היכן למקם מקרן
שלום רב , מנסה את מזלי שוב
אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך בניה ורוצים לבצע הכנה למקרן.
מדובר במקרן שישמש בעיקר לצפייה בסרטים ומשחקי כדורגל.
מצרף את החלל המדובר.
בפינה הימנית תהיה ספריה לאורך כל הקיר כאשר העוקמ (החלק הכי בולט שלה )הינו 50 ס"מ מהקיר ובגובה 70 ס"מ מהרצפה ולאחר מכן הכל בעומק 30 ס"מ.
חשבתי על מסך שיהיה ממוקם 60 ס"מ מהקיר בגודל של 203X152 של starvie (וכן לעשות הכנה לשקע מנוע ומתג)
אודה אם תוכלו להמליץ לי על מיקום אידיאלי עבור המקרן בתקרה על מנת שאוכל למקם את החציבה וכבלמתאים שבו אוכל להשחיל את הכבללים המתאימים.
כמו כן איפה מומלץ למקם מקרן קול בחלל הזה וכיצד הוא יעבוד בסנכרון עם המקרן וידאו בהינתן שמוציאים שידור ממיר או מחשב?
אנחנו נמצאים בעיצומו של תהליך בניה ורוצים לבצע הכנה למקרן.
מדובר במקרן שישמש בעיקר לצפייה בסרטים ומשחקי כדורגל.
מצרף את החלל המדובר.
בפינה הימנית תהיה ספריה לאורך כל הקיר כאשר העוקמ (החלק הכי בולט שלה )הינו 50 ס"מ מהקיר ובגובה 70 ס"מ מהרצפה ולאחר מכן הכל בעומק 30 ס"מ.
חשבתי על מסך שיהיה ממוקם 60 ס"מ מהקיר בגודל של 203X152 של starvie (וכן לעשות הכנה לשקע מנוע ומתג)
אודה אם תוכלו להמליץ לי על מיקום אידיאלי עבור המקרן בתקרה על מנת שאוכל למקם את החציבה וכבלמתאים שבו אוכל להשחיל את הכבללים המתאימים.
כמו כן איפה מומלץ למקם מקרן קול בחלל הזה וכיצד הוא יעבוד בסנכרון עם המקרן וידאו בהינתן שמוציאים שידור ממיר או מחשב?
לפי התמונה המסך ישב לפני הספרייה, והספה תהיה רחוקה 6 מטר מהמסך?
מכזה מרחק המסך יראה ממש קטן
מקרן יש למקם בהתאם לדגם שתקנה. יש כאלה עם זום נדיב שתוכל למקם גם 6 מטר מהמסך, ויש כאלה עם זום קטן שתאלץ למקם במרחק מסויים מהמסך.
יש מחשבון מרחקים בהתאם לדגם:
projectorcentral.com
תחליט על תקציב למקרן, תבחר דגם, ובהתאם לתקציב תדע איפה למקם את המקרן
מקרן זול ימוקם במכרז הסלון, מקרן יקר עם זום נדיב תוכל גם למקם בקצה החדר..
מכזה מרחק המסך יראה ממש קטן
מקרן יש למקם בהתאם לדגם שתקנה. יש כאלה עם זום נדיב שתוכל למקם גם 6 מטר מהמסך, ויש כאלה עם זום קטן שתאלץ למקם במרחק מסויים מהמסך.
יש מחשבון מרחקים בהתאם לדגם:
projectorcentral.com
תחליט על תקציב למקרן, תבחר דגם, ובהתאם לתקציב תדע איפה למקם את המקרן
מקרן זול ימוקם במכרז הסלון, מקרן יקר עם זום נדיב תוכל גם למקם בקצה החדר..
תודה רבה על המענה
זה באמת מוביל אותי לשאלות באות:
אין לי שם תקרת גבס ואני לא בטוח שאני רוצה את זה כפיל באמצע החדר
בהנחה שאני רוצה מקרן טוב לצרכי צפייה בסרטים ושידורי כדורגל ואני רוצה יכולת זום שתאפשר למקם את המקרן יחסית בצד השני, על איזה מקרן היית ממליץ?
בהנחה שמקור השידור יישב בספריה (מחשב,ממיר, סטרימר) אני אוציא חציבה למיקום ולכן חשוב לי להבין איפה כדאי/מומלץ למקם.
כמו כן, בהנחה שאני רוצה לחבר את המקור גם למקרן קול שישב בספריה האם בכלל הדבר האפשרח - כלומר להוציא תמונה למקרן וידאו וקול למקרן קול?
תודה העזרה והמענה המהיר
זה באמת מוביל אותי לשאלות באות:
אין לי שם תקרת גבס ואני לא בטוח שאני רוצה את זה כפיל באמצע החדר
בהנחה שאני רוצה מקרן טוב לצרכי צפייה בסרטים ושידורי כדורגל ואני רוצה יכולת זום שתאפשר למקם את המקרן יחסית בצד השני, על איזה מקרן היית ממליץ?
בהנחה שמקור השידור יישב בספריה (מחשב,ממיר, סטרימר) אני אוציא חציבה למיקום ולכן חשוב לי להבין איפה כדאי/מומלץ למקם.
כמו כן, בהנחה שאני רוצה לחבר את המקור גם למקרן קול שישב בספריה האם בכלל הדבר האפשרח - כלומר להוציא תמונה למקרן וידאו וקול למקרן קול?
תודה העזרה והמענה המהיר
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם אני במקומך אני מנסה לראות אם אפשר לסגור בסך כולל של סביב 10,000 ש"ח את שני הפריטים האלה יחד:
https://www.hometheater.co.il/vt276914.html
https://www.hometheater.co.il/vt272012.html
לדעתי המסך ייכנס לך (אבל צריך לוודא) ותוכל להצמיד את המקרן לקיר ממול (כי מרחק עדשת מקרן למסך יכולה להיות עד 6.2 מ') וגם תהיה לך תמונה מספיק גדולה למרחק צפייה של 6 מ'.
אני לא רואה איך בתקציב כפול מזה תוכל לקבל משהו יותר טוב בצורה משמעותית.
https://www.hometheater.co.il/vt276914.html
https://www.hometheater.co.il/vt272012.html
לדעתי המסך ייכנס לך (אבל צריך לוודא) ותוכל להצמיד את המקרן לקיר ממול (כי מרחק עדשת מקרן למסך יכולה להיות עד 6.2 מ') וגם תהיה לך תמונה מספיק גדולה למרחק צפייה של 6 מ'.
אני לא רואה איך בתקציב כפול מזה תוכל לקבל משהו יותר טוב בצורה משמעותית.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
@giladon81
·אתה רוצה לא להתבאס. אם ככה, בוא נשאל עד כמה אתה יכול להחשיך את החדר בזמן צפיה?
אל תשכח שהשחור שלך זה המסך הלבן שלך. כלומר בחושך מוחלט ובחדר עם 100 בליעת אור ומקרן ללא שום זליגת אור תקבל שחור משולם. אבל ככל שיש לך יותר קירות לבנים שמחזירים אור, המקרן יותר פשוט והחלל יותר "מזוהם" באור, ככה השחור שלך יהיה יותר אפור והצבעים יותר "שטופים" ואז ההתבאסות מובטחת.
·אתה רוצה לא להתבאס. אם ככה, בוא נשאל עד כמה אתה יכול להחשיך את החדר בזמן צפיה?
אל תשכח שהשחור שלך זה המסך הלבן שלך. כלומר בחושך מוחלט ובחדר עם 100 בליעת אור ומקרן ללא שום זליגת אור תקבל שחור משולם. אבל ככל שיש לך יותר קירות לבנים שמחזירים אור, המקרן יותר פשוט והחלל יותר "מזוהם" באור, ככה השחור שלך יהיה יותר אפור והצבעים יותר "שטופים" ואז ההתבאסות מובטחת.
@Alon_Solo
הי
ראשית תודה על כל המענים
מסםר דברים שמנסה להבין -
1.איך מוציאים שידור למקרן ואת הקול למקרן קול? (האם צריך רסיבר? אם כן מה בערך עלות של דבר כזה, הכוונה יחסית למשהו פשוט שיעשה את העבודה)
2.אינני יודע עלות אבל אני מחפש מקרן באזור ה - 5000 ש"ח עבור צפיה באירועי ספורט וסרטים פעמיים עד שלוש בשבוע
3. אינני מתכוון לרכוש כעת את המקרן אבל השאלה אם ניתן להגיד עכשיו שלמקם 4 מטרים מהמסך יהיה נכון בכלליות
מחר הקבלן צריך לקבוע את המיקום ולקדוח - אודה אם תוכל לעזור לי בשאלות הללו
ממש תודה,
גלעד
הי
ראשית תודה על כל המענים
מסםר דברים שמנסה להבין -
1.איך מוציאים שידור למקרן ואת הקול למקרן קול? (האם צריך רסיבר? אם כן מה בערך עלות של דבר כזה, הכוונה יחסית למשהו פשוט שיעשה את העבודה)
2.אינני יודע עלות אבל אני מחפש מקרן באזור ה - 5000 ש"ח עבור צפיה באירועי ספורט וסרטים פעמיים עד שלוש בשבוע
3. אינני מתכוון לרכוש כעת את המקרן אבל השאלה אם ניתן להגיד עכשיו שלמקם 4 מטרים מהמסך יהיה נכון בכלליות
מחר הקבלן צריך לקבוע את המיקום ולקדוח - אודה אם תוכל לעזור לי בשאלות הללו
ממש תודה,
גלעד