שרשור תגובות: קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #1 

למאמר: קבלו את QLED, המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ

תמונה

המסכים החדשים של סמסונג נחתו בארץ וסוף סוף ניתן להתרשם ולהבין מה זה באמת QLED

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #2 

יש אותם ב-BIG BOX כבר כמעט שבועיים - אבל עדיין לא הביאו את ספינת הדגל בסניפים הגדולים (חוץ מבילו)

מעניין יהיה לבצע השוואה בפועל לעומת הסדרה הקודמת ולהציג נתונים מדידים.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #3 

אני מבין שההסברים במאמר על היתרונות של המסכים הללו בכל הקשור לרמות ההארה הגבוהות וגם בדברים שקשורים
לגאמוט באים מהצורה שבה בסמסונג מסבירים את העניין, אך חבל לדעתי שהדברים הללו מוסברים בצורה כזו.
את הדוגמא העיקרית ללמה אני חושב כך ניתן לראות לדעתי בהסבר על הכיסוי ב- 100% של כל תקן ה- DCI
מבחינת ה- COLOR VOLUME. אני חושב שבשימוש בדוגמא הזו מה שסמסונג עושה במידה מסויימת זה לירות
לעצמה ברגל, והסיבה שאני כותב את זה היא שבבדיקה מאוד פשוטה של הנתונים ניתן יהיה לראות שגם לכל מסכי
ה- OLED שהוצגו השנה (וגם להרבה מסכים אחרים) יש כיסוי מלא של ה- COLOR VOLUME שמתואר בתקן של
ה- DCI.

בעניין הזה כדאי שוב לחזור ולהזכיר שגאמוט P3 שהוא חלק מתקן של ה- DCI מתייחס להקרנת תוכן בבתי קולנוע
והוא בכלל לא קשור לשום תקן לתוכן בייתי, ובנוסף לכך, אותו התקן של ה- DCI מגדיר שרמת ההארה המקסימלית
הנדרשת היא 14fL ± 2fL שזו רמת הארה של 48 ניט ± 6.9 ניט. דבר זה אומר שכל מסך שיכול מבחינת הגאמוט להגיע
להצגת ה- primaries שמוגדרים ל- P3 (דבר שכמה מסכים שהוצגו השנה כולל מסכי ה- OLED יכולים לעשות), ויכול
להגיע גם לרמת הארה מקסימלית של יותר מ- 55 ניט (וכאן מדובר על רובם הגדול של המסכים שנמכרו ב-60 או 70
השנים האחרונות) יש לו כיסוי של כ- 100% מה- COLOR VOLUME שמוגדר בתקן ה- DCI.

לדעתי הסבר נכון יותר על COLOR VOLUME ולמה כדאי שהוא יהיה יותר גדול יכול להועיל לסמסונג (וגם ליצרני
ה- LCD האחרים) יותר מאותו הסבר על 100% כיסוי של תקן מסויים. במסגרת הסבר כזה כדאי לדעתי
להוסיף את עניין ה- COLOR VOLUME היותר גדול גם כנקודה נוספת במקום אחר במאמר שם עולה השאלה
"למה צריך כל כך הרבה אור?" :

למה צריך כל כך הרבה אור? בגדול צריך אותו בכמה נקודות מעניינות:

1. אם אתם גרים בסלון ישראלי יש לכם ככל הנראה חלון מאוד גדול בסלון שמסנוור לא מעט ומפריע בצפיה במהלך היום. עם 1500 ניטים המסכים החדשים מסוגלים להתגבר על האור הזה ללא כל קושי ולמנוע מצב שבו צריך לסגור את התריס בשביל לראות טלויזיה.

2. אם אתם מתכננים על HDR, תאורה גבוהה עוזרת מאוד לגרום לתמונה להיראות אמיתית, תלת מימדית ובולטת יותר. קוראים לזה specular highlights וזה הסנוור שתקבלו החזר האור מהכרום של האופנוע שיגרום לכם להאמין שמדובר באופנוע אמיתי ולא תמונה של אופנוע...

3. לסיום, קונטרסט גורר איתו גם חדות מוגברת, שזה בהחלט מבורך.
...
בהסבר הזה אני מסכים לגמרי עם נקודות 2 ו 3 אך לגמרי לא מסכים עם הנקודה הראשונה. הסיבה הפשוטה שאני
לא מסכים עם מה שכתוב בנקודה הראשונה היא שבתוכן רגיל ( בנקודה זו לא מצויין שמדובר על תוכן HDR כמו
בנקודה השניה) לא צריך להגיע לרמות כאלה של הארה ( 1500 ניט) ואפילו לא לרבע מרמת ההארה הזו גם אם
מדובר על צפיה בתוכן באזור מואר, וזה מהסיבה הפשוטה שתוכן רגיל לא באמת מתוכנן להראות ברמות הארה
כאלו.

אז אולי אפשר להחליף את מה שכתוב בנקודה הראשונה בהסבר שגם קשור לדבר שנאמר בנקודה השניה ,
שצריך כל כך הרבה אור (והאמת היא שצריך הרבה יותר מ- 1500 ניט) כדי להגדיל אפילו יותר את כיסוי
ה- COLOR VOLUME דבר שיאפשר להציג צבעים בצורה הרבה יותר אמיתית בסצנות המוארות יותר.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

לא יודע, כבר הפסיקו להרשים אותי סמסונג.
שיחזרו אולי עוד כמה שנים עם פיתוחים מעניינים יותר במקום מכבסת ה- "LCD תאורה מסגרתית" הבינונית הזו.
מי שבקטע של היתרונות של ה OLED יש היום לא מעט מסכים מעניינים ולא רעים בכלל מבחינת ביצועים ומי שבקטע של יתרונות ה LCD יש בשוק כמה אופציות הרבה יותר מעניינות ומרשימות מאלו של סמסונג.

אבל היי, זו רק דעתי האישית..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #5 

אולי יצליח להם בתחום מסכי המחשב, שם יש פיגור רציני אל מול מסכי ה-TV ודרישה גבוהה למסכים איכותיים עם HDR.
הכבל האופטי הזה מועד לפרעון...מה הם לעזאזל חשבו שם במעבדות?

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 411
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

jacko-il כתב:לא יודע, כבר הפסיקו להרשים אותי סמסונג.
שיחזרו אולי עוד כמה שנים עם פיתוחים מעניינים יותר במקום מכבסת ה- "LCD תאורה מסגרתית" הבינונית הזו.
מי שבקטע של היתרונות של ה OLED יש היום לא מעט מסכים מעניינים ולא רעים בכלל מבחינת ביצועים ומי שבקטע של יתרונות ה LCD יש בשוק כמה אופציות הרבה יותר מעניינות ומרשימות מאלו של סמסונג.

אבל היי, זו רק דעתי האישית..
...
·
מדויק (Y)
אוסיף גם שמי שמתעקש על טכנולוגיית LCD ימצא כיום מסכים איכותיים בהרבה מבית SONY שיעלו על מסכי ה״QLED״ שקר כלשהו של סמסונג בכל פרמטר.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

@acc800
·נכון
יש לי עכשיו את הסוני 900 כי לא יכולתי אולד והיא ממש טובה

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@Eliran15
בחירה מצוינת כמו שאמרתי לך כבר בשרשור אחר.
הטופ של מסכי הLED כיום מגיע מבית סוני.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #9 

אמנם התקן הביתי מדבר על rec2020 אבל מעשית התוכן שמופק ל-rec2020 הוא תוכן שעשו לו מאסטרינג וגריידינג לפי dci-p3 הדיוק כמו לקולנוע. כלומר, היעד של rec2020 מנוצל כקונטיינר כי לא בריא שהמסגרת והתוכן שניהם בדיוק אותו דבר - זה לא מותיר שום מקום לטעות או משחק בידי היצרנים.

די ברור שהם יתחילו להגדיל את השטח ולכן בשנים הקרובות לא נדרש יותר מאשר dci-p3 כי התוכן ישאר שם לפחות לכמה שנים טובות.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #10 

למה זה נראה כאילו אף אחד לא יזכור שהם קיימים כשיגיעו דגמי ה-OLED 2017 של LG?

acc800
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

9xcalibur9 כתב:למה זה נראה כאילו אף אחד לא יזכור שהם קיימים כשיגיעו דגמי ה-OLED 2017 של LG?
...
·
הם הגיעו כבר מזמן. ואכן אין שום בסיס להשוואה.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #12 

אני קצת מבובל... באירוע של סמסונג הודגמה טכנולוגית HDR אבל ככל שרמת הHDR הייתה גבוהה כך התמונה על המסך הפכה חלבית וללא עומק וצבע אמיתי תקנו אותי אם אני טועה...
מה דעתכם על המסכים החדשים של סמסונג לעומת ספינת הדגל משנה שעברה DX900 של פנאסוניק ?
בזמנו דובר על מבחן השוואה בין המסכים של שני החברות דבר שלא נעשה עד כה עד כמה שידוע לי ...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”