התמונה מקרטעת ולא חדה - זו בעית חומרה או תוכנה? anybody?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,
אני רוצה להרכיב מחשב רק בשביל לצפות בו בטלוויזיה ובמקביל לעבוד עליו עם אפליקציות אחרות אבל אני לא רוצה להקליט אלא רק לצפות כך שלא חשוב לי הפונקציות של הכרטיס טלוויזיה אלא רק האיכות של הצפייה - הן מבחינת החדות והן מבחינת הזרימה של התמונה.
מבחינת השקעה אני מחפשת את ההשקעה המנימילית כרגע ולכן אני התחלתי בניסויים - קניתי מחשב חלש יש לי סמפרון של AMD עם זיכרון של 512 ולוח אם של asus עם כרטיס מסך מובנה שלGeForce 6150 nvidia. אני צופה ב- yes דרך כרטיס leadtek winfast 2000xp rm .
כרגם אני סובלת מ 2 בעיות שאני לא יודעת אם הם קשורות לחומרה או להגדרות או לפילטרים או לעיבוד תמונה וכדומה... הבעיות:
חדות - הגדרתי על הרזולוציה הכי גבוהה אבל עדיין התמונה לא משהו ואני דרך חיבור VGA למסך LCD.
קירטוע - כל פעם שיש הרבה תזוזה על המסך אז יש פס כזה...

מה לעשות? הלכתי לחנות לקולנוע ביתי ואמרו לי שהם לא חזקים בחומרה וכרטיסי טלוויזה ואמרו לי לפנות אליכם!

יש פילטרים שאני יכולה להשתמש בהם כדי לחדד את התמונה וגם איזה עיבוד תמונה שלא יהיו את הקפיצות האלו כשיש הרבה אקשן על המסך? אולי אני צריכה לשדרג את החומרה שלי ו להקצות יותר משאבים מהמחשב? אני פתוחה להצעות....

אני לא רוצה להשקיע בכרטיס טלוויזיה יקר כי אני לא מקליטה אני רק צופה (השאלה היא עם כרטיס יקר יותר כמו Hauppauge איכות הצפייה תשתפר והיא שווה את ההשקעה כי אני לא מקליטה).

אשמח לשמוע מה יש לכם להציע!
תודה מראש,
מיכל

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

PUREVIDEO מכיל פילטרים לחידוד התמונה
קרטוע נובע גם מקודקים איטיים. נסי גם קודקים של POWERDVD 6
חפשי בדביק עם תמונת מתנות דביק לקונפגרציות כדי לדעת קונפיגרציות טובות.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

bloo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 339
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

6150 תומך ב PUREVIDEO
אבל בשביל זה את צריכה את המקודד מותקן
אין לי ספק שהוא ישפר לך את איכות התמונה וגם את התקיעות
כי את עיבוד התמונה יעשה הכרטיס מסך ולא המעבד
כמו שקורה אצלך עכשיו

chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אז זה לא קשור לכרטיס טלווזיה?

שליחה #4 

אז אתם אומרים שזה בכלל לא קשור לכרטיס טלוויזיה ? הכרטיס מעביר תמונה טובה והכרטיס מסך פשוט לא יודע לעכל את כל התנועה והכול?
הסתכלתי באתר של nvidia אתם בטוחים שזה תומל בסידרה של 6? כי זה היה נראה כאילוז ה תומך רק בכרטיסים של גירסה 7.
דרך אגב - adilev מה זה אומר "חפשי בדביק עם תמונת מתנות דביק לקונפגרציות כדי לדעת קונפיגרציות טובות" מה זה דביק?

תודה,
מיכל

chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוף

שליחה #5 

הורדתי את ה pure video של nvidia אבל אין שיפור... איפה הבעיה!!!! ?
זה הכרטיס? leadtek הוא כרטיס מעפן? או שהחומרה שלי חלשה מידי? או שההגדרות שלי לא טובות? מישהו?
אולי הייתי צריכה להגדיר משהו ב pure video?(למרות שאין לי איפה)
heeeeeeeeeeeelp
מיכל

bloo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

קודם כל חשוב להבין שתמונה חדה לעולם לא תהיה כשעוברים דרך המחשב
לי יש PVR-150 על מחשב סופר חזק ואיכות התמונה פחות טובה מאשר צפיה ישירה על
גבי ה LCD כשהממיר מחובר ישירות

לגבי הקפיצות בשידור
אני הרצתי כרטיס טלויזיה פשוט על גבי פנטיום 2 ללא בעיה

אז נראה לי מוזר שהמחשב שלך לא סוחב את זה

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #7 

דרך איזה תוכנה את רואה ?
גיא

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #8 

חסרים המון המון פרטים בשביל לבודד את הבעיה כי יש המון תופעות שיכולות להיכנס להגדרה "קירטוע" שנובעות כל אחת מסיבה אחרת.

כדאי לציין:
- מערכת הפעלה.
- איזה דריברים מותקנים לכרטיס מסך והלוח אם (גירסה).
- על איזה תוכן מופיע הקירטוע (סרטי DVD, XVID, H264 , כרטיס טלווזיה וכו) או האם זה קורה בכל התכנים.
- מהירות המעבד.
- עם איזה תוכנה (וקודקים) משתמשים לצפייה.
- מה הרזולוציה של הכרטיס מסך ומה הרזולוציה הטבעית של מסך הטלווזיה.

- האם הקירטוע זה תמונה איטית או תמונה שסובלת מאי אחידות בתצוגה (כמו קרע בתצוגה).

לפי התיאור הפס באמצע נישמע כמו TEARING , התיאור של התופעה זה מעין קרע הוריזנטלי באמצע התמונה בעת תנועה בעיקר מהירה ובו אין פרופורציה בין החלק העליון של הקרע לזה התחתון.

לגבי חדות זה כבר משהו אחר ובעיקר נוסע מהעובדה שסביר להניח שהתוכן המוצג הוא לא HD על טלווזיה שהיא כן HD. גם לזה יש פיתרון(עד כמה שאפשר) אבל לזה צריך תאור יותר מעמיק של כל הבעיות + נתונים.

chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אוקי אני מפרטת! תודה על ההיענות!

שליחה #9 

הי BRK!

הנה התשובות לשאלות שלך. שוב המון תודה!

מערכת הפעלה? = win xp sp2

איזה דריברים מותקנים לכרטיס מסך והלוח אם (גירסה)?
= זה הלוח אם: MB ASUS M2NPV-VM AM2/2000 mATX
הדרייברים אמורים להיות הכי מעודכנים מהאתר כי קניתי את המחשב לפני שבוע.

על איזה תוכן מופיע הקירטוע (סרטי DVD, XVID, H264 , כרטיס טלווזיה וכו) או האם זה קורה בכל התכנים?
= אחלה שאלה האמת כי לא השקעתי בזה מחשבה, זה קורה בחיבור לממיר בצורה הכי קשה כל הזמן פסים, וכשאני מחוברת ל DVD אז יש פה ושם פס אנכי.

מהירות המעבד.
זה סמפרון 3200+, 1.8GHZ, 480 MB of ram . זיכרון 512DDR2 667.

עם איזה תוכנה (וקודקים) משתמשים לצפייה ?
אני רואה דרך תוכנה שתומכת ב direct show, יש לי k lite codec 2.81 full. אם אתה מכיר תוכנה טובה אני פתוחה להמלצות.

מה הרזולוציה של הכרטיס מסך ומה הרזולוציה הטבעית של מסך הטלווזיה?
= הרזולוציה של הכרטיס מסך מגיע להכי גבוה 1024*768. הרזולוצהי של הכרטיס טלוויזיה (leadtek winfast xp200 rm) הוא 576 על 720. הרזולוציה של המסך טלוויזה שאני צופה בו משתנה בין 852*480 לבין 1024*768 (יש לי כמה מסכים).

האם הקירטוע זה תמונה איטית או תמונה שסובלת מאי אחידות בתצוגה (כמו קרע בתצוגה)?= יש הפרעות של פסים אנכיים בעת תזוזה במסך.

לפי התיאור הפס באמצע נישמע כמו TEARING , התיאור של התופעה זה מעין קרע הוריזנטלי באמצע התמונה בעת תנועה בעיקר מהירה ובו אין פרופורציה בין החלק העליון של הקרע לזה התחתון.
=נראה לי שקלעת בול!

לגבי חדות זה כבר משהו אחר ובעיקר נובע מהעובדה שסביר להניח שהתוכן המוצג הוא לא HD על טלווזיה שהיא כן HD. גם לזה יש פיתרון(עד כמה שאפשר) אבל לזה צריך תאור יותר מעמיק של כל הבעיות + נתונים.
= אני אשמח לשמוע את הפיתרון...

תודה מראש!
מיכל
"chick"

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

מיכל,

שליחה #10 

שווה לנסות את dscaler (גם לא עולה כסף)

ציטוט משרשור קודם:

אני צופה ב-pvr150 דרך יציאת s-video שך הממיר באמצעות dscaler 4 (לא לבלבל עם הגירסה האחרת - תורידי מ-http://www dscaler org). התמונה הרבה יותר חלקה וחדה ויש המון אפשרויות לכיוון. לעיתים יש ל dscaler בעית lip sync בעיקר אם המחשב עמוס ובמקרה זה יש לעשות reset (באמצעות התוכנה, פעולה של 5 שניות) וזה מטריד אבל בגדול זה שווה בגלל איכות התמונה מול האפליקציה הסטנדרטית של הכרטיס..

just my $0.02

bloo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

dscaler תומך ב PVR-150 ???????..
לפי האתר לא ממש
או שאני טועה

chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

ניסיון dscaler

שליחה #12 

אוקי, אני אנסה להתקין את ה- dscaler גירסה 4, אני אודיע לכם יותר מאוחר איך הלך!
תודה!

chick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

איזה גירסה?

שליחה #13 

רגע - אבל יש כמה גירסאות של dscaler 4 - איזה מהם?

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #14 

נשמע כמו בעיית תוכנה.

לפי התיאור ניסית רק תכנים דרך הכרטיס טלווזיה , אז דבר ראשון צריך לבדוק אם זה קורה גם בסרט רגיל כמו סרט XVID שהורד מהאינטרנט.
אם לא אז הבעייה קשורה נטו לחיבור של הכרטיס טלווזיה.

לגבי דריברים לא בטוח שיש לך את הכי חדשים. צריך להיכנס לאתר של NVIDIA ולהוריד ללוח אם את הדריברים הכי חדשים לפי הצ'יפסט (אני מניח שללוח זה זה סט דריברים שנקרא NFORCE 405-410-430).
בנוסף להוריד מאותו האתר את הדריבר הכי עדכני לכרטיס המסך (GEFORCE).

לגבי קודקים, אז כרגע אין מה לדון בזה כי יכול להיות שהבעיה קשורה רק למה שמוצג בכרטיס טלווזיה. רק דבר אחד - חבילת הקודקים שהתקנת יכולה להיות בעיתית כי היא מכילה המון דברים. מומלץ תמיד להסיר אותה לגמריי ולהתקין FFDSHOW שעושה בערך הכל.

לגבי הTEARING זה רק "פס" מאוזן , אז פס מאונך זה לא בטוח זה (כשאומרים פס הכוונה לקרע בתמונה לא פס פיסי שנמצא שם).

לגבי שיפור חדות אז אני מאמין שDSCALER זה פיתרון טוב ובטוח שחברי האתר יוכלו לעזור לך לגבי זה ואני בעצמי אוכל ללמוד מהם כי אני משתמש באופצייה המובנת של FFDSHOW (אני אוהב להתקין כמה שפחות דברים ביחד) שנקראת RESIZE בתוספת כל מיני פילטרים אבל זה דורש הרבה הבנה ולפעמים נסיונות. הDSCALER היא תוכנה יעודית ואני בטוח שהיא עושה את זה יותר טוב ובצורה יותר פשוטה.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

Dscaler 4.1.15

שליחה #15 

דוגמא לתמונה ולכרטיס הטלוויזיה.

bloo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

סוף סוף רואים מעולה ה Dscaler 4.1.15 עושה עבודה מעולה
דרך ה MCE רואים גרוע
האם יש אפשרות לשלב את ה Dscaler במדיה סנטר ???

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”