טרחת וכתבת המון. גם הוספת צילומים ותרשימים להסבריך. לצד הערכה שלי לזמן שהשקעת אני מודה שקשה לי לענות ולהתייחס לכל אמירותיך. אנסה להתייחס לרוב ואתה מוזמן כמובן להגיב.
אתחיל בלצטט אותך. וכמה מפתיע...ציטוטים שנוחים לי יותר אבל גם יסייעו לי להעביר את המסר שלי.
" אני בהחלט מרוצה מרמת הניקיון, הרובוט מנקה כמו שצריך ואפילו במצבים שאני חושב שהבית נקי כי אין שום אבק נראה לעין הוא מצליח לחזור עם אבק במיכל שלו נראה שבזכות עוצמת שאיבה גדולה הוא ממש "יונק" מהרצפה גם פירורי אבק בלתי נראים. "
"קודם כל אני אציין שהוא בהחלט מתנהג שונה. קשה לי למצוא את המילים לתאר את השינוי אבל נראה שיש לו אופי קצת אחר, צורת הניווט שלו מעט שונה, הוא עושה לפעמים פניות סביב פינות (למשל הפינה של הספה) שלפני כן הוא התעלם מהן והמשיך כרגיל (בסוף הוא מגיע להכל, אבל בעיקר בקווים ישרים).
לחדשות הטובות - נראה שהפעם הוא לא מפספס את החצי השני של הבית (כל מה שנמצא מימין לנקודת הפתיחה שלו)."
"נקודת אור חיובית היא שהביצועים שלו באמת ברמה גבוהה - הוא שואב חזק ולא מרעיש במיוחד (במיוחד כשהוא לא במצב טורבו), והמברשת שלו היא ללא סיבים ולא תופסת שיערות - מלבד ריקון של מיכל האבק (הגדול!) אין ממש פעולות תחזוקה שוטפות שצריך לעשות לו (אם נשים בצד החלפת פילטרים וכו')."
"מהניקיון שהרובוט עושה (או לפחות איפה שהוא עושה) אני מרוצה, וגם הניקיון שאני צריך לעשות לרובוט אני מרוצה - המברשת שלו שעשויה מגומי בלבד בלי סיבים לא תופסת שיערות, וחוץ מריקון של מיכל האשפה הוא לא דורש טיפול מיוחד."
"היום בשעה 20:00 הפעלתי אותו ויצאתי מהבית.
קצת אחרי השעה 21:00 חזרתי והוא עדיין פעל, ובסביבות 21:30 הוא סיים לנקות - את כל הבית כולל החצי השני של הסלון שהוא כידוע עושה רק בסוף המסלול שלו.
הכל טוב, הוא חזר לבסיס בסוף הפעולה, והלך לישון ולהטעין את עצמו. הקאונטר בחלק העליון התאפס, וחזר לתצוגת השעון. בקיצור, סיים הכל."
עד כאן הציטוטים הנוחים ....
ולגבי הדברים שמפריעים לך. בכל אופן אילו שאני זוכר. אין שום רובוט בעולם שיודע למדוד גובה . אם הרובוט הוא 86 מ"מ וגובה תחתית הרהיט הוא 85 מ"מ הרובוט יעצר כשיפגע בו. אם הגובה הפנוי הוא 87 מ"מ הרובוט יכנס. במקרה של ספה , לרוב הגובה לא אחיד. בתחילת הספה הפתח גבוה יותר בגלל שקיעת הספה והמבנה שלה. לכן הוא ינסה להכנס ועלול להתקע כפי שקורה אצלך. שוב, לא רק האומגה אלא כל רובוט בעולם. יש פתרונות מאוד פשוטים על מנת לפתור זאת.
לגבי התנגשות בחפצים. אכן הרובוט משופע בחיישנים רבים בבמפר הקדמי שלו. אני ציפיתי שיכולת זיהוי החפצים שלו תהיה טובה יותר. בפועל, אם לא מספיק חיישנים יחושו במכשול הרובוט יתנגש בו. פחות נעים לעין, אבל פס הגומי שבבמפר הקדמי מונע מההתנגשות להותיר נזק כלשהו. אני משער שבעתיד יהיה ניתן לעדכן את התוכנה בשיפורים בנושא היות ואמצעי החישה קיימים אבל צריך להפעילם בצורה הגיונית יותר.
לגבי "קריפי" ו "שיכור" באמצע הלילה....ייתכן והרובוט לא ישב טוב בתחנת העגינה, אולי מישהו בטעות הזיז אותו, לא יודע. אבל מה שאתה מתאר זה ימיאה לצורך תיקון פוזיציית העגינה שלו.
לגבי זה שאתה מצפה שהוא יעשה חדר חדר ולא חלק וחזרה לסיים את העבודה בהמשך. מה זה משנה לך? כל עוד הוא מגיע לכל הבית זה מה שחשוב. צורת העבודה שלו היא פניה לצד אחד, ריצה בפסים מקבילים עד הקצה, ואז נסיעה עד האמצע והמשך של כל הצד השני. אם בדרך יש פתח שהרובוט יכול לצאת ממנו הוא ייצא ויחזור כאמור בהמשך להשלים את המשימה.
****אגב, רואה בתמונה שצילמת תקלה C5. מה שאומר שאחת המברשות נתקעה. בדקת את זה?
·