תקלה ב-iclebo omega, או שהוא פשוט אמור להיות ככה?

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני משתמש כשבועיים ב-iclebo omega, ונתקלתי במספר דברים מוזרים בהתנהגות שלו.

ראשית, אציין שאני קצת מאוכזב שהוא מגיע ללא כל אפליקציה - בזמן שבשוק יש מספר רובוטים, חלקם זולים באופן משמעותי ביותר, שכוללים אפליקציה שמראה בצורה מסודרת תרשים של הבית ושל כל המסלול שהרובוט עבר - זה גם נחמד וזה גם יעיל וחשוב מאוד בשביל לוודא שהרובוט אכן עבר על כל הבית ולא פספס מקומות.
לאומגה לעומתם אין (למיטב ידיעתי) שום אפליקציה - לא להפעלה מרחוק, לא לתצוגת המסלול שהוא עובר, כלום.. חבל.

לגבי ההתנהגויות המוזרות....

1. למיטב הבנתי הרובוט אמור לסרוק את החדר ולהבין איפה הוא נמצא, אבל עושה רושם שלא כך הדבר. אני כותב עכשיו את התגובה הזאת בזמן שהרובוט סיים את סבב הניקיון שלו, מופיע עליו הכיתוב BASE, אבל הוא כבר כמה דקות ארוכות (!) מסתובב בחוסר אונים ברחבי החדר האחרון שהוא ניקה, על פניו במעיין ניסיון לחפש את עמדת הטעינה שלו - הוא עושה סיבוב 360 מעלות, לא מוצא, זז קצת ועושה סיבוב 360 מעלות נוסף, וחוזר חלילה..
זאת כאשר הוא יצא מתוך עמדת הטעינה, כמובן ללא הפרעה באמצע (לא הרמתי אותו והעברתי אותו בצורה עיוורת למקום אחר או משהו כזה, לא הופיעו בו שגיאות כלשהן.. הכל עבד חלק), וההנחה ההגיונית שלי היתה שהוא ידע איפה הוא נמצא וידע לחזור על צעדיו עד עמדת הטעינה בלי לחפש יותר מדיי. אבל כאמור בפועל נראה שהוא פשוט מחפש את העמדה בצורה "טיפשה". בסופו של דבר הוא הגיע אליה אבל זה לקח לו הרבה מאוד זמן ונראה בשלבים מסויימים שהוא ממש חסר אונים.

אציין שמדובר בדירה עם סלון פתוח למטבח, ומזדרון שהולך לשני חדרים. הוא עבר בכל האיזורים וכשהוא סיים עם החדר השני זה מה שקרה.

2. התנהגות החיישנים שלו לא עיקבית. לפעמים הוא עוצר כמו שצריך סנטימטרים בודדים לפני מכשולים, ולפעמים הוא פשוט לא מזהה אותם ונכנס בהם, ונעצר רק אחרי שיש איתם מגע פיזי - לדוגמה, במעמד של הרמקולים הוא נכנס כמעט באופן קבוע. מדובר במשטח בגובה (עובי) של כ-2 ס"מ שנמצא כ-1 ס"מ מהרצפה על רגליות, וממנו ממשיך "עמוד" צר יותר (שנמצא עמוק יותר ולכן הגיוני שיתפספס ע"י החיישנים). ייתכן שהחיישנים של הרובוט פשוט לא רואים אותו בגלל שהחלק שהם רואים (המשטח הבסיסי) מסתיים נמוך מדי / לא מספיק עבה בשביל "להקפיץ" את הזיהוי שלהם?
לעיתים הוא גם נתקע בדברים הרבה יותר משמעותיים, למשל בפינה של הספה או בפינה של ארון המטבח, אני מניח שזה נובע משטחים מתים בין החיישנים בפינות של הרובוט.

אדגיש שברוב המקרים החיישנים עושים את עבודתם והוא עוצר לפני המכשול (ואז מתקדם לאט לאט בצמוד אליו), אבל לעיתים - לא.

3. פספוס של איזורים שלמים (?) - זה משהו שמתקשר באופן ישיר להערה הראשונה שלי לגבי האפליקציה, אם הייתי יכול לראות את המסלול שלו זה היה מקל עליי מאוד את הבדיקה (לא הייתי צריך לשבת ולהסתכל עליו לאורך כל הפעולה...), אבל על פניו אני חושב שבמצבים מסויימים הוא מפספס איזורים שלמים בבית.

אני אסביר - עמדת הטעינה שלו נמצאת בפינת האוכל, בין המטבח לסלון. משם הוא יוצא לדרך. בתחילת הדרך יש ספה שמפריעה לו להיכנס לסלון בקו ישיר, והוא כמובן עוקף אותה אחרי סיבוב או שניים. הבעיה היא שהוא עושה את הפניות שלו תמיד שמאלה, ונראה שהוא בכלל לא סרק את כל הסלון ופספס לחלוטין את כל האיזור שמימין לאותה ספה.

צירפתי תמונה של המסלול (פחות או יותר) שהוא עושה:

[imgbig]https://content.screencast.com/users/Om ... 1_1424.png[/imgbig]

ניתן לראות שאחרי חצי סלון הוא ממשיך לאיזור המטבח (הסרטוט לא מדוייק אבל בגדול..) ומשם לחדרים.
הוא דילג לגמרי על חצי סלון ועל חצי פינת אוכל...

אני יודע בוודאות שלפעמים הוא כן עבר שם, כי ראיתי אותו וגם ראיתי שהוא ניקה. אבל אני גם יודע בוודאות על מצבים שבהם הוא לא חזר לאותם איזורים אחרי שהוא סיים עם החדרים, גם כי ראיתי שהאיזור עדיין היה מלוכלך וגם כי ראיתי אותו חוזר מהחדר האחרון ישירות לעמדת הטעינה (למשל בהפעלה שהיתה בזמן שכתבתי את ההודעה הזאת).

כמו כן אני חושב שלחצי של פינת האוכל הוא נכנס באחוזים יותר גבוהים לעומת החצי של הסלון, אולי בגלל שבשביל להיכנס לסלון הוא צריך לעבור את מכשול הספה?

לאורך כל הקיר הימני של הסלון יש דלת זכוכית גדולה (לפעמים עם תריס סגור ואז היא שחורה [אבל מבריקה, זכוכית], ולפעמים התריס פתוח ואז היא דלת זכוכית רגילה) - יכול להיות שזה משפיע עליו?

4. קרה לי פעם אחת (בינתיים...) שחזרתי הביתה אחרי שהפעלתי את הרובוט והלכתי, ולא מצאתי אותו בעמדת הטעינה. אחרי טיול קצר בבית ראיתי אותו בחדר האחרון - נטול סוללה (אור אדום), אבל ללא כל הודעת שגיאה. ההערכה שלי? נגמרה לו הסוללה ולכן הוא ניסה לחזור לבסיס הטעינה שלו, אבל בגלל שהוא משום מה מתנהג בטיפשות בכל הנוגע למיקום שלו ברחבי הבית לעומת עמדת הטעינה (ע"ע סעיף 1) אז הוא פשוט לא מצא אותו בזמן ונגמרה לו הסוללה.

כמו כן קרה לי פעם או פעמיים שהגעתי וראיתי אותו תקוע מתחת לספה (עם הודעת שגיאה כלשהי), מסכן... בד"כ הוא מזהה את הספה ועוצר בזמן סנטימטרים בודדים לפניה, אבל לפעמים הוא לא (ע"ע סעיף 2) ולכן הוא נתקע בה ונעצר רק אחרי שכבר יש מגע פיזי. יכול להיות שלפעמים הוא מגיע במהירות ונתקע כלכך חזק שהוא מכניס את עצמו מתחתיה ואז לא מצליח לצאת...

----------------------

האם הדברים שתיארתי הם הגיוניים וחלק ממהות הרובוט? (זה רובוט שואב ראשון שלי)
או שמדובר במשהו שנשמע כמו תקלה נקודתית?

תודה

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

@iclebo

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 381
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שליחה #3 

@Enc0der
·כן...אני כאן. אפילו התחלתי לענות.
כתבת בהרחבה....אשיב לך הלילה.

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

@Enc0der
·
מסכים איתך לגבי המוזרות שבהעדר אפליקציה. גם אני לא מבין למה היצרן לא כלל אפליקציה בדגם הנוכחי.
לגבי בעיות בהתמצאות אשר מתוארות בכמה מהתופעות עליהן כתבת, נשמע שיש בעיה ברובוט. היא קיימת ב 5-6% מהרובוטים שיוצרו עד תאריך מסוים. במקרה כזה אנו מחליפים את לוח האם בלוח אחר מסדרת ייצור חדשה ובכך הבעיה נפתרת לחלוטין. נשמח לעשות זאת גם אצלך.
לגבי התנגשות בחפצים, תלוי בחפץ/רהיט. תיארת מעמד לרמקול שכנראה בגובה שמתחת לאיזור התחושה של החיישנים. לגבי חפצים אחרים, זה תלוי בזווית אליה הוא מגיע לחפץ או לרהיט. על אף היותו משופע בחיישנים בפגוש הקדמי, בחלק מהמקרים ייעצר לפני נגיעה פיזית ובחלק מהמקרים רצועת הגומי הדקה שבפגוש הקדמי תיתקל ברהיט, הרובוט ייעצר , יסתובב וימשיך בעבודתו. פחות ״סבבה״ לעין אבל ללא משמעות כלשהי. לא מותיר סימנים על הרהיטים הודות לרצועת הגומי שעל הפגוש.

שאלה. חוץ מבעיות הניווט, איך רמת הניקיון במקומות בהם הוא עובר? אתה מרוצה?

נתקשר אליך במהלך היום לטיפול פרטני.

יום טוב

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

היי,

אני בהחלט מרוצה מרמת הניקיון, הרובוט מנקה כמו שצריך ואפילו במצבים שאני חושב שהבית נקי כי אין שום אבק נראה לעין הוא מצליח לחזור עם אבק במיכל שלו :) נראה שבזכות עוצמת שאיבה גדולה הוא ממש "יונק" מהרצפה גם פירורי אבק בלתי נראים.

עשיתי עכשיו עוד ניסיון, והשארתי לו בכוונה גרגר אבק על הריצפה בחצי הפנימי של הסלון. לצערי הוא לא הגיע לשם, גם הסתכלי עליו במשך כל העבודה שלו וגם ליתר ביטחון (אם הוא אולי היה מגיע לשם בכמה רגעים שהסטתי את המבט..) בדקתי את הגרגר - הוא עדיין שם.

אבל אני חושב שאני יודע מאיפה זה נובע.
הקרמיקה אצלי בבית היא מבריקה, ולכן ככה נראה הסלון כשהתריס פתוח באור יום, כשעומדים מול החלון:

[imgbig]https://content.screencast.com/users/Om ... 3_1145.png[/imgbig]

וככה זה נראה מזוית הראיה של הרובוט:

[imgbig]https://content.screencast.com/users/Om ... 3_1145.png[/imgbig]

הניחוש שלי הוא שהוא רואה את ההשתקפות ופשוט חושב שזה קיר.

יש לציין שההשתקפות נראית רק כאשר עומדים מול החלון. כשהוא נוסע במקביל אליו אין השתקפות על הריצפה.

גם בפינת האוכל יש חלון גדול שיוצר השתקפות דומה, מה שמסביר למה גם לשם הוא לא מגיע.
כמו כן לפעמים התריס בסלון פתוח אבל בפינת האוכל סגור, מה שמסביר למה ההתנהגות שלו לגבי שני האיזורים היא לעיתים שונה...
עכשיו בבדיקה שעשיתי שני התריסים היו פתוחים והרובוט לא הגיע לאף אחד מהחלקים של הבית.

----

החלטתי לסגור את התריס בסלון ולהשאיר את התריס בפינת האוכל פתוח, ולהפעיל את הרובוט שוב מתוך מחשבה שהפעם הוא ינקה את הסלון (אבל לא את פינת האוכל) מה שיוכיח לי שההשתקפות היא אכן הבעיה.
וזה אכן מה שקרה!
אחרי שהוא סיים עם החדרים והמטבח, הוא חזר לסלון ו... השלים את החצי השני, זה שבניקיון הקודם כשהתריס היה פתוח הוא לא נכנס אליו.
ראיתי אותו עובר על כל הפינות, כולל לנקות את גרגר הבדיקה שהשארתי לו בכוונה...

אגב, הוא נכנס גם לפינת האוכל.... אבל הוא עשה את זה "מאחורה", דרך הסלון, צמוד לקיר, ולכן הגיוני שהוא לא נתקל בהשתקפות שכאמור היתה מופיעה רק אם הוא היה עומד מהצד השני.

מה שכן, גם בסיום הריצה הזאת כשהוא סיים את פינת האוכל, הוא כתב BASE אבל למרות שהוא היה ממש קרוב למטען הוא החליט משום מה לעשות טיול ולחפש את המטען בכל מיני מקומות אחרים (הגיע חזרה עד איזור הטלוויזיה בסלון...) לפני שהוא סוף סוף מצא את דרכו חזרה למטען.

זה כמובן עדיין לא פותר את הבעיה, כי אני לא יכול לסגור את התריסים בבית וליצור חושך באמצע היום כל פעם שאני רוצה להפעיל את הרובוט.. אנשים חיים בבית הזה וזה לא יעבור בשקט :) מה גם שיהיה מאוד סביר לשכוח לעשות את זה, במיוחד כשהרובוט מתוזמן מידי יום בשעה מסויימת גם אם אין אף אחד בבית..

האם עדכון הגירסה יפתור בעיות כאלה של השתקפות על הרצפה שמונעת ממנו להיכנס לאיזורים שלמים בבית?
האם מישהו יודע האם ברובוט מבוסס לייזר (למשל שיאומי) - גם כן יש בעיות כאלה או שהלייזר לא מושפע מהשתקפויות על הרצפה?

תודה

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

היום הוא פעל והייתי צריך לעצור אותו באמצע העבודה, בזמן שהוא היה באחד מהחדרים. הלכתי אליו עם השלט ולחצתי BASE. הוא כבר מעל 15 דקות מסתובב בחדר ומחפש את ה-BASE שלו בייאוש. משהו בו לדעתי מאוד לא בסדר...

רק מעדכן שרונן יצר איתי קשר והוא יקח את הרובוט לעדכון של המוח שלו. מקווה שזה יסדר אותו.

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #7 

גם אצלי לוקח לו הרבה זמן למצוא את הבסיס, לדעתי זה קשור למנגנון חיפוש הבסיס (הלא מוצלח) ולא תקלה.
תמיד מוצא בסוף, לא ממש מפריע לי.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אבל הוא אמור לדעת איפה הוא נמצא, ולחזור לבסיס "על עיוור". בפועל אין לו כנראה מושג איפה הוא נמצא והוא מתחיל לעשות סיבובים בחדר שבכלל לא קרוב אפילו למיקום של הבסיס...

לי לדוגמה זה בהחלט הפריע כי הגיעו אליי אנשים ובמקום שהוא יחזור ישירות הביתה בקו ישר ויכבה את עצמו, הוא במשך יותר מרבע שעה עשה רונדלים בתוך החדר... מביך.

y_bz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #9 

רק אם נקשרת אליו ברמה של ילד שמאכזב אותך...
אם לא מרימים ומניחים במקום :D

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

@Enc0der
אני מניח ומקווה שהרובוט יחזור אליך מחונך יותר.....

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

היי,

אז הרובוט חזר אליי לפני כמה ימים, לאחר שהחליפו לו את המוח / שדרגו לו גירסה / מה שזה לא יהיה שאמור לגרום לו להיות חכם יותר.
הפעלתי אותו מספר פעמים ובכל מיני סיטואציות כדי להיות בטוח שאני לומד את ההתנהגות שלו מחדש כמו שצריך לפני שאני מגיע למסקנות.

קודם כל אני אציין שהוא בהחלט מתנהג שונה. קשה לי למצוא את המילים לתאר את השינוי אבל נראה שיש לו אופי קצת אחר, צורת הניווט שלו מעט שונה, הוא עושה לפעמים פניות סביב פינות (למשל הפינה של הספה) שלפני כן הוא התעלם מהן והמשיך כרגיל (בסוף הוא מגיע להכל, אבל בעיקר בקווים ישרים).

לחדשות הטובות - נראה שהפעם הוא לא מפספס את החצי השני של הבית (כל מה שנמצא מימין לנקודת הפתיחה שלו).
אבל - הוא עדיין עושה אותו רק בסוף.
כלומר, הוא עדיין מתחיל את הניקיון עם פניות רק שמאלה, מסיים חצי מהסלון ופינת האוכל, עובר למטבח, נכנס לחדרים... ורק אחרי שהוא מסיים את הכל הוא חוזר, עושה סיבוב נוסף במטבח ומשם ממשיך לחצי הימני של הסלון ופינת האוכל.
זה לא נורא מצד אחד, אבל מצד שני זה כן דיי מטופש לדעתי, וזה גם גורם לזה שאם אני צריך לעצור אותו באמצע מסיבה כלשהי, או אם למשל שכחתי להזיז לו את השטיחון הקטן בכניסה למקלחת וקרה שהוא נתקע בו ונעצר עם הודעת שגיאה (הוא קטן והרובוט מושך אותו אליו והוא מתקפל עליו מה שגורם לרובוט להיתקע לפעמים) אז אני חוזר הביתה לא רק לחצי בית לא נקי, אלא חמור יותר - לחצי סלון לא נקי.

הציפיות שלי ושלו כנראה שונות, אבל שלי היתה שהוא ינקה חדר-חדר, ולא ימשיך הלאה לחדרים אחרים לפני שהוא מסיים עם החדר הנוכחי. אחרי הכל, הוא היה אמור לדעת שכל מה שחסר לו זה להמשיך עוד 2 וחצי מטר לכיוון הקיר ולסגור את הפינה של הסלון לפני שהוא ממשיך הלאה לשאר הבית..

בעיה נוספת שעדיין קיימת ולא נפתרה היא שהוא פשוט אוהב להיתקע בדברים.
כאמור ברוב המקרים הוא מזהה את המכשולים ועוצר לפניהם, אבל לפעמים גם לא - ואז הוא פשוט נכנס ברהיטים בעוצמה.
מה שהכי מפריע לי זה שהוא פשוט טיפש לפעמים - הוא נתקע שוב ושוב באותם רהיטים קבועים. בחייאת אתה לא אמור להיות חכם? תלמד כבר שיש שם רהיט ותפסיק להיתקע בו כל פעם מחדש! וחמור מזה, לפעמים הוא עובר, בזוית, בצמוד לקיר. הוא עבר לידו וללא ספק החיישנים שלו זיהו את הקיר והוא אמור לדעת שהוא שם. אז למה שניה אחרי זה כשהוא עושה את הפס הבא ומגיע אליו חזרה הוא נכנס בו בכל הכוח?? אני מבין שהקיר עומד בזוית לכיוון ההגעה שלו (יש לי הרבה זויות בבית...) ולכן יכול להיות שהפינה מתפספסת בשטח מת בין החיישנים - אבל אתה היית אמור כבר לדעת שיש שם קיר עוד מקודם כשעברת לידו! בשביל מה יש לך חיישנים בכל כיוון? ובשביל מה יש לך מצלמה שאמורה לצלם בזוית רחבה וללמוד את הבית?? אם בסופו של דבר אתה לא לומד כלום?

המסקנה שלי היא שהוא פשוט לא באמת סורק את הבית, הוא לא באמת יודע איפה הוא נמצא, וחוץ מהעובדה שהוא עושה את הסריקה שלו בקווים ישרים כדי לא לפספס נקודות (לעומת אלכסונים אקראיים ברובוטים פשוטים) הוא לא באמת "מבין" או "מכיר" את הבית.
זה גם כנראה קשור באופן ישיר לעובדה שאין לו אפליקציה שמראה שרטוט של הבית ושל המסלול שהוא עשה, כמו שיש ברובוטים אחרים (ואפילו בדגמים אחרים של אותה חברה) - פשוט כי לדעתי הוא לא מכיר את הבית, ואומנם לא נוסע בצורה אקראית לגמרי אבל כן דיי "מנווט באפלה".

גם את מבחן החזרה לבסיס עשיתי לו מספר פעמים, ולמרות שעושה רושם שהוא השתפר (באף ניסיון יותר לא קרה לי שהוא פשוט הלך לאיבוד לחלוטין וחיפש את עצמו במשך 15 דקות ויותר), הוא כן הראה לפעמים סימנים של חוסר הבנה לגבי איפה הוא נמצא. כששלחתי אותו חזרה לבסיס כשהוא החדר מרוחק, במקום למצוא נתיב מהיר חזרה לבסיס (שהוא אמור לדעת מראש איפה הוא נמצא..) הוא התחיל לטייל ברחבי הבית במסלול דיי עוקף, הסתובב קצת במטבח, הגיע לאיזור פינת האוכל אבל אז פנה ונסע קצת בכיוון הנגדי (!) למיקום הבסיס שלו, לפני שהוא הסתובב חזרה וקלט (כנראה) את המנורה האדומה של הבסיס.. בקיצור אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שיש לו מושג כללי לגבי איפה בערך הוא נמצא, אבל בפירוש לא מושג מדוייק ובהחלט לא מפה מדוייקת של הבית.

בעיה נוספת שגיליתי כנראה בזכות זה שעשיתי לו הרבה הפעלות אחת אחרי השניה בשביל לבדוק אותו, זה שלפעמים הוא נעצר באמצע וחוזר לבסיס בשביל להיטען - אז הוא לא ממשיך חזרה כמו שצריך... יכול להיות שאני טועה ולא הבנתי נכון מה שקרה, אבל מה שראיתי זה שהוא חזר לבסיס באמצע הניקיון, מנורת הסוללה שלו היבהבה בכתום (לא אדום) וכשהוא נכנס לעמדת הטעינה הקאונטר שנמצא עליו בזמן שהוא פועל לא התאפס (בניגוד למתי שהוא מסיים את הניקיון וחוזר לבסיס, שאז הוא מתאפס ועובר לתצוגת השעון) - אבל אחרי איזה שעה של טעינה הוא לפעמים בכלל לא חזר לעבוד (רק עשה ציפצוף קטן ואז הקאונטר התאפס וזהו), ולפעמים הוא כן חזר לעבוד אבל עשה סיבוב דיי קצר ולדעתי לא סיים את כל הבית. יכול להיות שאני טועה, אולי בסיבוב הראשון החדר נגיד היה סגור, ואז בסיבוב השני הוא לא נכנס אליו כי מבחינתו הוא לא הכיר שם חדר? למרות שזה לכאורה סותר את הדעה שלי שבכלל אין לו "זיכרון ויזואלי" של איך הבית נראה.. אבל מה שבטוח זה שההתנהגות שלו לא מספיק עקבית מבחינתי וקשה לי לבטוח בו, במיוחד כשאני לא מקבל ממנו פידבק (בצורת אפליקציה עם מפה) שיוכיח לי שהוא אכן עבר בכל הבית.

אז האם מבחינתי הבעיות נפתרו בזכות העדכון?
הבעיה המרכזית שהיא התעלמות בוטה מחצי מהבית - נראה שכן.
שאר הבעיות, ובעיקר ההיתקעות ברהיטים כל הזמן וחוסר האמינות מבחינתי לגבי יכולות הניווט של הרובוט - לצערי לא.. כל פעם שאני מפעיל אותו ועוזב את הבית אני לא יכול להיות בטוח שהוא יעבור בכל הבית בהצלחה. רוב הפעמים אני פשוט שם לו בכוונה לכלוכים בנקודות אסטרטגיות בשביל אח"כ לוודא שהוא באמת עבר שם. זה מתסכל...

נקודת אור חיובית היא שהביצועים שלו באמת ברמה גבוהה - הוא שואב חזק ולא מרעיש במיוחד (במיוחד כשהוא לא במצב טורבו), והמברשת שלו היא ללא סיבים ולא תופסת שיערות - מלבד ריקון של מיכל האבק (הגדול!) אין ממש פעולות תחזוקה שוטפות שצריך לעשות לו (אם נשים בצד החלפת פילטרים וכו').

אני מניח שלבתים פשוטים יותר הוא יכול להיות אידיאלי, אבל אצלי אני חושב שהוא לא כלכך מסתדר.

tomerR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 346
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

איזה גודל הבית שלך? אצלי הארטה (האומגה אמור להיות ארטה משופר מאוד למיטב הבנתי) על 90 מטר ו 4 חדרים , עובד מצוין מבחינת מיפוי. עוצמת שאיבה לא הכי חזקה אבל מגיע לכל מקום ומוצא את הדרך חזרה. אם כי, מידי פעם אני מכבה אותו מהכפתור ברובוט על מנת לאפס מפות

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

גם אצלי זה אותו סדר גודל, בערך 100 מטר עם סלון, מטבח ועוד 3 חדרים.
ברחבי הבית עצמו הוא מנווט בסדר, הבעיה היא בעיקר עם מכשולים.
לדוגמה (מתוך מה שתיארתי בתגובה הקודמת), תראה את התמונה הבאה:

[img2=505x366]https://content.screencast.com/users/Om ... 8_1733.png[/img2]

המסלול של הרובוט מסומן בחצים.
יש פה עמוד (קיר) שהוא עובר ממש בצמוד אליו במסלול שלו, כך שהוא בהחלט היה אמור לראות אותו בשלב כזה או אחר (הוא מתגאה במגוון חיישנים + מצלמה בזוית רחבה [שלא ברור לי איך היא מצלמת כי היא מכוונת לתקרה אבל מילא..]). אבל בפועל כשהוא המשיך במסלול והגיע אליו - הוא נתקע בו - נכנס בו בעוצמה.
אז נכון, הוא נתקע בפינה (אפשר לראות את זה גם בשרטוט, זוית הנסיעה שלו מול הזוית של הקיר) ואפשר לתרץ את זה בזה שבכל זאת יש שטחים מתים בין החיישנים ויכול להיות שהפינה נפלה בדיוק ביניהם ולכן הוא פספס אותה. אבל רובוט חכם באמת היה אמור לדעת שיש שם קיר עוד לפני שהוא הגיע אליו מול הפרצוף, במיוחד כשהוא כבר עבר ממש מילימטרים בודדים ממנו לפני 5 שניות!

לא?

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

@Enc0der
·
יש לי תשובות לרוב מה שכתבת. מאחר ולא עובד בשבת אענה לך במוצ״ש או בראשון.
כרקע לתשובתי אבקש לדעת האם אתה מרוצה מעבודתו של הרובוט. האם כל הבית נקי? האם אתה נדרש למאמץ רב מידי לתפיסתך בלנקות את הרובוט בין סבב לסבב? כלומר, הבנתי את תהיותיך וכאמור אענה לך. אבל מעניינת אותי איך אתה רואה את השורה התחתונה.

שבת שלום.
נערך לאחרונה על ידי Iclebo ב 28/07/2017 17:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תודה, שבת שלום :)

Iclebo
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

@Enc0der
·

עדכנתי את את התיבה הקודמת...

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

Iclebo כתב:@Enc0der
·
יש לי תשובות לרוב מה שכתבת. מאחר ולא עובד בשבת אענה לך במוצ״ש או בראשון.
כרקע לתשובתי אבקש לדעת האם אתה מרוצה מעבודתו של הרובוט. האם כל הבית נקי? האם אתה נדרש למאמץ רב מידי לתפיסתך בלנקות את הרובוט בין סבב לסבב? כלומר, הבנתי את תהיותיך וכאמור אענה לך. אבל מעניינת אותי איך אתה רואה את השורה התחתונה.

שבת שלום.
...
היי,
מהניקיון שהרובוט עושה (או לפחות איפה שהוא עושה) אני מרוצה, וגם הניקיון שאני צריך לעשות לרובוט אני מרוצה - המברשת שלו שעשויה מגומי בלבד בלי סיבים לא תופסת שיערות, וחוץ מריקון של מיכל האשפה הוא לא דורש טיפול מיוחד.
יחד עם זאת מבחינת השורה התחתונה אני לא יכול להגיד שאני שלם עם הרובוט ב-100%. הוא נתקע לא מעט ברהיטים/קירות (יש לי למשל מעמד רמקול שאני משתמש בו בתור מדף קטן למטען של השלט בסלון, הוא כל הזמן נכנס בו במהירות וכמעט מפיל אותו! הוא נמצא כל הזמן באותו מקום קבוע - למה הרובוט לא לומד את זה? וכל מיני דוגמאות נוספות..), לפעמים אני חוזר הביתה שעה אחרי שהפעלתי אותו ואני רואה אותו בעמדת הטעינה אבל עם הקאונטר עדיין פעיל (כלומר למיטב הבנתי הוא לא סיים) - מעבר לעובדה שאין לי דרך לדעת איפה הוא עבר ואיפה לא (חוץ מאשר לנסות להסתכל על הרצפה ולחפש לכלוך), אני גם לפעמים רואה שהוא בכלל לא ממשיך אחר כך, כלומר אחרי איזה שעתיים של טעינה הוא פשוט מאפס את עצמו בלי שהוא חזר לנקות, מה שגורם לי לתהות מה בדיוק קרה שם והאם הוא ניקה הכל או לא..

אז בשורה התחתונה במכלול של הדברים, אני מרגיש שהוא לדעתי פשוט לא חכם מספיק כמו שהוא מתיימר להיות, הוא לא נותן פידבק אמין (אין לו מפה של הבית ושרטוט של מסלול כדי לוודא שהוא ניקה הכל, החזרה שלו לבסיס נראית מהוססת מה שכאמור יוצר את הרושם שהוא לא החלטי לגבי מיפוי הבית והמיקום שלו), ובסיטואציה הנוכחית אני פשוט לא סומך עליו.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

היי,
מעדכן שהרובוט שיכור.
היום בשעה 20:00 הפעלתי אותו ויצאתי מהבית.
קצת אחרי השעה 21:00 חזרתי והוא עדיין פעל, ובסביבות 21:30 הוא סיים לנקות - את כל הבית כולל החצי השני של הסלון שהוא כידוע עושה רק בסוף המסלול שלו.
הכל טוב, הוא חזר לבסיס בסוף הפעולה, והלך לישון ולהטעין את עצמו. הקאונטר בחלק העליון התאפס, וחזר לתצוגת השעון. בקיצור, סיים הכל.

ועכשיו, בשעה 1:00 בלילה, יותר מ-3 שעות לאחר מכן, קרה הדבר המוזר ביותר.
בזמן שאני יושב בסלון, הוא פתאום נדלק מעצמו והתחיל לנסוע.
חשבתי לעצמי "מה, הוא לא סיים את הסבב שלו קודם? הרי ראיתי אותו בחצי השעה האחרונה שלו עובר על החצי השני ומסיים הכל, הסוללה שלו כשהוא סיים היתה רק כתומה (לא אדומה) ואין סיבה שהוא יעצור באמצע.. ובכלל, הוא בטעינה כבר מעל 3 שעות, אם הוא היה רוצה להטעין את עצמו ולהמשיך הוא היה ממשיך מוקדם יותר ולא עכשיו..."

ואז הלכתי אליו, ומה כתוב עליו? BASE.
הבחור יצא לדרך, התקדם 3 מטר בקו ישר, ואז הסתובב (זה השלב שהגעתי אליו וראיתי שכתוב עליו BASE) ופשוט חזר לבסיס.
כל האירוע הסתכם בחצי דקה פלוס מינוס של רובוט שמתנהג כמו זומבי ב-1 בלילה.

קריפי.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

בוקר טוב...
היום הפעלתי אותו שוב, ואחרי דקה הוא פתאום נעצר והתחיל לצפצף, הלכתי אליו וראיתי את זה:

[img2=799x448]https://content.screencast.com/users/Om ... 9_1119.png[/img2]

כן חמוד, אם היית אשכרה רואה שאתה הולך להתנגש בספה ענקית - אולי היית גם מזהה את הגובה שלה ונכנס יותר בזהירות - ואז לא היית נתקע...
בערך ב-50% מהמקרים הוא נכנס ב-*בום* לתוך הספה בכל הכוח, לא מזהה אותה מראש ונעצר רק כשהוא כבר מתחתיה. בד"כ הוא יוצא מזה בשלום אבל הנה הפעם לא..

החלק המצחיק הוא שהוא בכלל לא באמת נתקע, כי כשלחצתי (דרך השלט, לא נגעתי ברובוט עצמו) על ה-POWER כדי לאפס את השגיאה ואז על BASE, הוא פשוט הסתובב ויצא משם בכוחות עצמו...
אגב, לא רוצה להיות קטנוני אבל זה שהוא נתקע לא אומר שהוא היה צריך להפוך לסנילי... אחרי אותה לחיצה על BASE הוא בפירוש לא ידע איפה הוא נמצא.. וחיפש את הבסיס בצורה רנדומלית.

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

אתם לא תאמינו אבל נתתי לו עוד הזדמנות והפעלתי אותו מחדש, והוא נתקע שוב - באותה פינה של אותה ספה, והפעם אפילו עמוק יותר.
יחד עם זאת, גם הפעם לא היתה לו בעיה לצאת עצמאית אחרי שכיביתי אותו ולחצתי על BASE - הוא פשוט הסתובב ויצא. הוא לא באמת היה תקוע פיזית..

[img2=834x465]https://content.screencast.com/users/Om ... 9_1153.png[/img2]

אין לי מושג מה קרה לו פתאום, הספה לא זזה מילימטר (בטח שלא מאז אתמול בערב שהוא עבר אותה בלי בעיה), נקודת הבסיס שהוא יוצא ממנה לא זזה מילימטר... כמו שאמרתי הוא פשוט לא עיקבי מספיק בשביל שאני אוכל להאמין בו שהוא יסתדר מעצמו, והעובדה שאין תיעוד לפעולות / מסלול שלו עוד יותר מגדילה את חוסר היכולת שלי לסמוך עליו.

אני התייאשתי...

אגב לשם הבהרה, הרווח בין הספה לקיר נקבע (הוגדל) בכוונה על מנת שהרובוט יוכל לעבור שם בביטחה ולנקות גם מאחורי הספה - הוא עושה את זה בהצלחה ובלי שום בעיות, כשהוא עובד כמו שצריך..

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”