גיבוי מחשב קומפלט
-
udilizi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 230
- שם מלא: אודי כהן
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום לכולם
אני פירמטתי את המחשב והתקנתי את כל התוכנות בהם אני משתמש הייתי מעוניין ליצור IMAGE ממערכת ההפעלה הקיימת בסיומת ISO שאותו אצרוב על USB כך שבמידה וארצה לפרמט שוב במקרה בו המחשב יעשה בעיות תעלה לי מערכת הפעלה כולל כל התוכנות שלי מותקנות בדיוק כמו בפעם האחרונה שהמחשב עבד תקין
כך שאוכל לצרוב אותה כמו ווינדוס לכל דבר ואוכל להשתמש בה להתקנות שאני עושה לאנשים.
רציתי להשתמש בגיבוי שהווינדוס מציע אך הוא יוצר קובץ בסיומת BIN
אשמח לעזרתכם או להמלצה אל תוכנה?
אני פירמטתי את המחשב והתקנתי את כל התוכנות בהם אני משתמש הייתי מעוניין ליצור IMAGE ממערכת ההפעלה הקיימת בסיומת ISO שאותו אצרוב על USB כך שבמידה וארצה לפרמט שוב במקרה בו המחשב יעשה בעיות תעלה לי מערכת הפעלה כולל כל התוכנות שלי מותקנות בדיוק כמו בפעם האחרונה שהמחשב עבד תקין
כך שאוכל לצרוב אותה כמו ווינדוס לכל דבר ואוכל להשתמש בה להתקנות שאני עושה לאנשים.
רציתי להשתמש בגיבוי שהווינדוס מציע אך הוא יוצר קובץ בסיומת BIN
אשמח לעזרתכם או להמלצה אל תוכנה?
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@udilizi
· אני משתמש שנים רבות אצלי ואצל כל לקוחותיי ב EASEUS TODO BACKUP FREE
היא יוצרת קובץ עם סיומת PBD
אתה יכול ליצור ISO של ה RECOVERY של התוכנה ולהריץ אותו מתקליטור או מדיסק און קי.
אם אתה שומר את קובץ ה PBD על אותה המדיה, תוכל לשחזר את המערכת ללא בעיה. (המגבלה היחידה היא גודל המדיה. חלונות מלא + אופיס יתפוס לפחות 15 ג'יגה בקובץ PBD כך שתוכל להעתיק על דיסק און קי או על דיסק חיצוני).
אני רכשתי את גרסת WORKSTATION כי :
1. היא מאפשרת יצירת ISO RECOVERY יותר בקלות
2. היא מאפשרת את שחזור ה IMAGE על חומרה שונה (גרסת החינם לא מאפשרת על חומרה שונה).
· אני משתמש שנים רבות אצלי ואצל כל לקוחותיי ב EASEUS TODO BACKUP FREE
היא יוצרת קובץ עם סיומת PBD
אתה יכול ליצור ISO של ה RECOVERY של התוכנה ולהריץ אותו מתקליטור או מדיסק און קי.
אם אתה שומר את קובץ ה PBD על אותה המדיה, תוכל לשחזר את המערכת ללא בעיה. (המגבלה היחידה היא גודל המדיה. חלונות מלא + אופיס יתפוס לפחות 15 ג'יגה בקובץ PBD כך שתוכל להעתיק על דיסק און קי או על דיסק חיצוני).
אני רכשתי את גרסת WORKSTATION כי :
1. היא מאפשרת יצירת ISO RECOVERY יותר בקלות
2. היא מאפשרת את שחזור ה IMAGE על חומרה שונה (גרסת החינם לא מאפשרת על חומרה שונה).
- Fish72
- חבר מביא חבר

@udilizi
· תקשיב למה שאומרים לך.
גם אם היית יכול לצרוב קובץ ISO כמו שאתה רוצה, המחשב לא יודע איך "לעלות" ממנו. הוא זקוק לקבצי אתחול שיהיו בכתובות פיזיות מסויימות על המדיה ובפורמט מיוחד.
כל תוכנות הגיבוי הידועות לי (אציין רק כמה : ACRONIS,GHOST,EASEUS,MACRIUM,PARAGON,NTI) יוצרות קובץ בפורמט המיוחד שלהם.
חלקן מאפשרות לך ליצור RECOVERY ISO שלאחר שהוא נטען למחשב, ניתן לשחזר באמצעותו את ה IMAGE שייצרת באמצעות משהו דומה למנהל הקבצים פחות או יותר.
קח בחשבון שלא תוכל לשחזר את ה IMAGE ה"מושלם" שיצרת למחשב עם חומרה שונה באמצעות גרסאות החינם של תוכנות אלו.
· תקשיב למה שאומרים לך.
גם אם היית יכול לצרוב קובץ ISO כמו שאתה רוצה, המחשב לא יודע איך "לעלות" ממנו. הוא זקוק לקבצי אתחול שיהיו בכתובות פיזיות מסויימות על המדיה ובפורמט מיוחד.
כל תוכנות הגיבוי הידועות לי (אציין רק כמה : ACRONIS,GHOST,EASEUS,MACRIUM,PARAGON,NTI) יוצרות קובץ בפורמט המיוחד שלהם.
חלקן מאפשרות לך ליצור RECOVERY ISO שלאחר שהוא נטען למחשב, ניתן לשחזר באמצעותו את ה IMAGE שייצרת באמצעות משהו דומה למנהל הקבצים פחות או יותר.
קח בחשבון שלא תוכל לשחזר את ה IMAGE ה"מושלם" שיצרת למחשב עם חומרה שונה באמצעות גרסאות החינם של תוכנות אלו.
- Fish72
- חבר מביא חבר

@udilizi
· אני רוצה להוסיף משהו :
אני חושב שהשאלה שלך נובעת מחוסר ההבנה מהי התכולה של ה ISO.
אתה כנראה רגיל להוריד ISO של התקנת חלונות, לפרוס אותו באמצעות תוכנה לתוך דיסק און קי, ואז לאתחל את המחשב מהדיסק און קי ולהתקין ממנו חלונות.
הגיבוי הנוצר באמצעות תוכנות הגיבוי שכתבתי עליהם הוא שונה.
הוא לא יוצר IMAGE במבנה של ה ISO להתקנת חלונות. הדרך היחידה להתקין חלונות מ ISO היא באמצעות ISO שנוצר באמצעים מיוחדים ולא שמישהו יצר אותו מתוך התקנה קיימת של חלונות.
אפשר לומר שפורמט ISO הוא רק צורת דחיסה (כמו ZIP או RAR). מה שדחוס בתוכו זה כבר סיפור אחר.
אני מקווה שאולי אתה מבין את ההבדל בין הקובץ הדחוס לבין התוכן שלו, ואת העובדה שהתקנת חלונות צריכה מבנה מיוחד של תיקיות ללא קשר לצורה שבה היא נדחסה
· אני רוצה להוסיף משהו :
אני חושב שהשאלה שלך נובעת מחוסר ההבנה מהי התכולה של ה ISO.
אתה כנראה רגיל להוריד ISO של התקנת חלונות, לפרוס אותו באמצעות תוכנה לתוך דיסק און קי, ואז לאתחל את המחשב מהדיסק און קי ולהתקין ממנו חלונות.
הגיבוי הנוצר באמצעות תוכנות הגיבוי שכתבתי עליהם הוא שונה.
הוא לא יוצר IMAGE במבנה של ה ISO להתקנת חלונות. הדרך היחידה להתקין חלונות מ ISO היא באמצעות ISO שנוצר באמצעים מיוחדים ולא שמישהו יצר אותו מתוך התקנה קיימת של חלונות.
אפשר לומר שפורמט ISO הוא רק צורת דחיסה (כמו ZIP או RAR). מה שדחוס בתוכו זה כבר סיפור אחר.
אני מקווה שאולי אתה מבין את ההבדל בין הקובץ הדחוס לבין התוכן שלו, ואת העובדה שהתקנת חלונות צריכה מבנה מיוחד של תיקיות ללא קשר לצורה שבה היא נדחסה
- Fish72
- חבר מביא חבר

@udilizi
· אתה לא מתקין חלונות בצורה שבה אתה רגיל מקובץ הגיבוי שיצרת בתוכנה הזו או בכל תוכנה אחרת.
אתה עושה BOOT ממדיית השחזור שהתוכנה שבה אתה משתמש יוצרת (BOOT קצר שלוקח 2-3 דקות), ואז בוחר את קובץ השחזור ולאיזו מחיצת/ות דיסק לשחזר אותו.
בעת השחזור התוכנה "דורסת" את הנתונים בנתונים מקובץ השחזור ומביאה את המחיצה למצב שבו הייתה בעת השחזור.
השלבים :
הכנת גבוי :
1. מתקין חלונות ואת כל התוכנות וההגדרות שאני רוצה
2. מתקין את תוכנת הגיבוי
3. בוחר אילו מחיצות אני רוצה לגבות (למשל מחיצות BOOT ומערכת הפעלה במקרה של חלונות 7) ומגבה אותם לדיסק חיצוני למשל
4. יוצר דיסק שחזור של תוכנת הגיבוי (זה יכול להיות דיסק DVD צרוב, דיסק און קי, כונן קשיח חיצוני)
5. מעתיק את קובץ הגיבוי שנוצר לתוך דיסק השחזור שיצרתי
כשאני רוצה לשחזר :
1. מאתחל את המחשב דרך דיסק השחזור שיצרתי
2. בוחר את מיקום הגיבוי שיצרתי על דיסק השחזור
3. בוחר אילו מחיצות לשחזר ולאיזה דיסק פנימי
4. לאחר סיום השחזור ואתחול המחשב הוא יגיע למצב שאותו גיבית
· אתה לא מתקין חלונות בצורה שבה אתה רגיל מקובץ הגיבוי שיצרת בתוכנה הזו או בכל תוכנה אחרת.
אתה עושה BOOT ממדיית השחזור שהתוכנה שבה אתה משתמש יוצרת (BOOT קצר שלוקח 2-3 דקות), ואז בוחר את קובץ השחזור ולאיזו מחיצת/ות דיסק לשחזר אותו.
בעת השחזור התוכנה "דורסת" את הנתונים בנתונים מקובץ השחזור ומביאה את המחיצה למצב שבו הייתה בעת השחזור.
השלבים :
הכנת גבוי :
1. מתקין חלונות ואת כל התוכנות וההגדרות שאני רוצה
2. מתקין את תוכנת הגיבוי
3. בוחר אילו מחיצות אני רוצה לגבות (למשל מחיצות BOOT ומערכת הפעלה במקרה של חלונות 7) ומגבה אותם לדיסק חיצוני למשל
4. יוצר דיסק שחזור של תוכנת הגיבוי (זה יכול להיות דיסק DVD צרוב, דיסק און קי, כונן קשיח חיצוני)
5. מעתיק את קובץ הגיבוי שנוצר לתוך דיסק השחזור שיצרתי
כשאני רוצה לשחזר :
1. מאתחל את המחשב דרך דיסק השחזור שיצרתי
2. בוחר את מיקום הגיבוי שיצרתי על דיסק השחזור
3. בוחר אילו מחיצות לשחזר ולאיזה דיסק פנימי
4. לאחר סיום השחזור ואתחול המחשב הוא יגיע למצב שאותו גיבית
- Fish72
- חבר מביא חבר

@mp3lll
· כל עוד מתייחסים בכבוד ויש לי סבלנות אין בעיה. בסך הכל כל אחד נמצא במקום של ההבנה שלו וכך אנו תורמים להרגשה הטובה של האנשים. בשביל זה רובנו כאן
היה פה אחד שפנה אלי בפרטי וחפר לי עד שהפסקתי לענות לו. הכל בגבול הטעם הטוב.
· כל עוד מתייחסים בכבוד ויש לי סבלנות אין בעיה. בסך הכל כל אחד נמצא במקום של ההבנה שלו וכך אנו תורמים להרגשה הטובה של האנשים. בשביל זה רובנו כאן
היה פה אחד שפנה אלי בפרטי וחפר לי עד שהפסקתי לענות לו. הכל בגבול הטעם הטוב.
-
udilizi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 230
- שם מלא: אודי כהן
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
mp3lll תשמע אני חייב לומר לך שנה את הגישה שלך יש בה משהו מתנשא ומאוד להגיד "שלא מקשבים, וחושבים שיודעים, זה אבוד להסביר"
אני הקשבתי ועדיין לא הבנתי היו לי עוד שאלות בשונה ממך Fish72 הגדיל והסביר לי לעומק.
תהיה בטוח שתוכל ללמוד ממני המון במחשבים ,מצלמות אבטחה ועוד.
אני לא עסקתי בגיבויים של מערכת ההפעלה עד היום כי העדפתי התקנה נקייה לאחרונה הבנתי שזה פשוט מקצר והמון ולכן התעניינתי
אני הקשבתי ועדיין לא הבנתי היו לי עוד שאלות בשונה ממך Fish72 הגדיל והסביר לי לעומק.
תהיה בטוח שתוכל ללמוד ממני המון במחשבים ,מצלמות אבטחה ועוד.
אני לא עסקתי בגיבויים של מערכת ההפעלה עד היום כי העדפתי התקנה נקייה לאחרונה הבנתי שזה פשוט מקצר והמון ולכן התעניינתי
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
udilizi
מתנצל אם קיבלת את הרשום
, יחד אם זאת כתבתי לך את שם התוכנה שמבצעת IMAGE כפי שאתה מבקש.
acronis true image
מכאן גוגל בקטנה, לקרוא קצת להחכים, IMAGE פורסים ולא מתקינים.
מתנצל אם קיבלת את הרשום
acronis true image
מכאן גוגל בקטנה, לקרוא קצת להחכים, IMAGE פורסים ולא מתקינים.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.