המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ וסוף סוף ניתן להתרשם ולהבין מה זה באמת QLED
שרשור תגובות: קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
למאמר: קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ

אני מבין שההסברים במאמר על היתרונות של המסכים הללו בכל הקשור לרמות ההארה הגבוהות וגם בדברים שקשורים
לגאמוט באים מהצורה שבה בסמסונג מסבירים את העניין, אך חבל לדעתי שהדברים הללו מוסברים בצורה כזו.
את הדוגמא העיקרית ללמה אני חושב כך ניתן לראות לדעתי בהסבר על הכיסוי ב- 100% של כל תקן ה- DCI
מבחינת ה- COLOR VOLUME. אני חושב שבשימוש בדוגמא הזו מה שסמסונג עושה במידה מסויימת זה לירות
לעצמה ברגל, והסיבה שאני כותב את זה היא שבבדיקה מאוד פשוטה של הנתונים ניתן יהיה לראות שגם לכל מסכי
ה- OLED שהוצגו השנה (וגם להרבה מסכים אחרים) יש כיסוי מלא של ה- COLOR VOLUME שמתואר בתקן של
ה- DCI.
בעניין הזה כדאי שוב לחזור ולהזכיר שגאמוט P3 שהוא חלק מתקן של ה- DCI מתייחס להקרנת תוכן בבתי קולנוע
והוא בכלל לא קשור לשום תקן לתוכן בייתי, ובנוסף לכך, אותו התקן של ה- DCI מגדיר שרמת ההארה המקסימלית
הנדרשת היא 14fL ± 2fL שזו רמת הארה של 48 ניט ± 6.9 ניט. דבר זה אומר שכל מסך שיכול מבחינת הגאמוט להגיע
להצגת ה- primaries שמוגדרים ל- P3 (דבר שכמה מסכים שהוצגו השנה כולל מסכי ה- OLED יכולים לעשות), ויכול
להגיע גם לרמת הארה מקסימלית של יותר מ- 55 ניט (וכאן מדובר על רובם הגדול של המסכים שנמכרו ב-60 או 70
השנים האחרונות) יש לו כיסוי של כ- 100% מה- COLOR VOLUME שמוגדר בתקן ה- DCI.
לדעתי הסבר נכון יותר על COLOR VOLUME ולמה כדאי שהוא יהיה יותר גדול יכול להועיל לסמסונג (וגם ליצרני
ה- LCD האחרים) יותר מאותו הסבר על 100% כיסוי של תקן מסויים. במסגרת הסבר כזה כדאי לדעתי
להוסיף את עניין ה- COLOR VOLUME היותר גדול גם כנקודה נוספת במקום אחר במאמר שם עולה השאלה
"למה צריך כל כך הרבה אור?" :
לא מסכים עם מה שכתוב בנקודה הראשונה היא שבתוכן רגיל ( בנקודה זו לא מצויין שמדובר על תוכן HDR כמו
בנקודה השניה) לא צריך להגיע לרמות כאלה של הארה ( 1500 ניט) ואפילו לא לרבע מרמת ההארה הזו גם אם
מדובר על צפיה בתוכן באזור מואר, וזה מהסיבה הפשוטה שתוכן רגיל לא באמת מתוכנן להראות ברמות הארה
כאלו.
אז אולי אפשר להחליף את מה שכתוב בנקודה הראשונה בהסבר שגם קשור לדבר שנאמר בנקודה השניה ,
שצריך כל כך הרבה אור (והאמת היא שצריך הרבה יותר מ- 1500 ניט) כדי להגדיל אפילו יותר את כיסוי
ה- COLOR VOLUME דבר שיאפשר להציג צבעים בצורה הרבה יותר אמיתית בסצנות המוארות יותר.
לגאמוט באים מהצורה שבה בסמסונג מסבירים את העניין, אך חבל לדעתי שהדברים הללו מוסברים בצורה כזו.
את הדוגמא העיקרית ללמה אני חושב כך ניתן לראות לדעתי בהסבר על הכיסוי ב- 100% של כל תקן ה- DCI
מבחינת ה- COLOR VOLUME. אני חושב שבשימוש בדוגמא הזו מה שסמסונג עושה במידה מסויימת זה לירות
לעצמה ברגל, והסיבה שאני כותב את זה היא שבבדיקה מאוד פשוטה של הנתונים ניתן יהיה לראות שגם לכל מסכי
ה- OLED שהוצגו השנה (וגם להרבה מסכים אחרים) יש כיסוי מלא של ה- COLOR VOLUME שמתואר בתקן של
ה- DCI.
בעניין הזה כדאי שוב לחזור ולהזכיר שגאמוט P3 שהוא חלק מתקן של ה- DCI מתייחס להקרנת תוכן בבתי קולנוע
והוא בכלל לא קשור לשום תקן לתוכן בייתי, ובנוסף לכך, אותו התקן של ה- DCI מגדיר שרמת ההארה המקסימלית
הנדרשת היא 14fL ± 2fL שזו רמת הארה של 48 ניט ± 6.9 ניט. דבר זה אומר שכל מסך שיכול מבחינת הגאמוט להגיע
להצגת ה- primaries שמוגדרים ל- P3 (דבר שכמה מסכים שהוצגו השנה כולל מסכי ה- OLED יכולים לעשות), ויכול
להגיע גם לרמת הארה מקסימלית של יותר מ- 55 ניט (וכאן מדובר על רובם הגדול של המסכים שנמכרו ב-60 או 70
השנים האחרונות) יש לו כיסוי של כ- 100% מה- COLOR VOLUME שמוגדר בתקן ה- DCI.
לדעתי הסבר נכון יותר על COLOR VOLUME ולמה כדאי שהוא יהיה יותר גדול יכול להועיל לסמסונג (וגם ליצרני
ה- LCD האחרים) יותר מאותו הסבר על 100% כיסוי של תקן מסויים. במסגרת הסבר כזה כדאי לדעתי
להוסיף את עניין ה- COLOR VOLUME היותר גדול גם כנקודה נוספת במקום אחר במאמר שם עולה השאלה
"למה צריך כל כך הרבה אור?" :
בהסבר הזה אני מסכים לגמרי עם נקודות 2 ו 3 אך לגמרי לא מסכים עם הנקודה הראשונה. הסיבה הפשוטה שאנילמה צריך כל כך הרבה אור? בגדול צריך אותו בכמה נקודות מעניינות:
1. אם אתם גרים בסלון ישראלי יש לכם ככל הנראה חלון מאוד גדול בסלון שמסנוור לא מעט ומפריע בצפיה במהלך היום. עם 1500 ניטים המסכים החדשים מסוגלים להתגבר על האור הזה ללא כל קושי ולמנוע מצב שבו צריך לסגור את התריס בשביל לראות טלויזיה.
2. אם אתם מתכננים על HDR, תאורה גבוהה עוזרת מאוד לגרום לתמונה להיראות אמיתית, תלת מימדית ובולטת יותר. קוראים לזה specular highlights וזה הסנוור שתקבלו החזר האור מהכרום של האופנוע שיגרום לכם להאמין שמדובר באופנוע אמיתי ולא תמונה של אופנוע...
3. לסיום, קונטרסט גורר איתו גם חדות מוגברת, שזה בהחלט מבורך....
לא מסכים עם מה שכתוב בנקודה הראשונה היא שבתוכן רגיל ( בנקודה זו לא מצויין שמדובר על תוכן HDR כמו
בנקודה השניה) לא צריך להגיע לרמות כאלה של הארה ( 1500 ניט) ואפילו לא לרבע מרמת ההארה הזו גם אם
מדובר על צפיה בתוכן באזור מואר, וזה מהסיבה הפשוטה שתוכן רגיל לא באמת מתוכנן להראות ברמות הארה
כאלו.
אז אולי אפשר להחליף את מה שכתוב בנקודה הראשונה בהסבר שגם קשור לדבר שנאמר בנקודה השניה ,
שצריך כל כך הרבה אור (והאמת היא שצריך הרבה יותר מ- 1500 ניט) כדי להגדיל אפילו יותר את כיסוי
ה- COLOR VOLUME דבר שיאפשר להציג צבעים בצורה הרבה יותר אמיתית בסצנות המוארות יותר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא יודע, כבר הפסיקו להרשים אותי סמסונג.
שיחזרו אולי עוד כמה שנים עם פיתוחים מעניינים יותר במקום מכבסת ה- "LCD תאורה מסגרתית" הבינונית הזו.
מי שבקטע של היתרונות של ה OLED יש היום לא מעט מסכים מעניינים ולא רעים בכלל מבחינת ביצועים ומי שבקטע של יתרונות ה LCD יש בשוק כמה אופציות הרבה יותר מעניינות ומרשימות מאלו של סמסונג.
אבל היי, זו רק דעתי האישית..
שיחזרו אולי עוד כמה שנים עם פיתוחים מעניינים יותר במקום מכבסת ה- "LCD תאורה מסגרתית" הבינונית הזו.
מי שבקטע של היתרונות של ה OLED יש היום לא מעט מסכים מעניינים ולא רעים בכלל מבחינת ביצועים ומי שבקטע של יתרונות ה LCD יש בשוק כמה אופציות הרבה יותר מעניינות ומרשימות מאלו של סמסונג.
אבל היי, זו רק דעתי האישית..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
·jacko-il כתב:לא יודע, כבר הפסיקו להרשים אותי סמסונג.
אבל היי, זו רק דעתי האישית.....
מדויק
אוסיף גם שמי שמתעקש על טכנולוגיית LCD ימצא כיום מסכים איכותיים בהרבה מבית SONY שיעלו על מסכי ה״QLED״ שקר כלשהו של סמסונג בכל פרמטר.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
אמנם התקן הביתי מדבר על rec2020 אבל מעשית התוכן שמופק ל-rec2020 הוא תוכן שעשו לו מאסטרינג וגריידינג לפי dci-p3 הדיוק כמו לקולנוע. כלומר, היעד של rec2020 מנוצל כקונטיינר כי לא בריא שהמסגרת והתוכן שניהם בדיוק אותו דבר - זה לא מותיר שום מקום לטעות או משחק בידי היצרנים.
די ברור שהם יתחילו להגדיל את השטח ולכן בשנים הקרובות לא נדרש יותר מאשר dci-p3 כי התוכן ישאר שם לפחות לכמה שנים טובות.
די ברור שהם יתחילו להגדיל את השטח ולכן בשנים הקרובות לא נדרש יותר מאשר dci-p3 כי התוכן ישאר שם לפחות לכמה שנים טובות.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
למה זה נראה כאילו אף אחד לא יזכור שהם קיימים כשיגיעו דגמי ה-OLED 2017 של LG?
אני קצת מבובל... באירוע של סמסונג הודגמה טכנולוגית HDR אבל ככל שרמת הHDR הייתה גבוהה כך התמונה על המסך הפכה חלבית וללא עומק וצבע אמיתי תקנו אותי אם אני טועה...
מה דעתכם על המסכים החדשים של סמסונג לעומת ספינת הדגל משנה שעברה DX900 של פנאסוניק ?
בזמנו דובר על מבחן השוואה בין המסכים של שני החברות דבר שלא נעשה עד כה עד כמה שידוע לי ...
מה דעתכם על המסכים החדשים של סמסונג לעומת ספינת הדגל משנה שעברה DX900 של פנאסוניק ?
בזמנו דובר על מבחן השוואה בין המסכים של שני החברות דבר שלא נעשה עד כה עד כמה שידוע לי ...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.