה מאפשר זרם גבוה הרבה יותר=יותר כח פוטנציאלי....
בלי להיכנס להבדלים בין מנועי DC (סוללות) ו- AC (חיבור לשקע עם כבל) שקע חשמלי ישראלי (לפי מה שאני יודע) מוגבל ל-10A בזמן שסוללות של מברגות נקובות ב-Ah ולא ב-A ככה שאני לא יודע מה הזרם הרגעי שהן מסוגלות לספק.
הנה למשל מברגת אימםקט 6952 Makita שמספקת מומנט של 120NM ומחוברת לשקע חשמלי
בזמן שמברגות אימפקט על סוללות(18V) של Makita מספקות מומנטים של 160NM+
- NoamGuy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
יכול להיות שהסט הזה יתאים לך? נראה סט לכל החיים
חברי פריים 800 שקל הכל כולל
או שאתה בעצם רוצה פטישון. זה ממש לא פטישון למיטב ידיעתי
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01AWOI406/
חברי פריים 800 שקל הכל כולל
או שאתה בעצם רוצה פטישון. זה ממש לא פטישון למיטב ידיעתי
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01AWOI406/
לדעתי מקדחה נטנת יכולה לשמש להכל והיא כדאית.
סוללה תמיד אפשר להזמין מסין.
אותו מנגנון שממיר כוח למומנט למומנט קיים במקדחה וגם בנטענת
למקדחה Bosch PSB530 חסר אותו אבל הוא קיים על לחצן ההפעלה עצמו והוא מגביל עליך לבצע FULL PRESS וגם מקשה על הלחיצה ככל שהמתג מסובב יותר

בנטענת הקפיץ מהדק על מנגנון הכדורי וככל שהוא משחורר יותר כך במקדחה עושה סיבוב סביב עצמה, "נתקעת" ובפועל אתה לא רואה שהיא מסתובבת.
כשהקפיץ מהודק על המנגנון הזה (שמכיל כדורים) המקדחה מתנהגת מאוד קשוח ודוחפת עם כל הכוח ונוצר מצב שהיא לא בולמת בגלל מכשול קטן.
היה יכול להיות נחמד אם הייתי מצרף סרטון הסברה או תמונות למנגנונים שציינתי. אבל אני פחות בקיא בנושא ויקח לי הרבה זמן לחפש
אני מאוד ממליץ לרכוש מקדחה נטענת, היא מאוד שימושית במיוחד בהברגות והקידוחים המאוד קטנים בעץ
פטישון כמובן הוא כלי טוב מאוד לאיפה שצריך הרבה כוח.
[imgbig]https://dccf75d8gej24.cloudfront.net/im ... E-huge.jpg[/imgbig]
שים לב שלראשי מקדחה אנשים מעדיפים ראשים עם המפתח
[imgbig]http://toolguyd.com/blog/wp-content/upl ... FD07R1.jpg[/imgbig]
סוללה תמיד אפשר להזמין מסין.
אותו מנגנון שממיר כוח למומנט למומנט קיים במקדחה וגם בנטענת
למקדחה Bosch PSB530 חסר אותו אבל הוא קיים על לחצן ההפעלה עצמו והוא מגביל עליך לבצע FULL PRESS וגם מקשה על הלחיצה ככל שהמתג מסובב יותר

בנטענת הקפיץ מהדק על מנגנון הכדורי וככל שהוא משחורר יותר כך במקדחה עושה סיבוב סביב עצמה, "נתקעת" ובפועל אתה לא רואה שהיא מסתובבת.
כשהקפיץ מהודק על המנגנון הזה (שמכיל כדורים) המקדחה מתנהגת מאוד קשוח ודוחפת עם כל הכוח ונוצר מצב שהיא לא בולמת בגלל מכשול קטן.
היה יכול להיות נחמד אם הייתי מצרף סרטון הסברה או תמונות למנגנונים שציינתי. אבל אני פחות בקיא בנושא ויקח לי הרבה זמן לחפש
אני מאוד ממליץ לרכוש מקדחה נטענת, היא מאוד שימושית במיוחד בהברגות והקידוחים המאוד קטנים בעץ
פטישון כמובן הוא כלי טוב מאוד לאיפה שצריך הרבה כוח.
[imgbig]https://dccf75d8gej24.cloudfront.net/im ... E-huge.jpg[/imgbig]
שים לב שלראשי מקדחה אנשים מעדיפים ראשים עם המפתח
[imgbig]http://toolguyd.com/blog/wp-content/upl ... FD07R1.jpg[/imgbig]