התנהלות מול בזק בינלאומי בשוק הסיטונאי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
enir פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אני מנוי בזב"ל בקצב 15 מגה על תשתית בזק (לא ניתן קצב גבוה יותר), וסובל בשבועיים האחרונים מירידות בקצב עד כדי 1 מגה בשעות הערב :-(

נפתחה תקלה, הגיע הטכנאי של בזב"ל ובדק עם הציוד שלו וטען שהכל תקין וכפי הנראה הבעייה במודם TNN שלי (מחובר לראוטר לינקסיס 1200 AC).

ביקשתי ממנו לבצע החלפה של המודם למטרת בדיקה ותשובתו הייתה שעלי לגשת לבזק סטור ולרכוש מודם-ראוטר חדש ואולי הבעייה תיפתר...

הוזמנה תשתית הוט במקביל, אך ייקח עוד כמה שבועות שהפריסה תגיע לבית, אז ההחלפה היא לא מיידית

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רוצה להתעקש על בזב"ל אז פשוט תדבר עם השירות לקוחות שלהם ותקבל מהם מודם/ראוטר שלהם ללא עלות. אם הנציג הראשון לא נותן לך תבקש להגיע לשימור לקוחות (שזה יכול להיות נציג שני או אפילו שלישי) והם בטוח יתנו לך. מה שכן כך בחשבון שרב הסיכויים שהבעיה בתשתית של בזק ולא במודם שלך גם אם הטכנאי של בזב"ל אמר אחרת. בנוסף אם וכאשר תתנתק מהם תצטרך לשלוח להם את הציוד שלהם חזרה ולפחות במקרה שלי זה היה על חשבוני.

אופציה שניה, כאילו יותר מסובכת אבל עדיפה לדעתי: תחזור זמנית לבזק (לא שוק סיטונאי; בספק זה לא משנה ואין בעיה להשאר עם בזב"ל בתור ספק) ותדבר עם התמיכה הטכנית של בזק ותראה שזה שונה מאד מהתמיכה של בזב"ל:
א. כאמור רב הסיכויים שהבעיה בתשתית ותמיכה של בזק יפתרו לך את זה או מרחוק או ישלחו טכנאי.
ב. טכנאי של בזק שמגיע בטוח יכול לשם לך מודם לבדיקה/הוכחה האם הבעיה במודם או בתשתית של בזק. ואם הוא משאיר לך את המודם אתה מחזיר אותו אחר כך לבזק סטור שזה יותר סביר לדעתי ממשלוח על חשבונך.
אחרי שאתה מייצב את התשתית מול בזק תוכל ישר לחזור לשוק סיטונאי בשביל המחיר והתשתית אמורה להשאר בסדר.

enir פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

עדכון: בערב עברתי חיש קל לבזק ופתחתי תקלה, קיבלתי המלצה חמה להחליף את המודם.
הוחלף המודם העתיק של TNN והייתי היום בבזק סטור בכדי לקחת D_LINK 225.
ה- D-LINK הוגדר בתור מודם (חצי סיוט ההגדרה, ממש לא Straight Forward) באמצעות הנציגים הלא מקצועיים של בזק הראוטר הוא לינקסיס ונקווה שיבוא לציון גואל בדמות פריסת הוט (שאת הקופסא שלהם נחליף גם מראוטר למודם)

תודה!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”