המלצה לרסיבר 5.1 ראשון
שלום לכולם,
קל מאוד ללכת לאיבוד בתוך בליל המידע, כבר שיניתי את דעתי כמה פעמים ואשמח להמלצותיכם.
מחפשים רסיבר ראשון - תצורת 5.1 לסלון של ההורים.
תצורת הבית: מתוך 4 הכיוונים של הסלון - יש 2 קירות, קיר זכוכית וצד פתוח. הטלוויזיה על אחד הקירות, הקיר משמאל הוא גם קיר, ממול הטלוויזיה יש קיר-חלונות של יציאה למרפסת, ומימין לקיר הטלוויזיה יש חלל פתוח ויציאה למטבח.
התקציב הוא כ- 2000 ש"ח (גמיש) לקנייה מחו"ל (אמזון), מאוד נוטים לכיוון ימאהה (מוצדק? לא?)
בהתחלה חשבנו על RXV381 (זה דור קודם?) ואז שינינו דעתנו ל- RXV483 ועכשיו גם בו לא בטוחים.
מה שחשוב הוא בעיקר איכות השמע וכמות נכבדת של כניסות (למרות שה-4 כניסות HDMI במכשירים האלה נראות לי מספיקות - קונסולה, ממיר ו-DVD, לא חושב שיש עוד משהו שיהיה מחובר קבוע), ותמיכה כמה שיותר רחבה בפורמטי קול.
אשמח לקצת הכוונה, תודה רבה!
קל מאוד ללכת לאיבוד בתוך בליל המידע, כבר שיניתי את דעתי כמה פעמים ואשמח להמלצותיכם.
מחפשים רסיבר ראשון - תצורת 5.1 לסלון של ההורים.
תצורת הבית: מתוך 4 הכיוונים של הסלון - יש 2 קירות, קיר זכוכית וצד פתוח. הטלוויזיה על אחד הקירות, הקיר משמאל הוא גם קיר, ממול הטלוויזיה יש קיר-חלונות של יציאה למרפסת, ומימין לקיר הטלוויזיה יש חלל פתוח ויציאה למטבח.
התקציב הוא כ- 2000 ש"ח (גמיש) לקנייה מחו"ל (אמזון), מאוד נוטים לכיוון ימאהה (מוצדק? לא?)
בהתחלה חשבנו על RXV381 (זה דור קודם?) ואז שינינו דעתנו ל- RXV483 ועכשיו גם בו לא בטוחים.
מה שחשוב הוא בעיקר איכות השמע וכמות נכבדת של כניסות (למרות שה-4 כניסות HDMI במכשירים האלה נראות לי מספיקות - קונסולה, ממיר ו-DVD, לא חושב שיש עוד משהו שיהיה מחובר קבוע), ותמיכה כמה שיותר רחבה בפורמטי קול.
אשמח לקצת הכוונה, תודה רבה!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
מצטרף להמלצות על DENON דרך אמזון.
נקודת חובה אחת שכבר הזכרתי בשרשור קודם --- אפליקציית השליטה ל iOS , Android עלובה (לדעתי על כל פנים). העניין עקרוני במידה ואתה משתמש הרבה בנגן הרשת (NAS וכד׳) ולא רוצה להפעיל את המסך לצורך זה.
ואחרי הכל בחזרה לרסיבר - מעולה !
נקודת חובה אחת שכבר הזכרתי בשרשור קודם --- אפליקציית השליטה ל iOS , Android עלובה (לדעתי על כל פנים). העניין עקרוני במידה ואתה משתמש הרבה בנגן הרשת (NAS וכד׳) ולא רוצה להפעיל את המסך לצורך זה.
ואחרי הכל בחזרה לרסיבר - מעולה !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
·Kermit כתב:נו אז?
יש לך יותר ערוצים ממה שאתה בפועל צריך..
אם תחבר 5.1 תשמע 5.1...
אין צורך בחיבור כל הסט שמתאים לרסיבר? אפשר להפעיל בנפש שקטה מערכת רמקולים של 5.1 עם רסיבר שתומך 7.2 מבלי לאבד שום דבר? (כלומר האם יהיה הבדל באיכות השמע המתקבלת אם אחבר מערכת רמקולים 5.1 לרסיבר 5.1 או ל- 7.2?)
אז יש לנו מנצח, בדיוק קראתי עליו את הביקורת גם ב- WHAT HIFI. אם הדבר הרע שיש להם להגיד עליו הוא שהאפליקציה לא להיט, זה כבר מאוד חיובי.
אחכה לראות אם בפריים דיי המחיר באמזון גרמניה צונח קצת (כרגע 1,800 באמת) ואזמין. תודה רבה!
אחכה לראות אם בפריים דיי המחיר באמזון גרמניה צונח קצת (כרגע 1,800 באמת) ואזמין. תודה רבה!
זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
הייתי ממליץ להשקיע עוד כסף ולרכוש משהו איכותי באמת.
לפני כחצי שנה מכרתי את ה LX70 שלי (אחרי 8 שנים של שימוש מאסיבי, רק כי לא היה לו 4K) ורכשתי את ה X2300 של דנון.
ההבדלי איכות הם מטורפים ואין בכלל ספק שהרסיבר ה"זקן" של פיוניר טוב בהרבה כי הוא בקטגוריית מחיר ואיכות אחרים.
המחיר שווה את זה , תלך על סדרה איכותית ולא מגבר בינוני
לפני כחצי שנה מכרתי את ה LX70 שלי (אחרי 8 שנים של שימוש מאסיבי, רק כי לא היה לו 4K) ורכשתי את ה X2300 של דנון.
ההבדלי איכות הם מטורפים ואין בכלל ספק שהרסיבר ה"זקן" של פיוניר טוב בהרבה כי הוא בקטגוריית מחיר ואיכות אחרים.
המחיר שווה את זה , תלך על סדרה איכותית ולא מגבר בינוני
·bixente כתב:זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
המחיר שווה את זה , תלך על סדרה איכותית ולא מגבר בינוני...
תמיד אפשר להוסיף כסף ולעלות לרמות איכות גבוהות יותר, צריך בסוף למצוא איזון
על איזה סביבת מחיר אתה מדבר?
את ה"איזון" הזה חשבתי שאני מוצא כשרכשתי רסיבר של 4500 ש"ח (דנון X2300), כשרכשתי אותו מאמאזון ב2300 ש"ח.amired13 כתב:·......
תמיד אפשר להוסיף כסף ולעלות לרמות איכות גבוהות יותר, צריך בסוף למצוא איזון
על איזה סביבת מחיר אתה מדבר?...
אבל זה לא איזון, זה ויתור על איכות כדי לקנות בזול, זו טעות.
כמובן שזה אינדיבידואלי אבל למי שאיכפת מצליל טוב ואיכותי לא כדאי ללכת על הדגמים 1300 או 2300 של דנון.
תחפש דברים שמקבילים לLX70 או אפילו אותו עצמו ביד 2 וזה עדיף מאשר רסיבר ביניים.
כמובן שה LX70 זה רק דוגמה מרסיבר שאני חוויתי ונהניתי ממנו. יש מעולים גם של ימאהה ואני מניח שאפילו של דנון עצמם, פשוט לא ה2300.
·קשה לי לקחת עצות מועילות מזה.. נסה אולי להרחיב טיפה יותר מה בדיוק פחות איכותי בדנון? על מה אתה מרגיש שהתפשרת? מה נקודות החוזקה של האחרים?bixente כתב:את ה"איזון" הזה חשבתי שאני מוצא כשרכשתי רסיבר של 4500 ש"ח (דנון X2300), כשרכשתי אותו מאמאזון ב2300 ש"ח.......
אבל זה לא איזון, זה ויתור על איכות כדי לקנות בזול, זו טעות.
כמובן שזה אינדיבידואלי אבל למי שאיכפת מצליל טוב ואיכותי לא כדאי ללכת על הדגמים 1300 או 2300 של דנון.
תחפש דברים שמקבילים לLX70 או אפילו אותו עצמו ביד 2 וזה עדיף מאשר רסיבר ביניים.
כמובן שה LX70 זה רק דוגמה מרסיבר שאני חוויתי ונהניתי ממנו. יש מעולים גם של ימאהה ואני מניח שאפילו של דנון עצמם, פשוט לא ה2300....
·אני חושש שאתה מבלבל אותו, הבחור מחפש רסיבר ראשון (אין לו באמת קנ"מ מה הטיב ל X כסף שהקציב עבור כניסה לעולם הקולנוע הביתי).bixente כתב:זה מאוד תלוי בתקציב ובצרכים שלך אבל אני אישית הייתי ממליץ לך להתרחק מX1300 או אפילוX2300 של דנון.
המחיר שווה את זה , תלך על סדרה איכותית ולא מגבר בינוני...
זה נחמד שאתה חושב שה LX70 איכותי יותר מ דנון 1300 - אתה יודע מה אני גם מאמין לך, נהדר, אך הבחור לא יודע מה זה LX70 או דגם אחר לצורך העניין.
ה דנון 1300 אחלה של רסיבר לצרכים יום יומיים - מיתוג - 5.1 נחמד - הוא בהחלט לא צריך מעבר...
·אני מאמין ש bixenet מדבר על איכות אודיו שהיא מאוד סובייקטיבית וגם לא רלוונטית בכלל in this case.amired13 כתב:·קשה לי לקחת עצות מועילות מזה.. נסה אולי להרחיב טיפה יותר מה בדיוק פחות איכותי בדנון? על מה אתה מרגיש שהתפשרת? מה נקודות החוזקה של האחרים?.........
לדעתי עדיין לא פתחת עדיפויות או כל סוג של "טעם" באודיו - אני חושב שבתור רסיבר התחלה - ה דנון 1300 (למשל ) חבילה נהדרת!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
itay123 כתב:·אני חושש שאתה מבלבל אותו, הבחור מחפש רסיבר ראשון (אין לו באמת קנ"מ מה הטיב ל X כסף שהקציב עבור כניסה לעולם הקולנוע הביתי).......
זה נחמד שאתה חושב שה LX70 איכותי יותר מ דנון 1300 - אתה יודע מה אני גם מאמין לך, נהדר, אך הבחור לא יודע מה זה LX70 או דגם אחר לצורך העניין.
ה דנון 1300 אחלה של רסיבר לצרכים יום יומיים - מיתוג - 5.1 נחמד - הוא בהחלט לא צריך מעבר......
אני רכשתי גם כן 2300 (אחרי שנים של שימוש / שכנוע עצמי עם מקרני קול...) מתוך ידיעה ברורה שזו רמת כניסה של 500 יורו וכו׳
...ובחיי שאני נהנה מכל רגע
מה יקרה כשאשמע ואשווה להגברה של 1000 - 2000 יורו ? אפשר לנחש ...
·
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
אני לא חושב האמת.itay123 כתב:·אני חושש שאתה מבלבל אותו, הבחור מחפש רסיבר ראשון (אין לו באמת קנ"מ מה הטיב ל X כסף שהקציב עבור כניסה לעולם הקולנוע הביתי).......
ה דנון 1300 אחלה של רסיבר לצרכים יום יומיים - מיתוג - 5.1 נחמד - הוא בהחלט לא צריך מעבר......
מן הסתם אני לא לגמרי יודע כי אין לי מושג כמה האוזן שלו מעריכה כרגע צליל טוב ועמוק.
אבל סתם לשם השוואה :
לפני קרוב ל10 שנים אני רכשתי רסיבר ראשון , חלק כאן בפורום המליצו לי על אונקיו (לא זוכר דגם) כלשהו וזה מה שעשיתי, הלכתי ורכשתי אותו כי זה גם היה רסיבר ראשון וגם ה"איזון" בין איכות לכסף (ומבחינת רמה על הנייר הוא היה ברמה טובה מזו של הדנון היום שהוא בקטגוריית מחיר נמוכה יותר).
בפועל ? אחרי 4 ימים החזרתי אותו לחנות ולקחתי LX70 , ומאז זה היה עולם אחר של צלילים ואיכות.
אז כן זה רק רסיבר ראשון שלו אבל אני כן אומר לו מה שאני הייתי רוצה שיגידו לי לפני 10 שנים.
זה שזה רסיבר ראשון שלו לא אומר שלא חשוב לו הצליל והאיכות.
בכל מקרה בהצלחה