המלצה לרסיבר 5.1 ראשון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 645
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
קל מאוד ללכת לאיבוד בתוך בליל המידע, כבר שיניתי את דעתי כמה פעמים ואשמח להמלצותיכם.
מחפשים רסיבר ראשון - תצורת 5.1 לסלון של ההורים.
תצורת הבית: מתוך 4 הכיוונים של הסלון - יש 2 קירות, קיר זכוכית וצד פתוח. הטלוויזיה על אחד הקירות, הקיר משמאל הוא גם קיר, ממול הטלוויזיה יש קיר-חלונות של יציאה למרפסת, ומימין לקיר הטלוויזיה יש חלל פתוח ויציאה למטבח.
התקציב הוא כ- 2000 ש"ח (גמיש) לקנייה מחו"ל (אמזון), מאוד נוטים לכיוון ימאהה (מוצדק? לא?)
בהתחלה חשבנו על RXV381 (זה דור קודם?) ואז שינינו דעתנו ל- RXV483 ועכשיו גם בו לא בטוחים.
מה שחשוב הוא בעיקר איכות השמע וכמות נכבדת של כניסות (למרות שה-4 כניסות HDMI במכשירים האלה נראות לי מספיקות - קונסולה, ממיר ו-DVD, לא חושב שיש עוד משהו שיהיה מחובר קבוע), ותמיכה כמה שיותר רחבה בפורמטי קול.

אשמח לקצת הכוונה, תודה רבה!

Sourc3
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1331
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 150 פעמים

שליחה #2 

אני קניתי דרך אמזון גרמניה ולאור המלצות של הפורום.
Denon 1300w -
1800 שקל עד הבית.
בארץ מתומחר מעל 3500.
נותן לך מעל ומעבר ממה שאתה צריך

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #3 

מחזק את דבריו של Sourc3 , גם קניתי דנון מאמזון.
אחריות ושירות מעולה של אמזון , אל תחשוש מקניה מחו"ל. מערכות קולנוע\ רמקולים לצערי מתומחר בארץ באופן שערורייתי

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

מצטרף להמלצות על DENON דרך אמזון.
נקודת חובה אחת שכבר הזכרתי בשרשור קודם --- אפליקציית השליטה ל iOS , Android עלובה (לדעתי על כל פנים). העניין עקרוני במידה ואתה משתמש הרבה בנגן הרשת (NAS וכד׳) ולא רוצה להפעיל את המסך לצורך זה.
ואחרי הכל בחזרה לרסיבר - מעולה !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה לכם! לא חושש מקנייה מחו"ל, ההיפך, זאת התכנון
הדנון 1300 הוא לא 7.2?
אני צריך רק 5.1..

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #6 

נו אז?
יש לך יותר ערוצים ממה שאתה בפועל צריך..
אם תחבר 5.1 תשמע 5.1

amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

Kermit כתב:נו אז?
יש לך יותר ערוצים ממה שאתה בפועל צריך..
אם תחבר 5.1 תשמע 5.1
...
·
אין צורך בחיבור כל הסט שמתאים לרסיבר? אפשר להפעיל בנפש שקטה מערכת רמקולים של 5.1 עם רסיבר שתומך 7.2 מבלי לאבד שום דבר? (כלומר האם יהיה הבדל באיכות השמע המתקבלת אם אחבר מערכת רמקולים 5.1 לרסיבר 5.1 או ל- 7.2?)

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #8 

@amired13
·
לא, אין קשר, לא צריך התאמה כלל.

amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אז יש לנו מנצח, בדיוק קראתי עליו את הביקורת גם ב- WHAT HIFI. אם הדבר הרע שיש להם להגיד עליו הוא שהאפליקציה לא להיט, זה כבר מאוד חיובי.
אחכה לראות אם בפריים דיי המחיר באמזון גרמניה צונח קצת (כרגע 1,800 באמת) ואזמין. תודה רבה!

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1618
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #10 

זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
הייתי ממליץ להשקיע עוד כסף ולרכוש משהו איכותי באמת.
לפני כחצי שנה מכרתי את ה LX70 שלי (אחרי 8 שנים של שימוש מאסיבי, רק כי לא היה לו 4K) ורכשתי את ה X2300 של דנון.
ההבדלי איכות הם מטורפים ואין בכלל ספק שהרסיבר ה"זקן" של פיוניר טוב בהרבה כי הוא בקטגוריית מחיר ואיכות אחרים.
המחיר שווה את זה , תלך על סדרה איכותית ולא מגבר בינוני

amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

bixente כתב:זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
לפני כחצי שנה מכרתי את ה LX70 שלי (אחרי 8 שנים של שימוש מאסיבי, רק כי לא היה לו 4K) ורכשתי את ה X2300 של דנון.
ההבדלי איכות הם מטורפים ואין בכלל ספק שהרסיבר ה"זקן" של פיוניר טוב בהרבה כי הוא בקטגוריית מחיר ואיכות אחרים.
...
·
תמיד אפשר להוסיף כסף ולעלות לרמות איכות גבוהות יותר, צריך בסוף למצוא איזון
על איזה סביבת מחיר אתה מדבר?

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

amired13 כתב:
...
...
·
תמיד אפשר להוסיף כסף ולעלות לרמות איכות גבוהות יותר, צריך בסוף למצוא איזון
על איזה סביבת מחיר אתה מדבר?
...
את ה"איזון" הזה חשבתי שאני מוצא כשרכשתי רסיבר של 4500 ש"ח (דנון X2300), כשרכשתי אותו מאמאזון ב2300 ש"ח.
אבל זה לא איזון, זה ויתור על איכות כדי לקנות בזול, זו טעות.
כמובן שזה אינדיבידואלי אבל למי שאיכפת מצליל טוב ואיכותי לא כדאי ללכת על הדגמים 1300 או 2300 של דנון.
תחפש דברים שמקבילים לLX70 או אפילו אותו עצמו ביד 2 וזה עדיף מאשר רסיבר ביניים.
כמובן שה LX70 זה רק דוגמה מרסיבר שאני חוויתי ונהניתי ממנו. יש מעולים גם של ימאהה ואני מניח שאפילו של דנון עצמם, פשוט לא ה2300.

amired13 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

bixente כתב:
...
...
את ה"איזון" הזה חשבתי שאני מוצא כשרכשתי רסיבר של 4500 ש"ח (דנון X2300), כשרכשתי אותו מאמאזון ב2300 ש"ח.
אבל זה לא איזון, זה ויתור על איכות כדי לקנות בזול, זו טעות.
כמובן שזה אינדיבידואלי אבל למי שאיכפת מצליל טוב ואיכותי לא כדאי ללכת על הדגמים 1300 או 2300 של דנון.
תחפש דברים שמקבילים לLX70 או אפילו אותו עצמו ביד 2 וזה עדיף מאשר רסיבר ביניים.
כמובן שה LX70 זה רק דוגמה מרסיבר שאני חוויתי ונהניתי ממנו. יש מעולים גם של ימאהה ואני מניח שאפילו של דנון עצמם, פשוט לא ה2300.
...
·קשה לי לקחת עצות מועילות מזה.. נסה אולי להרחיב טיפה יותר מה בדיוק פחות איכותי בדנון? על מה אתה מרגיש שהתפשרת? מה נקודות החוזקה של האחרים?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #14 

bixente כתב:זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
...
·אני חושש שאתה מבלבל אותו, הבחור מחפש רסיבר ראשון (אין לו באמת קנ"מ מה הטיב ל X כסף שהקציב עבור כניסה לעולם הקולנוע הביתי).

זה נחמד שאתה חושב שה LX70 איכותי יותר מ דנון 1300 - אתה יודע מה אני גם מאמין לך, נהדר, אך הבחור לא יודע מה זה LX70 או דגם אחר לצורך העניין.

ה דנון 1300 אחלה של רסיבר לצרכים יום יומיים - מיתוג - 5.1 נחמד - הוא בהחלט לא צריך מעבר...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #15 

amired13 כתב:
...
...
·קשה לי לקחת עצות מועילות מזה.. נסה אולי להרחיב טיפה יותר מה בדיוק פחות איכותי בדנון? על מה אתה מרגיש שהתפשרת? מה נקודות החוזקה של האחרים?
...
·אני מאמין ש bixenet מדבר על איכות אודיו שהיא מאוד סובייקטיבית וגם לא רלוונטית בכלל in this case.
לדעתי עדיין לא פתחת עדיפויות או כל סוג של "טעם" באודיו - אני חושב שבתור רסיבר התחלה - ה דנון 1300 (למשל ) חבילה נהדרת!

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #16 

itay123 כתב:
...
...
·אני חושש שאתה מבלבל אותו, הבחור מחפש רסיבר ראשון (אין לו באמת קנ"מ מה הטיב ל X כסף שהקציב עבור כניסה לעולם הקולנוע הביתי).

זה נחמד שאתה חושב שה LX70 איכותי יותר מ דנון 1300 - אתה יודע מה אני גם מאמין לך, נהדר, אך הבחור לא יודע מה זה LX70 או דגם אחר לצורך העניין.

ה דנון 1300 אחלה של רסיבר לצרכים יום יומיים - מיתוג - 5.1 נחמד - הוא בהחלט לא צריך מעבר...
...
(Y) מסכים עם כל מילה. לי נשמע כרגע שה 1300 או 2300 בהחלט יספיקו. הרי גם למותגים האחרים יש רסיברים ברמת הכניסה שאני מניח שנותנים פחות או יותר אותו הדבר.
אני רכשתי גם כן 2300 (אחרי שנים של שימוש / שכנוע עצמי עם מקרני קול...) מתוך ידיעה ברורה שזו רמת כניסה של 500 יורו וכו׳
...ובחיי שאני נהנה מכל רגע :D
מה יקרה כשאשמע ואשווה להגברה של 1000 - 2000 יורו ? אפשר לנחש ... :lol: אבל לעת עתה אני מבסוט
·
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

itay123 כתב:
...
...

...
אני לא חושב האמת.
מן הסתם אני לא לגמרי יודע כי אין לי מושג כמה האוזן שלו מעריכה כרגע צליל טוב ועמוק.
אבל סתם לשם השוואה :
לפני קרוב ל10 שנים אני רכשתי רסיבר ראשון , חלק כאן בפורום המליצו לי על אונקיו (לא זוכר דגם) כלשהו וזה מה שעשיתי, הלכתי ורכשתי אותו כי זה גם היה רסיבר ראשון וגם ה"איזון" בין איכות לכסף (ומבחינת רמה על הנייר הוא היה ברמה טובה מזו של הדנון היום שהוא בקטגוריית מחיר נמוכה יותר).
בפועל ? אחרי 4 ימים החזרתי אותו לחנות ולקחתי LX70 , ומאז זה היה עולם אחר של צלילים ואיכות.
אז כן זה רק רסיבר ראשון שלו אבל אני כן אומר לו מה שאני הייתי רוצה שיגידו לי לפני 10 שנים.
זה שזה רסיבר ראשון שלו לא אומר שלא חשוב לו הצליל והאיכות.

בכל מקרה בהצלחה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”