ראוטר של ספק אינטרנט או ראוטר פרטי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
JohnyGold פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
שם מלא: Yoni Goldberg
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני רוצה לחדש את הציוד אינטרנט אצלי בבית. כיום מנוי של 012. האינטואיציה שלי אומרת לי לקחת "קופסא" מהספק אינטרנט, להגדיר אותה כמודם בלבד ולשים ראוטר איכותי פרטי מאוד (למשל Google Wifi). אשמח לחוות דעתכם + המלצה איזה ספק אינטרנט מאפשר קופסא שהיא מודם בלבד ואיזה ראוטר הייתם קונים.

תודה!

​​​​​​​יוני

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

חד משמעית - נתב פרטי !!
יש נתבים משולבי מודם שאפשר לרכוש בארץ או בחו״ל. מציע שתתחיל כאן --> http://www.netcheif.com/Articles/VDSL_R ... Router.htm
(מנהל האתר הוא אחד ממנהלי הפורומים כאן)

לגבי הסוג הספציפי - מאד תלוי בצרכים שלך... יתכן שנתב משולב בסיסי של TP LINK יהיה מצויין, ויתכן שתרצה לבנות נתב מבוסס pfSense ... :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

JohnyGold פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
שם מלא: Yoni Goldberg
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה. לא כדאי לקחת מודם מהספק אינטרנט כדי לאפשר לעצמי לקנות כל ראוטר (ולא להגביל לראוטרים שיש להם מודם תומך)?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

כדאי.
מבחר הראוטרים והאופציות שלך יגדלו משמעותית וטווח המחירים יהיה גמיש הרבה יותר.
ובנוסף אם תבחר לעבור לספק תשתית אחר או לטכנולוגיה אחרת לא תהיה מוגבל מאחר ובחרת מודם משולב ראוטר.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

@JohnyGold
· במידה ואתה מעונין כרגע בתשתית בזק, היתרון בלקיחת נתב משולב מודם מבזק הוא שהציוד שלהם נותן את החיבור בעל הביצועים הטובים ביותר מהבית שלך למרכזיה.
החסרון הוא שלא כל נתב שהם מספקים ניתן להפוך למודם בלבד.
לדעתי הדבר הכי טוב ומה שאני הייתי עושה :
1. מברר האם בזק יכולים לספק לך נתב משולב מודם אשר בוודאות תוכל להפוך אותו למודם בלבד. אם אתה הולך על תשתית הוט אז אפשר להפוך את הנתב שלהם למודם בלבד בוודאות.
2. רוכש נתב איכותי ללא מודם שמתאים לצרכיך. יש בארץ את ARCHER C7 עם ביקורות טובות, או אם יש באפשרותך להביא פיזית נתב מחול יש כאן המלצות בפורומים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@JohnyGold
·

דבר ראשון אתה צריך להחליט אם אתה רוצה ציוד מהספק: היתרון שזה יותר זול - ברב הספקים אפשר לקבל חינם. החיסרון הכי גדול לדעתי הוא קושי בהחלפת ספק (אפילו אם אתה הופך את הציוד למודם בלבד עדיין תצטרך להחזיר אותו ולקבל ציוד אחר אם תרצה לעבור ספק). בנוסף הרבה פעמים ציוד פרטי יותר איכותי, אפילו כמודם בלבד. אצלי ה-9970 כמודם בלבד נתן סינכרון יותר מהיר ויציב מציוד של בזק/בזב"ל.

אם אתה בכל זאת לוקח ציוד של הספק הייתי מתחיל מלנסות אותו כמודם/ראוטר ואם ביצועי הרשת לא מספקים אותך להפוך אותו למודם ולקנות ראוטר פרטי.

לחילופין אם אתה רוצה ציוד פרטי הכי פשוט לקנות מודם/ראוטר משולב כמו ה-vr600 או משהו מחו"ל (יש הרבה שירשורים בנושא פה בפורום). לדעתי אם באמת יש לך צורך בראוטר נפרד אז אתה יודע את זה (לדוגמא אם אתה רוצה להתקין DDWRT/LEDE) ובמקרה כזה אפשר לקנות מודם/ראוטר זול שיהיה רק מודם (נגיד ה-9970).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”