ניהול זכרון ב WINDOWS 10 לא אופטימאלי? שימוש בתוכנה חיצונית עוזר!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
CUTNPASTE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני עם נייד חזק של ALIENWARE עם מעבד i7 ו 16GB זכרון ומערכת הפעלה WINDOWS 10.2 64BIT. המחשב משמש אותי בלימודים למחקר. אני מריץ עליו סימולציות מאד כבדות במטלאב שזוללות המון זכרון (5 עד 15GB להרצה של שנייה אחת של סימולציה). יש במחשב דיסק קשיח SSD משני (בנוסף לראשון) בגודל 128GB שמשמש כולו עבור זכרון ורטואלי (יש גם דיסק שלישי מגנטי שמחובר במקום ה CDROM ועוד דיסק USB3 חיצוני, בקיצור נייד מהגהינום..)

בהרצה של סימולציה כבדה הזכרון מתמלא מהר מאד כמעט עד 13GB מתוך 16GB. ניסיתי תוכנה לניקוי זכרון של IOBIT והופתעתי לגלות שהיא אכן מצליחה לפנות את כל ה 12GB זכרון RAM התפוסים על הסימולציה ומשחררת את כל הזכרון מבלי לפגוע בפעולת התוכנה והסימולציה.

אז מה קורה לזכרון שמפונה? בחלקו הוא עובר לזכרון הוירטואלי ובחלקו הגדול עובר דחיסה לתוך ה RAM ככל הנראה.

אני מבין שמדובר בזכרון של DATA מהסימולציה שנשמר במשתנים או בסקופ. פעם חשבתי שכל תוכנות לניהול זכרון הם לא שוות כלום ורק גורמות לבעיות כי מערכת הפעלה יודעת לנהל מצויין את הזכרון בעצמה. אבל מתברר שזה לא כך גם ב WIN10 הכי עדכני. שימו לב לתמונה המצורפת, מתוך 15GB תפוסים, 5GB עברו דחיסה עי התוכנה של IOBIT ועוד 28GB הועברו לזכרון הוירטואלי במהלך ההרצה. זה נעשה אוטומתית עי התוכנה.

בלי התוכנה, ברגע שהזכרון התפוס מגיע ל 15.7GB תוכנת ה מטלאב נתקעת ו WINDOWS מחזיר שגיאה של מחסור בזכרון ומשאבים!!!

אז מדוע חלונות 10 לא מסוגל לבצע את הפעולות הפשוטות שתוכנה חינמית עושה בעצמו? מדוע גם מטלאב בגרסה הכי חדשה 2016b לא מסוגלת לנהל את הזכרון בעצמה?

אגב בנייד הקטלני הזה יש עוד 2 סלוטים פנויים לעוד 16GB. אני בהחלט שוקל לרכוש עוד זוג זכרונות תואמים של 16GB

אגב הנייד עבר אוברקלוקינג עם BIOS פרוץ שיש באתר התמיכה הלא רשמי ל ALIENWARE. שימו לב שמהירות המעבד 4.15GHz..

מה אתם אומרים על בעיית ניהול הזכרון? האם מדובר בבאג של WINDOWS10 או תכנון לקוי?

תודה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

שIOBIT תוכנת ספאם גרועה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

^ מה שהוא אמר. אם MATLAB נתקעת לך עם שגיאה של חוסר בזכרון משהו בהגדרות שלך לא נכון. קח בחשבון שהפעילות האופטימלית של מערכות מבוססות WINDOWS היא שהזכרון יהיה מלא ככל האפשר.

CUTNPASTE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #4 

אני מודע לכך ש IOBIT מפיצים ספאם בצורת תוכנות לשיפור ביצועים. אני התקנתי רק את התוכנה MEMORY OPTIMIZER שלהם ועובדה שהיא עובדת. בכל לחיצה על ניקוי כמות ה RAM יורדת לטובת RAM דחוס וזכרון וירטואלי. היא לא עושה שום פעולה אלא רק מורה ל API של חלונות לבצע ניקוי לזכרון. ניסיתי גם את CEANMEM והיא עושה בדיוק את אותו הדבר. בזמן הרצת סימולציה שמחשבת ואוגרת נתונים רבים לתוך משתנה זכרון\סקופ, ה RAM מתמלא מאד עד לקריסה. עם תוכנות שמבצעות מעקב אחר זכרון ומנקות את ה DATA העצום מה RAM עצמו, זה לא קורה! הקטע הזה לא ברור לי. ביצועי הסימולציה לא נפגעים כי הזכרון לחישובים לא מושפע. הדבר היחיד שנפגע זה הזמן שלוקח לחלון של הסקופ להפתח, וזה הגיוני כי כל ה DATA שלו נטען מזכרון דחוס או מהדיסק הקשיח ולא מזכרון RAM מהיר וחופשי...

אז מדוע מערכת ההפעלה לא עושה את הפעולות הללו בעצמה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #5 

נתחיל בעיקרון מודרני - הזזה של זיכרון זה פעולה יקרה שכדאי לדחות אותה ככל הניתן. תוסיף על כך ששפות תוכנה עדכניות כגון JAVA או .NET (כלומר C# למשל) כוללים garbage collector שמדי פעם מנקה את הזיכרון רק עד כדי מה שנדרש ותקבל מצב שבו זה תקין לחלוטין שהזיכרון שלך כמעט תמיד מלא...

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

ag43 כתב:הפעילות האופטימלית של מערכות מבוססות WINDOWS היא שהזכרון יהיה מלא ככל האפשר.
...
·

CUTNPASTE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול

שליחה #7 

ag43 כתב:
...
...
·
...
·
זה נכון אם הוא מלא ב DATA שיש עבורו חשיבות שיהיה זמין ונגיש באופן מהיר ככל הניתן. זה ממש לא נכון עבור המקרה של מטלאב בו תוצאות חישוב (מערך נתונים עצום), ממשיך להאגר בזכרון ה RAM עד לקריסה של התוכנה. זה רק אומר שיש משהו לקוי בתכנות של התוכנה. בכל אופן זה לא מסביר את העובדה שהרצת תוכנת ניהול זכרון ברקע מונעת את הקריסה עי שליחת בקשה למערכת ההפעלה לפנות את ה RAM ממידע שאין בו צורך לזמינות ממשקית.. מה שעופר רשם נשמע יותר הגיוני. מטלאב כנראה מתוכנתת כדי להמנע מפעולות שדורשות משאבים רבים כמו פנוי זכרון באמצע הרצה. היא כן מבצעת בפעם הבאה כאשר מריצים את הסימולציה מחדש, אז בזמן הקומפילציה, הזכרון מתפנה לפני תחילת ההרצה מחדש. אבל שוב, הרצה של סימולציה למשך זמן ארוך, גורמת לקריסה ללא תוכנת הניקוי... זה נוגד את כל ההמלצות ברשת שתוכנות ניהול זכרון רק מקלקלות פעילות תקינה של מערכת ההפעלה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78863
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 786 פעמים
קיבל תודות: 5392 פעמים

שליחה #8 

CUTNPASTE כתב:
...
...
·
זה נכון אם הוא מלא ב DATA שיש עבורו חשיבות שיהיה זמין ונגיש באופן מהיר ככל הניתן. זה ממש לא נכון עבור המקרה של מטלאב בו תוצאות חישוב (מערך נתונים עצום), ממשיך להאגר בזכרון ה RAM עד לקריסה של התוכנה. זה רק אומר שיש משהו לקוי בתכנות של התוכנה. בכל אופן זה לא מסביר את העובדה שהרצת תוכנת ניהול זכרון ברקע מונעת את הקריסה עי שליחת בקשה למערכת ההפעלה לפנות את ה RAM ממידע שאין בו צורך לזמינות ממשקית.. מה שעופר רשם נשמע יותר הגיוני. מטלאב כנראה מתוכנתת כדי להמנע מפעולות שדורשות משאבים רבים כמו פנוי זכרון באמצע הרצה. היא כן מבצעת בפעם הבאה כאשר מריצים את הסימולציה מחדש, אז בזמן הקומפילציה, הזכרון מתפנה לפני תחילת ההרצה מחדש. אבל שוב, הרצה של סימולציה למשך זמן ארוך, גורמת לקריסה ללא תוכנת הניקוי... זה נוגד את כל ההמלצות ברשת שתוכנות ניהול זכרון רק מקלקלות פעילות תקינה של מערכת ההפעלה...
...
·מכיוון שאינך חלק מהצוות שפיתח את זה וכמו שכתבתי כיום מפתחים תוכנות באופן שתמיד ממלא זיכרון ומנקים זיכרון רק כאשר צריך אותו, אתה סתם מנחש כאן. אולי במערכת הפעלה אחרת תמצא פיתרון אבל אל תניח שמה שכתבת הוא עובדה ולא ניחוש פרוע.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”