עזרה קלה בהפצת וייפי, כבלי lan וswitch.
שלום לכולם!
המצב הנתון: ראוטר ומחשב ראשי בממד, ממנו מושחל דרך הקיר כבל lan שמגיע לארון תקשורת באמצע הבית, שם מחכה לו switch שמוציא כמה כבלי lan לחדר שינה ולסלון (בסלון ישנו קודי וסלקום טיוי).
רכשתי שואב אבק שאיומי שעובד על על וייפי, תחנת העגינה וגם כשהוא מסתובב. בגלל שהראוטר בממד יכולת ההפצה של הוויפי נמוכה מן הסתם.
השאלה: רציתי לחבר עוד ראוטר בסלון שמשם יפיץ בנוסף. האם זאת הדרך? - לחבר פשוט ראוטר לנקודה בסלון, לעשות אותו אקסס פוינט עם אותו שם (הכל זהה) ואותו לחבר לסלקום טיוי וכל השאר?
או שאצטרך לחבר שם סוויצ נוסף? או שיש לכם הצעה אחרת...
קחו בחשבון שאני רוצה ששתי הרשתות יהיו עם אותו שם, כדי שהרובוט שיסתובב יזהה אותם כאחד ולא יסתבך.
תודה לכולם!!
המצב הנתון: ראוטר ומחשב ראשי בממד, ממנו מושחל דרך הקיר כבל lan שמגיע לארון תקשורת באמצע הבית, שם מחכה לו switch שמוציא כמה כבלי lan לחדר שינה ולסלון (בסלון ישנו קודי וסלקום טיוי).
רכשתי שואב אבק שאיומי שעובד על על וייפי, תחנת העגינה וגם כשהוא מסתובב. בגלל שהראוטר בממד יכולת ההפצה של הוויפי נמוכה מן הסתם.
השאלה: רציתי לחבר עוד ראוטר בסלון שמשם יפיץ בנוסף. האם זאת הדרך? - לחבר פשוט ראוטר לנקודה בסלון, לעשות אותו אקסס פוינט עם אותו שם (הכל זהה) ואותו לחבר לסלקום טיוי וכל השאר?
או שאצטרך לחבר שם סוויצ נוסף? או שיש לכם הצעה אחרת...
קחו בחשבון שאני רוצה ששתי הרשתות יהיו עם אותו שם, כדי שהרובוט שיסתובב יזהה אותם כאחד ולא יסתבך.
תודה לכולם!!
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
אתה במצב מצויין היות ויש לך תשתית קווית מן המוכן.
בסלון (או איזור מרכזי אחר שאליו מגיע כבל רשת) חבר Access Point ופתרת את הבעייה.
יש מוצרים רבים בקטגוריה (תלוי כמובן בטכנלוגיה ובתקציב).
אני יכול להמליץ על AP שרכשתי לחבר ב AMAZON US ועושה עבודה פנטסטית. אבל כמובן שיש גם דגמים רבים שאפשר לרכוש בארץ.
https://www.amazon.com/dp/B01LLAK1UG/_e ... 6LU4VIVOAQ
בסלון (או איזור מרכזי אחר שאליו מגיע כבל רשת) חבר Access Point ופתרת את הבעייה.
יש מוצרים רבים בקטגוריה (תלוי כמובן בטכנלוגיה ובתקציב).
אני יכול להמליץ על AP שרכשתי לחבר ב AMAZON US ועושה עבודה פנטסטית. אבל כמובן שיש גם דגמים רבים שאפשר לרכוש בארץ.
https://www.amazon.com/dp/B01LLAK1UG/_e ... 6LU4VIVOAQ
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- sigamore
- חבר מביא חבר

לא הסברת שיש לך עוד נתב נוסף. אם כך אתה יכול להשתמש בו בעיקרון כ AP.
רק דאג כמובן לנטרל בו את ״הגדרות״ החיוג, שרת DHCP וכד׳
לא תצטרך סווייץ׳ נוסף היות ולנתב יש סווייץ׳ פנימי.
רק דאג כמובן לנטרל בו את ״הגדרות״ החיוג, שרת DHCP וכד׳
לא תצטרך סווייץ׳ נוסף היות ולנתב יש סווייץ׳ פנימי.
- sigamore
- חבר מביא חבר

@tkhvbcht
·יהיה אם תגדיר את זה כראוי
הגדר את אותו שם רשת. ססמא ופרוטוקול אבטחה. דאג רק שערוץ השידור יהיה שונה כדי למנוע התנגשות עם הנתב שבממ״ד.
אני לא חושב שזה יתן לך Roaming אמיתי כהגדרתו (יש פה מומחים גדולים ממני שיסבירו) אבל זה בוודאות יעבוד.
·יהיה אם תגדיר את זה כראוי
הגדר את אותו שם רשת. ססמא ופרוטוקול אבטחה. דאג רק שערוץ השידור יהיה שונה כדי למנוע התנגשות עם הנתב שבממ״ד.
אני לא חושב שזה יתן לך Roaming אמיתי כהגדרתו (יש פה מומחים גדולים ממני שיסבירו) אבל זה בוודאות יעבוד.
ההבדל בין 150 ל-300 מגה זה SISO מול MIMO, כלומר הבדל בין אנטנה אחת לשידור וקליטה לבין 2 אנטנות לשידור וקליטה.tkhvbcht כתב:כל פעם עולות עוד שאלות... כמה תכלס הבדל יש בין ראוטר 150 מגה ל300 בחוזק ההפצה האלחוטית?...
במקרים שלקליינט יש גם 2 אנטנות (שזה ברוב הקליינטים המודרניים) ניתן להכפיל את התעבורה.